Sfeerverlichting buiten


Sfeerverlichting buiten

In maart worden veel bomen in de tuin in vorm gezaagd en geschikt gemaakt voor het seizoen. Hoe de tuin moet worden ontworpen, wordt vaak in het voorjaar bepaald. Het is dus logisch om de verlichting tegelijkertijd te plannen.

Licht in en om het huis ontvouwt zijn effect als het donker wordt. Verlichte planten en onderwaterspots perfectioneren de lichtsfeer, Sfeerverlichting zet planten, bijzondere decoratieve elementen of waterpartijen in de schijnwerpers en maakt van de tuin in huis een oase van welzijn. Kijkrichtingen bepalen succesvolle tuinverlichting. Eerst moet je jezelf afvragen waar zijn wandelpaden? Wat zijn de favoriete plekken en vanaf welke locatie worden de te verlichten gebieden bekeken.Om een mooi sfeerverlichting buiten te creëren

Op het balkon en terras bieden dak overstekken goede montagemogelijkheden voor in- of opbouwarmaturen. Wandlampen die ook bouwoppervlakken verlichten en zo aangenaam indirect licht genereren, zijn ook zeer geschikt.Bolderarmaturen en flexibele spots met grondpen zijn ideaal voor terrassen en aangrenzende tuinen. Ze verlichten planten effectief en geven de tuin structuur.Warme zomeravonden in je eigen tuin zijn iets heel bijzonders – sfeerverlichting versterkt de sfeer en laat de tuin letterlijk in een nieuw licht schijnen. Als het om tuinverlichting gaat, wordt er onderscheid gemaakt tussen functionele en sfeerverlichting. Het functionele licht dient de veiligheid van de tuinbezitter en schrikt inbrekers af. Paden en trappen dienen voldoende verlicht te zijn, evenals het entreegebied van de woning, inclusief het huisnummer en de deurbel.Zo creëer je de perfecte sfeerverlichting buiten.


sfeerverlichting in de vijver

Water, een speeltuin voor licht,
vijvers, beekjes of fonteinen typeren op een bijzondere manier de flair van een groengebied en oefenen een natuurlijke aantrekkingskracht uit op mensen. Een oevervijver met een overvloedige vegetatie aan de oever kan bijvoorbeeld magische effecten creëren wanneer ze van bovenaf worden bestraald – de planten worden op een wilde en romantische manier weerspiegeld op het wateroppervlak. De visvijver mag ook alleen van bovenaf worden verlicht. Een timer zorgt ook voor voldoende rusttijden voor de vijverbewoners.

sfeerverlichting buiten

Onderwaterverlichting daarentegen zet met zijn waterbewegingen vakkundig een waterlelievijver of fontein in het juiste licht. Een zwemvijver of zwembad wordt enerzijds beveiligd met discrete waterlichten, anderzijds blijft het wateroppervlak donker genoeg zodat de omgeving erin kan reflecteren. Voor onderwaterverlichting (IP 68) gelden speciale eisen: Ze mogen alleen worden gebruikt met veilige extra lage spanning (SELV) en met transformatoren die buiten het water zijn geplaatst.

De vijver is een van de favoriete plekken in veel tuinen. Zodat het ‘s avonds nog steeds hetzelfde effect heeft op de kijker, helpen zwevende lichtballen om het wateroppervlak ook in het donker te laten schijnen en zo een sfeerverlichting buiten creëren. De bollampen zijn volledig waterdicht en drijven direct op het wateroppervlak. Door de wind en de natuurlijke beweging van het water bewegen de LED-lampjes over de vijver en blijven dus altijd in beweging. Dit trekt op magische wijze uw blik naar de vijver tijdens de schemering of ‘s nachts, zodat dit deel van de tuin ook in het donker zijn aantrekkingskracht niet verliest.

De vijververlichting is een aanvulling op de andere tuinverlichting en moet daar bij passen. Beiden gaan in elkaar over, omdat de weerbestendige verlichtingselementen die als vijververlichting gebruikt worden ook geschikt zijn om rondom de vijver te gebruiken. Geselecteerde gebieden kunnen slim worden verlicht met hoogwaardige LED-spots. De vijververlichting aan de rand van de tuinvijver leidt naar bodembedekking en tenslotte naar de terrasverlichting; hier kan hetzelfde type lichtbron gebruikt worden. Belangrijk om te weten: Vijververlichting moet, ook al wordt deze alleen aan de oever geplaatst, bijzonder stevig gemonteerd worden, omdat de ondergrond door het aangrenzende water onvermijdelijk alleen ondersteuning biedt vanaf een bepaalde diepte van de gebruikte bevestiging. Vandaar dat lampen zijn voor vijververlichting uitgerust met langere grondpennen om te begraven.

Lichtstrips zo creëer je een prachtige sfeerverlichting buiten.

Waterdichte lichtstrips zijn zeer geschikt voor vijververlichting. Naast de stijlvolle accenten die ze geven, is hun voordeel hun flexibiliteit. Ze bieden een breed scala aan toepassingen rond de vijver en in het water. Nogmaals, LED’s worden gebruikt als innovatieve en zuinige lichtbronnen. Wie wat rondkijkt, combineert zeker verschillende elementen voor een hoogwaardige vijververlichting.

De installatie is meestal erg ongecompliceerd, na een paar eenvoudige stappen onderstreept de vijververlichting de schoonheid van de tuinbiotoop. Overigens biedt vijververlichting ook veiligheid als feestgangers in het donker in de tuin verschijnen: niemand valt per ongeluk in een verlichte vijver, en zo creëer je een prachtige sfeerverlichting buiten.Lees verder om nog meer inspiratie te krijgen over welke sfeerverlichting buiten ik moet kopen.

Sfeerlicht buiten meer sfeer

Voor sfeerverlichting op het terras en in de tuin is subtiele verlichting voldoende . De eenvoudigste soorten zijn kaarsen, lantaarns, fakkels, lantaarns of vuurschalen. Bovendien kunt u met spots, lichtgevende objecten en lichtkettingen aantrekkelijke lichtaccenten plaatsen – hier worden meestal laagspannings-halogeenlampen (12 volt) of LED-spots gebruikt. Het belangrijkste is: je moet niet overdrijven als het gaat om verlichtingsontwerp, te veel verlichting is dodelijk voor elke tuin en tegelijkertijd voor de elektriciteitsrekening.

De langdurige goedkope LED-technologie wordt steeds populairder en veel buitenlampen zijn uitgerust met zonnepanelen die overdag voor de nodige energie zorgenverzamelen. Het is aan te raden om met het licht bewust interessante accenten te plaatsen, bijvoorbeeld door individuele bomen van onderaf te verlichten, paden te markeren met kleine LED’s die gelijk met de vloer liggen of door effen witte lichtblokjes of bollen in de vegetatie te integreren. Ook de tuinvijver kan verlicht worden, of het nu gaat om onderwaterverlichting of transparante bollen die als lantaarns op het water lijken te drijven. Kleurverlichte fontein of fonteinmodules zijn ook verkrijgbaar, maar niet ieders smaak.

led sfeerverlichting


Een goede keuze voor buitenverlichting zijn leds . Ze zijn energiebesparend, zeer duurzaam en ongevoelig voor kou. Hun gerichte licht is ook zeer geschikt om planten of sculpturen te accentueren, en zo en zo creëer je een prachtige sfeerverlichting buiten.
Brede armaturen verlichten bijvoorbeeld de kruin van een boom. Smal stralende uplights benadrukken een stam of de verticale lijnen van een prieel of paviljoen.Lees verder om nog meer inspiratie te krijgen over welke sfeerverlichting buiten ik moet kopen.

Schemerschakelaars met geïntegreerde sensoren starten de verlichting tijdig, terwijl bewegingsmelders alleen zorgen voor veilige routes als dat nodig is. Over het algemeen worden buitenlampen blootgesteld aan bijzondere weersomstandigheden, daarom moeten ze weerbestendig zijn en minimaal beschermingsklasse IP 44 hebben.

prachtige accu tafellamp

Mobiele sfeerverlichting

Bent u bezig met het ontwerpen van uw buitenruimte met buitenverlichting? Dan vind je in onze online verlichtingscatalogus een grote selectie aan verschillende buitenlampen. Een bijzonder hoogtepunt zijn onze draagbare batterijlampen voor buiten, die overal inzetbaar zijn en licht geven waar het anders onmogelijk lijkt,en zo creëer je een prachtige sfeerverlichting buiten.

Batterijlampen als sfeerverlichting

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit type lamp gevoed door een oplaadbare batterij. Voorwaarde voor een functionerende acculamp is een opgeladen accu, die eenvoudig via een stopcontact of via een USB-kabel kan worden opgeladen. Net als bijna alle andere buitenlampen zijn deze lampen ledlampen.

voordelen van Batterijlampjes buiten

 • snoerloze lamp, dus geen stopcontact nodig
 • maximale flexibiliteit in gebruiksmogelijkheden – of het nu op het terras of balkon is, op het strand, tijdens het picknicken of kamperen
 • Dimbare batterijverlichting voor nog meer lichtcomfort
 • innovatieve LED-technologie voor efficiënt en lang licht (kan sterk variëren)
 • grotere bijdrage aan het milieu omdat er geen batterijen nodig zijn
 • beschermd tegen weersinvloeden zoals regen, stof enz. (beschermingsklasse IP 44)
 • Verschillende varianten batterijverlichting buiten

Dankzij de creatieve ontwerpers is er nu een grote keuze aan verschillende varianten batterijlampen die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Waaronder:

 • Tafellampen op batterijen
 • Batterij lantaarn / lantaarnkettingen
 • Batterij kerstverlichting
 • Vloerlampen op batterijen
 • Batterij LED-strips
 • Batterij LED zitkubus / meubel

Sfeerverlichting buiten-kaarsen

De absolute klassieker onder de verlichting en sfeerverlichting buiten voor het balkon zijn nog steeds kaarsen, die met hun open vuur een romantische en gezellige sfeer uitstralen. Kaarsen in het glas en ook lantaarns zijn bijzonder geschikt voor gebruik op het balkon, omdat een licht briesje ze niet zo snel kan beschadigen. Ook met grote geurkaarsen in het glas creëer je een plus in comfort – de geur van verse kruiden of citrusvruchten werkt verkwikkend, terwijl het glas van de kaars mooie lichtreflecties oproept.

Let er bij het gebruik van kaarsen met open vuur altijd op dat ze niet in de directe omgeving van je privacyscherm voor het balkon staan .Lees verder om nog meer inspiratie te krijgen over welke sfeerverlichting buiten ik moet kopen.

Wonen er kinderen of huisdieren in uw huishouden of is de brandtijd van een klassieke kaars te kort voor u, dan zijn leds een veilig alternatief en precies wat u zoekt. Leds staan ​​bekend om hun bijzonder lange levensduur en robuustheid, zodat u lang plezier heeft van deze lichtbronnen. Kleine LED waxinelichtjes plaats je in een mooie waxinelichthouder, direct op tafel of af en toe in je kleurrijke potten tussen bloeiende bloemen.

Ook filigrane en fijne LED-lichtkettingen zijn een absolute blikvanger, slordig opgerold in een glazen pot of in de pot van een reeds uitgebrande kaars. Voor een diner of een ontspannen avond voor twee is dit een fantastische manier om een ​​romantische sfeer op te roepen, en zo creëer je een prachtige sfeerverlichting buiten.

Het is meestal de combinatie van meerdere lichtbronnen die de juiste sfeer creëert: een elektrische leeslamp, zonnelantaarns op de achtergrond en een paar kaarsen of led-theelichtjes op tafel: zo worden balkon en terras echt gezellig in de donker! De balkonrand van zonweringdoek creëert niet alleen een privacyscherm , maar ook een windscherm voor je balkon.Zo creëer je een prachtige sfeerverlichting buiten.

Sfeerverlichting voor het balkon

De temperaturen stijgen, de zon lacht in de lucht en de geur van lavendel en kersenbloesems hangt in de lucht – eindelijk kunnen de avonden en middagen weer op het balkon worden doorgebracht. 

Met een kleurrijk privacyscherm op het balkon en subtiele verlichting wordt de gezellige avond met je beste vrienden nog gezelliger en kan het balkon ook in het donker gebruikt worden.Maar welke sfeerverlichting buiten is echt geschikt voor gebruik op het balkon en hoe kunnen accenten worden gelegd? Hieronder beantwoorden we de belangrijkste vragen.

Sfeerverlichting buiten solarlampen

Waardeert u milieuvriendelijke verlichting en stoort u de constante wirwar van kabels? Solarlampen genieten al een aantal jaren een toenemende populariteit, omdat ze zonder stroom kunnen en flexibel op het balkon kunnen worden gebruikt. Het prettige en warme sfeerlicht verspreidt ook een gezellige sfeer,en zo creëer je een prachtige sfeerverlichting buiten.Solarlampen zijn ideaal als subtiele achtergrondverlichting. In plaats van een kabel zijn zonnelampen uitgerust met een zonnecel en een oplaadbare batterij en nemen ze overdag energie van de zon op. Deze wordt opgeslagen in de accu en de lamp schakelt bij schemering automatisch van opslag- naar verlichtingsmodus en zo creëer je een prachtige sfeerverlichting buiten.Lees verder om nog meer inspiratie te krijgen over welke sfeerverlichting buiten ik moet kopen.

Solarlampen in verschillende kleuren zijn een kleurrijke blikvanger. De lantaarnketting hang je eenvoudig aan de balustrade of je balkonoverkapping en zorgt ‘s avonds voor een magisch lichtspel. Solar lichtkettingen geïnstalleerd in het bloembed of op een hangende plank baadt uw balkon in een sfeervolle zee van lichtjes in het donker.

Een nadeel van solarlampen is dat de lichtopbrengst soms vrij schaars is, omdat het vermogen van de lampen meestal lager is dan dat van lampen die op elektriciteit werken. Solarlampen zijn niet geschikt als leeslamp voor op het balkon, maar wel als sfeervolle achtergrondverlichting en om kleine lichteilanden te creëren. In de koude wintermaanden is een gebrek aan zonlicht ook een probleem, omdat de zonnecel en accu door weinig zonlicht nauwelijks energie kunnen opslaan. U kunt deze beperking van de lichtsterkte in de winter vermijden met goed batterijonderhoud en op elektriciteit werkende lampen.