Led wandlamp


led wandlamp

Led wandlamp

LED-wandlampen zijn de ideale keuze als u individuele verlichtingsconcepten voor uw woonruimte wilt. Of u nu een hele wand wilt verlichten of iets selectief wilt uitlichten – de verschillende uitvoeringen bieden u veel mogelijkheden om te ontwerpen volgens uw inrichtingsstijl en de gewenste ruimtelijke sfeer.

Wandlampen zijn echte allrounders als het gaat om het verlichten van een ruimte. Ze maken het mogelijk om de lichtkegel op verschillende manieren te verdelen. Zo kunt u wandlampen voor uw individuele lichtconcept gebruiken – precies zoals u dat in uw woonkamer wilt hebben. Of u nu een compleet wandoppervlak wilt verlichten om kunstwerken te presenteren, of liever alleen individuele wanddelen – wandlampen ondersteunen u bij uw plan. Of wat dacht u ervan om het licht helemaal van de muur af te richten? Dit concept kan ook worden gerealiseerd met wandverlichting.

In tegenstelling tot LED plafondlampen is de LED wandlamp ook geschikt voor indirecte verlichting met een feel good factor. Op deze pagina laten we je zien hoe veelzijdig een LED wandlamp is en hoe je met de juiste verlichting het maximale uit je leefruimte haalt.

Welke soorten LED wandlampen zijn er?

LED-wandlampen zijn er in veel verschillende uitvoeringen, kleuren en vormen. Of het nu gaat om subtiele LED-spots, een chique design model als opvallende blikvanger in de woonkamer of een functionele LED wandlamp voor in de leeshoek – aan jou de keuze!

Wandlampen zoals LED-spots en -spots verdelen hun licht selectief: u kunt ze gericht positioneren en geselecteerde gebieden of bepaalde objecten slim in de schijnwerpers zetten. LED-lichtbalken daarentegen verlichten grotere oppervlakken en laten hele muren, prachtig patroon behang of fotoseries stralen.

Ook klassieke leeslampjes aan het hoofdeinde van het bed zijn populair. LED leeslampjes gaan snel aan en schijnen direct op volle kracht, zodat je direct aan de slag kunt met lezen. Maar ook voor in de gezellige leeshoek in de woonkamer zijn LED wandlampen geschikt. Deze bieden niet alleen een optimale helderheid, maar ook een ruimtebesparend alternatief voor conventionele LED-vloerlamp.

Vind je het extravagant en flitsend? Kies dan voor LED-wandlampen met een bijzonder uitgebreid design. Deze onderstrepen uw kamerconcept als een statement en dienen als bijzondere eyecatcher. Als je wat meer kleur wilt, voegen LED-wandlampen met kleurverandering een creatief vleugje kleur toe aan je kamerinrichting.Functioneler zijn discrete lampen voor de buitenruimte die uw liefdevol aangelegde tuin, terras, balkon of entree van uw huis verlichten. LED-buitenverlichting verfraait niet alleen uw huis, ze maken het pad ook veiliger.

De dimbaarheid verrijkt sommige led-wandlampen met een extra functie. Hiermee kunt u individuele aanpassingen maken voor de perfecte lichtomstandigheden. Met licht geïsoleerd, warm wit licht creëer je een gezellige sfeer. Als het zicht wat duidelijker moet zijn, bijvoorbeeld voor bureauwerk, kan de helderheid enkele niveaus helderder worden ingesteld. De wandlamp vervangt gemakkelijk een LED tafellamp .

In Welke ruimten LED wandlampen?

Een LED wandlamp is in principe geschikt voor iedere ruimte en iedere buitenruimte, mits je een lamp aan de bijbehorende wand kunt bevestigen.

De keuze voor een geschikte LED wandlamp wordt voor u bijzonder eenvoudig als u vooraf nadenkt over de gewenste lichtopbrengst en lichtintensiteit. Wie bijzonder flexibel wil zijn, speelt met dimbare LED wandlampen duidelijk aan de veilige kant. Als je een lamp met constante lichtintensiteit nodig hebt, volstaat een model zonder dimfunctie volledig.

Kleinere of meer onopvallende wandlampen zijn bijzonder geschikt als indirecte verlichting in de woonkamer en eetkamer, die een groot effect creëren wanneer ze verborgen zijn, of bewust gebruikte up & down wandlampen die spannende patronen op de muur werpen door het spel van licht en schaduw.Bij directe verlichting daarentegen komt een karakteristiek design goed tot zijn recht.

Bij dimbare LED wandlampen kun je niet alleen via de dimfunctie de lichtintensiteit beïnvloeden, ook de lichtkegel speelt een doorslaggevende rol. Afhankelijk van hoe het aan de muur wordt bevestigd, verticaal of horizontaal, veranderen het licht, de richting van het licht en de intensiteit. Armaturen met beweegbare spots maken het ook mogelijk om na installatie het licht tot een bepaald punt uit te lijnen.

Een licht gedimde lamp met een warm witte lichtbron zorgt voor een uitnodigende sfeer, vooral in de woonkamer en eetkamer. Hiermee plaats je sfeervolle accenten om je kamer inrichting af te ronden.Een leeslamp in het woon- of slaapgedeelte vervult zijn taak als hij licht afgeeft en zorgt voor een prettige leeservaring. De verlichting van de gang, badkamer, keuken en studeerkamer is praktischer. Deze kamers kunnen felle verlichting aan, ook in koud wit licht.Inbouw wandlampen kunnen gebruikt worden in gangen of gangen om de weg naar de woonkamer te verlichten. Met wandspots kun je vakkundig highlights plaatsen en de ruimte visueel verlengen.


Welke wandlamp voor welke interieurstijl?

Naast het verlichtingsconcept speelt ook het design een grote rol bij het creëren van een harmonieuze sfeer. Uw nieuwe lamp moet harmonieus passen in uw persoonlijke inrichtingsstijl. Zo breed als de keuze aan LED-wandlampen is, zo zijn ook de voorkeuren en opties voor kamerinrichting.

led wandverlichting

Elegante en artistiek vormgegeven LED-wandlampen passen bijzonder goed bij een stijl die waarde hecht aan klassiek interieur design. De kleine sieraden passen ook perfect bij de vintage stijl of mid-century modern.

Een lamp met een industriële uitstraling kan een echte eyecatcher zijn. Speels design en felle kleuren van wit tot blauw passen goed bij de landhuisstijl. Armaturen met een minimalistisch design kunnen in vrijwel elk ruimteconcept worden geïntegreerd, maar passen bijzonder goed bij boho chic of de eenvoudige, Scandinavische inrichtingsstijl. Richt je jezelf graag in een moderne maar klassieke stijl en houd je van LED wandlampen van glas, chroom of staal? Sommige stijlen kunnen ook goed worden gecombineerd en houden een verscheidenheid aan opties voor u open.

Hoe wordt een LED-wandlamp geïnstalleerd?

U hoeft niet per se een professional in te huren om uw nieuwe armatuur veilig aan uw muur te bevestigen. Volg echter altijd de veiligheidsinstructies van de fabrikant voordat u met de installatie begint.

Bedenk eerst waar u uw nieuwe LED-wandlamp precies wilt hebben. Let vooral op de hoogte waarop de wandlamp wordt bevestigd. Op deze manier vermijd je ongewenste factoren zoals ongewenste verblinding of stoten tegen het dagelijkse gebruik.

Wat heb je nodig bij het installeren van een LED wandlamp:

 • Deuvels: speciale deuvels voor beton, meerzone-spreidpluggen voor cellenbeton, spreidpluggen voor massieve baksteen, cellenbetonpluggen voor geperforeerde baksteen, veerklempluggen of speciale pluggen voor gipsplaat en isolatiepluggen voor isolatieplaten
 • Bevestiging: schroevendraaier en schroeven of meegeleverde accessoires volgens de individuele bevestiging van uw lamp
 • Extra gereedschap: boormachine (eventueel met klopboorfunctie), hamer, potlood, kabelzoeker, waterpas

Veiligheid staat altijd voorop: zet de stroom uit en controleer de plek waar je de lamp wilt ophangen op verborgen snoeren. Een leidingzoeker doet het goed.

Markeer de boorgaten met een potlood. Voor een juiste plaatsing wordt een waterpas aanbevolen. Neem, afhankelijk van de aard van de muur, de juiste pluggen en boor de gaten bij de markeringen die u eerder hebt aangebracht. Verzink de pluggen met een hamer en sluit de draden overeenkomstig aan. Bevestig de LED wandlamp met de schroeven totdat deze stevig op zijn plaats zit.

wandlamp design


Waar moet ik op letten bij het kopen van led wandlampen?

Voordat u een nieuwe wandverlichting kiest, moet u ervoor zorgen dat de wandlamp past bij uw ideeën en wensen. Naast de prijs spelen factoren als materialen, afmetingen, stijl, lichtbronnen en functies een belangrijke rol.

Wil je bijzonder flexibel zijn qua lichtopbrengst en lichtintensiteit, koop dan dimbare wandlampen. Hier kunt u de lichtintensiteit op elk moment en met slechts één beweging aanpassen aan uw wensen. Als het nat en koud weer is, tover je in een mum van tijd een gezellige sfeer in je warme woonkamer met gedimd licht.

Weet je al zeker naar welk type wandlamp je op zoek bent, meet dan voor je koopt de beschikbare oppervlakte op. Dit garandeert dat de nieuwe lamp perfect past en niet te omvangrijk en niet te subtiel is.

Welke hoogte wandlampen monteren

Er is geen algemene waarde met betrekking tot de hoogte waarop een wandlamp moet worden geïnstalleerd. Voordat je je nieuwe lampen installeert, kun je het beste de lichttest doen en kijken welke lichtkegel de lamp werpt. Heb je gekozen voor een wandlamp met een klassieke lampenkap, die zorgt voor de lichtuitstraling naar beneden en naar boven, plaats deze dan niet te hoog of te diep. In dat geval is montage op ooghoogte meestal ideaal.

Wil je wandlampen in de eet- of woonkamer plaatsen, dan kan de montage op ooghoogte in sommige gevallen te hoog zijn. Daarom: doe de test en controleer de ideale hoogte voor de perfecte lichtbeleving.

Wandlampen met directe en indirecte lichtbron

Bij LED wandlampen kan in principe onderscheid gemaakt worden tussen modellen met directe en indirecte lichtbronnen. Bij LED wandlampen met directe lichtbron is de lichtbron zelf zichtbaar, wat zorgt voor een bijzonder hoge lichtintensiteit. LED wandlampen met een directe lichtbron zijn vaak verkrijgbaar in de vorm van spots met diverse instelmogelijkheden. Dit concept heeft als voordeel dat het licht heel gericht kan worden gericht. Dit is ideaal voor het effectief ensceneren van extravagante woonaccessoires. Daarentegen is bij LED-lampen met een indirecte lichtbron de lichtbron zelf niet zichtbaar. In dit geval komt de helderheid tot stand door gereflecteerd licht. Dit licht lijkt zachter dan direct licht. Dit zorgt voor een bijzonder sfeervolle sfeer in de kamer.

De ideale wandlamp voor in de woonkamer

Wandlampen vullen het heldere basislicht van het plafond aan met zonaal licht, wat de structuur en het comfort van de kamer aanzienlijk verhoogt. Meestal is dit een prettig, gedempt licht dat vooral de directe omgeving van de wandlamp verlicht. Van antieke wandlampen tot tijdloos mooie klassiekers tot hedendaagse moderniteit, er zijn veel stilistische mogelijkheden voor verlichting met wandlampen in de woonkamer .

De ideale wandlamp voor in de keuken

Keukenlampen moeten niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook geselecteerd worden op veiligheidsrelevante aspecten. Daarom moeten de werkvlakken zo helder verlicht zijn dat u bij het hanteren van scherpe messen alles in de gaten kunt houden. Wandlampen in de keuken hebben als voordeel dat er geen kabels rondslingeren waar je over kunt struikelen als de hete kookfase net begint en je in korte tijd veel verschillende taken moet uitvoeren.  

LED WANDLAMPEN & WANDVERLICHTING

Wandlampen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Met name led-lampen , maar ook gewone lampen, worden in verschillende ruimtes gebruikt, zowel binnen als buiten. Het juiste model wandlamp moet worden gekozen, afhankelijk van of gezelligheid of veiligheid voorop staat.

LED-wandlampen: veelzijdige toepassingsmogelijkheden

LED wandlampen zijn er voor binnen en buiten ( LED buitenlampen ). Ze worden bijvoorbeeld in woonkamers gebruikt als extra sfeerverlichting bij de andere lampen, zoals vloer- of hanglampen.

Buitenshuis zorgen wandlampen voor goede verlichting en extra veiligheid, bijvoorbeeld aan huismuren of in trappenhuizen. Vooral in het koude jaargetijde zorgen wandlampen voor voldoende en tegelijkertijd gezellige verlichting.Maar ook in kantoren en werkruimtes zorgen ze, naast andere soorten armaturen, voor een aangenaam licht. In openbare gebouwen worden ze ook vaak gebruikt om nooduitgangen te verlichten.

Welke wandlampen zijn er?

 • moderne LED wandlampen
 • textiele wandlampen
 • radiator
 • spiegel lichten
 • delicate of rustieke houten lichten
 • koperen lichten
 • design lampen
 • Verlichting in landelijke stijl
 • klassieke lantaarns
 • Wandlampen voor de badkamer

Er is een ruim aanbod aan houten wandlampen. Dat kan zwaar zijn qua materiaal of vorm, zoals in een oud landhuis, of licht en zoals in een Zweeds landhuis, waar elk meubelstuk zorgt voor pure ontspanning.

LED-wandlampen: kenmerken en voordelen

Wandlampen kunnen op twee manieren de toon zetten: door hun behuizing of door de manier waarop het licht wordt uitgestraald. Bij uitgestraald licht straalt het licht bijvoorbeeld in lichtkegels naar boven en naar beneden. Een geweldig designelement voor de woonkamer en eetkamer, die zich niet langer hoeft te verstoppen voor de beste restaurants en lobby’s. LED-wandlampen creëren met hun indirecte licht een bijzonder sfeervolle sfeer in elke ruimte en kunnen donkere hoeken of gangen positief benadrukken. De hier toegepaste energiebesparende LED’s bieden niet alleen state-of-the-art technologie en een aantrekkelijk uiterlijk, ze besparen ook op energiekosten.

LED-wandlampen zorgen voor een gezellige sfeer

LED wandlampen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en lichtkleuren. Van heel helder wit tot gezellig warm wit, voor elke gewenste sfeer is er de juiste verlichting.Met haar aantrekkelijke design is een mooie LED wandlamp niet alleen een blikvanger in elke ruimte, ze straalt ook gezelligheid uit. Afhankelijk van het model en de aanwezige lichtopeningen zorgt ze ook voor interessante lichteffecten op wanden en plafonds.

Wandlampen voor basisverlichting

Heb je geen stopcontacten in het plafond en wil je je huis verlichten met wandlampen, kies dan voor lampen met een hoog aantal lumen. Deze wandlampen stralen hun licht de ruimte in. Dit wordt indirect licht genoemd.

Wandlampen voor het verlichten van deelgebieden

In tegenstelling tot de basisverlichting stralen spots hun licht meestal alleen gericht uit in de door u geselecteerde ruimtes of op bepaalde objecten, zoals figuren op het dressoir of foto’s. Deze lampen zijn ook populair als bedlampjes , omdat ze ruimte besparen op het nachtkastje.

Wand- en plafondlampen

Als je nog niet zeker weet of je de lamp altijd aan de muur wilt hebben, dan kun je het beste een lamp kiezen die ook geschikt is voor aan het plafond. Dit zijn meestal platte, vierkante of ronde lampen, afhankelijk van het ontwerp, lees a.u.b. vooraf de productbeschrijving of vraag het ons.

Wandlampen voor de badkamer

Vooral in de badkamer is naast de plafondlamp een vochtbestendige chique wandlamp onmisbaar. Favoriet is de wandlamp, die ook als spiegellamp fungeert – afzonderlijk boven de spiegel of paarsgewijs naast de spiegel gemonteerd.

Inbouw wandlampen en trapverlichting

Met licht kan een trap binnen de vier muren een kunstwerk worden. Het primaire doel van trapverlichting is echter altijd veiligheid. Jouw taak is om de stappen duidelijk zichtbaar te maken. Dit vermindert struikelgevaar en het risico op ongevallen.

Inbouwtrapverlichting is ontworpen om aan deze eisen te voldoen. Ze maken gebruik van LED-technologie in een klassiek design dat past in elk type trappenhuis en overal. De stralingshoek van de meeste trapverlichting kan naar behoefte worden aangepast om alle treden aan één zijde of meerdere treden aan beide zijden tegelijkertijd te verlichten.De traplampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en lichtkleuren, die ideaal zijn voor het accentueren van trappen of andere architectonische elementen in moderne gebouwen of historische gebouwen met zichtbaar metselwerk.Vooral

Bij wandlampen in het trappenhuis is het belangrijk dat ze niet verblinden. Te verblindende armaturen zijn hinderlijk bij het traplopen en verhogen het risico op ongevallen. Daarom schijnen de meeste wandlampen indirect of hebben ze een diffuser.Wandinbouwlampen, die de structuur van de trap duidelijk laten zien en tegelijkertijd op de mooiste manier verlichten, zijn onopvallende verlichtingsarmaturen die in uitgeschakelde toestand bijna onmerkbaar zijn. Inbouw wandlampen zijn optimaal naast elke trede of op regelmatige afstanden van slechts enkele treden. Ze zijn op enkelhoogte gemonteerd. Zo versmelten de inbouwspots met de traparchitectuur. Er moet echter al in een vroege bouwfase aan geschikte stroomaansluitingen worden gedacht.

Sensorgestuurde wandverlichting op de trap verhoogt de veiligheid en het comfort aanzienlijk – omdat het licht automatisch aangaat als je de trap nadert. Het is belangrijk dat er alleen lichtbronnen worden gebruikt die direct 100% helderheid bereiken. Bij ledlampen is dat wel het geval, bij spaarlampen niet (vanwege de trage inschakeltijd).

LED-strips op de trap zijn alternatief en zeer puristisch. LED-strips zijn zelfklevend, krachtig in enscenering en zorgen voor de perfecte trapverlichting wanneer ze onder elke trapneus worden geplaatst. Ze kunnen door hun flexibiliteit bijna overal worden bevestigd en zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. In sommige gevallen kunt u ze zelfs bijsnijden.