verlichting tips

Smartled&Verlichting

verlichting tips


Kleurtemperatuur

Kleurtemperatuur of lichttemperatuur is sfeerbepalend en het heeft invloed op de stemming in de ruimte. Maar wat voor lichtkleur kies je dan voor je woonkamer of voor je keuken? Daar geven we hier verlichting tips over, maar een lichtkleur is ook altijd nog een kwestie van smaak.

verlichting tips

hanglamp monteren


Hanglamp monteren

Met een hanglamp zorg je voor goede verlichting boven de eettafel of in de gang.Een hanglamp ophangen is een simpele klus met de verlichting tips van Smartled&verlichting.Voor het monteren van de hanglamp boven een tafel, kun je met behulp onze tips de hanglamp makkelijk monteren.


Game room verlichting

De juiste verlichting in de game room zorgt niet alleen voor een gaaf design, maar is ook goed voor jouw gezondheid, veiligheid en prestatie. Het voorkomt vroegtijdige vermoeidheid, voorkomt een slechte houding en ongevallen, en heeft ook een prestatieverhogend effect. Onjuiste of overmatige verlichting kan u echter afleiden, hoofdpijn veroorzaken .

game room verlichting
badkamer verlichting


Hoeveel lumen heb ik nodig?

Hoeveel lichtopbrengst optimale verlichting zou moeten produceren, hangt van veel factoren af. Bij werkzaamheden of werkzaamheden met verhoogde concentratie wordt in principe een hogere lichtopbrengst dan in woonkamers aanbevolen. Ook de kleuren van de inrichting hebben een grote invloed op de waargenomen helderheid. In dit artikel word uitgelegd hoeveel lumen in welke ruimte.Welke led dimmer

Met een LED dimmer stel je eenvoudig de gewenste helderheid van je verlichting in. In de begintijd van de led-technologie ging dimmen gepaard met veel problemen. Inmiddels is de techniek volwassen geworden, mits de juiste dimmer wordt gebruikt. Met dit overzicht vind je de juiste LED dimmer voor jouw verlichting, en zo krijg je antwoord op de vraag welke led dimmer heb ik nodig.

staande lamp
led strip meubel


Meubel verlichting

Meubelverlichting is een slimme manier om in een paar simpele stappen stijlvolle en praktische lichtaccenten aan de leefruimte toe te voegen. Of het nu gaat om keukenkast verlichting, kleerkast verlichting of stijlvolle verlichting van planken – meubel lampen zijn aantrekkelijke en flexibele verlichtingsideeën die uw huis een sfeervolle sfeer geven, het hoeft niet altijd de grote plafondlamp te zijn. Met een flexibele meubel lampen heeft u de mogelijkheid om uw leefruimte te verrijken met sfeervolle verlichting en deze precies daar te plaatsen waar u ze nodig heeft.


Garage verlichting

Meestal is er licht nodig in de garage wanneer de deur wordt geopend. Of u wilt het voertuig de garage uitrijden of u komt gewoon terug. Met name grotere garages hebben naast de poort een zijdeur. Ook hier moet er een manier zijn om het licht aan en uit te zetten zonder het hek te openen.

indirecte verlichting


Indirecte verlichting

Met indirecte verlichting kan een leuke gezellige sfeer worden gecreëerd. Voorbij zijn de dagen dat je alleen in woonkamers een heldere plafondlamp installeerde. Indirect licht kan zowel voor basisverlichting als voor accent- en decoratieve verlichting worden gebruikt. In dit artikel vind je enkele suggesties voor indirecte verlichting in de woonkamer.


Mancave verlichting

Mancave verlichting, droom jij ook van een mancave? Een eigen plek waar je echt kunt ontspannen, spelletjes kunt spelen en vrienden kunt uitnodigen? Lees dan snel verder. Want hier hebben we allerlei tips verzameld om dit ultieme mannencentrum op te zetten – van de juiste verlichting tot een succesvolle interieurstijl.

Mancave verlichting
looppad verlichting


Tuinpad verlichting

Iedereen die ooit in het donker zijn voet heeft bezeerd dankzij rondslingerende spullen op het tuinpad, weet dat deze pijn kan worden voorkomen. Zoals? Heel eenvoudig met licht. En aangezien er genoeg plekken in de tuin zijn om over te struikelen , moeten alle paden, opritten en trappen rondom het huis worden verlicht .