Hanglampen woonkamer

hanglamp woonkamer
Accepteren

hanglamp monteren
Accepteren
hanglampen woonkamer
Accepteren
hanglampen woonkamer 3 voudig
Accepteren

woonkamer hang lamp
Accepteren
lamp woonkamer
Accepteren

Hanglampen woonkamer

Hanglampen zijn zeer geschikt om een ​​tafel of een bepaalde ruimte in de woonkamer te verlichten. Hiervoor zijn ook woonkamer hanglampen met meerdere lampen verkrijgbaar. Omdat de pendelarmatuur centraal staat in de woonkamer en de lampen meestal erg laag worden opgehangen, moet de armatuur verblindingsvrij zijn. Dit kan worden bereikt door een doorschijnende lampenkap of door een gesatineerde afdekking van de lichtbron. Bijvoorbeeld een kolf van matglas.

Hanglampen in de woonkamer met LED-technologie zijn bijzonder energiebesparend. Er moet echter een neutraalwitte of warmwitte lichtkleur worden gebruikt. De LED-technologie bespaart tot 90% op het stroomverbruik in vergelijking met conventionele lichtbronnen.hanglampen woonkamer met halogeenlampen of gloeilampen kunnen traploos en probleemloos worden gedimd. Bij fluorescentielampen en leds moet de toevoeging “dimbaar” in acht worden genomen. Voor het dimmen is echter meestal een speciale LED-dimmer nodig, aangezien LED-lampen vaak onder de minimumstroom van een conventionele halogeendimmer vallen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van hanglampen?

Wil je een hanglamp kopen, dan moet je goed opletten hoe hoog de hanglamp boven de tafel geplaatst moet worden. U wilt uw tegenhanger duidelijk kunnen zien en niet met uw hoofd tegen het scherm stoten als u opstaat.

hanglampen woonkamer

Als vuistregel geldt dat de hanglamp 60 centimeter boven de tafel moet hangen . Als u geen tafel heeft, moet deze twee meter boven de vloer worden gehangen. De slingerlengte mag niet meer zijn dan 20 tot 30 centimeter.

Als u wilt weten hoe u uw hanglamp kunt inkorten , kunt u dit het beste doen door kabelbinders of kabelverkorters te gebruiken om lussen in de kabel te maken. Sommige kabels kunnen ook gemakkelijk in de dekselbehuizing worden getrokken. Indien nodig kunt u de kabel ook gebruiken als decoratief element met enkele lichtelementen. Schakel het apparaat echter uit voordat u het monteert.

Onze tip: Als u twijfelt over de montage of het inkorten van de kabel, dan kunt u deze taken beter overlaten aan een professional.

Accessoires voor hanglampen in de woonkamer

Gebruik hanglampen woonkamer met een dimmer is mogelijk, mits de meegeleverde lichtbron dimbaar is. In de regel zijn conventionele gloeilampen en hoogspanningshalogeenlampen compatibel met de meest gangbare dimapparatuur. Leds en compacte fluorescerende materialen kunnen alleen onder bepaalde omstandigheden worden gedimd en moeten expliciet als dimbaar worden gemarkeerd. Welke dimmer in zo’n geval wordt gebruikt, is ook afhankelijk van de informatie van de fabrikant.Om met hanglampen woonkamer te verlichten en een prachtige sfeer te creëren hanglampen woonkamer

In welke ruimte Hanglampen

Tegenwoordig kun je ze bijna overal zien. Ze zweven elegant boven eet-, keuken- of salontafels en zetten vakkundig elke ruimte in het juiste licht. We hebben het over hanglampen – verlichting die aan een kabel, touw of ketting aan het plafond hangt. Door hun prominente positie boven een tafel springen ze direct in het oog. De hanglamp, ook wel “hanglamp” genoemd, zet accenten in een grote verscheidenheid aan designs en vormen. Precies daarom is er veel vraag naar hun stijlvolle uiterlijk en is de keuze aan dessins, vormen en materialen bijna eindeloos.

Eenvoudig en modern, klassiek en speels of opzichtig en kleurrijk – er is voor elk wat wils en voor elke inrichtingsstijl. Maar een elegante hanglamp is veel meer: ​​vaak uitgerust met een dimfunctie, kunt u hiermee de lichtsterkte individueel aanpassen. Met deze plafondlamp wissel je met een kleine handbeweging tussen feestelijke verlichting en gezellig, gedempt licht. En u kunt de juiste sfeer in een ruimte creëren zoals u dat wilt.

Hanglampen voor woonkamers

Verlichting van bovenaf met stijl: Voldoende verlichting aan de eettafel is belangrijk, want daar kun je eten en vieren met het gezin of de kinderen maken hun huiswerk. Maar een hanglamp zorgt ook voor een gezellige woonsfeer boven een salontafel, waar je heerlijk op de bank kunt relaxen met een glaasje wijn en sfeervolle muziek. Een eettafel in de keuken moet ook worden gewaardeerd als het middelpunt van een kamer. In kleine keukens wordt de eettafel vaak gebruikt als werkblad voor het bereiden van maaltijden of om te genieten van een moment van rust met een kopje koffie of thee.

 • Warm wit licht zorgt goed voor een gezellige sfeer
 • Als het decoratief mag zijn, kan men kroonluchters gebruiken
 • Een hanglamp met meerdere lampen is de beste oplossing voor volledige verlichting
 • Verblindingsvrije, doorschijnende lampenkap biedt perfecte verlichting

Hanglampen voor eetkamers

 • Om verblinding te voorkomen, is een pendelarmatuur met een gesloten bovenkant met een lampenkap of een matte gloeilamp hier erg handig
 • De hanglamp moet worden gekozen in overeenstemming met de vorm van de tafel om deze optimaal te verlichten: ronde hanglamp voor ronde tafels, hoekige lamp voor hoekige tafels

Hanglampen voor in de keuken

 • Wit tot warmwit licht is hier het meest geschikt
 • Multi-lamp hanglamp verlicht verschillende ruimtes goed
 • Hanglampen voor de keuken dienen minimaal beschermingsklasse IP22 te hebben, aangezien ze worden blootgesteld aan vocht van koken en bakken

Hanglampen voor slaapkamers

 • Het is beter om een ​​variant te kiezen die aan de bovenkant open is om meer licht door het plafond uit te stralen
 • Dimbare hanglamp is hier heerlijk geschikt om het licht van een bedlampje te vervangen

Hanglamp boven de eettafel

Het juiste licht op de juiste plek: hanglampen passen bijzonder goed over grotere tafels, zitgroepen, maar ook in de badkamer of gang zal zo’n lichtbron zeker effect hebben in je huis. Door de gefocusseerde lichtkegel verlichten ze een beperkt gebied perfect en creëren zo opvallende lichteilanden die afhankelijk van het design en de gekozen lichtintensiteit een heel specifieke sfeer uitstralen. Met dimbare hanglampen in de eetkamer creëer je in een mum van tijd de beste omgeving voor een romantisch diner bij kaarslicht. Zoals u kunt zien, zijn deze hanglampen echte allrounders.

Afwerkingen van hanglampen in de woonkamer

 • Woonkamer hanglampen modern
 • Design hanglampen in de woonkamer
 • Hanglamp woonkamer landhuis
 • Woonkamer hanglampen LED
 • Woonkamer hanglampen dimmer

Belangrijke bij hanglampen woonkamer beschermingsklassen voor hanglampen in de woonkamer – Droge interieurs: Indien armaturen gebruikt worden in droge ruimtes, zoals woonkamers, slaapkamers of gangen, is in de meeste gevallen een beschermingsgraad van IP20 voldoende.

hanglampen woonkamer

Hanglamp bevestigen

Bevestigingsmogelijkheden

De rozet van de lamp wordt aan het plafond geschroefd en dient als ophanging. Optioneel kan de pendel of de ketting van de lamp op de gewenste lengte worden ingekort en vervolgens aan de rozet worden bevestigd.

hanglampen woonkamer prachtig en uniek

Welke soorten hanglampen zijn er?

Hanglampen zijn er in een grote verscheidenheid aan vormen en uitvoeringen – gelukkig, want u vindt er zeker de lamp die precies bij uw smaak past.

In hoogte verstelbare hanglampen

Kan in hoogte afgesteld met een kabelsysteem en gewichten, zodat de lichtinval flexibel kan worden gevarieerd.Moet de hanglamp hoger worden ingesteld als meer van de kamer verlicht moet worden dan is dit makkelijk te realiseren

Hanglampen met dimmers

 • De helderheid kan worden geregeld voor verschillende activiteiten en dagtypes
 • Conventionele gloeilampen en halogeenlampen zijn compatibel met gangbare dimapparatuur; leds moeten expliciet als dimbaar worden gemarkeerd
 • Is er een aanraakdimmer of afstandsbediening, het juiste licht voor de juiste sfeer

Hanglampen met één of meerdere lampen

 • Hanglampen met één lamp hebben slechts één lichtbron, terwijl lampen met meerdere lampen afzonderlijke gloeilampen hebben
 • De helderheid wordt beïnvloed door de lichtbronnen, maar hanglampen met meerdere lampen zijn ontworpen voor een grotere straal en verschillende richtingen

Hanglamp met afstandsbediening

 • Afhankelijk van de stemming kunnen de lichtkleur, kleurvarianten en dimmers worden gevarieerd
 • Is bijzonder geschikt voor in de slaapkamer als je niet uit bed wilt komen om het licht uit te doen

hanglampen woonkamer

hanglampen woonkamer

hanglampen woonkamer

hanglampen woonkamer

hanglampen woonkamer

smartled bediening smartphone

Welke lampen zijn er voor hanglampen?

 • LED hanglamp
 • Levensduur tot 50.000 uur, tot 150 lm / W
 • Laag stroom- en energieverbruik
 • Schijnt net zo helder als een conventionele gloeilamp
 • Halogeenlampen
 • Tot 4.000 uur lichtsterkte, 15 tot 27 lm / W
 • Bijzonder prettig voor de ogen, warmwit licht
 • Spaarlampen
 • Kan tot wel 10.000 uur doorschijnen

Welke hanglamp voor de woonkamer

Wilt u uw huis optimaal verlichten en tegelijkertijd een statement maken? Dan is de hanglamp echt iets voor jou. Hij hangt aan het plafond en laat elke kamer stralen. Bovendien is het nu verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen.

Design Hanglamp

Een armatuur als het om design gaat: naast de locatie van de bevestiging zijn natuurlijk het design, de stijl en de vorm van de pendellamp doorslaggevend om een ​​smaakvolle blikvanger te worden. U heeft keuze te r.de biedt u een breed assortiment van meer dan 6.000 verschillende modellen, van designlampen tot eenvoudige plafondlampen. Een beetje inspiratie nodig? Simpele modellen zoals een metal-look van aluminium passen dankzij hun heldere lijnen perfect in bestaande woonconcepten en harmoniëren perfect met zowel klassieke als moderne meubelen.

Design hanglamp

Rustieke keramiek of moderne koperen lamp? Vind je het wat speelser of rustieker? Dan zorgt een pendelarmatuur met keramiek- of glaslook voor de gewenste accentuering. Liefhebbers van weelderige meubels komen ook aan hun trekken met lampen waarvan de schaduw is bedekt met mozaïekstenen of waarvan de lampen worden omlijst door decoratieve glazen kristallen. Wil je iets ophangen dat er rustiek maar modern uitziet, kies dan voor een lamp van koper of draad.

Jaren 50 lampen

Terug naar de retro-look! De trend is voor lampen met een retrolook die elke ruimte een creatieve toets geven en elk bestaand woonconcept versterken. Of je nu de voorkeur geeft aan het lampdesign uit de jaren 50 en 60 of liever vintage lampen van geëmailleerd plaatstaal gebruikt. Veel modellen kunnen elegant in hoogte worden versteld als ze zijn uitgerust met een trekmechanisme. Op deze manier kunt u individueel en precies bepalen welke gebieden verlicht moeten worden en bijvoorbeeld alleen focussen op de tafel of de omliggende gebieden.