Design lampen


Design lampen


Design lampen combineren het aangename met het nuttige: ze fascineren door hun succesvolle vormen en zorgen voor gezellig licht. Hier lees je wat een lamp tot een design lamp maakt en lees je meer over actuele verlichting trends.

design lampen

Op het eerste gezicht is het moeilijk om iets gemeenschappelijks te identificeren met de verscheidenheid aan design lampen. Sommige zijn uiterst functioneel en volgen het motto “less is more”. De anderen betoveren met expressieve vormen. Er is echter een gemene deler: alle design lampen stellen hoge eisen aan verhoudingen, materialen en details. Zo zijn er design lampen voor de woonkamer, badkamer, slaapkamer en de keuken, voor elke ruimte en in elke stijl, er is altijd wel een designlamp die bij u past.


design lamp slaapkamer

Futuristische design lampen

Sommige design lampen interpreteren het onderwerp licht op een manier die voor de introductie van LED-technologie ondenkbaar was. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld filigrane lichtobjecten worden geconstrueerd die meer op moderne sculpturen dan op lampen lijken. Zeker als staande lampen zijn dergelijke design lampen de perfecte blikvanger in de kamer.

Design Lampen in industriële stijl

Zelfs bij design lampen in industriële stijl domineren de rechtlijnige vormen. Tegelijkertijd vormen ze op een bepaalde manier het contrast met de Metropolitan Style. Tot de belangrijkste stijlkenmerken behoren hier oppervlakken met een ruwe charme, bijvoorbeeld gezwart metaal, blank koper of zink en natuurlijk hout. Met dergelijke lampen breng je een vleugje improvisatie in je vier muren – zoals op een kunstenaars zolder.

lamp industriele stijl design

De geschiedenis van designlampen is ouder dan u zich wellicht kunt voorstellen. Het begon met designlampen uit de Bauhaus-stijl, het bekendste model Wagenfeld-lampen is waarschijnlijk de Wagenfeld-tafellamp. Een echte klassieker onder de lampen tot op de dag van vandaag, de Bankiers tafellamp. Ondanks alle creativiteit moeten designlampen altijd harmonieus in de leefruimte passen. Je kunt spelen met een bepaalde mix van materialen en kleuren, maar het resultaat mag je ogen niet bezeren, maar eerder een echte blikvanger zijn. Of het nu gaat om lampen in oude stijl of ultra moderne LED lampen, eenvoudige elegantie of opvallende kleuren, design armaturen worden gekenmerkt door hun eigen karakter. Tegenwoordig worden ongebruikelijke en verschillende materialen gebruikt voor design armaturen .

Er zijn materialen als beton, ijzer, parelmoer, steen, hout of gips van parijs / keramiek, die verwerkt worden tot bijzondere lampen. Parelmoer vind je bijvoorbeeld terug in prachtige Fabas Luce lampen. Steen bijvoorbeeld in de modieuze SLV tafellamp Soprana of in geweldige staande buitenlampen. Hout is een populair materiaal van de verlichtingsfabrikant DOMUS, die perfect de natuurlijkheid van het materiaal weet te combineren met eersteklas design.

desig woonkamer design slaapkamer

Diverse design lampen

Hoge functionaliteit in combinatie met een buitengewoon design, een lange levensduur dankzij de beste en geselecteerde materialen, designlampen upgraden elke leefruimte en geven er een heel persoonlijke stijl aan. Asymmetrische kappen, houten kappen, mondgeblazen glazen kappen, kleurrijk kleurenspel of de weerspiegeling van de natuur, er zijn geen grenzen aan de verbeelding als het gaat om designlampen. Het uitgebreide assortiment aan verschillende designlampen is niet alleen beschikbaar voor interieurdecoratie, sommige fabrikanten produceren ook designlampen voor buiten, zodat de tuin en het terras een heel bijzondere uitstraling krijgen.

Design lampen

Of het nu gaat om het nachtkastje, de ladekast of de eettafel – voor elke situatie hebben wij de perfecte vloer-, tafel-, wand- of hanglamp. Ingetogen elegantie ontmoet hoogwaardige, moderne materialen, hoogwaardige lampen garanderen een lange levensduur. Design Lampen inje woning zorgen voor aangenaam licht genot.

Zowel de kwaliteit van lampen en armaturen als de verlichting zijn van invloed op ons welzijn. Hoogwaardig licht kenmerkt zich door het feit dat het de verblijfskwaliteit in het interieur aanzienlijk verhoogt. Goede lichtbronnen zijn daardoor verblindingsarm en bereiken lichteffecten precies daar waar ze nodig zijn.

fatboy accu buitenlamp

Verlichting is meer dan alleen een kamer opfleuren. Lampen maken het mogelijk om appartementen te ontwerpen, ze structuur te geven, belangrijke dingen uit te lichten en het prachtige lichtspel te ensceneren. Designlampen interpreteren het fenomeen licht op een elegante manier en creëren met hun bijzondere uitstraling een sfeervolle sfeer.Kijk op onze website voor nog meer inspiratie op te doen.

lampen cafe led

Lampen kopen – hier moet u op letten

Wat is het doel van de kamer? Welke invloed zou het op u moeten hebben? Dit zijn de twee centrale vragen bij het kopen van lampen.


Een led-bureaulamp is de ideale keuze voor een heldere werkplek. Omdat LED-lampen een helder en heel helder licht hebben. Dit creëert de ideale werkomgeving. Voor een gezellige sfeer, pak een tafellamp met een dimfunctie of dimbare staande lampen of vloer lichten . Ook met designlampen met indirecte verlichting kun je een huiselijke sfeer creëren. Het is een feit: als u design lampen wilt kopen, heeft u een veelvoud aan mogelijkheden. Of het nu gaat om schijnwerpers, plafondlampen ,Hanglampen , wandlampen , staande lampen of buitenlampen keuze genoeg.

woonkamer verlichting inspiratie

Design lampen voor de woonkamer

Voor velen is de woonkamer de belangrijkste ruimte in huis of appartement en hier staan dan meestal de mooiste design lampen.Het is een plek van rust, retraite en ontspanning, waar u de dag kunt afsluiten met familie, vrienden en, als u wilt, alleen. Zeker nu het buiten vroeg donker wordt. Het is dus des te belangrijker om een ​​sfeer te creëren die uitnodigt tot een goed gevoel. Bijvoorbeeld met een comfortabele bank, de juiste meubels – maar vooral met warm wit licht. 

Voor de woonkamer is bijna altijd indirecte basisverlichting aan te raden, die dan aangevuld wordt met extra gebruikte en apart schakelbare lichtbronnen zoals vloer-, tafel- of pendellampen. Hierdoor ontstaan ​​meerdere licht eilanden in de hele ruimte en daarmee een spel van licht en schaduw dat voor spanning en een prettige sfeer zorgt. Alleen al daarom is het niet meer voldoende om een ​​enkele lichtbron – de klassieke pendelarmatuur – aan het plafond te monteren

In de woonkamer staat vaak een eettafel die verlicht kan worden met speciale eettafellampen . Afhankelijk van de vorm en grootte van de tafel zijn er veel verschillende eettafel hanglampen verkrijgbaar. Kies voor ronde hanglampen voor ronde eettafels en voor langwerpige lampen voor langwerpige eettafels . LightingDeluxe biedt u ook een breed scala aan vormen en materialen.

De zonering speelt een bijzondere rol in de woonkamer, dus zoals gezegd stelt het eetgedeelte zeer speciale eisen. Daarentegen zijn er meer subtiele hanglampen boven de salontafel , die ideaal in hoogte verstelbaar zijn. De kast kan indirect verlicht worden of voorzien worden van tafellampen . Op deze manier kan de interesse van bezoekers gericht worden gericht op bepaalde delen van de woonkamer.De dimbaarheid van de lampen is belangrijk voor de thuisbioscoopervaring . Een volledig donkere ruimte is vermoeiend voor de ogen, terwijl een volledig verlichte ruimte het bioscoopgenot verstoort. Ideaal is een traploze dimmer. Opgemerkt moet worden dat niet alle lichtbronnen, zoals LED’s, op zich gedimd kunnen worden.

woonkamer verlichting inspiratie

Design lampen voor de keuken

Keukenverlichting kan in de keuken vaak niet helder genoeg zijn; aan de andere kant moet keukenverlichting ook aan emotionele eisen voldoen. Wie zijn kasten of planken verlicht, vindt zijn potten, etenswaren of borden sneller terug en creëert zo een bijzondere, huiselijke sfeer. Na het eten zorgen accentverlichting ervoor dat mensen bij elkaar kunnen zitten bij een aperitief. Een tafellamp op de vensterbank of een dimbare vloerlamp voor indirect, sfeervol licht is voldoende.

Design lampen in de keuken

Als plaats van sociale interactie is de keuken net zo belangrijk als de woonkamer . Daarom is ook hier een aangename verlichting een must. Armaturen die indirect of diffuus licht uitstralen, zijn de voorwaarde voor een succesvolle sfeer. Er zijn ook directe lampen die het werkblad betrouwbaar verlichten. Want de keuken is niet alleen een sociale ontmoetingsplek, maar ook een werkruimte. Hier komen armaturen, waarvan het lichtuitval gericht kan worden gestuurd, van voordeel – dit maakt een optimale verlichting voor elke gelegenheid mogelijk.

Een eettafellamp is ideaal boven de tafel , waarbij gelet moet worden op een praktische hoogte. Fabrikanten zoals Masiero , Artemide , Luceplan of Modoluce bieden een grote keuze aan moderne en klassieke hanglampen.Landelijke keukens hebben niet per se klassieke design lampen nodig, een moderne lamp kan ook als contrasterende blikvanger dienen en harmonieus in elkaar overgaan.

mooi Design lampen voor de badkamer

De badkamer krijgt verschillende taken toebedeeld: enerzijds worden daar ‘s ochtends haastig u haar en tanden gepoetst en’ s avonds staat ontspanning, zoals een lekker bad, centraal. Een felle verlichting met voldoende licht voor de dagelijkse lichaamsverzorging is in eerste instantie basic. Er moet ook rekening worden gehouden met de kleur van tegels en muren. Donkere oppervlakken absorberen het licht, waardoor badkamerlampen veel krachtiger nodig zijn.

Bij het omgaan met licht in de badkamer speelt ook veiligheid een belangrijke rol. Plafond- en wandlampen die hier worden bevestigd, moeten aan hogere eisen voldoen en dienen in het bijzonder te zijn voorzien van lichtbronnen die zijn goedgekeurd voor vochtige ruimtes.

Design lampen voor de eetkamer

Afhankelijk van de stijl waarin de kamer is ingericht, domineert de eettafel op een meer subtiele of meer opvallende manier de ruimte . Maar zodat – of het nu een eenvoudige eettafel of een pompeuze eettafel is – dit element duidelijk herkenbaar is als het centrale element, krijgt de eettafel een eigen verlichting . De beste keuze voor gerichte verlichting van de eettafel is de hanglamp.

Niet alleen de eettafel, maar ook de rest van de eetkamer moet goed voorzien zijn van verlichting. De reden hiervoor is dat de eettafel niet altijd meteen bezocht wordt als je de eetkamer binnenkomt. Soms moet je je gewoon oriënteren in de kamer, wat verlichting vereist die op de juiste manier op oriëntatie is gericht .

Design lampen voor de slaapkamer

Het psychologische effect van licht is vooral duidelijk in de slaapkamer . Als gedempte, warme en indirecte verlichting de slaap ‘s avonds bevordert, helpt helder, vrij koud licht’ s ochtends om het ritme te vinden. Hier moet veel aandacht worden besteed aan de verlichting. Hang- en plafondlampen  zijn de meest populaire middelen om een ​​bepaalde basisverlichting te creëren. Maar ook indirecte lampen zijn bijzonder aan te bevelen, die ook niet verblinden als je in bed ligt en een zeer aangename sfeer creëren. Wandlampen of tafellampen op dressoirs zijn ook uitstekend  geschikt om een ​​klein lichtpuntje te creëren zonder de slaapkamer volledig te verlichten.

Over het algemeen moet in de slaapkamer worden opgemerkt dat er helder kamerlicht is, vooral als de kledingkast in de slaapkamer staat en deze moet worden verlicht. Daarnaast moet er bijzondere aandacht worden besteed aan minimaal één andere verlichting variant, want als je ‘s avonds in bed ligt wil je meestal geen bijzonder fel licht, maar veel meer kun je genieten van kleine lichteilanden en indien nodig een bewust leeslampje. 

Daarnaast zijn bedlampjes  op verschillende manieren te realiseren. De gebruikelijke manier is de gewone tafellamp op het nachtkastje, maar daarboven hangende lampen zijn ook een mooi alternatief en creëren een plekje op het nachtkastje, en anderzijds een bijzondere ruimte sfeer, kijk eens naar hanglampen als bedverlichting  .

Stijlvolle pendellampen boven het nachtkastje, maar ook tafellampen op het dressoir of decoratieve wandlampen, laten vaak genoeg ruimte over om de basisverlichting subtiel te houden en uit te voeren met ingebouwde verlichting. Je kunt de spots gebruiken om doelbewust plaatjes uit te lichten of lichteffecten op de wanden te toveren en zo ook prachtige indirecte verlichting in de ruimte te brengen.

Welke design lampen horen in de slaapkamer?

  • In de slaapkamer moet het licht geschikt zijn om wakker te worden en aan te kleden, maar ook om te ontspannen en voor te bereiden op de nachtrust
  • Er zijn bijzonder geschikte lampen voor de verschillende functies
    Plafondlampen en hanglampen zijn bijzonder geschikt voor basisverlichting .
  • Indirecte verlichting kan ook worden toegepast in kleine ruimtes met vrijstaande verlichting
  • Uitschuifbare bedlampjes zorgen voor een goede gerichte verlichting bij het lezen
  • Wandlampen dienen als ruimtebesparende leesverlichting of zorgen voor sfeervolle lichtaccenten op de wand
  • Dimbare LED-lampen zijn energiezuinig, duurzaam en creëren verschillende lichtsferen
  • Plafondspots verlichten specifieke ruimtes gericht, het ontwerp van de lampen moet passen bij het interieur van de slaapkamer

Design lampen voor de entree

Inbouwspots in inbouw- of opbouwuitvoering zijn de allrounders in verlichting.In ruimtes met lage plafonds nemen ze door hun geringe diepte weinig ruimte in beslag. Nog een voordeel: ze kunnen naar behoefte in de kamer worden verdeeld. De lichtintensiteit kan indien nodig worden geregeld met een dimmer. 

De entree van een woning staat vaak direct in verbinding met de trap. Dergelijke open ruimtes zijn de perfecte gelegenheid om met hanglampen te werken. Hangend aan het plafond, centreren ze de kamer en laten ze hoogte en elegantie winnen.