Terrasverlichting


Terrasverlichting

De insecten lopen voorop, het is al lang een trend in de huiskamer. Nu is het de beurt aan het terras om te cocoonen . Met andere woorden: een fijn, gezellig toevluchtsoord bieden voor zachte zomeravonden . Eten, lezen, yoga, gezelschapsspelen, thuiswerken, haken, borduren of een voetbad. Dit alles is mogelijk op het sfeervol verlichte terras. En het is veel leuker in de frisse lucht.

terrasverlichting

Staande lampen Terrasverlichting?

Wat goed werkt naast de bank is ook goed voor de loungemeubels op het terras. En het aanbod aan staande lampen voor buiten is niet bepaald klein. Er zijn genoeg stijlvolle, grappige en praktische modellen te vinden voor elke smaak en elk budget.

Hanglamp voor Terrasverlichting?

Van de eenvoudige hanglamp tot de pompeuze kroonluchter, alle soorten hanglampen zijn verkrijgbaar voor op je terras. Net als in de woonkamer is een stijlvolle hanglamp een geweldige blikvanger en creëert een sfeer om tot rust te komen en te ontspannen.

Terrasverlichting en bewegingsmelders?

Duidelijk een hoger comfortniveau . Stel je voor dat je met een volle bak het terras op komt en met je elleboog de tuinverlichting aan moet doen. Met een bewegingsmelder verlichten de terraslampen zelf je uitstraling. Ook het risico op letsel wordt vermeden. Want de verleiding om in het donker snel over het terras te rennen is dankzij bewegingsmelders niet meer nodig. Bewegingsmelders maken inbrekers het werk moeilijker – nog een pluspunt op het gebied van beveiliging . En overigens besparen bewegingsmelders ook geld. Want als het licht pas gaat branden als het echt nodig is, dan zie je dat op lange termijn terug in de elektriciteitsrekening .

De combinatie van terrasverlichting met bewegingsmelder is een praktische manier om een ​​veilige en doelgerichte verlichting te realiseren. Houd er rekening mee dat compacte fluorescentielampen vanwege hun lange inschakeltijden niet geschikt zijn voor gebruik met bewegingsmelders. LED-lampen kunnen worden gecombineerd met bewegingsmelders als dit expliciet als compatibel wordt vermeld of als de minimale belasting lager is dan het wattage van de lampen.

Veel bewegingsmelders werken met passieve infraroodtechnologie. Dit registreert temperatuurverschillen tussen levende wezens en de omgeving. Als deze verschillen verschuiven, herkent de sensor dit als beweging. Infraroodsensoren nemen geen afstandsverschillen waar, waardoor een frontale nadering mogelijk niet direct wordt herkend. Bijzondere waardeverminderingen kunnen bijvoorbeeld ontstaan ​​door dikke winterkleding.

Andere bewegingsmelders zijn actief en zenden constant ultrasone golven uit waarmee de omgeving wordt gescand. Ze herkennen veranderingen binnen hun bereik als beweging – maar dit kunnen ook niet-levende objecten zoals takken zijn. Voor correct gebruik hebben ultrasone sensoren daarom een ​​vrije ruimte nodig zonder obstructie door objecten.

zonne energie terrasverlichting


Terrasverlichting op zonne-energie?

Als u geen elektriciteitskosten wilt zijn er modellen op zonne-energie een goed idee. Van decoratieve verlichting tot wand- en padverlichting tot slimme huis verlichting met een directe lijn naar de zon, ze zijn in alle soorten en maten. Tip : plaatsen met veel zon zijn het beste voor zonne-energie. Idealiter in zuidelijke richting. De verlichting is ‘s avonds perfect. Dankzij de schemersensor schakelt hij vervolgens automatisch in.


Trend terrasverlichting

Het aanbod aan terrasverlichting is groot. Maar helemaal bovenaan de populariteit schaal staat nog steeds de simpele bal . Verkrijgbaar in glanzend wit of met een meerkleuren functie . De trendy fakkels zijn vaak voorzien van zonnetechniek. Of ze kunnen aan het stopcontact worden opgeladen en vervolgens draadloos worden gebruikt . De ronde lampen zijn energiezuinig dankzij moderne LED-technologie. Perfect voor een lange batterijduur. Als het om bediening gaat, is alles mogelijk, van knoppen direct op de bal tot een bluetooth-verbinding tot een praktische app . Let bij het kopen gewoon op de gewenste variant.

accu terrasverlichting

Terrasverlichting met stopcontact

Twee in een ? Armaturen met geïntegreerde stopcontacten doen precies dat, ze zorgen niet alleen voor licht in de tuin. Ook voor één of meerdere praktische stroombronnen. Het maakt niet uit of je geen sap meer hebt op je mobiele telefoon of dat je het gras wilt maaien. Sluit hem gewoon aan en trek elektriciteit.

Welke Terrasverlichting modellen zijn er?

In principe alles wat er ook voor binnen beschikbaar is. Van de functionele wandlamp tot de decoratieve tafellamp. En het spectrum aan stijlen varieert van puristisch gereduceerd tot zeer ongebruikelijke en speelse modellen. Filter eenvoudigweg het trefwoord “terrasverlichting” met uw favoriete stijl. Bijvoorbeeld:

 • Jong wonen / modern
 • Landhuis / rustiek
 • Antiek
 • design
 • industrieel

Hoeveel lumen op terras?

Hoeveel lumen is ideaal voor terrasverlichting? Buitenlampen met waarden van ca. 200-300 lm voor solar en ca. 400-1000 lumen voor elektra tuinverlichting zijn geschikt voor het verlichten van een terras.De gegeven waarden zijn persoonlijk, meestal is het per huishouden anders, de een wil een helder verlicht terras, en de ander wil een romantisch verlicht terras.Ook is het mogelijk om de terrasverlichting te dimmen, zodat de terras verlichting helderheid in te stellen is naar een zelf bepaalde lichtsterkte, begin van de avond het terras helder verlicht en naarmate de avond vordert kun je de helderheid terug dimmen tot een romantische terrasverlichting.Denk ook eens aan RGB verlichting, het terras is dan met verschillende lichtkleuren te verlichten.

Waar opletten bij kopen van terrasverlichting?

Wilt u dat uw terras gezellig is? Dan heb je gezellig licht nodig – net als in de woonkamer. Het is dus het beste om warmwit licht te hebben dat rood wordt. Zeer vergelijkbaar met de bekende gloeilamp. Anders is het met buitenverlichting zoals tuinpadverlichting. Dit moet zorgen voor een goed zicht. Het kan dit doen met een lamp die de neiging heeft blauwachtig te zijn in termen van lichtkleur.

Tip : Uiteraard zijn terrasverlichting ook verkrijgbaar met vast ingebouwde LED-techniek. Let er bij het kopen op dat de lichtkleur van de lamp kan doen wat u verwacht.

Mag mijn terrasverlichting nat worden?

Elektriciteit en water gaan niet samen. Tenzij uw terrasverlichting een passende beschermingsgraad heeft. En dat vertelt u of u uw lamp in de regen kunt laten staan ​​of zelfs in de vijver kunt laten zinken. Afhankelijk van de locatie waar u uw armatuur plaatst, is een andere beschermingsgraad aangewezen. Omdat een armatuur beschermd onder het dak minder nat is dan onbeschermd buitenshuis.Meestal houden we onderstaande regels aan:

 • – Overdekt terras: als de armatuur beschermd is tegen wind en regen, is beschermings klasse IP23 voldoende.
 • – onoverdekt terras: als het product mogelijk wordt blootgesteld aan weersinvloeden, heeft u beschermingsklasse IP44 of hoger nodig.
 • – Vloerarmaturen: Voor niet afgedekte vloeroppervlakken is een beschermingsgraad van minimaal IP65 vereist zodat de armatuur beschermd is tegen kortstondige onderdompeling, zoals bij hevige regen.

Toepassing terrasverlichting ?

Met de juiste verlichting voor je terras creëer je een prettige sfeer en sfeer? daarom dient de keuze van de juiste terrasverlichting zorgvuldig te worden afgewogen. Heel belangrijk als het om licht op het terras gaat: de trefwoorden directe en indirecte terrasverlichting. Combineer je deze twee elementen bij het inrichten van het terras, dan ontstaat er in een mum van tijd een terras om je goed te voelen. Direct licht op het terras wordt gecreëerd door plafondverlichting voor buiten ; indirecte verlichting door het gebruik van buitenwandlampen of buitenspots . Als je nog niet zeker weet met welke lampen en op welke manier je jouw buitenruimte het beste kunt presenteren.

De beste lampen voor terrasverlichting zijn lampen die tussen de 100 en 4.000 lumen geven. Dit toestel zegt iets over de lichtstroom en de helderheid van een lamp? hoe hoger de waarde, hoe sterker de lichtsterkte en dus de helderheid van een lamp. Afhankelijk van het doel dat je nastreeft, dien je verschillende lampen te gebruiken om je terras te verlichten: voor indirecte, sfeervolle verlichting zijn lampen met een lage lumenwaarde meer geschikt, terwijl lampen met een hoge waarde meer geschikt zijn om een ​​ruimte direct te verlichten.

Indirecte terrasverlichting door wandlampen en plafondlampen

Indirecte verlichting is het meest effectief in de patio. Heb je een structurele gevel of bakstenen muur, dan kan je deze prachtige patronen perfect verlichten met wandlampen. Bijzonder fraai zijn 1-lichts buitenwandlampen ( naar boven of naar beneden schijnen) of 2-lichts wandlampen (naar boven en naar beneden schijnen ). Hier kun je ook spelen met de kleur van het licht. Is uw terras bijvoorbeeld overwegend uitgevoerd in antraciet / beton of wit, dan raden wij neutraal witte leds aan. Voor warme tinten zoals zandsteen of terracotta is de warm witte tint de juiste keuze. 

U kunt extra highlights gebruiken als verlichting voor overdekte terrassen. Zo kun je bijvoorbeeld een sterrenhemel plaatsen met kleine inbouwspots, systeemplafondsystemen met indirecte ledstrips of juist elegante led inbouwspots . Maak van uw terras uw persoonlijke feel-good plek.


Oriëntatielicht door vloerspots en staande lampen

Als oriëntatieverlichting kunnen vloerinbouwlampen worden gebruikt maar ook stopcontactlampen of staande lampen. De tuinpadverlichting voor installatie in de grond wordt in de grond geplaatst. Idealiter met doorvoerbedrading en een hoge IP-beschermingsklasse. Hierbij dient u rekening te houden met afwatering.

Als alternatief kunnen vrijstaande lampen worden gebruikt die met een grondpen in de grond worden gestoken of die ook rechtstreeks op stenen platen kunnen worden geïnstalleerd. Deze moeten ook een hogere beschermingsklasse hebben en gemaakt zijn van roestvrij staal of aluminium. We hebben meerdere modellen in ons assortiment waarbij je zelf de juiste lichtintensiteit en lichtkleur kunt kiezen voor de verlichting.

Voor de terrasvloeren in de vorm van houten planken kunt u gebruik maken van speciale ronde of vierkante terrasverlichting . Deze zijn speciaal ontwikkeld voor vlonderplanken.

Weerbestendige terrasverlichting voor op het terras

Terraslampen zijn bijzonder weerbestendig om het hele jaar buiten te blijven.Vooral buiten moeten lampen bijzonder robuust en weerbestendig zijn, zodat je er lang van kunt genieten. Ook wil je niet elke keer dat het regent de terrasverlichting uit moeten doen. Zorg er daarom voor dat uw nieuwe buitenverlichting minimaal beschermingsklasse IP44 heeft . Hierdoor is hij beschermd tegen regen en hoef je je geen zorgen te maken over het weer. Wil je daarentegen op zeker spelen en moet je terrasverlichting bestand zijn tegen zware regen of hagel zonder schade, dan is de beschermingsklasse IP65 of hoger aan te raden. Hierdoor kan bijna niets uw terrasverlichting beschadigen.

U kunt uw terras ook gedeeltelijk afdekken om bepaalde ruimtes beter te beschermen tegen weersinvloeden. Een dergelijke constructie geeft u ook meer keuze in uw verlichtingskeuze. Zo kun je een wandlamp dan niet alleen aan het huis maar ook op het terras bevestigen. Nog exotischer wordt het met een plafondlamp voor op het terras, wat alleen mogelijk is met zo’n terrasoverkapping.

Lichtbollen zijn erg populair op het terras en in de tuin. Deze hebben door hun zeer gesloten ontwerp ook het voordeel dat ze bijzonder weerbestendig zijn en het hele jaar buiten kunnen blijven staan ​​om daar een decoratieve gloed te creëren.

Bedien je terrasverlichting met je smartphone

Met dimbare verlichting pas je de lichtsterkte naar wens aan.

Ook gekleurde lichtsequenties of individuele lichtkleuren kunt u met onze verlichting op afstand bedienen. Met de nieuwste technologie zijn zelfs verschillende schakelzones mogelijk. Dit betekent dat u uw zithoek kunt verlichten met warmwitte, gedimde hoofdverlichting voor uw diner en de palissadewand in prachtig turkoois. En dat allemaal met een afstandsbediening of gewoon met je smartphone.

Terrasverlichting achteraf inbouwen

Het achteraf inbouwen van vloerlampen in vlonderplanken is mogelijk met speciale spots. U zou echter de borden moeten demonteren en de bekabeling moeten leggen.

Vloerlampen op vlonderplanken en betonnen of stenen platen kunnen rechtstreeks op het oppervlak worden geschroefd. Besteed aandacht aan de bedrading. Deze moet onder de armatuur worden gelegd.LED tuinverlichting met grondpennen kan direct in de grond worden geplaatst. Bij draaibare modellen stel je zelf de gewenste stand in. Let er bij ondergrondse bekabeling op dat u gebruik maakt van speciale ondergrondse kabels met extra ommanteling.

Inspiratie Tips terrasverlichting

Tip 1: vertrouw op sfeermakers voor terrasverlichting

Welke terrasverlichting is geschikt? Er zijn talloze manieren om het terras te verlichten zodat je er het hele jaar door van kunt genieten. De volgende lampen zorgen voor een bijzonder gezellige sfeer. Ze zijn decoratief, zijn ook geschikt voor overdag, maar kunnen niet als sterke lamp worden gebruikt. Waaronder: 

 • Bolderarmaturen
 • Lantaarns 
 • Zaklampen 
 • Chinese lantaarns 
 • Buiten kaarsen
 • Lantaarns
 • Spike lichten
 • gloeiende ballen 
 • gloeiende kubussen 
 • LED-kerstverlichting

Tip 2: eerder zachte dan te sterke terrasverlichting

Felle buitenverlichting zorgt ervoor dat het terras er koud en saai uitziet. Indirecte terrasverlichting baadt de tweede woonkamer in een beter licht. Idealiter combineer je verschillende lichtintensiteiten om de gewenste sfeer en de nodige helderheid voor elke ruimte te creëren. 

Tip 3: Zet tuin highlights in de schijnwerpers 

Spotlights kunnen worden gebruikt om een ​​nachtelijke uitstraling te creëren voor bijzondere planten, grassen of perken. Overdag verschuilen ze zich achter struiken, potplanten en bomen. Het is het beste om spots en spots te gebruiken die gemakkelijk kunnen worden verplaatst. Zo kun je de lampen gebruiken zoals je wilt en vanaf het terras de verlichte spots bewonderen.

Tip 4: dompel de eethoek onder in een warm licht met terrasverlichting

Warme zomeravonden zijn gemaakt om rond te snuffelen, romantische diners en vooral barbecues met vrienden. De lichtsituatie in de zithoek is des te belangrijker. Bij het eten wil niemand verlicht worden zoals op de operatietafel in het ziekenhuis. Er is dus een sfeervol licht nodig dat nog helder genoeg is om de couscoussalade op het bord te zien. Een warmwitte buitenwandlamp is een goede keuze en zorgt voor algemene verlichting. De kleurtemperatuur mag niet hoger zijn dan 3.300 Kelvin. LED-lampen zijn minder geschikt voor in het eet- en zitgedeelte omdat ze misschien te zwak zijn. 

Kleine lampjes zorgen ook voor mooi licht voor een gezellige sfeer. Stompkaarsen voor buiten zorgen voor een gezellige sfeer op de eettafel. Combineer verschillende hoogtes voor een casual look! Gedimd kaarslicht laat ook maximale effecten op de vloer zien. Geweldig ziet er anders uit Oosterse stijl vloer lantaarns . Perzische tapijten, die geschikt zijn voor buitengebruik, zijn ideale metgezellen

Tip 5: creëer indirect licht met de juiste terrasverlichting 

In de terrasvloer kunnen led-inbouwspots van RVS, led-spots en -spots worden geplaatst die als indirecte lichtbron garant staan ​​voor sfeervolle terras verlichting. Het voordeel van LED-lichtbronnen: ze besparen energie en hebben doorgaans een lange levensduur. Inbouwspots en lampen zijn er in talloze uitvoeringen, zodat er voor elke smaak de juiste lichtbron is. Wat u zoekt, vindt u in de bouwmarkt of in de online shop.

Tip 6: gebruik de muur van het huis

De huismuur komt in de buurt van een bioscoopscherm. Het reflecteert het licht, afhankelijk van de aard en het materiaal. Wandlampen, waarvan het licht in de vorm van een kegel straalt, zorgen voor dramatische contrasten tussen licht en donker. Wandlampen op zonne-energie doen het zonder stroom en zijn daarom ook prima geschikt. 

TIp 7: Terrasverlichting op batterij

Bij het bouwen van een huis plannen architecten de elektriciteitsvoorziening in de buitenruimte. Het resultaat komt niet altijd overeen met de verwachtingen van de bewoners. Wil je de buitenverlichting ver van het elektriciteitsnet plaatsen, dan moet je grondwerk doen. Als het bijvoorbeeld een huurwoning is, lijkt de inspanning twijfelachtig. Dit zorgde ervoor dat een idee op de plank bleef liggen. Dergelijke overwegingen zijn nu overbodig omdat batterijlampen buitenshuis kunnen worden gebruikt – een goed compromis.

Terrasverlichting op batterijen is een praktisch alternatief voor buitenverlichting op batterijen. De buitenlampen op batterijen zijn overal buiten te gebruiken en je bent niet gebonden aan een stopcontact, terrasverlichting op batterijen is erg makkelijk te plaatsen en zelf te doen.

TIp 8: Terrasverlichting met rgb

Terras verlichting met RGB is de ideale sfeermaker voor je terras. Creëer met RGB led verlichting een romantische, gezellige sfeer.RGB terrasverlichting kun je instellen op verschillende kleuren.Ook zijn is er RGB terrasverlichting die je kunt aansturen met een app. Vaak kun je diverse scene’s instellen voor je terrasverlichting, zodat het makkelijk is om een vooraf ingestelde kleur op te roepen.De RGB verlichting is verkrijgbaar als led lamp of als een led strip.

TIp 9: Design Terrasverlichting

Design terrasverlichting is de Eye catcher voor je terras.Prachtige staande lampen ver sieren je terras. met de juiste design verlichting kun je een prachtig terras creëren met gezellige en prachtige sfeer verlichting.