woonkamer verlichting inspiratie

hanglampen woonkamer 3 voudig
Accepteren

woonkamer hang lamp
Accepteren
lamp woonkamer
Accepteren

woonkamer verlichting inspiratie


Om voor de woonkamer verlichting inspiratie op te doen bent u hier aan het juiste adres, in dit artikel over woonkamer verlichting inspiratie kunt u veel inspiratie opdoen voor de verlichting in de woonkamer.

Woonkamer verlichting inspiratie

De verlichting bepaalt of we ons prettig voelen in een kamer. Want afhankelijk van het contrast, de lichtkleur of de helderheid ontvouwt het licht een heel ander effect. Indirecte verlichting zorgt bijvoorbeeld voor een zacht, behaaglijk licht, terwijl de werkplek daarentegen zeer helder, gericht licht nodig heeft. Om het meeste uit een kamer te halen, moet de verlichting ook goed worden gepland.In het beste geval wordt bij de bouw of renovatie al rekening gehouden met het lichtontwerp . Maak van de gelegenheid gebruik om met een expert te praten over uw ideeën voor succesvolle verlichting. Omdat het ding met licht de neiging heeft om op de achtergrond te gaan zitten. 

Een gedegen planning bespaart latere teleurstellingen en kostbare nabewerking. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de stopcontacten en stroomaansluitingen precies daar zijn waar ze later nodig zijn en dat je lelijke verlengkabels in het midden van de woonkamer of langs elke muur in de gang vermijdt.Lees hier verder om woonkamer verlichting inspiratie op te doen.

In de meeste gevallen vormt de woonkamer het middelpunt van het huis of appartement. Een groot deel van het huiselijke leven speelt zich af in de huiskamer en niet voor niets is het vaak de grootste kamer. Daarom moet u veel belang hechten aan goede woonkamerverlichting die voldoet aan de diverse eisen van deze ruimte.Enerzijds is een gezellige sfeer ontzettend belangrijk, want de woonkamer wordt vaak gebruikt om te ontspannen na een dag hard werken. Koud Wit licht is hier helemaal niet op zijn plaats, althans als het gaat om de algemene basisverlichting van de woonkamer. De lichtkleur van de hoofdlamp moet geler en warmer zijn om een ​​ontspannen basisverlichting mogelijk te maken.

Aan de andere kant moeten naast een primaire lamp ook andere woonkamerlampen deel uitmaken van het meubilair, aangezien deze kamer voor veel verschillende doeleinden wordt gebruikt, een comfortabele bank om tv te kijken, een eettafel om samen te eten, maar ook voor gezelschapsspelletjes en dergelijke, evenals een leeshoek zijn niet ongewoon in de huiskamer. De verlichting moet ook voor al deze activiteiten worden ontworpen, zodat iedereen zich hier op zijn gemak kan voelen.Hier bent u op de juiste plek om woonkamer verlichting inspiratie op te doen.

Woonkamer verlichting basisverlichting


Je monteert je plafondlampen ofwel in het midden of verdeeld over de woonkamer – afhankelijk van hoe groot de ruimte is. Heb je overwegend lichtgekleurde meubels, dan heb je minder lampen nodig dan bij een donkere woonkamerinventaris. Met zo’n 20 vierkante meter heb je drie tot vijf lichtbronnen nodig om optimaal licht te genereren. Tip voor een kleine woonkamer: Gebruik voor basisverlichting lampen die de muur vanaf de vloer verlichten. Daardoor lijkt de kamer groter. Bijzonder praktisch is het als je de plafondverlichting apart kunt schakelen . Op deze manier kunt u de helderheid optimaal aanpassen aan de betreffende situatie – van een romantische date bij kaarslicht tot een leuke game-avond.

Overweeg bij het ontwerpen van uw verlichtingsconcept waar uw meubels staan . Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld in het donker op de bank zit – of verblind wordt als je in een bepaalde richting kijkt. Twee tot drie woonkamerlampen voor uw zithoek kunnen zijn. De optimale lichtintensiteit voor uw woonkamerverlichting is 100 tot 300 lux (lx) .Ter vergelijking: aan een bureau werken vereist minimaal 500 lux om je ogen niet te vermoeid te maken. Lux is de maateenheid voor hoeveel licht er op een bepaald oppervlak valt . De lichtintensiteit meet je met een zogenaamde luxmeter. Lees hier verder om woonkamer verlichting inspiratie op te doen.


filament lamp

LED-lampen als woonkamer verlichting


Met name de woonkamer zou voorzien moeten worden van led-lampen, die loont hier sneller. Het aanzienlijk lagere stroomverbruik is belangrijker als de ruimte veel wordt gebruikt. Een omstandigheid die in de meeste huishoudens zeker van toepassing is op de woonkamer, vooral omdat de woonkamer vaak als eetkamer wordt gebruikt en dus ook eetkamerlampen gebruikt.


Woonkamer verlichting de wandlamp

Moderne design armaturen van onder andere roestvrij staal en aluminium met een strak design geven een mooi indirect licht. 

woonkamer wandlamp

Enerzijds vind je natuurlijk talloze lampen met indirecte verlichting. Maar armaturen die het licht direct uitstralen, kunnen ook een indirect effect hebben als je ze alleen daarop richt. Als het licht op een muur of achter een meubelstuk schijnt, wordt het licht van daaruit gereflecteerd en verstrooid , waardoor indirecte verlichting ontstaat, en dit een modern uitziende look aan je woonkamer verlichting geeft.

Dit kun je heel goed bereiken met woonkamer wandlampen die het licht gelijkmatig over de wanden verdeelt. Gebruik je de wandlampen als aanvulling, dan kun je ze ook gebruiken om hoeken in de kamer te verlichten die niet met de hoofdlamp te bereiken zijn. Door de indirecte verlichting vallen deze ruimtes niet onnodig op, maar sluiten ze naadloos aan op de rest van de kamer verlichting. Lees hier verder om woonkamer verlichting inspiratie op te doen.


hanglampen planten

Hanglamp voor in de woonkamer

Hanglampen en kroonluchters behoren ook tot de categorie “plafondlampen”. In tegenstelling tot de klassieke plafondlampen, die relatief vlak zijn en direct onder het plafond worden gemonteerd, hangen hanglampen veel lager aan het plafond. 

Door de hoogte van de ophanging en de lampenkap is de lichtkegel relatief klein en niet bijzonder geschikt voor de algehele verlichting van een (grote) ruimte. De hanglamp hangt meestal boven de tafel.Om woonkamer verlichting inspiratie op te doen hebben we verschillende armaturen voor u gevonden, waar u een keuze uit kan maken.

Een goede kleurweergave aan tafel is nodig om eten en drinken er natuurlijk en bijzonder smakelijk uit te laten zien. Maar ook rustig genieten in de woon- en eetkamer moet mogelijk zijn, bijvoorbeeld met een dimbaar hanglampsysteem. Afhankelijk van de wensen en het aantal gasten kunnen individuele lampen eenvoudig worden gedimd of in- en uitgeschakeld.Lees verder voor nog meer woonkamer verlichting inspiratie.


plafondlamp als woonkamer verlichting

Plafondlampen zorgen voor algemene basisverlichting . Omdat ze aan het plafond zijn bevestigd, kan de lichtkegel het best mogelijke effect hebben en de hele kamer gelijkmatig verlichten. De lichtkegel is echter afhankelijk van de stralingshoek van de plafondlamp. Hoe groter de stralingshoek, hoe groter het te verlichten oppervlak. Om woonkamer verlichting inspiratie op te doen hebben we verschillende plafondlampen voor u gevonden, waar u een keuze uit kan maken.

woonkeuken lamp
staande lamp huiskamer


Woonkamer staande lamp

Vloerlampen behoren tot de meest populaire woonkamer lampen.Vloerlampen in de woon- en eetkamer verlichten de ruimte indirect via het plafond en zorgen voor zacht, verblindingsvrij licht. Hierdoor kunnen ook architectonische elementen in de ruimte, zoals een stucplafond, bijzonder smaakvol worden benadrukt. Het is niet verwonderlijk dat er in bijna elk appartement en huis minstens één vloerlamp is. Ze zijn heel praktisch, opgesteld en steek de stekker in het stopcontact, en de lichtbron is klaar. Maar de vloerlamp kan nog veel meer. 

Staande lampen kunnen prachtig als designelement in het interieurontwerp worden geïntegreerd. Vloerlampen worden aangeboden in de stijlen uplighter, booglamp, moderne vloerlamp, rustieke vloerlampen en staande lampen met leesarm. Als Woonkamer verlichting inspiratie krijg je bij ons een enorme selectie aan inspiratie.

Woonkamer verlichting tafellamp

Tafellampen kunnen overal staan ​​en toch zijn ze meestal discreet. Tafellampen zijn de kleine allrounders die zowel op het nachtkastje als op het dressoir, op het bureau, op de bijzettafel of op de ladekast hun plaats vinden. Soms zijn ze nodig als zeer praktische lichtbron, maar soms worden tafellampen alleen gebruikt voor decoratieve doeleinden. Als woonkamer verlichting inspiratie is misschien wel de bekendste tafellamp de bankierslamp. De bankierslamp heeft in de loop der jaren vele opvolgers gevonden die eraan gelijk zijn.Lees verder om nog meer woonkamer verlichting inspiratie te krijgen.

bankiers tafellamp

Woonkamer Smart led

Bij Woonkamer verlichting inspiratie komt ook een stukje ,,hoe doe ik de lamp aan” bij kijken en in ons geval is dat aansturing door smart led bediening, wij hebben voor u diverse producten uitgezocht op efficiënte, en gemakzucht, zodat u vanaf de bank u verlichting kunt aan of uit zetten en kunt dimmen.Later zullen wij hier een blog over schrijven.

smart led

Industriële lampen

Industriële lampen zijn meestal gemaakt van metaal en zien er massief en zwaar uit, maar ook absoluut individueel, creatief en informeel. Ze hebben details zoals klinknagels, afbladderende verf, roestplekken en oneffenheden. Zoals bij elke inrichtingsstijl kunnen we er ook voor kiezen om accenten te leggen met onze lampen met de industriële stijl . Een lamp in industriële stijl boven de eettafel of op de ladekast in een verder ongecompliceerd interieur – een echte blikvanger en een vleugje loft charme tussen je eigen vier muren!Lees verder om nog meer woonkamer verlichting inspiratie te krijgen.

Woonkamer verlichting inspiratie inbouwspots

Dimbaarheid speelt een belangrijke rol bij verlichting in woonruimtes. Plafondinbouwspots toveren schitterend licht in de woonkamer. Objecten zoals afbeeldingen en kunstwerken kunnen vakkundig worden geënsceneerd door directe verlichting met bijvoorbeeld reflectorspots. Er moet op worden gelet dat de spots correct zijn uitgelijnd: Als u een hoek van 30° ten opzichte van de verticaal kiest (de zogenaamde museumhoek), kunnen de objecten zonder verblinding worden bekeken.

Statief Lamp

Statieflampen zijn er voor bijna elke inrichtingsstijl. Ze zijn oorspronkelijk afkomstig van camera statieven en de studio- of studioverlichting van de kunstenaar. Open metalen kappen zoals in industriële verlichting en massief metalen poten kenmerken de driepoot lampen van de industriële stijl. En zodat het uiteindelijk niet faalt omdat de lichtbron ‘te modern’ oogt voor de industriële stijl: gloeilampen in plaats van matte gloeilampen of energiebesparende spiralen!

Lampen in landelijke stijl

Cottage chic is niet alleen een populaire trend stijl in het land. Ook in liefdevol ingerichte stadsappartementen voelt het populaire groenblijvende landhuis zich thuis. Door zijn moderne vormgeving staat hij heel dicht bij de Scandinavische stijl – dus ruimte voor vloeiende overgangen.

Cottage-stijl keuken

De typische landhuiskeuken kan niet zonder keramische lampen. Gatenpatronen die een spel van licht en schaduw op de muren creëren, zien er bijzonder mooi uit. En houten lampen zijn ook prachtig in de woonkeuken. Ze brengen natuurlijke gezelligheid in de vier muren.

woonkamer verlichting inspiratie


woonkamer achtergrondverlichting

De beste manier om de hele kamer te verlichten, is door een plafondlamp, een wandspot of een plafondarmatuur te kiezen. Idealiter hebben deze lampen een dimmer zodat je de helderheid kunt regelen. Indirecte verlichting is contrastarm, zacht en verblindt niet. Het licht wordt relatief gelijkmatig over de ruimte verdeeld en werpt nauwelijks schaduwen. Ideaal voor bijvoorbeeld in de gang.

woonkamer accentverlichting

Een ruimte die slechts zacht wordt verlicht, wordt al snel saai . Puntverlichting zorgt voor afwisseling: ze accentueert architectuur of meubels, verbergt, verlevendigt of dempt. Gedoseerd accentlicht leidt het oog naar bijzondere details of verzamelobjecten. Diverse decoratieve lampen zijn een alternatief voor simpele spots. Je kunt dus spelen met licht en schaduw en verschillende lichtintensiteiten. Dergelijke accenten creëren vooral in het donkere seizoen comfort en sfeer en zijn daarom van bijzonder belang in de woonkamer. 

Maar let op: als de detail verlichting te fel is, zullen andere delen van de kamer onbedoeld op de achtergrond worden gezet.

woonkamer werkverlichting

Gerichte verlichting zorgt voor licht op de plaatsen waar we ons concentreren – bijvoorbeeld bij het lezen op de bank of bij het werken in de keuken. Staande lampen of spots zijn ideaal om een ​​dergelijk contrastrijk, gericht licht te creëren. We kunnen ons beter concentreren bij contrastrijke verlichting. Naast de verlichting op de achtergrond moet er altijd functioneel licht zijn. Goede werkverlichting verdient natuurlijk speciale aandacht in de studeerkamer maar ook in de keuken, maar in deze blog proberen we woonkamer verlichting inspiratie te krijgen, kijk voor andere artikelen ook op Smartled&verlichting

woonkamer verlichting inspiratie 5x gratis tips

1. Plan een groot aantal stopcontacten en licht aansluitpunten

Elke lamp heeft een aansluiting nodig: Bij nieuwbouw is het beter om nog een paar stopcontacten extra te plannen. Renovatiewerken zijn een goede gelegenheid om wat extra aansluitingen te creeren.

2. Lichteilanden creëren

Een helder interieur zonder schaduwen lijkt eentonig en ongemakkelijk als een wachtkamer. Creëer daarom eilanden van licht en minder verlichte plekken, dit geeft een gevarieerd beeld. Leeslamp, pendelarmatuur of indirect licht – gebruik alle mogelijkheden om ruimtes in de schijnwerpers te zetten.

3. Zet lichtaccenten

Licht moet werken: het accentueert mooie details en laat kleuren stralen. Heb de moed om te laten zien. Ten slotte kunt u het lichtaccent naar behoefte in- en uitschakelen.

4. Afschermlampen

Niets is zo irritant als een frontaal zicht op de tafelverlichting of een lichtvlek die in een ooghoek uitkomt. Zorg er bij aankoop voor dat de lamp is afgeschermd. Als u twijfelt, probeer het dan thuis voordat u het koopt. Dit geldt vooral voor de opgerolde spaarlampen: ze horen allemaal onder de kap, omdat dit de enige manier is om hun volledige helderheid te ontwikkelen.

5. Selecteer de juiste lichtbron

Bij gloeilampen was het altijd duidelijk of je 40, 60 of 100 watt nodig had. Als de huidige generatie lichtbronnen ligt de focus nu op lichten en lampen met leds (Engels voor light-emitting diode, in Duitse light-emitting diode). Uw voordeel: ze bevatten geen kwik zoals spaarlampen, zijn dimbaar en bovenal energiebesparend. Voor wit licht in de woonruimte wordt een blauw oplichtende led gebruikt, die uiteindelijk wit licht afgeeft met een fluorescerende fosfor. Maar zelfs warm wit is voor een led geen probleem meer.

woonkamer verlichting inspiratie

Ik hoop dat u genoeg woonkamer verlichting inspiratie heeft opgedaan om zo tot een mooi eindresultaat te komen, naast dit artikel over woonkamer verlichting inspiratie hebben we nog meerdere interessante artikelen kijk daarom op onze blog pagina om nog meer woonkamer verlichting inspiratie op te doen.