Led vloerlamp

led vloerlamp

Led vloerlamp

LED-vloerlampen zijn echte allrounders onder de LED-lampen . Of je je nu lekker wilt voelen in de luie stoel na het werk met een spannend boek, op zoek bent naar indirecte verlichting voor de woonkamer, beter licht nodig hebt om te werken of gewoon een gezellige lichtsfeer wilt creëren in je kamer: de LED vloerlamp zorgen voor de ideale verlichting in elke ruimte.

Door hun filigrane vorm hebben LED-vloerlampen maar weinig vloeroppervlak nodig en vinden ze zo zelfs in de kleinste hoek een geschikte plek. Bovendien bieden vloerlampen flexibele toepassingsmogelijkheden. Omdat deze niet permanent zijn geïnstalleerd zoals bijvoorbeeld LED-wandlampen , kunt u de locatie keer op keer wijzigen.

Welke soorten LED-vloerlampen zijn er?

De led vloerlamp is er in veel verschillende uitvoeringen en gemaakt van verschillende materialen. De modellen verschillen niet alleen optisch van elkaar, ook de functies verschillen.

Klassieke uplighters zijn vooral populair om hele kamers te verlichten. Ingeschakeld schijnt het licht rechtstreeks naar het plafond en wordt het gelijkmatig over de ruimte verdeeld – een goede aanvulling op de LED plafondlamp . Veel uplighters hebben ook een geïntegreerde leesarm. Deze beweegbare lampenkap kan onafhankelijk van de plafondlamp worden ingeschakeld. Wil je je lekker op de bank nestelen met je favoriete boek, dan zet je gewoon de leeslamp aan – de uplight zorgt voor een optimaal zicht tijdens een game-avond met vrienden.

Licht gebogen led vloerlampen zijn bijzonder geschikt voor gebruik in de studeerkamer boven het bureau en vormen daarmee een opvallend alternatief voor de LED tafellamp . Als de lichtarm ook beweegbaar is, kunt u de verlichting precies aan uw wensen aanpassen – voor nog comfortabele werken.Design led vloerlampen dienen niet alleen als praktische lichtbronnen, maar ook als echte blikvangers. Hier heb je de keuze tussen chique lichtzuilen, extravagante en dynamisch gebogen modellen tot geometrische design objecten.

Hou je van minimalistisch, kies dan voor lampen met maar één spot. Met dergelijke selectieve verlichting kun je kleine lichtaccenten plaatsen. Mag het iets lichter zijn? Modellen met meerdere kappen zorgen voor sfeervol licht en individuele verlichting.

Voor welke woonruimtes is een LED vloerlamp geschikt?

Een led-vloerlamp brengt elke ruimte in het juiste licht. Weet u nog steeds niet welke kamer de nieuwe lamp in de toekomst mag decoreren? Hier zijn een paar inrichtingsideeën die u zeker de inspiratie zullen geven die u nodig heeft:

mooie staande lampen

De woonkamer is meestal het steunpunt van het hele huis. Hier speelt het grootste deel van uw leven zich af – hoe goed dat de LED-leeslamp een ultieme alleskunner is. Of het nu gaat om een ​​gezellige leeshoek voor de krant en uw lievelingsroman, stijlvolle lichtaccenten voor avondverlichting of designlampen voor het perfecte lounge-gevoel – een staande lamp kan dit allemaal en nog veel meer.

Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de eetkamer slaat de LED vloerlamp een goed figuur. Tijdens het eten verlicht een plafondlamp de hele eettafel gelijkmatig, vergelijkbaar met een led-hanglamp . Als het gezellige gedeelte van de avond na het diner volgt, dim dan het licht en geniet van het dessert in het verduisterde, feel-good licht.

Dankzij de LED vloerlamp heb je altijd een perfect overzicht in de studeerkamer. Een goed verlichte werkplek bevordert uw concentratie en is tegelijkertijd prettig voor de ogen. Een lamp met neutraal wit licht zorgt voor de juiste lichtomstandigheden aan je bureau. U kunt het beste een kleurtemperatuur kiezen tussen 3.300 en ongeveer 5.300 Kelvin.

Wat zijn de voordelen van LED-vloerlampen?

 • Laag energieverbruik: in tegenstelling tot conventionele halogeen- of gloeilampen hebben leds slechts een zesde van de energie nodig om een ​​vergelijkbare lichtintensiteit te genereren.
 • Lange levensduur: leds hebben een gemiddelde levensduur van 30.000 tot 50.000 uur.
 • Lagere elektriciteitskosten: het lage energieverbruik heeft ook invloed op de hoeveelheid elektriciteitskosten – hier kan veel worden bespaard.
 • Sfeervol licht: LED-vloerlampen produceren verschillende kleurtemperaturen. Zo creëer je eenvoudig in elke ruimte de gewenste lichtsfeer.
 • Milieubewuste verlichting: Met een LED vloerlamp bescherm je niet alleen je portemonnee, maar ook het milieu. U hoeft vast geïnstalleerde lampen niet te vervangen of weg te gooien.

Welk ontwerp past bij mijn inrichtingsstijl?

Voor een harmonieus binnenklimaat is het raadzaam om het design van de LED vloerlamp aan te passen aan de heersende inrichtingsstijl.Bent u zeer modern ingericht, dan zijn eenvoudige en rechttoe rechtaan varianten bijzonder geschikt. Deze passen rustig in uw woonconcept en onderstrepen met hun minimalistische vormgeving de lichte uitstraling van het interieur.

Liever een klein contrast instellen? Voor dit doel zijn vooral geometrische vormen of gebogen ontwerpen ideaal in strakke inrichtingsconcepten.

Ben je dol op klassiek? Grote stoffen kappen zorgen voor de authentieke vintage look. In combinatie met frames van mat messing of verguld metaal ademen deze varianten een tijdloze flair uit.Met een interieur in industriële stijl zet je modieuze accenten met een metallic design. Kies voor een glanzend chromen LED vloerlamp met meerdere lichtkappen. Het wordt nog antieker met roestkleurige vloerlampen die een heel eigen verhaal vertellen.

Welke handige functies zijn er?

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste LED vloerlamp, geven we je nu een kort overzicht van handige extra’s:

 • Voor de grootst mogelijke flexibiliteit op het gebied van lichtontwerp, moet u bij aankoop belang hechten aan een dimfunctie. Een aanraakdimmer op de lamp zorgt voor een snelle omschakeling tussen de verschillende helderheidsniveaus.
 • Wil je niet alleen de helderheid aanpassen maar ook spelen met de kleuren? Sommige led-vloerlampen hebben een geïntegreerde kleurverandering die u gemakkelijk kunt bedienen met de app of afstandsbediening.
 • Bewegende elementen, die keer op keer individueel kunnen worden aangepast, zorgen voor een flexibele uitlijning van de lichtkegel, vergelijkbaar met LED-spots en -spots .
 • Een geheugenfunctie kan ook handig zijn. Dankzij deze functie onthoudt de armatuur de instellingen die u het laatst heeft gemaakt en geeft zo bij het opnieuw inschakelen direct het gewenste licht.

Hoeveel lumen nodig?

De behoefte aan helderheid hangt vooral af van de behoeften van de bewoners en de activiteiten die in deze kamer plaatsvinden. In ruimtes zoals de keuken of de studeerkamer is meer licht nodig om probleemloos te koken of te werken. De woonkamer daarentegen wordt vooral gebruikt om te ontspannen: het moet hier gezellig zijn, fel licht is nauwelijks nodig. 

Voor een optimale helderheid in de verschillende kamers van uw woning kunt u de volgende grove richtwaarden gebruiken:

 • Keuken: ca.280 lumen per vierkante meter (lm / m 2 )
 • Bad: ongeveer 280 lm / m 2
 • Slaapkamer: circa 140 lm / m 2
 • Woonkamer: circa 140 lm / m 2
 • Kinderkamer: ongeveer 140 lm / m 2
 • Studie: ongeveer 280 lm / m 2
 • Gang: circa 140 lumen lm / m 2

Wil je bijvoorbeeld een woonkamer van 30 vierkante meter aangenaam verlichten, dan moeten je lampen een lichtstroom genereren van ongeveer 4.200 lumen (30 vierkante meter x 140 lm = 4.200 lm).

Led vloerlamp in de woonkamer

Vloerlampen behoren tot de meest populaire woonkamer lampen. Het is niet verwonderlijk dat je in bijna elk appartement en huis minstens één staande lamp kunt vinden. Ze zijn best praktisch, opgesteld en in het stopcontact gestoken, en de lichtbron is klaar. Maar de vloerlamp kan nog veel meer. Staande lampen kunnen prachtig als designelement in het interieurontwerp worden geïntegreerd. Vloerlampen worden aangeboden in de stijlen uplighter, booglampen, moderne vloerlampen, rustieke vloerlampen en staande lampen met leesarm. Dankzij deze enorme selectie krijg je een breed scala aan ontwerpopties.

Een vloerlamp wordt niet alleen gebruikt voor kamerverlichting, ze is ook ideaal om te lezen, aangezien veel staande lampen zijn uitgerust met een leesarm. Zo lees je probleemloos af, ook als de kamerverlichting gedimd is. Het is belangrijk om de leeslamp niet alleen te gebruiken, aangezien de individuele plek in de donkere kamer erg belastend kan zijn voor de ogen . Het is beter om de algemene verlichting tenminste halverwege te laten schijnen om het de ogen niet onnodig lastig te maken . Sommige staande lampen hebben twee leeslampen waardoor je met iemand kunt lezen en iedereen zijn eigen licht heeft.

De gebogen leeslamp als extra element van de vloerlamp wordt niet alleen gebruikt om te lezen. Het is ook erg praktisch voor knutselen aan het bureau, als de bureaulamp onvoldoende is of gewoon een tweede plek nodig is. Bovendien kan een dergelijke leesarm ook als aanvullende kamerverlichting fungeren, mits deze op de juiste wijze is uitgelijnd. Simpel en origineel: als hij bijvoorbeeld tegen een witte muur schijnt, creëer je een extra, indirecte lichtbron die de ruimte verder opfleurt.

Led vloerlamp in de slaapkamer

Met wandlampen kun je ook mooi zonelicht creëren, maar staande lampen bieden enkele praktische voordelen. Vloerlampen kunnen flexibel in de ruimte worden geplaatst, waarvoor elk bestaand stopcontact kan worden gebruikt; de min of meer tijdrovende bevestiging aan de muur is niet meer nodig. In de meeste kamers zijn er geen aangewezen plekken voor wandlampen en dus ook geen geprefabriceerde aansluitingen zoals voor de plafondlamp; Kabels die langs de muur omhoog of omlaag leiden, verstoren echter het algehele esthetische uiterlijk.

Dimbare vloerlampen voor de slaapkamer creëren op elk moment van de dag of nacht de perfecte lichtsfeer. Plafondwashers kunnen prachtige indirecte verlichting in de slaapkamer creëren door hun licht naar het plafond te richten. Veel klassieke staande lampen voor de slaapkamer hebben kappen van stof of Japans papier. Bij de meeste moderne LED-vloerlampen met ingebouwde lichtbronnen is daarentegen de grens tussen lamp en kap niet meer per se aanwezig, omdat de uiterst compacte lichtdioden zo flexibel kunnen worden geïnstalleerd. Booglampen worden vaak aangetroffen in grote slaapkamers met zitplaatsen , waarvan het elegante ontwerp een goed ontwikkeld gevoel voor esthetiek vertoont.

LED vloerlamp met afstandsbediening, leesarm of dimmer

Bijzonder praktisch zijn led vloerlampen met leesarmen , die afzonderlijk zijn aangebracht en schakelbare zwenkarmen. Deze schenken een selectief en extra helder licht voor lezen en werken. Omdat ze nauwelijks ruimte innemen, zien ze er bijzonder goed uit in lees- en zitruimtes. Veel vloerlampen met dimmers bieden ook de mogelijkheid om een ​​grote verscheidenheid aan verlichting situaties te creëren: bijvoorbeeld gezellig licht in de avonduren en felle verlichting om te werken. 

Dimmers zorgen zo voor extra flexibiliteit en maken de uplighter tot een populaire lichtbron in een grote verscheidenheid aan omgevingen.
Met een afstandsbediening of Smart Home-bediening, verander je de lichtkleur van de verlichting van warmwit naar daglichtwit volgens jouw smaak en behoeften.