Kabel verlichting


Kabel verlichting

Heeft u een schuin dak ? Of misschien een heel, heel lange, smalle gang? Hoekige kamers met veel donkere hoeken ? Of misschien een ingenieuze woon-eetkamer combinatie waar je echt trots op bent – maar die mooi, behoorlijk lastig is qua lichttechniek? En nu denk je: daar krijg ik nooit echt licht ?

kabel verlichting

Oh, maak je geen zorgen, geen reden tot wanhoop. Want ook voor lastige ruimtelijke situaties is er natuurlijk de juiste lichtoplossing – naast ‘gewone’ plafond-, wand- of tafel- en vloerlampen. Het toverwoord is hier: Kabel verlichting Kabelsystemen zijn een flexibele oplossing om uw eigen vier wanden in het juiste licht te plaatsen. Het leggen van de stroomvoerende touwen is zonder problemen mogelijk en door de moderne 12V techniek veiliger en veel gemakkelijker dan bij conventionele 230V installaties. Kabelsystemen bieden ook ideale verlichtingsoplossingen voor lastige ruimtelijke situaties (bijv. Schuine plafonds of hoekverbindingen). 

Bij het gebruik van deflectors (ook verkrijgbaar) kunnen complete woonruimtes met slechts één installatie volledig verlicht worden. Met meerdere verschillende sets wordt rekening gehouden met elke inrichtings smaak. De verscheidenheid aan beschikbare lampen biedt voor elke behoefte de juiste oplossing: Gericht licht voor individuele objectverlichting is net zo goed mogelijk als zachte lichtverdeling voor een gelijkmatige basisverlichting. Er kunnen ook indirecte lichtaccenten worden aangebracht, evenals pendel lichteffecten voor het verlichten van werkvlakken of eettafels.

Monteren van Kabel verlichting

Van muur tot muur of van muur tot plafond – zo wordt een kabelsysteem meestal in onze vier muren geïnstalleerd. En hoe precies, vraag je je nu af? Over dergelijke vragen hoeft u zich natuurlijk het beste geen zorgen te maken. Omdat de elektricien die u vertrouwt hiervan op de hoogte is. Dit scheelt je niet alleen veel tijd en werk, maar ook veel zenuwen bij twijfel. Oh, dat kan ik alleen, denk je? Welnu, dan raden we u aan de instructies voor uw nieuwe kabelsysteem bij de hand te nemen en zorgvuldig te bestuderen. Omdat elk kabelsysteem wordt geleverd met goede instructies die u de verschillende stappen van de installatie laten zien.

Wat is de maximale lengte voor Kabel verlichting

De lengte van de kabel is altijd afhankelijk van de gebruikte transformator en zijn vermogen.Maar let op: de opgegeven maximale lengtes mogen niet worden overschreden voor elektronische transformatoren . Onthoud ook dat de systeemlengte meestal altijd de helft van de kabellengte (+/-) is. Waarom is het zo? Heel eenvoudig: omdat de kabel heen en terug loopt

De specifieke systeemlengte vindt u meestal heel gemakkelijk in de productdetails of in de productbeschrijving. En mocht u toch nog een vraag hebben – ook over een ander verlichting onderwerp: Schrijf ons een bericht! Wij zijn hier om te helpen. De contactgegevens vind u op de contact pagina.

kabel verlichting


In welke ruimte is Kabel verlichting geschikt

Heel simpel kabel verlichting is overal in je woonruimte geschikt. In de woonkamer of eetkamer. Of bijvoorbeeld in de gang of de keuken.En kabel verlichting kunnen zelfs veilig in kinderkamers worden gebruikt.Maar touwsystemen zien er ook goed uit in wintertuinen.In de badkamer en andere vochtige ruimtes moet u echter een ander alternatief overwegen vanwege de onvoldoende beschermingsgraad.We kunnen plafondlampen of badkamer- en spiegellampen van harte aanbevelen !

Met slechts één stopcontact in het plafond bieden kabelsystemen veel flexibiliteit. Spot- of hanglampen kunnen worden geplaatst waar ze nodig zijn. U kunt uw eettafel, zithoek of foto’s aan de muren verlichten. Ook halogeenlicht (hoog- of laagspanning) is probleemloos te dimmen, maar voor spaarlampen geldt dit in beperkte mate.

Voor het lezen wordt een apart licht gebruikt dat kan worden gedraaid en gedraaid en een vrij brede lichtkegel afgeeft – halogeen- en led-lampen kunnen dit doen. Zowel voor lezen als voor televisie is het belangrijk om te grote verschillen in helderheid te vermijden en deze te compenseren met passende verlichting. Indirecte lichtbronnen zijn daarom een ​​goede aanvulling achter het televisietoestel.

Sterk duo: zeer flexibel kabelsysteem met ultrazuinige LED-technologie. Kabelsystemen bieden de ideale oplossing voor veel woonsituaties, ook als het lastig wordt, bijvoorbeeld bij trappen, schuine daken of binnentuinen. Als u dit zeer flexibele systeem uitrust met de modernste LED-spots, krijgt u accentverlichting met minimale elektriciteitskosten. Omdat leds tot 80% minder energie verbruiken dan conventionele gloeilampen, maar tot wel 30.000 uur meegaan.

Waarom Kabel verlichting ?

Goede vraag. Maar ook heel, heel gemakkelijk te beantwoorden. Bijvoorbeeld omdat je lange of zeer schuine kamers hebt waar je simpelweg niet weet hoe je het licht daar goed naar binnen kunt krijgen. Of omdat u schuine plafonds heeft . Kortom: omdat je één, twee of heel veel kamers in je vier muren hebt die simpelweg lastig zijn qua verlichting . Maar zo’n moeilijke ruimtelijke situatie hoeft niet te betekenen dat je in het donker moet zitten.

Onder geen omstandigheid! Omdat dit precies is waar touwsystemen in het spel komen. Door de flexibele montage van het touw (ook met hoekverbindingen!) En de individuele positionering van de lampen zijn er veel varianten en probleemoplossingen mogelijk.

Kabel verlichting biedt u ook?

 • een modern, minimalistisch ontwerp – gecombineerd met veel functionaliteit en flexibiliteit
 • de mogelijkheid om complete woonruimtes te verlichten met slechts één installatie en één plafondaansluiting
 • een geweldige, discrete verlichtingsoplossing, zodat u eindelijk uw nieuwe sieraad in de schijnwerpers kunt zetten in uw vitrine. Omdat zelfs afzonderlijke delen van de 4 wanden flexibel kunnen worden verlicht. de mogelijkheid om hanglampen in verschillende modellen te integreren

Heeft elk kabelsysteem altijd een transformator nodig?

Hangt af van. En waarop? Welnu, wat voor kabel verlichting systeem sword er toegepast?. Heb je daar een laagspanningsinstallatie ? Dan heb je ook altijd een transformator nodig . Deze kan dan direct op het stopcontact worden geplaatst. De laagspanningszijde is aangesloten op het kabelsysteem. Het voordeel? Duidelijk! De transformator kan ook wat decentraal geplaatst worden of aan de muur zitten. Hoogspanningsinstallaties worden daarentegen direct op 230 volt gevoed – en zonder transformator .

kabel verlichting met led?

Want waarom zou LED-technologie moeten stoppen voor de kabelsystemen en hier geen vervanging zijn? Het heeft absoluut geen zin. Dat hebben de fabrikanten ook bedacht en bieden u kabelsystemen met leds in de meest uiteenlopende varianten . En zodat niet alleen de donkere hoekjes van de ruimte na installatie verdwijnen, maar ook de constante vervanging van lampen, zijn er tal van kabel verlichting systemen met vast ingebouwde LED-technologie . Bij de productdetails en de productomschrijving lees je eenvoudig of het door jou gekozen kabelsysteem geschikt is voor ledlampen of zelfs ingebouwde leds heeft.

kabel verlichting dimbaar?

Ja, het hangt gewoon af van het type lamp dat wordt gebruikt . En de transformator . En welke lampen zijn dimbaar en welke niet, vraag je je af? Oh, het is heel gemakkelijk. Kijk maar eens naar de productbeschrijving en de productdetails – dit is precies de informatie die daar wordt gegeven.

Kabel verlichting voor bijzonder flexibele verlichting

Met kabelverlichting kan elke ruimte precies volgens uw behoeften worden verlicht: de hoge flexibiliteit en de individuele montage van kabelsystemen maken van dit type verlichting uw favoriet als het om licht gaat! Laat u overtuigen door de diverse mogelijkheden van deze unieke lichtinstallatie!

Lampen die op een kabelsysteem zijn geïnstalleerd, creëren zelfs in smalle of schuine ruimtes een ideale lichtsfeer: dankzij de meterslange kabels en de ruimtebesparende ophanging die naar wens op de juiste plaats kan worden bevestigd, zijn kabelsystemen net zo flexibel als geen andere lichttechniek.


Goede kabel verlichting begint bij de montage

De bevestiging is trouw aan het doe-het-zelf-motto: de levering bevat montage-instructies, volgens welke u de transformator, de ophanging, de stroomvoerende touwen en de lampen en lichtbronnen op de muur of het plafond monteert. Bij lange kabellengtes dient u op tussenliggende ophangingen te letten om de stabiliteit van het kabelsysteem te garanderen.

beste kabel verlichting

Wat zijn de voordelen van een kabel verlichting systeem?

Wonen wordt pas gezellig met het juiste licht. Een lamp aan een touw is een moderne en innovatieve verlichtingsoplossing die een conventionele lamp snel kan overtreffen. Kabelsystemen passen zich aan elke ruimtesituatie aan. Of het nu gaat om schuine kamerhoeken, schuine plafonds of grote kamers, de innovatieve lampen zijn in elke situatie de juiste keuze:

 • Lichtbronnen kunnen variabel aan het plafond worden aangebracht
 • flexibel spannen van de touwen op hellingen, in kamerhoeken of op grote kamerplafonds
 • goedkoop verlichtingssysteem met voldoende licht voor een hele kamer
 • Lichtspots verlichten elke hoek van de kamer via een kabelsysteem
 • energiebesparende lichtbronnen zoals halogeen en LED
 • De laagspanningskabels van de systemen zijn veilig om aan te raken

Een kabelsysteem past perfect in elke ruimte. U bepaalt in welke hoek van de kamer u licht nodig heeft en bevestigt eenvoudig de verlichtingssystemen volgens uw behoeften.

Diverse toepassingsgebieden

Kabelsystemen creëren een breed scala aan mogelijkheden voor het verlichten van ruimtes. Meerdere lampjes aan een touw zijn een echte blikvanger en maken individuele verlichting mogelijk. De lampen kunnen zowel als hoofdlichtbron worden gebruikt als voor de gerichte verlichting van kamerhoeken en decoratieve objecten. Welke verlichting u ook wenst, met een kabelsysteem heeft u een praktisch en aantrekkelijk alternatief voor conventionele plafond- of vloerlampen. 

Plaats de lampen eenvoudig aan de touwen waar u veel licht nodig heeft. Als een plafondlamp te statisch is of als een vloerlamp je vaak in de weg staat, gebruik dan een kabelsysteem, richt de lampen individueel op elkaar en verlicht je kamers volgens je wensen. Kabelsystemen kunnen naargelang de ruimtelijke omstandigheden worden geïnstalleerd en vormen zo de ideale verlichtingsoplossing voor uw ruimtes, afgestemd op uw behoeften. De systemen zijn optioneel uitbreidbaar en daarmee ook geschikt als lamp voor grote ruimtes.

Hoe werkt kabelverlichting?

Een kabel verlichting systeem bestaat in feite uit twee elektrische geleiders die overal in de kamer zijn bevestigd met lampen eraan.De geleiders, meestal gemaakt van zeer flexibele, vertinde koperen kabel, vormen de voeding voor de lampen en kunnen bijna overal in de ruimte worden geïnstalleerd.

Zijn laagspanningskabelsystemen gevaarlijk?

Nee, kabelsystemen die werken op 12V laagspanning zijn niet gevaarlijk en kunnen daarom ook in kinderkamers worden toegepast. Waarom? Want de transformator zet de 230V netspanning om in de ongevaarlijke 12V laagspanning. De staalkabels kunnen zonder aarzelen worden aangeraakt.

Hoe groot moet de transformator zijn?

Bij het plannen van eenkabel verlichting systeem wordt men natuurlijk ook geconfronteerd met de vraag welke transformator men moet gebruiken. Eerst begin je met het optellen van het wattage van de geplande lampen.Plan altijd een reserve van 30% voor de transformator. De reserve is afhankelijk van het totale verbruik van de aangesloten ledlampen.
Planningsvoorbeeld : 15x LED lampen à 5 watt = 75W (+ 30% reserve) = transformator met 105W totaal vermogen aanbevolen.

Waarom heeft de transformator reserve nodig?

Het verbruik van LED-lampen gespecificeerd door de fabrikant kan iets hoger zijn. Bovendien hebben LED-spots bij het starten (inschakelen) gedurende ca. 1-2 seconden een hoger vermogen nodig. Daarnaast moet bij de lampen en de transformator rekening worden gehouden met het zogenaamde blindvermogen.

Conclusie: Houd daarom altijd rekening met een gangreserve voor je trafo (liever te groot dan te klein), zo ben je flexibel en variabel voor de toekomst, mocht je krachtigere lampen gebruiken of het aantal spots vergroten.

Toepassingen kabel verlichting

 • Woonkamer: Kabelsystemen zijn ideaal voor gebruik in de woonkamer.
 • Slaapkamer: Kabelsystemen kunnen ook perfect in de slaapkamer worden geïnstalleerd.
 • Eetkamer: Kabelsystemen kunnen worden gebruikt voor stijlvolle verlichting in de eetkamer.
 • Keuken: Kabelsystemen zijn ook geschikt voor gebruik in de keuken.
 • Studie : Kabelsystemen maken oogvriendelijke verlichting in de studie mogelijk.

Belangrijke beschermingsklassen voor kabel verlichting

 • Badkamer: Omdat lampen in de buurt van badkuipen en douches worden blootgesteld aan een hoge vochtigheidsgraad, moet hun beschermingsgraad minimaal IPx4 zijn.
 • Keuken: Armaturen in de keuken kunnen worden blootgesteld aan een verhoogde luchtvochtigheid. Daarom moeten keukenlampen minimaal beschermingsklasse IP22 hebben.
 • Droge interieurs: Als armaturen worden gebruikt in droge ruimtes, zoals woonkamers, slaapkamers of gangen, is in de meeste gevallen een beschermingsgraad van IP20 voldoende.

Meer tips over kabelverlichting

 • Kabel verlichting Ideaal voor lange gangen, schuine plafonds en schuine kamers. Gebruik tussenliggende ophangingen voor lange touwlengtes
 • Zorg er bij halogeenlampen voor dat het totale vermogen van de transformator en het totale stroomverbruik van de geïnstalleerde lampen met elkaar overeenkomen
 • Vervang defecte lampen direct zodat de levensduur van de lampen niet wordt aangetast
 • Ophanging en accessoires kunnen naar wens worden gecombineerd, uitgebreid en aangepast
 • vervangt plafondlampen, wandlampen, vloerlampen, inbouwlampen en tafellampen
 • vereist alleen een stroomaansluiting
 • variabel en eenvoudig aan het plafond te monteren
 • zorgt voor voldoende licht voor een hele kamer
 • verlicht afzonderlijke gebieden op een gerichte manier
 • Componenten zijn dubbel geïsoleerd
 • voldoet aan de huidige veiligheidsnormen
 • Bespaart tot 80% stroom met led-, halogeen- of spaarlampen

Voor en nadelen kabel verlichting

Voordelen kabel verlichting

 • Makkelijk te monteren
 • Verlichting makkelijk aan te passen als de inrichting verandert

Nadelen kabel verlichting

 • Zeer zichtbaar in de ruimte
 • Geen 230 lampen