Game room verlichtinggame room verlichting

Game room verlichting

De juiste game room verlichting in de game room zorgt niet alleen voor een gaaf design, maar staat ook ten dienste van jouw gezondheid, veiligheid en prestatie. Het voorkomt vroegtijdige vermoeidheid, voorkomt een slechte houding en ongevallen en heeft ook een prestatieverhogend effect. Onjuiste of overmatige game room verlichting kan u echter afleiden en hoofdpijn veroorzaken.


Daglicht en kunstlicht spelen dan ook een belangrijke rol bij de inrichting van je game room.Het is ook erg belangrijk om te letten op de hoek waaronder uw schermen ten opzichte van het raam staan ​​om mogelijke reflecties te voorkomen.Onthoud dat de reflecties u de overwinning kunnen kosten! Je moet altijd voor ogen houden hoe je van buitenaf je eigen spel kunt verbeteren en welke factoren een rol spelen.Denk dus goed na voordat u begint met het inrichten van de game room, over een goed verlichtingsplan, met goede en prachtige game room verlichting.

Directe en Indirecte verlichting

Het optimale verlichtingsconcept is een mix van directe en indirecte verlichting, tafellamp en daglicht. Je kunt dus altijd zelf beslissen of het daglicht voldoende is en welke lichtbron je het beste aanzet.

game room verlichting

Pendel-, staande- of wandlampen zijn ook een optimale oplossing voor een perfecte kamerverlichting, omdat ze hun licht niet alleen naar beneden afgeven, maar ook indirect in de speelkamer verdelen.

Op deze manier wordt het licht goed verdeeld in de ruimte en wordt ook je ruimtelijke beleving ondersteund, doordat alle oppervlakken een structuur krijgen en de ruimte niet eentonig oogt.Als je streeft naar het RGB-leven, zorg er dan, voor dat je geen direct licht in je ogen hebt en dat je een kleine pauze neemt van LED-licht – idealiter met natuurlijk zonlicht.

tafel vled game room

Achtergrondverlichting voor tafel en monitor

Wil je je opstelling uitrusten met game room verlichting , dan begin je eerst met een achtergrondverlichting voor het bureau en indien nodig de monitoren.Hiervoor bieden ze zelfklevende ledstrips aan. Deze bieden een verscheidenheid aan modi en kleuren waarin ze kunnen schitteren

Over het algemeen moet u echter met indirecte game room verlichting werken. De ledstrips worden dan ook altijd zo bevestigd dat je niet direct in het licht kijkt, maar dat het licht bijvoorbeeld door de muur of de vloer wordt gereflecteerd. Dit heeft twee grote voordelen. Enerzijds is indirecte verlichting aangenamer voor de ogen en anderzijds ziet het er gewoon beter uit.

Bovendien moet de lichtkleur altijd worden afgestemd op de overige kleuren van uw spelapparatuur. Het ziet er bijvoorbeeld niet bijzonder goed uit als het toetsenbord blauw is, de muis voortdurend van kleur verandert en de achtergrondverlichting van het bureau rood knippert.

Als de felle RGB-kleuren je niet aanspreken, is een subtiele achtergrondverlichting toch aan te raden. Het hoeven niet altijd felle kleuren te zijn. Het kan ook een warme gele tint zijn, wat het simpelweg gemakkelijker maakt om urenlang naar de monitor te kijken tijdens gamesessies door de ogen te beschermen.Lees ook ons artikel over de Philips hue accessoires ook daar kun je prachtige game room verlichting mee creëren.

Wat zijn de voordelen van leds?

Als je naar de positieve eigenschappen van leds kijkt, kunnen ze nauwelijks talrijker zijn. De kleine lampjes zijn niet alleen goedkoop in aanschaf, ze verbruiken ook nauwelijks elektriciteit, zodat er aan het einde van het jaar geen onaangename verrassingen zijn op de energiefactuur. Ook leds zijn flexibel in te zetten, doordat de ledstrip eenvoudig op de gewenste lengte kan worden ingekort. De lengte kan individueel worden aangepast met een schaar zodat de tape optimaal kan worden bevestigd in de speelkamer. De montage is ook echt kinderspel, aangezien ledstrips zelfklevend zijn en eenvoudig op de gewenste ondergrond kunnen worden geplakt. En last but not least: ledstrips hebben bewezen extreem duurzaam te zijn, waardoor voortijdige nieuwe aankopen vrijwel onmogelijk zijn.

Hoe kan de ledstrip worden gebruikt?

Zodra de led strip in de speelkamer is geïnstalleerd als game room verlichting , kan deze worden aangepast. Door de verschillende kleurmodi is een grote keuze mogelijk. Afhankelijk van de stemming kan de game room verlichting led strip worden ingesteld met een verloop, constant of knipperend. Dit doe je met de bijgeleverde afstandsbediening of smart app, dus opstaan ​​is niet nodig. Er zijn nu zelfs ledstrips waarmee je de lichtintensiteit kunt aanpassen. Op deze manier kan de moderne lichtbron zelfs gedimd worden. Kies je voor de ledstrip , dan heb je qua installatie niet zoveel speelruimte. Deze kunnen niet worden ingekort tot een individuele lengte, daarom moet de geselecteerde ruimte in de game room zorgvuldig worden gemeten voordat u koopt.

Welke producten als game room verlichting

Speciaal op de speelkamer afgestemde lichtpanelen met led technologie zijn er panelen die worden gekenmerkt door 16 miljoen kleuren en via een app te bedienen zijn. Deze lampen bestaan ​​meestal uit afzonderlijke componenten en geven indrukwekkende lichteffecten door de hele kamer. Deze zijn te realiseren met talloze vormen, die eenvoudig op de muur worden geprojecteerd. Nog indrukwekkender wordt het met een 3D-sterrenhemel, die ook via een afstandsbediening wordt bediend en via de USB- poort wordt opgeladen. Dit zijn lampen die zijn ontworpen met 3D-printtechnologie en ook voor indrukwekkende effecten zorgen als game room verlichting.

game room pc

Game room meubelen met LED

Wil je niet eerst aan een ledstrip sleutelen, dan kun je het beste kiezen voor al verlichte planken in de game room. Deze zijn door de fabrikant voorzien van leds en zijn verkrijgbaar in een grote variatie aan designs. Het design van de game room verlichting wordt interessant als het gaat om een ​​plank van roestvrij staal, waardoor de kleuren van de leds licht reflecterend worden verdeeld. Op de plank zelf zijn tal van games en andere apparatuur voor gamers te vinden,kortom genoeg keuze voor betaalbare game room verlichting

Game room toetsenbord


De markt biedt nu een enorme selectie aan gaming toetsenborden en iedereen heeft andere behoeften – dus we zullen hier niet te veel in detail treden. Afhankelijk van de stijl die u kiest voor uw speelkamer, kan een verlicht RGB toetsenbord ook zinvol zijn. Als u last heeft van polspijn of dit wilt voorkomen, kan een polssteun ook zinvol zijn – natuurlijk is een goede zithouding ook hier gunstig.


Gaming-headset en headset-houder

Een headset is een must-have voor elke gamer. Het beschermt je niet alleen tegen buren die stormachtig rinkelen omdat je weer te hard bent gaan staan, maar het kan ook je spelprestaties aanzienlijk verbeteren, omdat het je gehoor verscherpt, je reactietijd verbetert en online communicatie bevordert.

De headset-houder dient als opbergruimte voor je koptelefoon. Met deze gadget is je headset makkelijk op te hangen, altijd bij de hand en zorgt hij voor een overzichtelijke uitstraling in de game room. Hierdoor bespaar je nog meer ruimte op je gametafel en raakt je koptelefoonkabel niet in de knoop. Wat betreft de kwaliteit van de headsethouder kan worden gezegd dat alle bedrijven hetzelfde doel hebben: een cool, functioneel ontwerp creëren. Sommige modellen bevatten zelfs USB-poorten, kabelbeheer apparaten, RGB- game room verlichting of jack-aansluitingen. Zoals altijd hangt het af van je portemonnee en wat je leuk vindt aan het ontwerp.

kabelchaos

Het begint met de LAN-kabel en lijkt niet meer te stoppen. Helaas heeft bijna alles nog een kabel nodig (luidsprekers, consoles, schermen, pc, lampen, etc.) en dit leidt vaak tot kabelchaos in de kamer. Het ziet er niet alleen flauw uit, in het ergste geval struikel je erover.

Als oplossing kunt u proberen om er zoveel mogelijk van te verbergen onder tapijten en achter kasten. Daarnaast kun je ook meerdere kabels combineren en er met een kabelbinder één grote kabel van maken. Voor de speeltafel is het zinvol om zoveel mogelijk kabels direct onder het tafelblad op te bergen – hetzij met een stapel kabelbinders en plakband, hetzij met een kabelrail die onder de tafel wordt geschroefd.

Decoratieve game room verlichting door Nanoleafs

Een game room kan ook worden aangekleed met trendy nanoleafs om een ​​heel wandoppervlak of een enkele ruimte met RGB-kleur te verlichten.

Wat zijn nanoleafs?

Nanoleafs zijn kleine LED-elementen die verkrijgbaar zijn in driehoekige, vierkante en zeshoekige vormen en met elkaar kunnen worden verbonden om een ​​groot, variabel LED-totaalbeeld te creëren. De RGB-kleur van de Nanoleafs kan handmatig worden bediend met software en afstandsbedieningen.

Game room verlichting door middel van 3D-muurschilderingen

game room verlichting

Met 3D-muurlampen, die meestal een combinatie zijn van je muurtattoo en een 3D-sculptuur, kun je echt ingenieuze effecten creëren.Wapens of elementen uit de Marvel-serie, zoals “Thor’s Hammer”, die in blauwe LED schijnt en er echt gaaf uitziet, zijn hiervoor geschikt, of de oude en vertrouwde tetris verlichting, deze prachtige nostalgische lamp zal een eyecatcher worden in de game room.

Hoe bouw je een game room kamer met ledverlichting?


Om een ​​kamer met LED-verlichting te bouwen, moet je de apparatuur op een lijst krijgen, de elementen combineren zoals beschreven in de volgende instructies en de verlichting creëren die bij je apparatuur past.

Stappenplan game room verlichting

Stap 1: Wil je een game room verlichten met RGB-kleuren, denk dan vooraf over een kamer concept na, meer informatie hierover vind je in mijn artikel over de speelkamer inrichting met veel ideeën . Zodat het er uiteindelijk echt goed uitziet, moeten zowel de hardware, d.w.z. uw toetsenbord, uw pc, uw muis en uw schermen, als uw meubels, d.w.z. uw gamestoel, uw tafel en uw decoratie, bij elkaar passen. Met de ideale bevestiging van ledstrips zorg je voor ingenieuze verlichting met een wow-effect!


Stap 2 : Kies een kleur klimaat voor de verlichting van je game room dat bij je kamer past. Met ledstrips met RGB-kleuren kun je natuurlijk op elk moment van kleur veranderen, maar een vast kleurenschema, dat ook bij je meubels en je meubels past, maakt het voor jou veel gemakkelijker om de kamer echt goed te krijgen.
Speelruimtes met verlichting in blauw, paars of rood zijn aan te raden, omdat dit in combinatie met zwarte en donkere meubels en witte muurverf een ingenieus ruimtelijk effect creëert.

Stap 3: Om de game room verlichting te implementeren heb je eerst een ledbalk nodig met 5-20 meter aan beschikbare ledstrips met RGB kleur. Deze heb je voor ongeveer 40 euro. U kunt deze ledstrips nu precies bevestigen waar deze moet schijnen.Het is zinvol om met zowel passieve als actieve game room verlichting te werken, wat betekent dat je ledstrips ergens achter kunt bevestigen, zoals je monitoren of onder de rand van de tafel, maar ook aan de voorkant, zoals aan de muur.


Stap 4: Bij goede ledstrips zit meestal een afstandsbediening bij zich, dus het enige wat je hoeft te doen is de ledstrip op de gewenste plek te bevestigen, op het lichtnet aan te sluiten en met de afstandsbediening de game room verlichting te activeren. Dit is de makkelijkste manier, maar als je meerdere ledstrips installeert die je met één afstandsbediening wil bedienen, heb je een verdeelkabel met ontvanger nodig voor de afstandsbediening.

Stap 5: Controleer of alles correct is aangesloten en activeer de verlichting met de afstandsbediening. De verlichting van je speelkamer is klaar!


Stap 6: Voeg als finishing touch nog meer gamingtools met verlichting toe, zoals een bijpassende gamingstoel met led of een RGB-toetsenbord.

Lees voor nog meer inspiratie ons artikel over game lampen en om je hele kamer in de perfecte game sfeer te krijgen ons artikel over Philips hue.