Game lamp


Game lamp

Als je een kijkje krijgt in de gameroom van je favoriete streamers, zul je snel merken: een coole setup maakt deel uit van de gamecultuur, zoals de Battle Pass naar Fortnite of de Hidden Blades naar de wereld van Assassin’s Creed. Naast game-pc’s, toetsenborden en dergelijke zijn vooral de juiste game lampen van belang en de juiste game room verlichting.

game lamp

Het maakt de game-ervaring perfect voor jou, je vrienden en kijkers. We leggen je uit welke gaming-verlichtingsopties voor jou beschikbaar zijn, welke voordelen ze je geven voor het spel en welke game lampen de beste sfeer creëren om te gamen. Wie weet – misschien zullen ze de weegschaal doorslaan als het gaat om je volgende raid in WOW of een Victory Royale bij Fortnite.

Waarom wordt er speciale game verlichting gebruikt?

Laten we eerlijk zijn: als je denkt aan de typische game-sfeer – heb je dan het felle licht van de plafondlamp die je kamer verlicht en open ramen waardoor het zonlicht direct op je monitoren in je hoofd schijnt? Nauwelijks waarschijnlijk. Zelfs als sommige mensen dit niet begrijpen: verduisterde kamers zijn gewoon onderdeel van de game-sfeer.

Wij begrijpen u! Zonlicht is niet alleen stemmingsmoordenaar nummer één voor gamers, het kan ook, afhankelijk van de positie van de monitoren, leiden tot reflecties op het scherm of verblinding en een negatieve invloed hebben op de manier waarop je speelt. In plaats van daglicht of felle basisverlichting is daarom speciale gaming verlichting erg populair. Dit geeft je niet alleen de perfecte game-ervaring als speler, maar biedt kijkers die gretig naar je missies op Twitch en Co. kijken ook een cool beeld dat hen aanmoedigt om vol te houden.Dus een goede game lamp is een vereiste.

Welke soort game lampen zijn er?

De gaming setups worden steeds professioneler. Als jij ook je kamer wilt ombouwen tot een overtreffend gaming-hoofdkwartier en de stille competitie voor de coolste gaming-kamer wilt winnen, moet je zeker de juiste gaming-lampen aanschaffen. Je hebt deze verschillende opties voor gaming verlichting:

Gaming plafondlampen

Een RGB-plafondlamp is precies wat je zoekt als je niet zonder basisverlichting wilt, maar toch de game-sfeer wilt behouden. RGB-lampen stralen kleurrijk licht uit, waarvan je de lichtkleur naar wens kunt aanpassen. Ontdek met welke lichtkleur je het beste kunt gokken!

Gaming vloerlampen en RGB tafellampen

Als je liever een mobiele lichtbron gebruikt, kunnen we standaard vloerlampen met kleurwisselfunctie als game lamp aanbevelen, bijvoorbeeld deze vloerlampen en stoklampen met smalle, verlichte armen:
Nanoleaf Gaming wandlampen Gaming wandlampen met gekleurd licht zijn ideaal voor sfeervolle LED gaming verlichting. De RGB wandlampen vormen de ideale achtergrondverlichting voor je opstelling. Onder game lampen zijn de meest bekende wandlampen de Nanoleaf- panelen; lichtgevende driehoeken die je in elk patroon op de muur kunt plaatsen.

Nanoleaf maakt van game verlichting een belevenis – het is dus precies de juiste achtergrondverlichting voor uw virtuele games. Per regeleenheid kunt u tot 30 tegels in uw verlichtingssysteem integreren. Omdat de Nanoleaf Aurora en Nanoleaf CanvasPanelen zijn zo licht dat ze eenvoudig met plakstrips aan de muur kunnen worden bevestigd. Elk paneel kan individueel worden geconfigureerd en ondergedompeld in verschillende felle kleuren. Je bedient ze via de app of – nog interessanter voor gamers – via de spraakassistent.

Is het je wel eens opgevallen dat de kleur van de gamelampen van een streamer verandert tijdens een game en kreeg je het gevoel dat de wandlamp reageert op de muziek in de game? Dat was geen goocheltruc – het had een Nanoleaf-wandlamp met een Nanoleaf Rhythm-module kunnen zijn , want deze zijn uitgerust met een audiomodule en kunnen worden geanimeerd om te passen bij de muziek – een indrukwekkende functie voor gamers die hun kijkers willen aanbieden een bijzondere game-ervaring.

MSI Ambient verlichting

Met de Nanoleaf-panelen kunt u uw omgevingsverlichting naar een geheel nieuw niveau tillen: de innovatieve Ambient Link-verlichting zorgt ervoor dat de gaminglampen de kleur van het spel kunnen overnemen: de realistische omgevingsverlichting vervaagt de grenzen tussen virtuele ruimte en uw gaming-room. Deze lichtervaring is bijvoorbeeld mogelijk voor de avonturen uit Assassin’s Creed Odyssey . Overigens is de mogelijkheid ontstaan door de nauwe samenwerking tussen het videogamebedrijf Ubisoft en Micro-Star International, een fabrikant van computerhardware. De ambient link-technologie van MSI synchroniseert de lichtpanelen van Nanoleaf met games zoals Assassin’s Creed Odyssey.

Tip voor gamers: Vraagt u zich af hoe deze game lampen u een voorsprong kunnen geven tijdens het gamen? Door hun verlichting te interpreteren als een aanwijzing in het spel: wat als bijvoorbeeld de spellampen dynamisch rood zouden worden bij lage gezondheidspunten? U zult dit signaal zeker niet over het hoofd zien en u bent uw tegenstanders in WOW en Co. een beslissende stap voor!

LED-strips als gaminglamp

Als je snel en eenvoudig aan modern gaminglicht wilt komen , dan kunnen wij led strips aanraden. Je kunt ze flexibel en eenvoudig in elkaar zetten en de meeste kunnen naar wens worden vergroot of met een schaar op de juiste lengte worden ingekort. Vervolgens plak je ze bijvoorbeeld aan de achterkant van het bureau om een trendy lichteffect te creëren. LED-strips zijn een bijzonder decoratieve variant van gamelampen.


LED-borden

LED lichtreclames zijn ook geschikt als verlichte speelkamerdecoratie. Dit zijn meestal verlichte motieflampen. Vooral neonlichtborden in roze, oranje, blauw of groen zijn populair. Welke motieven passen bij jouw gaming setup? Een emoji RGB verlicht bord voor je jump-and-run-game? Een schedel? Of een trendy motief zoals een neon flamingo of een cactus?
Als je een ultieme fan bent van RGB-verlichting, kijk dan eens naar verlichte gaming-borden. Ze zijn de perfecte aanvulling op de muur voor de achtergrondverlichting van uw bureau of monitor!

Slimme game lampen voor thuis

In het algemeen worden alle slimme verlichting voorbestemd voor uw gaming setup, omdat ze bieden u de grootst mogelijke gemak in werking. Met smart home game lampen hoef je de sessie niet midden in de game te beëindigen omdat het licht je stoort en je naar de lichtschakelaar moet gaan om het uit te schakelen. Als je de slimme lampen koppelt met een spraakassistent, bedien je ze gemakkelijk vanuit de gamestoel met je stem, gebruik je de tijdbesturingsopties, configureer je meerdere game lampen in groepen en pas je het licht aan je gamegewoonten aan.

Ben je nog op zoek naar een geschikt smart home systeem, neem dan een kijkje in smart home guide.Veel systemen zijn geschikt voor integratie in een gaming-setup, waaronder Eglo Connect, LEDVANCE Smart+, Loxone en nog veel meer. Het meest populaire systeem onder gamers is momenteel Philips Hue. De fabrikant dacht bij het ontwerpen van zijn slimme lampen aan gamers zoals jij en ontwikkelde Hue Play lampen speciaal voor de gaming sector.

Gaming licht met Philips Hue Play en Hue Sync

Een bijzonder populair kenmerk van gaminglampen waarmee je zeker jaloerse blikken van andere gamers op je stream kunt trekken, is het gesynchroniseerde licht . Zeker weten: de functie tilt je game-ervaring naar een nieuw niveau!Je kunt jezelf overtuigen van deze spannende kans als je de smart home lampen van Philips Hue integreert in je gaming setup. De inhoud op uw monitor wordt vervolgens in realtime in kleur afgestemd op uw kamerverlichting. Licht zoals in de wereld van je avatars? Met Philips Hue Play-lampen en de Hue Sync Box is dit mogelijk en vervagen de grenzen tussen de virtuele wereld en je gameroom – een intense, ultramoderne game-ervaring.

Wat heb je nodig om de lampen te synchroniseren met de pc
Een ding vooraf: Gelukkig heb je geen diepgaande technische knowhow nodig om de gamelampen te installeren .

  • De Philips Hue Play HDMI Sync Box is nodig om je Hue gaminglampen dynamisch aan te passen aan de schermkleur . Kies je voor een variant zonder syncbox, dan pas je de kleur van de Hue producten handmatig aan via de app; dynamische synchronisatie met de bureaulamp is dan echter niet mogelijk.
  • Om je Philips Hue game lampen te synchroniseren met je games heb je ook de Philips Hue Sync desktop app nodig , die je kunt downloaden uit de app store voor iOS en Android. Hiermee kun je vervolgens bepalen welke game lampen moeten reageren op het beeld op je monitor en de helderheid en snelheid van de lichteffecten configureren. Er kunnen maximaal 10 gekleurde game lampen worden gekoppeld, die het pc-beeld indrukwekkend vergroten.
  • Je hebt ook RGB-compatibele smart home-lampen van Philips Hue nodig. Let op: De functie werkt niet bij de White Ambiance armaturen en lampen die alleen wit licht uitstralen!
  • Ook nodig: een Hue Bridge om de game lampen op te zetten. Het is het hart van het smart home-systeem en een voorwaarde voor het gebruik van alle echt coole functies die gamingverlichting biedt.
  • Als je de optie spraakbesturing wilt gebruiken, heb je ook een compatibele spraakassistent nodig .
  • Ook belangrijk: de lampen en de computer moeten in hetzelfde WLAN zijn geregistreerd.

Gesynchroniseerd licht van Philips Hue werkt bijvoorbeeld met deze producten die populair zijn in de gamewereld:

• Philips Hue Lichtstrip +
• Hue Play-lichtbalk
• Hue Go tafellamp

Als je je eerder afvroeg of de gaming-verlichting van sommige streamers niet iets te groot is, ben je nu misschien net zo onder de indruk van de vele mogelijkheden die game lampen je bieden en weet je welke voordelen ze je voor je game kunnen bieden. Misschien word jij wel de nieuwe Montana Black!