Solar tuinverlichting

tafellamp op accu
Accepteren

tuinfakkel solar tuinverlichting
Accepteren

solar tuinverlichting
Accepteren

tuinverlichting solar
Accepteren

tuin verlichting op zonne energie
Accepteren

lantaarn zonne energie lamp
Accepteren

Solar tuinverlichting

Of het nu op milde zomeravonden, uitgebreide barbecues of gezellige winteravonden is, met de perfecte tuinverlichting zet u uw tuin in de schijnwerpers en geeft u hem een ​​unieke en zeer persoonlijke feel-good sfeer. Tuinverlichting wordt echter niet alleen gebruikt ter decoratie. Vooral in de koude en donkere seizoenen biedt het ook meer veiligheid door donkere hoekjes in de tuin, binnenplaatsen en opritten te verlichten, waardoor ze veiliger worden. Afhankelijk van smaak, doel en voorkeuren is er tuinverlichting in de vorm van klassieke olielampen, terracotta tuinverlichting, lantaarns of de modernste LED-zonnelampen verkrijgbaar.Lees hier verder om te zien wat de beste solar tuinverlichting voor jou is.

We houden allemaal van de magie van licht – en met tuinverlichting creëer je prachtige blikvangers buiten in je groene paradijs, zelfs in het donker. Wie zich afvraagt ​​hoe tuinlampen van stroom kunnen worden voorzien – weinigen van ons hebben immers een stopcontact in het bloembed – vindt de oplossing in praktische tuinverlichting op zonne-energie. Deze milieuvriendelijke, energiezuinige vorm van tuinverlichting biedt een breed scala aan toepassingen in alle hoeken van de tuin, terras of balkon.

Soorten solar tuinverlichting

Met een grondpen wordt flexibele de solar tuinverlichting in de grond verankerd en is bijvoorbeeld sfeervol en bruikbaar als padverlichting: wanneer de kleine solarlampjes het pad naar het tuinpoort bekleden, is een goede tredzekerheid gegarandeerd in de schemering. 

solar tuinverlichting

Ook in het bloembed of aan de oever van de vijver zet je sfeervolle lichtaccenten met tuinverlichting in de vorm van solar tuinverlichting. Of het nu gaat om een ​​slanke metalen zuil, met een nostalgische fakkellook van bamboe of als elegante tuinlamp in bolvorm – de verschillende soorten tuinverlichting zijn echte blikvangers in je bedden, ook als het licht is.


solar tuinverlichting welke stijl

Ook op het balkon en terras komt de mooie solar tuinlampen goed tot hun recht: solar tuinverlichting op zonne-energie met bijvoorbeeld een rotan look is een prachtige aanvulling op je tuinmeubelen met dezelfde uitstraling. Puristen waarderen eenvoudige roestvrijstalen lampen – en nostalgici worden steeds enthousiaster over lantaarns: met echte kaarsen of met LED-kaarsen kunt u de tuin, het balkon en het terras het hele jaar door versieren met traditionele metalen lantaarns als sfeerverlichting. 

Decoratie tip: vul de voet van de lantaarn met kiezelstenen en schelpen die je zelf hebt verzameld van je laatste vakantie – dit ziet er niet alleen decoratief uit, maar geeft hoge lantaarnmodellen ook extra stabiliteit. In de herfst kun je de lantaarns een seizoensnoot geven met kastanjes of eikels als vulling. Benieuwd naar nieuwe vormen van solar tuinverlichting? Lees hier verder om te zien wat de beste solar tuinverlichting voor jou is.

 Tuinverlichting Zonne-energie vs. elektriciteit – hoe vindt u de juiste verlichting?

Met de juiste verlichting zet u uw tuin in de schijnwerpers. Dit roept echter de vraag op naar het type verlichting: lampen op zonne-energie of lampen die werken op het lichtnet? Welke soort past het beste in uw tuin? Hier vertellen we je waar de verschillen zitten en hoe je de perfecte verlichting voor je tuin kunt kiezen.

Voor en nadelen solar tuinverlichting

Lange tijd domineerde elektriciteitsverlichting de tuin, maar de zonne- en batterijtechnologie hebben grote vooruitgang geboekt. Dit maakt zonnetechnologie tot een serieuze concurrent en een aantrekkelijk alternatief. Als een ledlamp volledig opgeladen is, kan deze tot wel acht uur licht geven in de tuin. U dient de volgende voor- en nadelen weten voordat u begint met het kopen van solar tuinverlichting :

Voordelen van solar tuinverlichting

Ongeacht de stroomvoorziening: Een groot voordeel van het gebruik van zonnetechniek is dat stroomkabels niet meer nodig zijn. Stroomkabels zijn al visueel storend, het leggen van de kabels kan veel tijd en geld kosten. Anders heb je immers vele meters kabel nodig om de lampen aan te sluiten op het stroomnet in huis. Zonnelampen zijn vooral handig in volkstuinen, waar vaak geen stroomaansluiting is. Lange tuinpaden zijn op deze manier ook veel gemakkelijker te verlichten.

Lage energiekosten: Bovendien zijn er geen lopende kosten voor elektriciteit met een solarlamp. En de zonnelampen zijn niet eens bijzonder duur in aanschaf. U profiteert direct van de lage exploitatiekosten en hoeft de hoge acquisitiekosten niet af te schrijven.

Grote duurzaamheid: Veel kopers van zonnelampen richten zich primair op milieuaspecten. De zon is een duurzame energiebron, daarom passen zonnelampen van nature perfect in de natuurlijke omgeving van de tuin. De meeste solarlampen hebben een timer en een isolatiesensor. De lamp herkent zichzelf wanneer het tijd is om aan te gaan.

Grote flexibiliteit: Kiest u bijvoorbeeld voor een lichte solar grondpin, dan geniet u van een hoge mate van flexibiliteit bij het opstellen van de solarlamp. Dan kun je ze zelfs gebruiken voor een avondpicknick op het strand.

Nadelen van solar tuinverlichting

Elke technologie heeft zijn nadelen en dat is niet anders met lampen op zonne-energie.

Lagere lichtopbrengst: De meeste solar tuinverlichting armaturen hebben bijvoorbeeld niet de hoge lichtopbrengst of helderheid die halogeenlampen kunnen bieden. Leds die worden gevoed door een stroomkabel schijnen ook sterker dan leds op zonne-energie. Als u uw voordeur of de oprit zo helder mogelijk wilt verlichten, moet u misschien niet vertrouwen op zonnetechnologie.

Afhankelijk van de weersomstandigheden: Vanzelfsprekend bent u met solar altijd afhankelijk van de zon als energiebron. Op bewolkte dagen in de winter kan het snel gebeuren dat de accu’s niet voldoende zijn opgeladen. Op donkere winteravonden zit je dan zonder tuinverlichting.

Hoe werkt tuinverlichting met elektriciteit van het net?

Het verlichten van de tuin met elektriciteit van het net heeft de volgende voor- en nadelen:

Voordelen van elektrische verlichting

Ongeacht het weer: in tegenstelling tot zonnetechnologie is er geen afhankelijkheid van de zon. De elektriciteit van het net stroomt altijd, zelfs op donkere winternachten.

Hoge lichtopbrengst: Bovendien zijn de lampen op netstroom zeer helder. Halogeenspots met een hoge lichtsterkte worden vaak gecombineerd met bewegingsmelders en geïntegreerd in de beveiligingstechniek van het pand.

Bestaande stroomaansluitingen: Het gebruik van netstroomlampen op balkon en terras is logisch, aangezien de stroomaansluitingen zich in de directe omgeving bevinden.

Nadelen van elektrische verlichting

Afhankelijk van de stroomkabel: Lange kabels zijn duur en het duurt lang voordat ze in de tuin liggen. De werkdruk kan aanzienlijk zijn en het resultaat ziet er niet altijd even goed uit. Onder drukke paden moeten de kabels minimaal 80 centimeter diep zijn en anders 60 centimeter. Het is niet zo eenvoudig om dat te realiseren.

Hoge mate van beveiliging eisen: In sommige gevallen kan het nodig zijn om het opzetten van een aparte klus voor de tuin verlichting. Vaak moet de tuinverlichting zelfs door een specialist worden geïnstalleerd. Door het vocht is er immers altijd kans op kortsluiting in de tuin. Niet iedereen heeft de kennis om dergelijke verlichting goed en veilig te plaatsen.

Hogere energiekosten: u moet in ieder geval de kosten van de dure hoofdstroom dragen. Een solarlamp is hier zuiniger. Het is natuurlijk ook problematisch dat de elektriciteit van het net meestal niet afkomstig is van hernieuwbare energiebronnen.

solar tuinverlichting


LED solar tuinverlichting

In combinatie zijn zonnelampen en de nieuwste LED-technologie niet alleen zuinig en milieuvriendelijk, maar ook praktisch. LED-lampen op zonne-energie hebben geen batterijen, kabels of andere externe energiebronnen nodig, maar worden alleen gevoed door zonne- of zonne-energie. Om dit te laten werken, moet de zonne-energie worden omgezet in elektrische energie. Precies daarvoor zijn de geïntegreerde zonnepanelen die aan elke lamp zijn bevestigd verantwoordelijk. 

Omdat zonne-energie alleen overdag beschikbaar is, maar het licht alleen tijdens en na zonsondergang nodig is, wordt de elektrische energie eenvoudig opgeslagen met behulp van oplaadbare batterijen. Dit bespaart niet alleen geld en zenuwen, maar beschermt tegelijkertijd ook het milieu. Om echt alleen te schijnen als je het licht nodig hebt, lampen op zonne-energie bieden schemer- en bewegingssensoren of zelfs een combinatie van beide. 

Solar tuinverlichting op zonne-energie is bijzonder praktisch in donkere hoeken van de tuin, op het terras of in binnenplaatsen en opritten, omdat ze geen stopcontact of kabels nodig hebben en precies daar kunnen worden geïnstalleerd waar ze nodig zijn. Tuinverlichting in de vorm van LED-solarlampen zijn ook verkrijgbaar in alle denkbare vormen en kleuren. Ons assortiment omvat alles van plug-in en stick-lampen die eenvoudig overal in de grond worden gestoken, tot gootverlichting, decoratieve tuinfiguren met geweldige lichteffecten, tot wand- en vloerlampen op zonne-energie. omdat ze geen stopcontacten of kabels nodig hebben en precies kunnen worden geplaatst waar ze nodig zijn. 

Solar tuinverlichting in de vorm van LED-solarlampen zijn ook verkrijgbaar in alle denkbare vormen en kleuren. Ons assortiment omvat alles van plug-in en stick-lampen die eenvoudig overal in de grond worden gestoken, tot gootverlichting, decoratieve tuinfiguren met geweldige lichteffecten, tot wand- en vloerlampen op zonne-energie. omdat ze geen stopcontacten of kabels nodig hebben en precies kunnen worden geplaatst waar ze nodig zijn. Solar tuinverlichting in de vorm van LED-solarlampen zijn ook verkrijgbaar in alle denkbare vormen en kleuren van gootverlichting, decoratieve tuinfiguren met geweldige lichteffecten, tot wand- en vloerlampen op zonne-energie keuze genoeg

Soorten solar tuinverlichting

Olielampen werden meer dan 10.000 jaar geleden als kunstmatige lichtbron gebruikt. Wat destijds nodig was om te overleven, is nu een prachtige verlichtingsmogelijkheid voor je tuin, die bij een steigerend vuur een heel bijzonder lichtspektakel creëert. De manier waarop olielampen werken is sindsdien niet veranderd. De lamp wordt gewoon gevuld met brandstof, meestal lampolie (voorheen werden talk, vet en olie als brandstof gebruikt), en ontstoken. Nadat de brandstof is opgebruikt, gaat de lamp vanzelf uit.

solar tuinverlichting grondspots

Solar Vijververlichting

Een vijveroase in uw eigen tuin? De vijver word dan een van de vaste aandachtspunten. Wat gebeurt er als de zon ondergaat? Laat u inspireren zodat water, planten en vissen in het beste licht kunnen worden getoond met een toevoeging van prachtige solar tuinverlichting.

Slimme tuinverlichtingssystemen

Het gevaar van struikelen over onverlichte tuinpaden of bang moeten zijn voor de duisternis in je eigen tuin is voorbij met slimme tuinverlichtingssystemen. Wanneer bomen, perken, struiken of tuinmuren worden ondergedompeld in een spel van licht en schaduw, krijgt uw tuin sfeer en wordt het een absolute feel-good zone.