Inbouwspots

inbouwspots


Inbouwspots

Inbouwspots voor binnen zien er altijd discreet en terughoudend uit en bieden tegelijkertijd geweldige lichteffecten. Het zijn – alsof ze onzichtbaar in het plafond zijn geïntegreerd – perfecte illuminators waarmee sfeervol licht kan worden gecreëerd.

 Sommige modellen hebben ook een scharnier zodat licht op bepaalde punten zoals meubels en objecten kan worden gericht.De lampen zijn verkrijgbaar in rond of vierkant en in vele oppervlaktekleuren: in wit zijn inbouwspots bijzonder eenvoudig, met chroom, nikkel of aluminium (in mat, glanzend of geborsteld) zien ze er moderner uit, terwijl kleurrijke inbouwspots voor binnen joie uitstralen. de vivre – ideaal voor de kinderkamer.

Inbouwspots monteren

De eenvoudigste manier om inbouwspots en inbouwspots voor binnen te installeren, is in verlaagde plafonds die zijn bekleed met panelen of gipsplaat. Bij het plaatsen van de lampen dient het plafond een bepaalde inbouwdiepte te hebben. Hoe diep verschilt van model tot model. Vuistregel: de lamp heeft minstens vijf centimeter lucht nodig boven en opzij. 

Indien de plafonds zijn voorzien van een isolatielaag dienen lamp behuizingen met hittebescherming te worden toegepast zodat de isolatielaag niet opwarmt. Met ingebouwde 12V-lampen voor gebruik binnenshuis  , heb je een transformator nodig die kan opwarmen – het is essentieel om de veiligheidsinstructies van de fabrikant te volgen bij het installeren.

Dimbare inbouwspots

Inbouwarmaturen voor binnenshuis oefenen discrete terughoudendheid uit en laten het lichteffect voor zich spreken. Inbouwspots kunnen in veel delen van de woonkamer worden gebruikt – vooral in gangen, trappenhuizen, badkamers en gastentoiletten. 

led dimmer

Inbouwspots voor binnen zijn inmiddels bijna onmisbaar. Bij het gebruik van inbouwspots en spots in de badkamer moet er echter voor worden gezorgd dat deze minimaal beschermingsklasse IP 44 hebben en op laagspanningsbasis werken.

 Als u inbouwspots voor binnen wilt kopen, vindt u bijzonder energiebesparende varianten in de led-techniek. Met tot wel 60 procent minder energieverbruik en een bijzonder lange levensduur zijn de LED-inbouwspots voor binnen slimme lichtbronnen. En: bedenk of je dimbare of niet-dimbare inbouwspots zoekt. De dimbare modellen zijn bijzonder praktisch in de woonkamer en eetkamer, omdat je er gemakkelijk verschillende lichteffecten mee kunt bereiken. Daarnaast zijn er diepstralende en breedstralende inbouwarmaturen die het licht symmetrisch of asymmetrisch verdelen.

inbouwspots verdeling


Inbouwspots verdeling in het plafond

Voor een mooie verlichting van de totale ruimte zonder centrale plafondlamp raden we de volgende verdeling aan:

de lengte van de ruimte opmeten en die is in dit voorbeeld 4 meter, dit delen door 2 dan krijg je dus 2 meter dit is dan maat (1) deel dit getal vervolgens weer door 2 en dan kom je uit op 1 meter en dit is dan maat (1/2).voor de breedte van de ruimte geld hetzelfde en zo kom je dan op de ideale verlichtings verdeling van de ruimte.Kom je er niet uit mag je ons benaderen via de contactpagina op deze site en proberen we je zo snel mogelijk te helpen.

Inbouwspots voor een perfect verlichte ruimte

Allereerst heeft u een ,,vals plafond” nodig . En omdat je voor een inbouwarmatuur altijd een gat moet boren, heb je een ,,spouw ruimte ”nodig. Verlaagde plafonds hebben dit meestal.

 Boor een gat in dit systeemplafond (belangrijke informatie over de armatuur diameter en inbouwdiepte vindt u in de productdetails. Plaats nu de connector met de aansluitsnoer en druk de lamp in het gat.

Wat eigenlijk vrij eenvoudig klinkt, kan echter behoorlijk stressvol zijn voor de leek. Eerlijk gezegd, rekent u uzelf tot hen? U hoeft het ons niet te vertellen, maak u geen zorgen! Maar we raden u dan aan door de werkzaamheden door een elektricien uit te laten voeren .

Uw veiligheid staat bij ons voorop!

Inbouwspots voor een perfect verlichte ruimte

Inbouw LED-spots reduceren verlichting tot de essentie. Een gloeiende plek in het plafond. Dit is nog geen ontwerp. Maar je kunt er een ontwerp van maken. In uw kamers.Er zijn oneindig veel ideeën over het gebruik van LED-inbouwspots.

  • Hele kamers worden helder.
  • Op een rij gerangschikt, wordt een pad weergegeven.
  • De verste uithoeken worden eindelijk licht.
  • Lage plafonds en schuine plafonds kunnen eindelijk worden gebruikt om een ​​lamp te bevestigen. En tot slot maakt het de kamer niet kleiner dan hij al is.
  • Je kunt ook indrukwekkende lichteilanden creëren.

En in tegenstelling tot halogeenspots doe je met de zuinige leds iets voor je portemonnee en het milieu.

Aanlichten met inbouwspots

Een enkele inbouwspot geïnstalleerd waar u een nieuw lichteiland wilt creëren. Of waar een bijzonder object in de ruimte wil verlichting . Bijvoorbeeld een vaas of een leesstoel. Vertrouw dan  op op een draaibare en zwenkbare spots. Ze kunnen na montage tot op de millimeter nauwkeurig worden uitgelijnd.

Waar moet je op letten bij led-inbouwspots?

“Wat ga ik precies doen?” Daar moet je in het begin een beetje over nadenken. Dat kan het beste als u nieuw gaat bouwen of renoveren. Omdat het achteraf aanbrengen van ingebouwde verlichting iets gecompliceerder kan zijn. En waar ingewikkeld begint, stopt het plezier meestal.

Maak in het begin onderscheid tussen twee doelen:

  • de gebiedsbrede verlichting van een kamer
  • of gerichte accentuering

In het eerste geval heb je veel ingebouwde led-lampjes nodig. Bij voorkeur een hele set of meerdere. In het tweede geval zijn enkele spots de juiste keuze.

Welke LED armaturen horen thuis in de badkamer en keuken?

In de badkamer en keuken kunnen de lampen (indien nodig) in aanraking komen met vocht . Daarom moet je ervoor zorgen dat de lampen dan voldoen aan de juiste eisen qua waterdichtheid.

inbouwspot badkamer

Let dus op de IP-beschermingsklasse! In de badkamer is dit afhankelijk van de beschermde gebieden. In de meeste gevallen is minimaal IP44 (spatwaterdicht) vereist. De eisen zijn hoger in het douche- of badgedeelte . In de keuken zijn IP20-lampen voldoende

Hoeveel lumen voor een LED-inbouwlamp?

Hoe helder wil je het in je kamer hebben? En hoeveel inbouwspots gebruik je hiervoor? Zoals u kunt zien, hangt het van u af hoeveel lumen u nodig heeft. En het beoogde gebruik.

U kunt als volgt een geschat beeld krijgen van de vereiste helderheid : Stel u voor hoeveel gloeilampen (de conventionele, d.w.z. geen halogeenlampen) u nodig zou hebben om de kamer helder te maken of om een ​​lichteiland te creëren. Drie keer 60 watt? Dan heb je ongeveer 2.400 lumen in de kamer nodig. Vijf keer 40 watt? Dan zijn 2.000 lumen een goede richtlijn. Veel inbouw LED-lampen produceren ongeveer 400 lumen. Dat komt overeen met een gloeilamp van 40 watt.

Hebben LED-inbouwspots een transformator nodig?

Dat hangt af van het product. Bij sommige LED-inbouwspots is de driver al in de armatuur geïntegreerd en is er dus geen extra driver nodig. Ze kunnen rechtstreeks op het 230 volt netwerk worden aangesloten. Maar er zijn ook LED inbouwlampen die geleverd dienen te worden met een externe LED driver.

Zijn er LED-inbouwspots met een kleine inbouwdiepte?

Een verlaagd plafond betekent altijd een kleine vermindering van de ruimte. Kiest u daarom voor een laaghangend plafond , dan heeft u een grotere kamer, maar minder ruimte voor de armatuur. Dan kan het zelfs voor een platte armatuur als de inbouwspot te krap worden. Soms begint de isolatie na enkele centimeters. Hier dient u inbouwverlichting te gebruiken met een geringe inbouwdiepte . Men spreekt van een geringe inbouwdiepte vanaf 3 cm. De informatie over de inbouwdiepte vindt u in de productdetails van het betreffende product.

Maar let op: leds worden niet meer heet (hun warmteontwikkeling is lauw te noemen). Maar ze mogen niet rechtstreeks in de isolatie worden ingebouwd. Door de warmteontwikkeling wordt de levensduur van de leds drastisch verkort.

Halogeen of led inbouwspot?

Het verschil zit in de lichttechniek. En in wat lichttechniek doet.

De energiebesparing van 60% die Led ten opzichte van halogeenlampen heeft zegt natuurlijk genoeg . Bovendien gaan leds tot wel 50.000 uur op. Hierdoor zijn LED inbouwspots nagenoeg onderhoudsvrij (en wie anders eens in de paar maanden de ladder opklimt om twintig halogeenspots in de gang te vervangen, wil nooit meer iets anders dan leds).

Zodat je de juiste LED inbouwspots kiest en je achteraf niet ergert, zijn hier een paar zaken waar je op moet letten:

  • Energie-efficiëntieklasse. Vanaf energie-efficiëntieklasse A begint u met besparen. Hoe meer pluspunten na de A, hoe beter. Maar ze besparen allemaal met LED-inbouwspots.
  • Lichte kleur. Bij halogeenlampen hoefde je hier niet op te letten, want die waren altijd warm wit. Warm wit (ongeveer 3.000 Kelvin ) voor woonkamers inclusief de badkamer is de juiste keuze. En ook al kan het soms vervelend zijn om naar de producten te kijken om te zien of de lichtkleur klopt: doe het. Voordat er een blauwachtig wit daglicht tegen je schijnt in de woonkamer, waarmee je liever vlucht dan blijft.
  • Kleurweergave. Ra> 80 is het minimum, anders worden kleuren onnatuurlijk weergegeven. Gebruik je LED inbouwspots als vervanging voor hanglampen in de eetkamer, dan merk je direct een slechte kleurweergave. Wat daar wordt geserveerd, ziet er dan gewoon uit – anders. Hoe dichter de kleurweergave bij de honderd ligt (of gelijk aan honderd), hoe beter. Zeker als u eerder halogeenlampen heeft gebruikt. Omdat ze je altijd verwennen met een kleurweergave van Ra 100 .
woonkamer inbouwspots


Inbouwspots in de woonkamer

Inbouwspots zijn een alternatief voor klassieke plafondlampen. Deze worden op de gewenste afstand in het plafond van de woonkamer gemonteerd. Bij inbouwspots moet er echter een spouw in het plafond zijn of deze moet worden opgehangen.

Inmiddels zijn er talloze varianten inbouwspots met led-techniek . Sommige spots kunnen in een bepaalde hoek worden gedraaid, bijvoorbeeld om de muur of een foto te accentueren. Het grote voordeel van de inbouwspots is echter de zeer gelijkmatige verlichting van de woonkamer.

Inbouwspots in de eetkamer

Inbouwverlichting voor in de eetkamer kan ruimtebesparend in de muur, het plafond of de vloer worden gemonteerd. De body van de lampjes en vervelende kabels verdwijnen en zorgen voor een nette uitstraling. Inbouwspots zijn veelzijdige lampen die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Meerdere op het plafond verdeelde lampen zijn bijvoorbeeld ideaal voor basisverlichting en kunnen probleemloos zelfs in ruimtes met lage plafonds worden toegepast. Individuele lampen met draaibare en zwenkbare lichtbronnen zijn bijzonder geschikt voor gerichte verlichting en kunnen bijvoorbeeld de eettafel in scène zetten met licht.

Inbouwspots in de keuken

Fraai vormgegeven inbouwlampen voor plaatsing in bovenkasten, het plafond of in ander meubilair. Behalve in de keuken, slaan meubelverlichting ook een mooi figuur in de slaapkamer, woonkamer en kantoor en zorgen voor een sfeervolle ambiance. Inbouwspots van Inwerk zijn sfeervol en niet duur. Met name bij led-techniek bespaar je dankzij het lage energieverbruik ook na aankoop. Een bijzonder hoogtepunt is de ingebouwde glazen vloerlamp, die de bovenste kastbodem vervangt en zo zowel het werkblad als de binnenkant van de kast verlicht.