Bureaulamp

Bureaulamp

Als je ogen branden en er hoofdpijn ontstaat tijdens het werken aan het bureau, ontbreekt meestal een bureaulamp. Dat weet je? Dan staat u misschien op het punt om te beslissen welke bureaulamp uw werk een beetje gemakkelijker zal maken. Onze tip: kijk eens naar moderne led bureaulampen .

bureaulamp

Hoeveel watt voor een bureaulamp?

Dat hangt helemaal af van de armatuur – en de kwaliteit van de lichttechniek. In alle leds wordt de lichttechniek gebruikt, maar de lichtopbrengst, dus hoeveel lumen en hoeveel watt er uit komt, verschilt per product. Een goede LED-bureaulamp kan de helderheid van een 60 watt gloeilamp bereiken met 5-6 watt. Anderen halen het vermogen van een gloeilamp van 40 watt met 10 watt. Maar afgezien daarvan: de LED-bureaulamp is veilig.Het wordt echter duidelijk dat het veel belangrijker is om te weten hoe fel een bureaulamp schijnt. En dat wordt gemeten in lumen.

Hoeveel lumen voor een bureaulamp?

Slechts 200 lumen meer aan het bureau kan het verschil maken tussen goed zien van documenten en overbelaste, waterige, brandende ogen. 400-500 lumen extra en de helderheid is zelfs nog beter .

LED-bureaulampen die 400 of meer lumen produceren, zijn vaak dimbaar. De lichtsterkte is hierdoor eenvoudig aan te passen aan uw eigen wensen. Dit is ook van belang als het uur werken in de avond een drukke nacht wordt. Mocht het op een gegeven moment te licht worden, dan kun je de helderheid dimmen.Maar trouwens: zelfs een bureaulamp is geen vervanging voor een gezonde slaap!

led bureaulamp


Hoe helder is de led-bureaulamp dan?

Lumen (en niet watt) beschrijven de helderheid van een led-bureaulamp. Iedereen die oudere verlichtingstechnieken zoals gloeilampen heeft gebruikt of deze nog in zijn woonruimte gebruikt, kan berekenen: het wattage van de gloeilamp maal 10 levert ongeveer de lumenwaarde op. Een ledlamp van 400 lumen komt overeen met de helderheid van een gloeilamp van 40 watt. Dat is genoeg voor helder verlichte documenten

Welke andere functies hebben LED-bureaulampen?

  • Meerdere verbindingen voor een optimale uitlijning van het licht
  • De lichtkleur aanpassen voor verschillende lichtsensaties
  • Raak de dimmer aan om de helderheid via aanraking aan te passen
  • USB-poort voor het opladen van smartphones & Co.
  • inductief laadoppervlak voor het opladen van Qi-compatibele mobiele telefoons
  • Of een armatuur deze functies heeft, leest u in de productdetails.


Waar moet de bureaulamp staan?

U heeft een product gekozen, het ontvangen, het uitgepakt – en u vraagt ​​zich nu af waar u de bureaulamp het beste kunt neerzetten. Heel eenvoudig: als rechtshandige aan de linkerkant, als linkshandige aan de rechterkant. Dit voorkomt dat u met uw hand slagschaduwen op de documenten creëert .

bureaulamp led

De tafellamp wordt optimaal aangevuld door goede algemene verlichting, b.v. door middel van plafondlampen. Dit is belangrijk om sterke contrasten in helderheid tussen bureau en kamer te voorkomen. Als je dat niet doet, worden je ogen erg snel moe. En de beste LED-bureaulamp zou niet helpen.

Zijn er alleen led-bureaulampen in moderne stijl?

Modern design, nee, dat wil je niet? Wilt u meer klassiek of creatief design op uw bureau zien? Maak je geen zorgen! Met led lampen verwijst ‘modern’ alleen naar de kwaliteit en vele voordelen van de lichttechniek.

De bureaulamp op tafel

Voor veel mensen staat het bureau centraal in hun werk: hier werken, leren en knutselen . Het armatuur vervult een integraal onderdeel omdat ze een puntige lichtkegel op het tafelblad werpt . Dit zorgt voor een nauwkeurigere verlichting dan een plafondlamp kan creëren, vooral omdat de bureaulamp flexibel kan worden aangepast .

Het ontwerp van de lamp zelf is al even flexibel: van metaal , kunststof of zelfs hout ; alles is mogelijk. Niet alleen de materialen zijn variabel, kleuren en dessins kunnen natuurlijk ook gevarieerd worden. Alles is mogelijk, van zeer serieuze lampen voor op kantoor tot speelse lampen voor kinderen . Hetzelfde geldt voor de lichtbron: led en halogeen komen momenteel het meest voor. Leds geven meestal een neutraal wit licht uit , terwijl halogeenlampen meestal warm wit licht uitstralen uitstralen.

Ook de afmeting van het bureau zelf is van invloed op de keuze van de juiste bureaulamp. Als de tafel is ontworpen om ruim en genereus te zijn, kan het ook een grotere lamp zijn. Een lange zwenkarm met een zware voet kan de hele plaat verlichten en ook daar is voldoende ruimte. Als je echter vaak van baan wisselt of alleen een kleine tafel beschikbaar hebt, moet het armatuur ook een kleiner formaat hebben en niet zwaar zijn om het transport te vergemakkelijken. Clip-on lampen zijn hier bijzonder praktisch, omdat ze nauwelijks ruimte innemen en zeer licht zijn omdat de standaard niet nodig is.

led bureau lamp

Led’s in de bureaulamp: moderne verlichting op tafel

Afhankelijk van de grootte van de lamp werden normale gloeilampen of, in het geval van kleinere lampen, halogeenlampen gebruikt. Beiden werden erg warm tijdens het gebruik en verbruikten relatief veel elektriciteit. Geen van beide zijn ideale eigenschappen voor een bureaulamp.

Armaturen die zijn uitgerust met moderne leds bieden hier aanzienlijke voordelen . Ze blijven koud, zodat u tijdens het werk gefocust kunt blijven en geen hoofdpijn krijgt van de hitte. De elektriciteitskosten zijn nauwelijks significant en de leds hoeven pas na jarenlang gebruik te worden onderhouden; dit is vooral voordelig op kantoor.

Uitgerust met geschikte reflectoren kunnen LED ‘s zeer gericht licht produceren op het werkoppervlak brengen, zodat alles wat relevant is op het bureau gemakkelijk te zien is. Dit is prettig voor de ogen en maakt het werk veel aangenamer. De kleine leds maken het ook mogelijk om veel filigraan bureaulampen te bouwen, zodat ook met een lichtere voet de balans gegarandeerd blijft.

LED-technologie biedt veel innovatiepotentieel op het bureau en stelt ontwerpers in staat om klassieke werklampen te heroverwegen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om meerdere leds in te bouwen om het gehele werkblad te verlichten. Dit is alleen mogelijk vanwege het kleine formaat en de lage elektriciteitskosten.

De sterke arm van de bureaulamp

De structuur van een bureaulamp lijkt in wezen erg op elkaar. Onderaan zorgt een zware standaard of een klemmechanisme voor stabiliteit. Aan de bovenkant is de lichtbron bevestigd aan een kap of andere houder om het licht naar het bureau te brengen. Deze dingen zijn verbonden door een arm, die op zijn beurt weer heel anders kan worden geconstrueerd.

De eenvoudigste versie is een simpele stok die recht omhoog gaat. Deze kan ook worden gezwenkt, maar alleen voor zover deze nog in balans is met de voet. Door het ontbreken van een hoek kan een zo geconstrueerd armatuur gemakkelijk te laag boven het bureau hangen en zo in de weg zitten. Zo’n lamp is voor de meeste kinderen geen probleem, maar kan op kantoor erg beperkend zijn. Vaak worden telescopische staven gebruikt om dit te compenseren , om de verticale mobiliteit tenminste te vergroten. Als alternatief kan de arm zijn voorzien van een of meer gewrichten. Om de klassieke veerbelaste lamp aan te bieden opgebouwd. Het mechanisme wordt nog steeds vaak gebruikt om stabiliteit en bewegingsmogelijkheden te bieden .

Een andere mogelijkheid om het LED-licht uit te lijnen is de zogenaamde zwanenhals of flexibele arm . Deze is bijzonder flexibel en kan in alle richtingen worden gebogen. In combinatie met een solide standaard brengt deze constructie licht op elk deel van het bureau . Bovendien is het dankzij de constructie van twee gedraaide metalen draden perfect voor gebruik op het bureau omdat het in elke positie kan worden bevestigd. Dit wordt mogelijk gemaakt door de wrijving tussen de twee draden.

Creëer de juiste leeromgeving met bureaulampen

Hetzelfde geldt voor kinderen op school, maar ook voor jongeren tijdens opleiding of studie: het leren gebeurt vaak thuis. Om productief te zijn en om al het leren te laten leiden tot het halen van examens, is de juiste werksfeer vereist . Hoe het bureau moet worden opgesteld om deze sfeer te garanderen, hangt sterk af van het individu. Sommige hebben perfecte orde nodig , andere creatieve chaos . Wat ze echter allemaal gemeen hebben, is dat het helemaal niet werkt zonder voldoende verlichting. Te lezen teksten, blocnotes of het computertoetsenbord mogen niet in het donker liggen, anders neemt de concentratie af heel snel en leren wordt onnodig vermoeiend.

Let bij het kiezen van een lichtbron dus ook op de lichtkleur. Een hoger aandeel blauw handhaaft de concentratie gemakkelijker, in tegenstelling tot een warme kleur met een hoger aandeel geel. Daglichtlampen met 5.500 Kelvin zijn hier het meest efficiënt. Leds bieden hier vaak een breed scala aan kleuren. Maar niet alleen de kleur is belangrijk, ook de positie op het bureau: om storende schaduwen te voorkomen, moet de lamp altijd tegenover de sterke hand worden geplaatst. Voor linkshandigen links en voor linkshandigen rechts.

Ook kunnen verschillende designs van de bureaulampen gebruikt worden om de juiste sfeer op de werkplek te creëren. Er zijn lampen waarvan het ontwerp is gebaseerd op de klassieke lampen in banken of bibliotheken . Een brede, groene lampenkap troont op het goudachtige metaal. Het licht is dan een beetje gedimd, maar je voelt je alsof je in een oude bibliotheek zit. Mensen die zich in zo’n omgeving gemotiveerd voelen, komen met deze vintage lampen in een goede werksfeer.

Bureaulamp licht op de juiste plek

Niet alleen het werk op kantoor heeft ruimte op het bureau, ook veel hobby’s voor kinderen en volwassenen kunnen hier prima worden beoefend. Of het nu gaat om knutselen , tekenen of knutselen , alles kan ook op een bureau, zolang het maar niet te groot wordt. De bureaulamp doet vaak een elementaire dienst. Want vooral bij het werken met kleine onderdelen, of bij het werken heel precies, heb je goed licht nodig, anders kunnen er snel fouten optreden.

Een goede bureaulamp ondersteunt dit zonder te storen. Met stevige standaard uitgerust of ontworpen als een clip-on lamp, brengt het licht op elk punt dat belangrijk is. Bij kleine modellen is het bijvoorbeeld van belang dat het licht vanuit bepaalde richtingen op een deel van het model valt om met grote nauwkeurigheid te kunnen werken. Dit is vooral relevant bij het schilderen, omdat het onder andere het werpen van schaduwen kan simuleren en vervolgens de kleurovergangen dienovereenkomstig kan aanpassen.

Voor dergelijk werk zijn led-bureaulampen met een lange en flexibele arm bijzonder geschikt om de nodige bewegingsvrijheid op het bureau te garanderen. Niets is vervelender dan gehinderd te worden door de lamp die zou moeten helpen bij je werk. Er zijn ook speciale lichttafels om te tekenen , op het verlichte oppervlak waarvan het papier ligt.

Bureaulamp stijlvolle design object

Een bureaulamp is een van de belangrijkste gebruiksvoorwerpen op een werkplek. Voor effectief en oogvriendelijk werken moet zo’n lamp indien mogelijk een zwenkarm hebben om het licht precies op het document te plaatsen waarop het nodig is. Deze specifieke verlichting, zoals het heet, voorkomt dat de ogen snel vermoeid raken. Let ook op het volgende voordat u een nieuwe bureaulamp aanschaft:

  • Helder maar niet verblindend licht
  • De lichtbron mag niet direct zichtbaar zijn
  • Voor energie-efficiëntie zijn LED’s ook geschikt als lichtbron voor bureaulampen
  • Een passend ontwerp is net zo belangrijk. Als de lamp te groot is, zal dit uw werk belemmeren. Te geen modellen geven mogelijk niet genoeg licht.

Naast het design is ook de vraag naar de geschikte lichtbron voor de bureaulamp bepalend. Ook hier worden leds steeds populairder. Light-emitting diodes maken ook indruk met een aantal voordelen op de werkplek.

Bijpassende bureaulampen voor elke kamer

Bureaulampen moeten een werkplek op de best mogelijke manier verlichten. Naast verschillende kleuren en vormen zijn de lampen ook gemaakt van een grote verscheidenheid aan materialen. Uw nieuwe bureaulamp moet immers perfect aansluiten bij uw bestaande verlichting. Een kleurrijke lamp met schattige motieven van prinsessen of piraten is het beste voor de kinderkamer. Je kleine schat zal vast graag aan zijn bureau zitten. Hetzelfde geldt voor je eigen kantoor: wat je wilt, mag! Houd je meer van een rustiek design, dan kan een moderne designlamp vervelend zijn. Hetzelfde geldt voor kantoormeubilair in een moderne interieurstijl: een kleurrijke houten lamp past zelden in een interieur van glas en metaal!

Functionaliteit

Het licht van een bureaulamp moet flexibel zijn. Daarom hebben veel modellen één of meerdere gewrichten. Je kunt ze gebruiken om de verlichting specifiek op je toetsenbord of schrijfblok te richten. Als je elders op het bureau helderheid nodig hebt, kan de richting van het licht snel worden aangepast. Naast klassieke bureaulampen vind je in ons assortiment ook tafellampen die je overal op je werkplek kunt klemmen. Dankzij de praktische klemmenstrook van de lamp neemt hij bovendien weinig ruimte in beslag. Als je een plank naast je bureau hebt opgesteld, kun je daar ook de clip-on lampen bevestigen. Omdat de meeste modellen een individueel verstelbare lamphals hebben, stralen ze ook vanaf deze plek voldoende licht uit.