led strip voor buiten


Led strip voor buiten


LED strip voor buiten is een goed en voordelig alternatief voor het verlichten van buitenruimtes en zijn verkrijgbaar in meerdere varianten. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt als alternatief voor lichtbuizen, om individuele elementen tuinhuis te decoreren, maar ook als extra oriëntatiehulp op het terras.

led strip voor buiten

Momenteel wordenled strip voor buitenin de zomermaanden in de tuin of met kerst gebruikt om het huis mee te decoreren. Ledstrips kunnen veel meer, 365 dagen per jaar. LED strips bieden uitstekende mogelijkheden om het terras, de tuinvijver, de voortuin en tuin, de carport en nog veel meer in het zonnetje te zetten. Of het nu kleurrijk of warm wit is, iedereen vindt zijn juiste lichtkleur en kan buiten met LED-strips prachtige lichteffecten bereiken. Eenmaal gekocht overtuigen LED-strips met kleurrijke lichtaccenten, een lange brandduur en een extreem laag stroomverbruik.

LED strips in verschillende uitvoeringen

LED strips zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, afhankelijk van hoeveel gebied je ermee wilt verlichten. Verder zijn LED strip voor buiten verkrijgbaar in verschillende kleuren en lichtintensiteiten. Voor een gemakkelijke bevestiging zijn er ook varianten die zelfklevend zijn en daardoor eenvoudig en snel op elke plek te lijmen zijn.De zelfklevende modellen hebben ook het voordeel dat ze ook veilig en permanent gebieden kunnen verlichten waar de niet-klevende versies gewoon weer naar beneden zouden vallen.De lange LED-strips zijn verkrijgbaar op een kabelhaspel, waarop ze naar wens kunnen worden uitgerold en weer verwijderd. Naast de flexibele modellen die opgerold kunnen worden, zijn er ook starre versies die niet gebogen kunnen worden.

Wat zijn de voordelen van ledstrips?

LED strips hebben als grote voordeel dat ze klein zijn en daardoor erg onopvallend. Ze zijn daarom vooral populair voor gebieden die direct in het gezichtsveld liggen, maar waar ze zoveel mogelijk zichtbaar moeten zijn. Of het nu op rol of per meter is – de toepassingsmogelijkheden zijn zeer divers en variëren van eenvoudige lichtdecoraties voor feesten en andere evenementen tot professionele buitenverlichting voor individuele elementen in de buitenruimte.

Aangezien de ledstrips voor buiten ook wel waterdichte ledstrips worden genoemd, kunnen ze ook ideaal worden bevestigd waar het soms wat vochtiger is, bijvoorbeeld in de tuin of op terrassen. De flexibele ledstrips kunnen bijvoorbeeld om zuilen of balustrades worden gewikkeld en net zo snel weer worden verwijderd. De starre of zelfklevende modellen worden ook aanbevolen voor permanente verlichting.

Er zijn ook varianten die met een afstandsbediening in- en uitgeschakeld kunnen worden (zoals OSRAM LIGHTIFY ). Op deze manier kunnen de ledstrips ook op moeilijk bereikbare plekken worden bevestigd en zijn ze zeer eenvoudig in gebruik. De accessoires voor de op afstand bedienbare LED-strips zijn de afstandsbediening zelf, een IR-ontvanger en een voedingseenheid. Alle LED-strips kunnen naar wens met elkaar worden gecombineerd, afhankelijk van het aantal afzonderlijke stukken.

Led strip voor buiten met RGB-kleuren

De afkorting RGB staat voor de drie basiskleuren rood, groen en blauw. Met de drie basiskleuren rood, groen en blauw kan bijna elke kleur worden gereproduceerd door te mengen. Met behulp van een RGB-signaal en moderne LED-lichtbronnen is het mogelijk om kleurrijke LED-strepen te produceren. Gekleurde LED-strepen overtuigen door een zeer hoge lichtsterkte. De kleuren worden schitterend en stralend weergegeven.

Wil je effectieve, breed zichtbare, kleurrijke verlichting, kies dan voor kleurrijke led-strips. Wil je de verlichting met led-strepen wat subtieler, dan raden we warm witte of koud witte led-strepen aan. U kunt LED Stripes thuis gebruiken. De kleurrijke kerstverlichting kan ook commercieel worden gebruikt. Of het nu in de zomer in de biertuin is, in de discotheek, op de kermis of op elke andere plek waar gasten op een vrolijke manier feest willen vieren, met kleurrijke Led strip voor buiten creëer je een sfeervolle ambiance.Led strip voor buiten een echte sfeermaker.

Led strip voor buiten veel licht weinig stroomverbruik

Met name bij lichteffecten voor decoratieve doeleinden wil je niet steeds checken hoe lang het licht al brandt. Aanzetten en genieten, dat staat hier. Met ledstrips hoef je je geen zorgen te maken over de elektriciteitsrekening. LED-lampen verbruiken ongeveer 90% minder elektriciteit dan conventionele lampen. Alle LED-strips kunnen ‘s avonds worden ingeschakeld en zorgen de hele nacht voor prachtig licht. Creëer je eigen lichtkunst met ledstrips.Met name bij lichteffecten voor decoratieve doeleinden wil je niet steeds checken hoe lang het licht al brandt. Aanzetten en genieten, dat staat hier. Met ledstrips hoef je je geen zorgen te maken over de elektriciteitsrekening. LED-lampen verbruiken ongeveer 90% minder elektriciteit dan conventionele lampen.Led strip voor buiten een echte sfeermaker.

Alle LED-strips kunnen ‘s avonds worden ingeschakeld en zorgen de hele nacht voor prachtig licht. Creëer je eigen lichtkunst met ledstrips.Momenteel worden ledstrips in de zomermaanden in de tuin of met kerst gebruikt om het huis mee te decoreren. Ledstrips kunnen veel meer, 365 dagen per jaar. LED strips bieden uitstekende mogelijkheden om het terras, de tuinvijver, de voortuin en tuin, de carport en nog veel meer in het zonnetje te zetten. Of het nu kleurrijk of warm wit is, iedereen vindt zijn juiste lichtkleur en kan buiten met LED-strips prachtige lichteffecten bereiken.

Eenmaal gekocht overtuigen LED-strips met kleurrijke lichtaccenten, een lange brandduur en een extreem laag stroomverbruik. Een grote keuze aan LED-strips en verschillende montagemogelijkheden vindt u in de verlichtings-onlineshop click-licht.de. Of het nu per meter of als complete set wordt verkocht,kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Of het nu gaat om een kleurrijke feeststemming of om subtiele elegantie, met LED-strips tover je de meest uiteenlopende lichteffecten.

Led strip voor buiten beschermingsklasse

Natuurlijk kunnen de LED’s ook binnenshuis worden gebruikt – in de badkamer bijvoorbeeld kunt u net zo goed profiteren van de voordelen, want de LED-strips buitenshuis zijn ook ontworpen voor vochtige ruimtes. Gebruik in de woonkamer is natuurlijk ook geen probleem, maar wij hebben goedkopere alternatieven in lagere beschermingsklassen.

De meeste LED-strips zijn gecertificeerd voor gebruik buitenshuis met IP-beschermingsklasse 65 . Dit betekent dat ze volledig beschermd zijn tegen het binnendringen van stof en tegen contact. Bovendien zijn de LED-strips bestand tegen waterstralen uit alle richtingen – maar dit betekent niet onderwatergebruik. De LED-strips voor buiten zijn volledig ingekapseld met epoxyhars en zijn daarom bijzonder goed bestand tegen mechanische belastingen – per ongeluk krassen op een LED is bijvoorbeeld niet meer mogelijk.Led strip voor buiten een echte sfeermaker.

Dit maakt led strip voor buitengebruik interessant voor de volgende toepassingen:

• Verlichting van de leuning van de terrastrap
• Tuinhuisverlichting
• Vakkundig accentueren de randen van het dak en de wanden.
• randen van de wegen

  • Balkonverlichting: LED-strips kunnen ook op het balkon worden gelegd en zorgen voor sfeervolle verlichting.
  • Terrasverlichting : LED-strips brengen licht op terrassen en kunnen bijvoorbeeld onder de overkapping van overdekte terrassen worden toegepast.
  • Padverlichting: langs paden kunnen LED-strips worden gelegd. Daarom zijn ze ideaal voor markering of decoratie.
  • Vijververlichting: IP 68 beschermde LED-strips kunnen zelfs onder water worden gelegd. In en op vijvers creëren ze magische lichteffecten.
  • Tuinverlichting: In de hele tuin zijn LED-strips aanwezig. Omdat een systeem maar op één stroombron wordt aangesloten, zijn ze ook geschikt voor verlichting van grote oppervlakken

Natuurlijk zijn er talloze andere mogelijke toepassingen, vooral in droge binnenruimtes, waarvoor deze LED-strips eigenlijk overgekwalificeerd zijn. Ze verschillen alleen doordat de LED-strips voor buiten zijn ingekapseld met epoxyhars, waardoor ze bijzonder resistent zijn. Optisch creëert dit slechts een heel subtiel verschil, wat vooral merkbaar is wanneer de LED-strips niet oplichten: een fijne glans wordt gereflecteerd door de epoxyharslaag.

Creatief met led verlichting

Een heel bijzondere tip voor buitenverlichting is de verlichting van de voegen in de terrasvloer. Er is meestal veel ruimte eronder vanwege afwatering of geluidsisolatie en de tegels of houten panelen werden ook niet gevoegd – de perfecte locatie voor LED-strips. Er kan een geheel nieuwe sfeer worden gecreëerd, direct of indirect verlicht.

Montage en aansluiting van de strepen buitenshuis

  • De lichtstrips zijn zelfklevend en eenvoudig op de gewenste plek te bevestigen. Of het nu aan de huismuur, de gereedschapsschuur, op het raam of op het balkon is – de kleine lampjes kunnen dankzij het kleefoppervlak overal worden geïnstalleerd.
  • Let bij het aansluiten van de leds op de aangegeven spanning. Voor 12 V- of 24 V-modellen is een transformator vereist. Armaturen met 230 V kunnen zonder transformator op het lichtnet worden aangesloten.
  • Voor de aansluiting moet je er ook rekening mee houden dat je de lichtstrips dichtbij een stroombron monteert. Als de lamp geen geschikte beschermingsklasse heeft, kunt u deze combineren met een geschikte afdekking om het risico op elektrische schokken of brand te verminderen.

Conclusie led strip voor buiten

LED strip voor buiten zijn een moderne manier om ,,buiten” te verlichten. De platte strips kunnen op verschillende manieren worden gebruikt en zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, kleuren en beschermingsgraden. Gekleurde led strip voor buiten zijn bijvoorbeeld geschikt voor plaatsing op terrassen en creëren een feestelijke sfeer, terwijl dompelstrips met beschermingsklasse IP 67 of IP 68 een magische lichtsfeer creëren op of zelfs in vijvers. LED-strips kunnen ook worden gecombineerd tot een systeem, wat vooral voordelig is in buitenruimtes met beperkte stroomaansluitingen en een gebiedsbrede verlichting mogelijk maakt.Led strip voor buiten een echte sfeermaker.

LED’s zijn bijzonder energiebesparend en hebben een lange levensduur. Hun lichteffect varieert van subtiele warmwitte lichten met een aangenaam lichteffect tot opvallende gekleurde lichten, sommige zelfs met een kleurwisselfunctie. Omdat ze ook achter en onder objecten kunnen worden geïnstalleerd, zijn achtergrondverlichting en diffuse lichteffecten net zo goed mogelijk als directe verlichting voor de veiligheid bij paden en ingangen.