Buitenverlichting


Buitenverlichting mooi en prachtige tuinverlichting
Tuinverlichting

Buitenverlichting

Buitenverlichting kan verschillende functies hebben. Enerzijds zorgt het voor een sfeervolle aankleding van uw huis of bedrijfspand, anderzijds verhoogt het uw veiligheid en verlaagt het de kans op inbraak. Wilt u niet dat uw pand continu verlicht wordt? Kies dan voor buiten verlichting met een sensor. Deze schakelt in zodra er beweging wordt gedetecteerd. Op die manier houdt u de kosten laag én voorkomt u dat ongenode gasten ongezien uw pand binnen komen. Een manier om de energiekosten van uw buiten verlichting laag te houden, is het plaatsen van solar verlichting. We kunnen buitenverlichting dan ook indelen in verschillende categorieën.

Klassieke buitenverlichting

Moderne & design tuinverlichting

Solar en zonne energie buitenlampen

LED Lampen

Grondspots

gevellamp led verlichting

Klassieke buitenverlichting

Klassieke armaturen doen recht aan het karakter van de omgeving, en zijn perfect voor bijvoorbeeld een klassieke woning met klassieke tuinverlichting.De armaturen zijn een mooie aanvulling voor de sfeer rondom de woning.Met toepassen van filament lampen in de klassieke armaturen kun je een authentieke en warme sfeer creëren.

Moderne & design tuinverlichting

Moderne design armaturen van onder andere roestvrij staal en aluminium met een strak design geven een modern uitziende look aan je tuin verlichting.

looppad verlichting led

zonne energie verlichting

Solar en zonnenergie buitenlampen

Deze verlichting wint steeds meer terrein en dat is niet onterecht. De ontwikkelingen op dit gebied staan niet stil, waardoor u steeds meer keuze heeft. 
Overdag geladen door de zonne energie en als het donker word heeft u gratis licht.


LED lampen

Met Led lampen kun je verschillende sferen in en om de tuin creëren.Door het toepassen van de juiste led kleurtemperatuur creëer je de juiste sfeer van een warme kleur tot een heldere witte steriele kleur keuze zat!

smart led tuinlamp

border verlichting lamp

Grondspots

Om de weg naar de voordeur in het donker te vinden, is het zinvol om oriënteringslicht te gebruiken. Zo kunt u voor uzelf of uw bezoekers de weg verlichten om veilig op uw bestemming te komen.De armaturen zijn dusdanig in de grond weggewerkt dat je ze overdag niet ziet.

Creëren van accenten

Met een individueel verlichtingsconcept ontstaat een prachtig geaccentueerde tuin. Het doel is niet om de hele tuin te verlichten als een voetbalstadion, maar om geïsoleerde licht eilanden te creëren voor een prettige sfeer. Dat kan bijvoorbeeld met elegante bolvormige lampen van polyethyleen. Het materiaal is weerbestendig en de buitenverlichting betovert de tuin, zeker in combinatie met het gazon en de planten. 

Vloerspots zetten planten in het randgebied optimaal in scène en zorgen met een optimaal uitgelijnde lichtkegel voor mooi schaduwspel en structureel sterke planten en bomen. Als u een vijver in uw tuin heeft, zult u genieten van de kleurrijke vijververlichting en het gloeiende lichtspel in kleine waterfonteintjes.


Creëer het hele jaar door een heerlijke sfeer in de tuin

Het lichtontwerp in de buitenruimte is net zo belangrijk als dat van de woning . Met individuele buitenverlichting kunt u uw tuin het hele jaar door gebruiken en bijzondere accenten aanbrengen: in de zomer is het het hoogtepunt het tuinfeest en in de winter zorgt de sfeervolle buitenverlichting voor een warme aanblik. In de late avonduren schittert het huis met liefdevolle accenten. Verleng de gebruiksduur van uw tuin vele malen met elegante buitenlampen. Met de juiste buitenverlichting verlichting geniet je ook na een lange werkdag of in het koude seizoen van het buitenleven of ontspan je comfortabel in je eigen woning terwijl de wereld achter het raam straalt in de warme gloed van je buitenlampen.


Oriëntatie en veiligheid met tuinpadverlichting

In de vloer ingebouwde lampen zijn geweldig ter oriëntatie. Met slim geplaatste stoep verlichting kunnen bezoekers en bewoners veilig bij het huis komen. Dergelijke oriëntatieverlichting aan de rand van het pad fungeert ook als terrasverlichting. Een discrete huisnummerverlichting biedt uw late avondbezoek de mogelijkheid om in het donker de cijfers te lezen en bij de juiste voordeur aan te bellen.


lamp gevel
grasperk verlichting

Buiten Wandlamp, zogenaamde gevellampen, zetten niet alleen mooie lichtaccenten met op en neer wijzende spots, maar zorgen ook voor een zeker niveau van bescherming. Inbrekers of andere ongenode gasten zullen zelden in een helder verlichte woning binnendringen. In dit opzicht zijn bewegingsmelders ook een slimme investering, dankzij een sensor schijnt het licht, zodra bezoekers de ingang van het huis naderen. Dit schrikt inbrekers af en bewoners kunnen veilig de weg naar de deur vinden.


fatboy accu buitenlamp

Accu buitenverlichting

Met deze handige en erg mooie draag lantaarn creëer je overal licht waar je wilt.Je kan hem overal meenemen en plaatsen waar je wilt. De lampen zijn een mooie aanvulling voor de sfeer rondom en in de woning.Met de led lampen kun je een authentieke en warme sfeer creëren, en de kleur van lamp veranderen.

Moderne accu design tuinverlichting

Moderne design bloembakken met een strak design geven een modern uitziende look aan je tuin verlichting, samen met de geïntegreerde led verlichting wordt de tuin mooi uitgelicht en verlicht.

verlichte bloempot buitenverlichting tuinverlichting

Buitenverlichting voor het terras en balkon

De buitenverlichting wordt natuurlijk niet alleen in de tuin gebruikt. Een fijn balkon of terras heeft ‘s avonds geen zin als je geen licht hebt. Voor deze ruimtes adviseren wij buitenmuur- of buiten plafondlampen . Deze kunnen prachtig aan de gevel of aan een zuil worden bevestigd. Ook voor de barbecue avond kunt u decoratieve staande buitenlampen opzetten. Het voordeel hiervan is dat u de staande buitenlampen eenvoudig terug in de kelder kunt opbergen wanneer ze niet worden gebruikt, waardoor er ruimte ontstaat voor tuinstoelen, tafels of barbecues. Hier leest u meer over perfecte balkon- en terras verlichting .

Verlicht de garage en de entree van het huis

Uw auto heeft misschien goede felle koplampen, maar uw fiets niet. De duisternis herbergt een groot potentieel gevaar: valpartijen met langdurige of zelfs onherstelbare schade kunnen het gevolg zijn. Dit risico kan heel eenvoudig worden geminimaliseerd met tuinpadverlichting, bolderarmaturen of sokkelverlichting en de juiste garageverlichting ! Daarnaast geven afzetpalen van RVS uw oprit net dat beetje extra – uw buren zullen versteld staan. 

Buitenverlichting met bewegingsmelder

Spaar uw bankrekening – gebruik buitenverlichting met bewegingsdetectoren en leds! Installeer bewegingsmelders waar u maar kunt zonder permanente verlichting voor buiten. Dankzij de ingebouwde IR sensor gaat de buitenlamp alleen aan als iemand het sensor gebied nadert. U kunt uw buitenverlichting ook achteraf uitrusten met een bewegingsmelder.

U kunt de buitenverlichting ook uitrusten met een camera. Buitenverlichting met camera geeft je de mogelijkheid om altijd je entree in de gaten te houden, ook als je niet thuis bent.

Hoeveel lumen moet een buitenlamp hebben?

De lichtstroom of helderheid van een lamp wordt meetbaar gemaakt met de eenheid van lumen . Hoeveel lumen een buitenlamp moet hebben, hangt af van zijn functie.

Op het terras mag het buitenlicht niet verblinden, maar juist een prettige sfeer creëren – een buitenwandlamp met ongeveer 500 lumen is meestal voldoende. Als u echter uw huisgevel wilt verlichten, moet dit een paar duizend lumen zijn.

Vandalismebestendige buitenlampen

Vandalismebestendige buitenlampen worden gekenmerkt door een effectieve bescherming tegen mechanische invloeden. De slagvastheid van een kunststof behuizing voor elektrische apparatuur wordt ook wel het IK-slagvastheid niveau genoemd. Een buitenarmatuur wordt als robuust of vandalismebestendig beschouwd als deze is gemarkeerd met een hoge IK-beschermingsklasse. Vandalismebestendige buitenlampen zijn meestal gemaakt van gegalvaniseerd staal en breukvast glas.

Welke temperatuur kleur voor tuinverlichting

Omdat de meeste buiten- en tuinverlichting nu zeer efficiënte en energiebesparende LED-lampen hebben, die in verschillende soorten verkrijgbaar zijn met verschillende  Kleurtemperaturen, moet u van tevoren bedenken welke lichtkleur u uw pand, uw gevel of uw tuinvijver wilt verlichten.

Het licht van armaturen met warmwitte LED’s wordt als bijzonder warm en aangenaam ervaren. Het zorgt voor een behaaglijke sfeer en is daarom ideaal voor het verlichten van terrassen, balkons, zitjes in de tuin of paviljoens. Dit wordt overigens verzekerd door de roodachtige of gelige component in het lichtspectrum.

Aan de andere kant, als het om veiligheid in het donker gaat, is het aan te raden lampen te kiezen met een aanzienlijk hogere kleurtemperatuur. Een gevelverlichting met bewegingsmelder of tuinpadverlichting in de tuin is idealiter voorzien van een neutraal witte lichtbron. Dit licht bevat beduidend meer witte componenten en komt heel dicht bij daglicht.

Uiteindelijk hangt het altijd af van de persoonlijke smaak.  

Hoe helder moet tuinverlichting zijn?

De helderheid van de lampen is minstens zo belangrijk als de kleurtemperatuur die in de vorige paragraaf werd genoemd. Maar zelfs hier is het moeilijk om een ​​universele aanbeveling te doen.

Puur wetenschappelijk gezien kan gezegd worden dat een ledlamp feller licht afgeeft bij toenemende lichtstroom (gespecificeerd in de eenheid lumen). Een hogere lumenwaarde is aan te raden voor de hierboven genoemde gevel- en tuinpadverlichting, die bedoeld zijn om in het donker beter zicht te geven. Omgevingsverlichting in het terras of loungehoek in de tuin heeft ook een lagere lumenwaarde nodig.

led dimmer


Dimbare tuinverlichting?

In verband met ledverlichting vraagt ​​men zich vaak af of deze ook gedimd kan worden. Het korte antwoord hierop is: ja led buitenverlichting is dimbaar. Er zijn echter een paar dingen waar u op moet letten.

Vaak wordt aangenomen dat een conventionele dimmer ook gebruikt kan worden bij LED lampen en verlichting. In de meeste gevallen is dit echter niet het geval. Conventionele dimmers hebben doorgaans een minimum wattage van 50 W. Aangezien led-lampen doorgaans een lager wattage hebben dan conventionele lichtbronnen, wordt deze minimale output meestal niet gehaald met led-lichtbronnen. Hierdoor kan de dimmer defect raken en kan de lamp flikkeren of oververhit raken.

Wanneer een conventionele lamp met 50% wordt gedimd, geeft deze lamp nauwelijks meer licht. Bij led-lampen is het echter anders. Dim je deze met 50%, dan wordt de lichtopbrengst eigenlijk maar met 50% verminderd. Dus als je een conventionele dimmer gebruikt om een ​​ledlamp te dimmen, zal je deze nooit helemaal kunnen dimmen. Ook om deze reden mag u geen conventionele dimmer gebruiken voor uw LED-lampen.Gebruikt dus om de buitenverlichting te kunnen dimmen een goede op de led lamp afgestemde dimmer.

FAQ buitenverlichting


Welke buitenverlichting is de juiste?

Het kan een moeilijke beslissing zijn om de juiste buitenverlichting voor je huis te vinden. Daarom helpen wij u bij het vinden van de juiste verlichting voor uw buitenruimte. Kies tussen tuinpaden, bolders, led-verlichting, tuinspots, wandlampen en sensorlampen en slimme buitenverlichting met bewegingsmelders.Lees nog meer artikelen op onze site om inspiratie op te doen.

Welke lichtbron past bij mijn buitenverlichting?

Afhankelijk van de buitenverlichting heb je verschillende lichtbronnen tot je beschikking. Kies lampen die je kan schakelen met smart home verlichting zoals met ZigBee of Bluetooth functionaliteit. U kunt ook Philips Hue White and Color Ambiance E27 ZigBee-lampen, Philips Hue Bluetooth White Ambiance E27-lampen, Paulmann Smart Home ZigBee LED-gloeilampen met de E27-fitting en Abus Z-Wave E27 LED-lampen kopen.

Welke kabel voor buitenverlichting?

De vraag: welke kabel voor je buitenverlichting, is helemaal afhankelijk van het aantal vermogen wat er over heen gaat lopen, de afstand en de voorbeveiliging van de kabel.

Wat is de juiste lichtkleur voor buitenverlichting?

Met verschillende lichtkleuren creëer je de juiste sfeer in je buitenruimte. Met Philips Hue heb je 16 miljoen kleuren beschikbaar, van warm wit tot koud wit.Ook zijn er lampen die kun je dimmen naar een warme kleur.De juiste lichtkleur is per functie en persoon anders.

Welke IP-waarde voor buitenverlichting?

Om uw buitenverlichting wind- en weerbestendig te maken, zijn er verschillende soorten bescherming.De meeste buitenverlichting zijn in de beschermingsklassen van IP 44, IP67, IP65 en IP67.

Hoeveel lumen buitenlamp voordeur

Op de vraag hoeveel lumen buitenlamp voordeur, is het antwoord toch een persoonlijk voorkeur, wilt u de voor deur goed verlicht hebben dan raden we 750 lumen aan, wilt u voordeur sfeervol aanlichten dan raden we 400 lumen aan.

16 soorten buitenverlichting

 • Vloerlampen voor buiten : een verzamelnaam voor elke buitenverlichting die uit de grond oprijst – van de kleine bollamp met opstaande rand tot de hoge kandelaar van zeven voet.
 • Buitenwandlampen : zorgen meestal voor een decoratieve zone en oriëntatielicht.
 • Buitenlantaarns : Er zijn talloze ontwerpen van de klassieke wandlantaarn tot de moderne tuinlantaarn.
 • Buitenspots : zenden gericht direct licht. Breed assortiment van discrete inbouwspots tot krachtige gevelspots.
 • Vloerinbouwlampen : sluiten gelijk aan op de vloer en nemen daardoor geen ruimte in beslag. Kan zowel voor veiligheid als voor decoratieve doeleinden worden gebruikt.
 • Padverlichting : worden aan de rand van het pad geplaatst om een ​​goede loopzekerheid te garanderen. Meestal zijn het kandelaars of bolderlichten.
 • Kandelaar : lantaarns met meerdere lampen / mastlichten. Meestal meer dan twee meter hoog en daardoor in staat om een ​​groot gebied te verlichten.
 • Mastlichten : hoog en verticaal opsteken.
 • Bolderlampen : Halfhoge (max. tot aan de heup) lampen, in veel gevallen verticaal staand.
 • Stopcontactverlichting : Meest lager dan bolders. Bijzonder geschikt voor verheven posities zoals plinten, muurtorens, bordessen en andere uitsteeksels.
 • Buitenverlichting met bewegingsmelder : de sensor schakelt het licht automatisch aan en uit indien nodig.
 • Buitenverlichting met stopcontact : Praktisch omdat tuingereedschap kan worden aangesloten.
 • Zonnelampen : genereren geen elektriciteitskosten omdat ze overdag opladen met zonlicht.
 • Decoratieve buitenverlichting : Bijvoorbeeld, LED-licht ketens als boom decoraties en welgevormde bal lichtjes naast de tuinvijver.
 • Huisnummerverlichting : verlichte huisnummers optimaliseren de oriëntatie.
 • Onderwaterlampen : zijn zo goed geïsoleerd dat ze ook permanent onder water werken.