Meubel verlichting


Meubel verlichting

Meubelverlichting is een slimme manier om in een paar simpele stappen stijlvolle en praktische lichtaccenten aan de leefruimte toe te voegen. Of het nu gaat om keukenkast verlichting, kleerkast verlichting of stijlvolle verlichting van planken – meubel lampen zijn aantrekkelijke en flexibele verlichtingsideeën die uw huis een sfeervolle toets geven, het hoeft niet altijd de grote plafondlamp te zijn. 

meubel verlichting

Met meubel verlichting heeft u de mogelijkheid om uw leefruimte te verrijken met discrete en sfeervolle lichtbronnen en deze precies daar te plaatsen waar u ze nodig heeft. 

Als u de voorkeur geeft aan indirect licht dat niet verblind, maar toch een heldere lichtbron nodig heeft, dan zijn meubel- en onderkastverlichting de beste keuze voor u! Met name in inbouwkeukens worden onderkastverlichting gebruikt om een ​​perfecte verlichting van de werkvlakken te bereiken, maar om door de indirecte lichtinval een warme, gezellige sfeer in de ruimte te creëren. Meubelverlichting kan ook in andere ruimtes de ideale oplossing zijn om donkere hoeken te verlichten, bijvoorbeeld in bibliotheken of op hoge boekenplanken. Vind de juiste lampen voor uw meubels in onze grote selectie van verschillende vormen en modellen meubel verlichting speciaal voor meubels!

Meubel verlichting als werkverlichting


Zoals de naam al doet vermoeden, word de meubel verlichting ook op uw meubel gemonteerd. Meestal is dit onderkastverlichting die bijvoorbeeld in de keuken onder de bovenkasten wordt gebruikt. 

led strip kast verlichting

Daar geïnstalleerd verlichten ze het werkgebied dat niet meer kan worden bereikt door de normale plafondlamp. Onderkast Verlichting werkt met een LED-buis, individuele lichtgevende diodes naast elkaar of met halogeenspots. De meubel verlichting is dienovereenkomstig langwerpig of compact: het werkgebied wordt – afhankelijk van uw voorkeur – breed verspreid of op bepaalde plaatsen verlicht. 

De kleine halogeenspots zijn perfect te plaatsen in de hoeken onder de keukenkastjes. Vlakke inbouwspots worden in het meubelstuk gestoken en zijn praktisch onzichtbaar.
Meubel verlichting dient ook hun functie in andere ruimtes dan de keuken: in de woonkelder op de werkbank of in het eigen kantoor onder de wandplank maken de meubel verlichting het werk ook gemakkelijker.

U bent waarschijnlijk bekend met verlichte vitrines. Maar wat als uw meubels geen ingebouwde meubelverlichting hebben, maar u dit effect ook graag in uw woonruimte wilt hebben? U kunt uw meubelinbouwlampen eenvoudig zelf installeren. Maak van je kasten een echte eyecatcher, creëer subtiel licht en maak van je meubelen compleet nieuwe designobjecten. 

Gebruik LED-meubelinbouwlampen en creëer indirect, zacht licht met verlichting die discreet op de achtergrond is. Meubelinbouw Lampen hebben een zeer geringe inbouwdiepte en kunnen eenvoudig in vrijwel elk meubelstuk worden gemonteerd. Dankzij de lage warmte die door de leds wordt gegenereerd, vindt er geen warmteontwikkeling in meubels plaats.

Meubel verlichting uitvoeringen en kleuren

Zelfs als meubel verlichting meestal enigszins verborgen is op planken, kasten, vitrines of armaturen, hoeven ze zich niet te verbergen voor hun broers en zussen, die altijd zichtbaar zijn. Bij ons haal je meubelverlichting met led- of halogeenlampen in de lichtkleuren warm en neutraal wit. U kunt ook kiezen tussen decors zoals messing, geborsteld aluminium, glanzend chroom of wit.

Van inbouwspots inclusief transformator die in meubels kan worden ingebouwd tot nachtverlichting met bewegingsmelders voor donkere gangen, u profiteert van de grootst mogelijke variatie.

In welke kamers meubelverlichting gebruiken?

In principe overal waar meubels staan. Van het souterrain tot de zolder. Enige ideeën:

 • In de keuken: als onderkastverlichting.
 • In de slaapkamer: om de kleerkast op te fleuren of om het bed in de schijnwerpers te zetten.
 • In de woonkamer: om de kast en de boekenplank te baden in sfeervol licht.
 • In de kinderkamer: om de speelgoedplank van de kleintjes nog uitnodigender te maken.

Moet ik meubelverlichting op het lichtnet aansluiten?

U heeft de keuze: stopcontact of batterij. Dus als je kabelwarboel wilt vermijden, kies dan alsjeblieft meubel verlichting op batterij. Of vertrouw je liever op het elektriciteitsnet? Ook goed: kies een geschikt model. Let er gewoon op in de artikelbeschrijving.

Gaat meubelverlichting vanzelf aan?

Als je wilt ja. Namelijk met een bewegingsmelder. Maar ze kunnen ook handmatig bediend worden met een schakelaar. Bewegingsmelders zijn altijd praktisch. Want wil je snel een bijpassend T-shirt uit de kast halen, dan krijg je bij het openen een lampje. Ook de nachtelijke, dorstige wandeling naar de kraan in de keuken is comfortabeler. Als je de hoek om komt, zal hij automatisch aangaan gewoon praktisch.

Ook voor de bedieningsconcepten van hun meubel verlichting hebben de lichtontwerpers een aantal ideeën bedacht. Door dimbaarheid, contactloze sensorbediening of kleurveranderingen kan meubelverlichting ook aan het gewenste effect of stemming worden aangepast.

Welke soorten meubelverlichting zijn er?

 • Verzonken meubel verlichting
 • Opbouwspots
 • Onder kastverlichting
 • Meubel verlichting

Design meubelverlichting: spannend ook met kleurwissel- en dimfuncties

Als je kiest voor een lamp met een kleurwissel optie, heb je een hele reeks interessante opties voor je meubel verlichting . Laat bijvoorbeeld uw vitrine stralen in de lichtkleur van uw keuze of schakel naar wens van koel zakelijk na gezellig warm licht en vice versa. Terwijl het rood-warme kleurenbereik tot ongeveer 3.000 kelvin zorgt voor een ontspannen sfeer na het werk, kunt u uw thuiskantoor verlichten met koel, daglicht achtig 6000 kelvin voor efficiënt werken. Het gebruik van deze kleurwissel optie kan uw leefruimte een geheel nieuw karakter geven, zodat u het lichteffect altijd kunt aanpassen aan uw activiteiten en uw stemming.

Met wisselende kleuren kun je het licht in de kamer altijd individueel instellen volgens de basisregels van de kleurentheorie: blauw heeft bijvoorbeeld een eerder koel en rustgevend effect. Zoals bekend is groen de kleur van hoop en natuur. Het is stimulerend en aanmoedigend. Rood is de sensuele keuze voor een romantische avond voor twee.

LED-strips voor meubels

Je kunt niet zonder een  LED aluminium profiel, omdat de proceswarmte van de  LED strip  moet worden afgevoerd. Dit kan alleen onder bepaalde omstandigheden bij metalen meubel verlichting. Bedenk echter dat een  led-profiel  ook beschermt tegen mechanische beschadigingen. Een  SMD ledstrip die direct aan een meubel kleeft, kan bij het schoonmaken snel kapot gaan. We hebben een groot aantal zeer lichte en smalle  constructie profielen  en  installatieprofielen  in verschillende kleuren, die ideaal zijn voor  LED-strips voor meubels  .

Een  hoes  is altijd handig om de ledstrip 5 m te beschermen   tegen stof. U kunt heldere afdekkingen voor de basis kiezen, anders zijn opalen versies zinvol, omdat ze als diffusor werken om het licht te verspreiden en verblindingsvrij licht te bieden.

Meubel verlichting in de badkamer

Meubel verlichting in de badkamer: de sfeermaker. In de badkamer heb je verschillende lichtsferen nodig: soms moet het functioneel zijn en dan weer heel romantisch.meubel verlichting in de badkamer is hiervoor de perfecte oplossing. Als het ‘s ochtends snel moet gaan en stemmingsverlichting nodig heeft, zorgen LED-lichtstrips voor vriendelijk, helder licht. Indirect oplichtende meubel verlichting vullen de spiegelverlichting op een ideale manier aan en zorgen voor een gelijkmatige verlichting. Op deze manier is de scheerbeurt nauwkeurig en is de eyeliner perfect.

Meubel verlichting in de slaapkamer

De meubel verlichting rond het bed kan voor een rustgevende sfeer in de slaapkamer zorgen. In de slaapkamer zorgen dezelfde leds voor decoratieve feest effecten. Gekleurde LED-lichtstrips zijn programmeerbaar en kunnen optimaal worden aangepast aan de individuele behoeften: U kunt de kleuren en het ritme van de LED-lichtstrips met een afstandsbediening regelen.

Meubel verlichting in de keuken

Gebruik de meubel verlichting om het werkblad in het keukenblok te verlichten met een helder RGB-kleur licht terwijl je aan het koken bent en gebruik de afstandsbediening om het later tijdens een gezellig diner te dimmen naar de zachte achtergrondverlichting. 

Het mooiste van de meubel verlichting in de keuken: ze past zich aan elke ruimte situatie aan en is kinderspel om te monteren. meubel verlichting past overal in de keuken waar veel licht nodig is voor precies werk, bijvoorbeeld in de onderbouw. De ledstrips zorgen voor een hoge lichtopbrengst en zijn met de juiste transformator uit te breiden tot enkele meters. Dankzij de coating en de aparte waterbescherming kan zelfs spatwater hen niet schaden: perfect als werkplekverlichting in de keuken, die in de RGB-uitvoering zelfs voor gekleurd en dimbaar licht zorgt.

Kastverlichting als meubelverlichting

Kastverlichting zet uw kasten van bovenaf in de schijnwerpers. Kastverlichting, ook wel displayverlichting genoemd, wordt eenvoudig aan de bovenrand van de kast bevestigd. Dit type meubellamp baadt je vitrinekast, boekenplank of vitrine in een heerlijk warm licht. De kastverlichting is de perfecte aanvulling op de plafondlamp en vloerlamp.

Meubelopbouwlampen

Meubelopbouwlampen gebruik je als extra sfeervolle lichtbron of precies daar waar je gerichte verlichting nodig hebt. Wigvormige led-meubelopbouwlampen passen naadloos tussen de muur en de onderkant van de kast en zorgen voor licht met een uiterste nauwkeurigheid. Energiebesparende lampen zijn flexibel inzetbaar waar u sfeerlicht wilt. Met LED meubelverlichting zet je compleet nieuwe accenten en geef je je kamer in een paar simpele stappen een compleet nieuw design

Hoe worden meubelinbouwlampen geïnstalleerd?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Geen van hen is bijzonder moeilijk.

 • Je monteert een plastic ring op een gladde ondergrond en steekt daar de lampjes in. Voordeel: u hoeft geen gaten in uw meubel te boren. Nadeel: het geheel wordt 1-2 cm hoger.
 • Je gebruikt een montageveer. Hiervoor moet je echter een blind gat boren waarin de lamp met de veer wordt gestoken. De veer wordt dan omgevouwen waardoor deze naar rechts en links ca. 5 cm verliest. Daarnaast is de veer helaas zichtbaar.
 • Je boort een blind gat waarin de armatuur vanzelf vastloopt. Zo blijft alles mooi vlak en is er behalve de lamp niets te zien. Perfect geschikt voor bijvoorbeeld vitrines en schappen.
 • Bij langwerpige lampen is natuurlijk ook een langwerpige uitsparing in het hout nodig. De afmetingen voor de gefreesde groef vindt u in de productdetails.

Is er meubelverlichting met sensoren?

Wil je dat het licht aangaat wanneer je het nodig hebt? In je kast, in de keukenkast of in je vitrine? Dan moet je vertrouwen op inbouw meubel verlichting met sensoren.