Kinderkamer lamp


De juiste Kinderkamer lamp

Welke Kinderkamer lamp?

In de kinderkamer kun je echt stoom afblazen als het om verlichting gaat! Een mooie meisjeskamer in roze tinten, met prinsessen motieven en bloemen. Of een jongenskamer in blauwtinten, met voetbal motieven en vliegtuigen. Of gewoon een goede mix om met frisse ideeën uit de clichés te breken! Kinderkamer Lampen zijn veelzijdig en bevatten een kleurrijk palet van bureaulampen tot slaap verlichting.

kinderkamer lamp

Een nachtlampje is niet zomaar een nachtlampje. Ze zijn er in vele mooie en verschillende variaties. De nachtlampjes zijn onder te verdelen in 5 verschillende varianten:

variantOmschrijving
Nachtlampje voor het stopcontactDe stopcontact nachtlampjes zijn bijzonder geschikt als lichtbron voor de ouders. Of het nu als wandlamp of tafellamp is, ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan designs. Voor dit type nachtlampje mag het niet heet worden.
Nachtlampje met batterij of oplaadbare batterijHet voordeel van deze nachtlampjes is dat je kind niet in contact komt met stopcontacten. Daarnaast zijn ze flexibel inzetbaar en vooral mee te nemen in de auto of op reis.
LED-nachtlampjeLED-nachtlampen zijn bijzonder duurzaam omdat ze doorgaans zeer energiezuinig zijn en een lange levensduur hebben. Net als nachtlampjes voor stopcontacten, mogen ze indien mogelijk niet te warm worden.
Nachtlampje met bewegingsdetectorHet voordeel van deze nachtlampjes is dat je kind niet in contact komt met stopcontacten. Daarnaast zijn ze flexibel inzetbaar en vooral niet alleen wanneer je kind in het babybedje slaapt , maar ook wanneer je in de auto in het babyzitje reist of op reis bent.
Nachtlampje met projectorDit type nachtlampjes projecteert lichtshows op het plafond en de muur. Dit kan uw kind kalmeren, maar het kan ook het tegenovergestelde effect hebben van het wakker houden van uw kind, omdat het te interessant en intrigerend is.

De juiste plafondverlichting in de kinderkamer geeft de kamer alleen maar de finishing touch en maakt van de kinderkamer een belevenis voor de kinderen. Er zijn nu talloze manieren om de gewone kinderkamer lamp uit te rusten met technische kenmerken om het in de avond en nacht voor het kind aangenamer te maken.

Zoals u kunt zien, is een kinderlamp veel meer dan alleen licht. Omdat peuters en baby’s niet van felle, te fel licht houden, biedt de armaturen wereld een veelvoud aan functionaliteiten om een ​​aangenaam licht gevoel in de kamer te creëren. Zorg voor voldoende verlichting voor tieners en schoolkinderen die in de vroege avonduren of in de wintermaanden aan hun bureau hun huiswerk maken.

Vanaf welke leeftijd is een nachtlampje nuttig?

Veel ouders twijfelen en vragen zich af wanneer het om nachtlicht gaat, vanaf wanneer en vanaf welke leeftijd het verstandig kan worden gebruikt. Kortom, baby’s zijn gewend aan duisternis en hebben geen licht nodig om beter te slapen. Voor ouders van baby’s raden we echter ook een nachtlampje aan, omdat dit bijvoorbeeld erg handig is bij het geven van borstvoeding of het verschonen van luiers ‘s nachts. Nachtlampjes zijn een goede slaaphulp voor kinderen vanaf 2 jaar en zorgen ervoor dat kinderen en ouders hun weg kunnen vinden in de donkere kamer en gang.

Welk nachtlampje is de juiste?


Niet alle nachtlampjes zijn hetzelfde – er zijn modellen die goed en minder goed zijn voor verschillende doeleinden. Een nachtlampje moet daarom geschikt zijn voor het beoogde gebruik. De volgende vragen kunnen helpen bij het zoeken:

 • Is het meer bedoeld als lichtbron voor ouders van baby’s – bijvoorbeeld een nachtlampje voor borstvoeding of een nachtlampje voor het verschonen van luiers?
 • Of moet het een nachtlampje voor de kinderkamer zijn om het voor kinderen makkelijker te maken om in slaap te vallen en hun angst voor het donker weg te nemen?
 • Er zijn veel verschillende nachtlampjes – van een eenvoudig stopcontact tot een snooze -lampje om in slaap te vallen – hier presenteren we alle voor- en nadelen.
SLAAPLICHTSCHEMERSENSORBEWEGINGSDETECTOR
plaatskinderkamerKinderkamer
gang
badkamer
Kinderkamer
gang
slaapkamer
Gebruiken– helpt bij het inslapen
– projecteert een sterrenhemel of iets dergelijks op het plafond
– ouders en kinderen hebben minder stress bij het inslapen
– brandt alleen in het donker (energiebesparing)
– niet te fel, zodat de slaap niet wordt verstoord
– geeft het kind oriëntatie en veiligheid als het ‘s nachts wakker wordt
– licht alleen op in het donker en bij beweging
– geeft kinderen EN volwassenen oriëntatie en veiligheid, bijv. bij toiletbezoek

Welke Kinderkamer lampen voor jongen/meisje?

Als het vooruitzicht van het nageslacht in zicht is en het geslacht is bepaald, gaan ouders nadenken over de inrichting van de kinderkamer. Klassiek hebben blauwtinten de voorkeur voor jongens en rood voor meisjes. 

kinderkamer verlichting

De kleur roze was ooit een jongensding! Door kleurveranderende lichtbronnen kunnen de kinderkamer lampen van tegenwoordig worden ondergedompeld in elke RGB-kleur, en onderzoekers hebben ontdekt dat blauw licht mensen productiever maakt. Als het om motieven gaat, domineren echter vaak kortstondige trends in de filmindustrie. Geslacht is vaak niet relevant, aangezien de films zowel mannelijke als vrouwelijke superhelden bevatten. De klassiekers als de man in de maan, een halve maan, de voetbal als lamp of verlichte vlinders daarentegen blijven tijdloos en zijn terug te vinden in veel kinderkamer lampen.

Welke Kinderkamer lampen voor jongens?

Word piloot – voetbalster of politieagent – de dromen van kleine jongens worden van generatie op generatie opnieuw gedroomd! Dus waarom zou je het niet gewoon integreren in het rijk van de kleine boefjes als kinderkamer lamp?

Een vliegtuig als hanglamp in de kinderkamer – dit is een blikvanger waar kinderen en volwassenen dol op zullen zijn!De vliegtuig lamp kan prachtig worden geïntegreerd in het verhaaltje voor het slapengaan vanuit het bed!

Of het nu gaat om een ​​plafond-, wand- of tafellamp voor de kinderkamer – de motieven zijn zo creatief dat sommige soorten speelgoed worden overschaduwd door de gloeiende highlights. In ieder geval zijn de diverse motieven – van voetbal tot honden – een grote inspiratiebron voor avontuurlijke spelletjes in de jongenskamer.

Welke Kinderkamer lampen voor meisjes?

Het kan een beetje roze zijn in de meisjeskamer! Liefst heel kleurrijk met mooie combinaties van geel en groen! Dit is hoe heldere kleuraccenten de speelkamer binnenkomen die inspireren!

Met dierenmotieven kun je pluspunten verzamelen van de meesterlijke kinderen! Felgekleurde paarden, kikkers en bijen laten intrekken in de kinderkamer van je dochter is een pluspunt voor een vrolijke sfeer!

Wat niet mag ontbreken in het meisjesachtige dromenland zijn natuurlijk feeën en prinsessen. Als motieven op lichten zien ze er prachtig uit en dragen ze hun steentje bij om je eigen slaapkamer om te toveren tot een fantastisch klein rijk.

Waarom een ​​nachtlampje?

Of je nu op zoek bent naar een nachtlampje voor de baby of dat je een kindernachtlampje wilt kopen – beide moeten zorgen voor veiligheid in de kinderkamer als het donker is. Veel kinderen vallen rustiger in slaap met een nachtlampje – dit is een grote opluchting voor ouders en kinderen. Bovendien zijn kinderen ‘s nachts zelfstandiger (bijvoorbeeld bij het naar het toilet gaan) als ze niet in het donker wakker worden, maar zich kunnen oriënteren met behulp van het nachtlampje.

Tafellamp

Tafellampen voor de kinderkamer

Of het nu een babykamer, een jongenskamer of een meisjeskamer is – een kindertafel past perfect in de kinderkamer. Knutselen of schilderen vraagt ​​veel van de kleintjes, de ogen moeten optimaal presteren en concentratie is vereist. 

Een kinderkamer lamp zorgt voor de gewenste lichtsterkte en is een handige aanvulling op de kinder plafondlamp . Een kindvriendelijke tafellamp, bijvoorbeeld als bedlampje, is ook verkrijgbaar met beamerfunctie. Dit helpt de kinderen om in slaap te vallen en laat ze het dagelijkse leven vergeten. Zeker als de kinderen ouder worden en geen continu nachtlampje meer nodig hebben, is het juiste moment gekomen om het nachtlampje te vervangen door een stoere kinder tafellamp.

Welke lichtkleur is aan te raden voor tafellampen in kinderkamers?

Dat hangt af van waar de tafellamp in de kinderkamer wordt gebruikt. Als hij naast het bed staat en ‘s avonds mooi licht geeft, is een gezellige, warm witte lichtkleur (minder dan 3.300 Kelvin) aan te raden om te ontspannen .Aan de balie daarentegen werken mensen geconcentreerd. De optimale lichtkleur hiervoor is universeel wit (tussen 3.300 en 5.300 Kelvin). Ze worden bijvoorbeeld ook op kantoor gebruikt. De informatie over de lichtkleur vind je bij de artikeldetails .Houd er rekening mee dat sommige tafellampen zonder lichtbron worden geleverd . Hiermee bestel je eenvoudig de juiste lichtbron met een warm witte kleurtemperatuur.

Wist u dat?


Goede verlichting bevordert het leren bij kinderen. Voldoende bureauverlichting is essentieel in voorschoolse en schooldagen. Het bureau wordt vaak direct onder het raam geplaatst, maar houd er rekening mee dat het vooral in de wintermaanden erg vroeg donker wordt en dat kinderen en jongeren ook laat in de middag of ‘s avonds tijd doorbrengen aan het bureau.

Wandverlichting in de kinderkamer

Wandverlichting is ook een praktische aanvulling op basis plafondverlichting. Het geeft gezoneerd licht, d.w.z. verlicht alleen bepaalde delen van de kinderkamer, zoals de leeshoek of de speelruimte.
Installatietip: Voor een optimale wandverlichting in de kinderkamer is het noodzakelijk om een ​​stroomaansluiting in de buurt te plannen. Maak voor het inrichten van de kinderkamer een plan met een bureau, kleerkast, bed en speelhoek. Verlicht eventueel de speelruimte met een kindvriendelijke wandlamp.

wandlamp kinderkamer
nachtlamp

Welk Nachtlampje in de kinderkamer?

Een klassieker, die de hele nacht gebruiksklaar is, zijn de nachtlampjes voor het stopcontact, die ofwel permanent aan schijnen of via een bewegingsdetector aangaan als er beweging is en alleen activeren als het donker is in de kinderkamer met een helderheidssensor. Bent u op zoek naar een LED kinderkamer lamp met ingebouwd nachtlicht, lampenfabrikanten bieden de mogelijkheid van een combinatielamp, die een LED nachtlampje en normale kamerverlichting mogelijk maakt.

Bureau Lampen en tafellampen

Andere belangrijke kinderkamer lampen zijn nacht- en bureaulampen. Beide lampen moeten helder licht geven, zodat uw kroost goed kan lezen en leren in het donker. Let er bij het kiezen van tafellampen op dat ze niet te veel ruimte innemen op het bureau of nachtkastje. Bovendien moeten de lampen gemakkelijk aan en uit kunnen worden gezet. Tafellampen zoals nachtlampjes of decoratieve lampen zijn decoratief en zorgen voor een sfeervol licht. Ze zijn echter niet geschikt als leeslampjes.

Vloerlamp als Kinderkamer lamp

Vloerlampen vullen plafondlampen aan of vervangen ze. Klassieke vloerlampen ontdekt u in het assortiment van de webshop, die naast een fauteuil of kinderbank kunnen worden geplaatst en als leeslamp dienen. Plafondwashers kunnen daarentegen als hoofdlichtbron worden gebruikt als u in de kinderkamer geen plafondlamp wilt hebben. De meeste van deze modellen zijn ook uitgerust met een zogenaamde leesarm die individueel kan worden aangepast.

kinderkamer meisje

tienerkamer

Kinderlampen worden tienerlampen

Het duurt niet lang voordat de kleintjes aan de schildertafel zitten, hun knusse hoekje creëren met kussens en boeken of lego bouwen. Kinderen groeien snel en ouders moeten net zo snel reageren en de verlichting aanpassen aan de toenemende eisen. 

Wandlampen voor kinderkamers zijn perfect om kleinere ruimtes van licht te voorzien en tegelijkertijd een gezellige sfeer te creëren. De wandlamp kan een leeslamp zijn in de gezellige hoek of de hoogste bouwsteentoren aller tijden verlichten. Sommige fabrikanten hebben verlichtingsseries in hun assortiment zodat de wandlamp aangepast kan worden aan de plafondlamp en hetzelfde motief heeft.

Welk Licht om te gaan slapen?

Echt pikzwart – daar houdt bijna geen enkel kind van. Fantasieën van geesten worden gewoon veel te realistisch en in slaap vallen bijna onmogelijk – dit is veel beter met een schattig nachtlampje met heldere favoriete motieven.

Maar niet alleen nachtlampjes horen bij het kinderbedje, ook een leeslamp op het nachtkastje mag niet ontbreken – want mama of papa kunnen lekker knuffelen met hun kroost en een verhaaltje lezen – in aangenaam gedimd, warm wit licht natuurlijk.

En er zijn ook geen grenzen aan het fantaseren met de bedlampjes. Bijzonder populair bij kinderen: verlichtingsideeën die motieven oproepen als de maan en sterren aan de muren. De kinderkamer wordt een dromenland met een garantie op veiligheid!


Veilige kinderkamer lamp

Kinderen ontdekken de wereld vooral door ze aan te raken. Ze testen hoe verschillende dingen aanvoelen en soms kunnen ze pijnlijke ervaringen niet vermijden. Als ouders kun je echter van tevoren veel gevaren vermijden. Voorzie daarom lampen waar uw kind gemakkelijk bij kan, zoals tafellampen, geen halogeen- of spaarlampen. Omdat deze lampen bij langdurig gebruik heet worden en uw kinderen gewond kunnen raken. 

Voor kinderlampjes die binnen het bereik van uw kleintjes zijn kunt u het beste ledlampen gebruiken. Bij deze lampen is de warmteontwikkeling laag en dus onschadelijk. Een ander voordeel van leds is dat light-emitting diodes geen giftige toevoegingen zoals kwik bevatten en van alle lichtbronnen de hoogste energie-efficiëntie hebben. Dit betekent niet alleen een zeer lange levensduur van de individuele diodes, maar geeft u ook de mogelijkheid om zelfs in de kinderkamer veel elektriciteit en geld te besparen.

Wat zijn de voordelen van een nachtlampje met leds?

Bijna alle nachtlampen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, maken gebruik van LED-technologie. Dit is nu heel volwassen en betrouwbaar. Warme lichtkleuren zijn nu ook mogelijk, maar helaas schijnen nog veel nachtlampjes in de typisch koele LED-kleurruimte. Een ander voordeel is dat led-verlichting niet heet wordt. Dit is erg belangrijk, zeker voor nachtlampjes in de kinderkamer, zodat kinderen zich niet kunnen branden.

En last but not least hebben LED-nachtlampen een aanzienlijk langere levensduur. Soms wordt dit gegeven als 50.000 bedrijfsuren. Conventionele gloeilampen gaan door hun compacte ontwerp en de daarmee gepaard gaande sterke verwarming slechts 1.000 uur mee.

Checklist voor de kinderkamer lamp

 • Classic: De min of meer klassieke lampen die gewoon een kind -achtige lampenkap zijn nog steeds rond vandaag. De ontwerpen zijn wat moderner geworden, maar met zo’n lamp kun je niet fout gaan. 
 • Ongebruikelijk: als alternatief zijn er nu ook veel meer ongebruikelijke lampen . In de kinderkamers van tegenwoordig hangen bouwkranen of vliegtuigen met geïntegreerde verlichting vaak aan het plafond. Als een kind een echte fan is van het onderwerp dat voorhanden is, kan dit een uitstekende keuze zijn. 
 • Themawerelden: Of het nu klassieke of ongebruikelijke lampen zijn, de themawerelden zijn allemaal gewijd aan de gebruikelijke, kinderlijke thema’s met betrekking tot schattige dieren, wilde dinosaurussen of nood- en bouwvoertuigen. 
 • Extra functies: Sommige kinderkamer lampen hebben ook extra functies . Deze omvatten kleurveranderingen, op afstand bedienbare dimfuncties of soortgelijke gadgets. 

Kinderkamer leeslamp

Kinderkamer lampen zijn natuurlijk niet alleen decoratieve elementen. Ze bieden ook voldoende licht zodat uw kinderen in alle rust kunnen lezen en hun huiswerk kunnen maken. De  beste manier om dit te doen is door een verstelbare lamp met een lichte kleur op het  bureau te gebruiken . Veel van deze werklampen hebben zelfs een eigen organizer waarin uw kinderen belangrijke taken en afspraken kunnen invoeren. Zo’n kinderkamer lamp is  een uitstekende hulp , vooral voor kinderen in de schoolgaande leeftijd .

Zelfs een kleine leeshoek kan veel helpen om uw kinderkamer om te toveren tot een aangename plek die de creativiteit en dorst naar kennis van uw kinderen stimuleert.  Het enige dat nodig is, is een comfortabele  stoel in combinatie met een verstelbare vloerlamp. Je kunt natuurlijk ook staande lampen in verschillende kleuren en stijlen gebruiken om ze aan  te passen aan het thema van  de kinderkamer . Kies je de kinderkamer lampen volgens deze tips, dan zullen je kleintjes zeker in de wolken zijn.

Nieuwe LED lampen zorgen niet alleen voor een prachtig licht dat zowel oogletsel als overprikkeling voorkomt, maar hebben ook het voordeel van een lage warmteontwikkeling en dus een lager brandrisico. Naast de juiste lichtsterkte en bescherming tegen brand zijn er nog andere aandachtspunten zodat kinderkamer lampen veilig kunnen worden gebruikt.

Waarom is een goede bedlamp zo belangrijk in de kinderkamer?

Oriënteer je ‘s nachts, lees iets of doezel gewoon weg in het gezellige licht: een bedlampje vervult veel belangrijke taken in de kinderkamer.Het licht moet verblindingsvrij zijn , wat meestal wordt gegeven door een kleurrijk scherm. En een speciale tip : touch dimmer . In plaats van de lichtschakelaar te zoeken, raak je simpelweg je tafellamp aan en hij wordt licht, daar wil je nooit meer zonder!

De juiste kinderkamer lamp voor plafond, wand en bureau

Kinderlampen zijn ontworpen om plezier te brengen aan uw kleintjes. Daarom vind je bij ons een grote keuze aan verschillende lampen voor de kinderkamer in verschillende designs, kleuren en een grote verscheidenheid aan materialen, zoals:

 • Nachtlampjes als gids in het donker
 • Plafondlampen voor voldoende licht voor de hele kinderkamer
 • Wandlampen voor de gerichte verlichting van afzonderlijke delen van een ruimte
 • Tafellampen voor beter leren en meer creativiteit aan het bureau
 • Kerstverlichting voor sfeerverlichting in de kamer van je geliefde
 • Hanglamp als kleine zwevende decoratieve objecten in de kinderkamer, die ook voor licht zorgen


Met een kinderkamerlamp kun je het eigen koninkrijk van je kind individueel en kleurrijk inrichten. Om ervoor te zorgen dat u niet ruw wakker wordt met de prachtige verlichting in de kinderkamer, heeft veiligheid de hoogste prioriteit. Kinderkamer lampen voor de kinderkamer maken indruk met hun goede afwerking. Daarnaast adviseren wij daarom LED als lichtbron voor kinderlampen. De light-emitting diode, of kortweg LED, is vrij van schadelijke stoffen, extreem duurzaam en energiebesparend.

Hierdoor kunnen de plafondlampen of nachtlampjes wat langer branden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een hoge elektriciteitsrekening als gevolg. Dus als u van plan bent een nieuwe lamp voor uw kroost te kopen en het probleem van energie-efficiëntie niet wilt negeren, moeten de volgende belangrijke punten in acht worden genomen:

 • Kies lampen met het laagste energieverbruik
 • Vervang waar mogelijk halogeen- of gloeilampen door leds met een lange levensduur
 • gebruik geen schadelijke lampen
 • Lees het etiket voor het gemiddelde energieverbruik van een lamp
 • zorg ervoor dat de lamp kan worden gedimd

Prachtige plafondlampen voor een perfect dakraam

Zoals in elke andere kamer hoort ook in de kinderkamer een plafondlamp thuis. Dit zorgt voor een optimale basisverlichting en zorgt direct voor voldoende licht als je kinderen hun kamer binnen stormen om samen te spelen. De ontwerpen van de lampjes zijn net zo speels als de kleine pestkoppen. Of het nu als zon, voetbal of zelfs als circustent is, er zijn kinderkamer lampen in de meest uiteenlopende stijlen voor aan het plafond.

Zo kunt u de lampen voor de kinderkamer kiezen op basis van de interesses van uw kroost. Wat dacht je bijvoorbeeld van een plafondlamp in het ontwerp van een piratenschip? Je kleine ontdekkers zullen zeker grote ogen trekken als zulke hanglampen in hun kamer hangen. Een plafondlamp die eruitziet als een roze wolk is misschien wel de ideale lamp voor meisjes.

Geen angst meer in het donker

Alleen in je eigen kamer moeten slapen kan je kleine schat bang maken. De angst voor het donker zorgt ervoor dat je kind niet in slaap valt en papa en mama ineens ver weg lijken. Onze tip: gebruik nachtverlichting als oriëntatiepunt in de kamer. Omdat deze speciale kinderlampen maar heel zwak licht geven, is er net genoeg licht in de kamer om de angst van je kleintjes te kalmeren zonder te voorkomen dat ze in slaap vallen. Daarnaast zorgen nachtlampjes voor voldoende licht wanneer je kind ‘s nachts naar het toilet moet zonder tegen de meubels te stoten.

Als alternatief kunt u ook wandlampen boven het bed bevestigen. Indien nodig kunnen uw kleintjes ze snel aanzetten zonder op te hoeven staan.

Veiligheid kinderkamer lamp

Kinderen ontdekken de wereld vooral door hem aan te raken. Ze testen hoe verschillende dingen voelen en kunnen soms pijnlijke ervaringen niet vermijden. Als ouder kun je echter veel gevaren op voorhand vermijden. De kinderkamer lamp waar uw kind gemakkelijk bij kan, zoals tafellampen, mogen daarom niet worden voorzien van halogeen- of spaarlampen. Omdat deze lampen bij langdurig gebruik heet worden en uw kinderen zich kunnen bezeren. Voor kinderlampen die binnen handbereik zijn van je kleintjes kun je het beste led-lampen gebruiken.

Bij deze lampen is de warmteontwikkeling laag en dus ongevaarlijk. Een ander voordeel van LED’s is dat light-emitting diodes geen giftige toevoegingen zoals kwik bevatten en de hoogste energie-efficiëntie hebben van alle lichtbronnen. Dit betekent niet alleen een zeer lange levensduur van de afzonderlijke diodes, maar geeft u ook de mogelijkheid om veel elektriciteit en geld te besparen, zelfs in de kinderkamer.

Veiligheid bij het verlichten van de kinderkamer

Kinderen houden meestal het meest van kleurrijke meubels. Meubels, lampen en textiel kunnen voor hen vaak niet kleurrijk genoeg zijn. Een kinderkamerlamp in een felle, opvallende kleur is daarom precies goed voor je kroost.Er zijn zelfs kinderkamer lampen waarvan de lampenkappen zijn versierd met populaire stripfiguren. Er is geen algemeen antwoord op welke lampmeisjes de voorkeur hebben en welke lampjongens. De ogen van je dochter zullen echter zeker feller schijnen bij een roze lamp dan bij een model met een typisch jongensmotief zoals een voetbalspot. Van vliegtuigen tot circusmotieven, deze kinderkamer lampen stimuleren de fantasie van uw kinderen.