Balkon verlichting

balkon verlichting
Accepteren

balkon lampen
Accepteren
balkon verlichting
Accepteren
balkon verlichting
Accepteren

balkon lamp buiten
Accepteren
balkon lamp prachtig en uniek
Accepteren
balkon verlichting
Accepteren

wijnkoeler balkon verlichting
Accepteren
tafellamp solar balkon verlichting
Accepteren
buitenwandlamp
wandlamp voor buiten links

wandlamp voor buiten
wandlamp voor buiten rechts

Balkon verlichting

Wil je dat je balkon ook ‘s avonds echt gezellig is? Dan moet de juiste verlichting worden gevonden! We laten zien welke verlichting ideaal is voor buiten en waar je trendy balkonaccessoires kunt kopen.Zit je graag tot laat in de avond op je balkon, dan tover je het met de juiste verlichting snel om tot een oase van welzijn. Zonder licht wordt het ‘s avonds al snel oncomfortabel.

Allereerst: bij het verlichten van uw balkon is het zinvol om verschillende niveaus te creëren. Eén niveau vormt de belangrijkste lichtbron (bijvoorbeeld een wandlamp) en daarnaast creëer je met meerdere kleine lampjes een gezellige sfeer.

Tip: Houd bij het kiezen van uw balkon verlichting rekening met de lichtkleur. Warmwitte lampen zien er bijzonder gezellig uit, terwijl blauwachtig balkon verlichting uw balkon er al snel koel en oncomfortabel uit laat zien.

Balkon verlichting sfeer

Als je balkon verlichting een extern stopcontact heeft, heb je veel mogelijkheden met balkon verlichting. Van romantische kerstverlichting tot permanent monteerbare wandlampen U dient er echter voor te zorgen dat de balkon verlichting van uw keuze geschikt is voor buitengebruik en waterdicht is. Let bij het winkelen op het label “Outdoor”.Als jouw balkon een extern stopcontact heeft, dan heb je veel mogelijkheden om de verlichting van je balkon in te richten. Van romantische kerstverlichting tot permanent monteerbare wandlampen.

balkon verlichting

Balkon verlichting kopen

Bij het kopen van balkon verlichting, moet je jezelf de volgende vragen stellen: Welk design balkon verlichting wil ik kopen, Wil ik slimme balkon verlichting of wil ik antieke balkon verlichting kopen.Lees verder om antwoord te krijgen op de vraag welke balkon verlichting wil ik kopen.

Welke lampen zijn geschikt als balkonverlichting?

Eerste dingen eerst: op het balkon moet een lamp met voldoende beschermingsgraad , d.w.z minimaal IP44, worden geïnstalleerd ! Afgezien daarvan zijn er geen grenzen aan de verbeelding. Een wandlamp in combinatie met een tafellamp kan een goede oplossing zijn. Als het balkon overdekt is, kan een plafondlamp ook een prima oplossing zijn. Heb je genoeg ruimte op je balkon, dan zijn staande lampen ook een prima lichtbron . En met spots kan vanaf de vloer licht op het balkon worden gebracht.

Als je een kleine groene balkonjungle onderhoudt, kun je deze ook perfect ensceneren met spotjes . Deze steek je eenvoudig in de aarde van de plantenbakken of balkonbakken. Dat roept echt een geweldig licht op! En als je het speelser of romantischer vindt, moet je zeker een lichtslinger hebben! Of het nu heel discreet is of met kleine, kleurrijke lantaarns erop – dat is de ultieme balkonverlichting.

Er is niet veel nodig om het balkon te betoveren met licht in een sfeervolle sfeer. Omdat er niet veel ruimte op het balkon is voor grote verlichting, zijn balkonlichtjes erg populair. Ze kunnen eenvoudig worden bevestigd en stralen wit of gekleurd licht uit in hun omgeving. Omdat het balkon zich buiten het appartement bevindt, worden hier buitenverlichting gebruikt.

Nog een tip: uw balkon wordt bijzonder stijlvol met indirecte verlichting. Hiervoor zijn onopvallende lichtbronnen geschikt die bijvoorbeeld op de huismuur gericht kunnen worden. Of je kunt ledstrips gebruiken die overal kunnen worden geplaatst en vervolgens een zacht licht uitstralen.

Balkon led verlichting

Er zijn verschillende redenen waarom LED-verlichting bijzonder geschikt is als balkon verlichting. Enerzijds zijn LED-lampen meestal vrij helder, waardoor slechts een paar lampen veel licht kunnen afgeven. Ze kunnen zowel met batterijen als met zonnecellen worden gebruikt. Bovendien zenden ze geen ultraviolet licht uit – daarom trekken ze minder insecten aan.Bij led verlichting kun je vaak de lichtintensiteit en lichtkleur individueel regelen. 

LED-balkonverlichting is het meest geschikt voor directe of indirecte algemene verlichting.Ook de tijden dat leds een kamer het aanzien gaven van een blauwachtige, fel verlichte medische praktijk behoren tot het verleden. De kleine light-emitting diodes (LED) kunnen nu ook warm en wit zijn. Let op een kleurtemperatuur van maximaal 2700 Kelvin. Dat komt overeen met het gebruikelijke warmwitte licht van een oude gloeilamp.  Vuistregel: hoe hoger het Kelvin-getal, hoe kouder en blauwer we licht waarnemen.

Balkon wandlamp

Balkon wandlamp – de klassieker voor heldere basisverlichting op het balkon
Wandlamp voor op het balkon met LED-lichttechniek.Bij een groot balkon of terras mag je niet zonder felle basisverlichting, want kettinglampen alleen geven meestal niet genoeg licht. Daarnaast is het uiterst praktisch om de balkonverlichting direct in te schakelen door op een knop op de lichtschakelaar te drukken. Let echter op de huidige huisregels voor huurappartementen – het plaatsen van felle buitenverlichting is niet altijd toegestaan.

De klassieker is de balkon wandlamp, die meestal boven of naast de balkondeur aan de gevel wordt bevestigd. Indien u een wandaansluiting heeft, kunt u met de balkonwand verlichting genieten van de volgende voordelen:

 • laag ruimteverbruik
 • voldoende helderheid
 • decoratieve blikvangerTip: Zet kleine fakkels in een bloempot zodat ze de planten van onderaf verlichten. Ziet er super stijlvol uit!

balkon verlichting

Balkon Verlichting op batterijen

Balkon verlichting op accu of met oplaadbare batterijen is een alternatief voor lampen op zonne-energie. Deze kunnen meestal worden opgeladen met de meegeleverde voedingseenheid of met een USB-poort. Armaturen met een oplaadbare batterij zijn geschikt als uw balkon schaduwrijk is. Ook hier dient u ervoor te zorgen dat de lamp waterdicht is en geschikt voor buitengebruik.

Balkon verlichting op zonne energie

als je geen buitenstopcontact hebt, kun je natuurlijk nog steeds je balkon verlichten. Zonne-verlichting is een geweldige optie. Ze hebben twee voordelen: ze zijn milieuvriendelijk in vergelijking met andere lichtbronnen.

U bespaart uzelf ook het gedoe van het vervangen van batterijen. Voorwaarde is echter dat ze een zonnige locatie hebben om op te laden. Bovendien moeten de lampen op zonne-energie voldoende capaciteit hebben. Een waarde tussen 500-800 mAh is ideaal. De regel hier is: hoe hoger de capaciteit, hoe beter.

Lange tijd werden lampen op zonne-energie vanwege hun zwakke lichtopbrengst alleen als decoratief licht gebruikt . Ondertussen zorgen moderne balkonlampen op zonne-energie voor voldoende licht – dankzij de oplaadbare batterij en de zonne-opslageenheid, zelfs ‘s nachts .Daarnaast heeft niet elk balkon een stroomaansluiting. Daarom zijn er slimme alternatieven nodig die ook zonder stroom voor sfeervolle balkonverlichting zorgen.

Zonnelampen zijn een ongecompliceerde en milieuvriendelijke oplossing om het balkon te verlichten. De voordelen:

 • De lamp op zonne-energie laadt overdag op en gaat automatisch aan bij schemering
 • In de lampen op zonne-energie wordt meestal efficiënte LED-technologie ingebouwd , die eersteklas prestaties levert bij een extreem laag energieverbruik.
 • In combinatie met een geïntegreerde accu laadt de zonnemodule zichzelf overdag op en slaat de energie van de zon op, zodat de balkonverlichting ook in het donker licht kan geven
 • LED’s hebben bovendien een uitzonderlijk lange levensduur, waardoor balkonverlichting met lampen op zonne-energie een waardevolle investering is.

Balkonverlichting met kerstverlichting

Nu komen we bij onze persoonlijke favoriete verlichting voor het balkon: kerstverlichting. Ze zijn romantisch en creëren een ongelooflijk gezellige sfeer. Je kunt ze in veel verschillende versies krijgen – van klassiek en sierlijk tot modern met een gloeilamp-look. Sommigen van hen worden geleverd met een netsnoer, anderen met batterijen. Kies hier degene die het beste bij uw balkon past. Belangrijk hierbij is: zorg er altijd voor dat de kerstverlichting geschikt is voor buitengebruik!

DIY-verlichting voor het balkon

Naast de lampen en kerstverlichting die je kunt kopen, zijn er ook geweldige DIY-ideeën om het balkon te verlichten. Dit geeft het zijn eigen, heel bijzondere flair.
Zo tovert u bijvoorbeeld een individuele lichtslinger uit cupcakevormpjes. Verf eenvoudig de cups, snijd een klein gaatje in de onderkant en steek een lamp van de buitenlichtketting van achteren door de cup. De vangst: aangezien het papier niet weerbestendig is, moet je deze doe-het-zelf-kerstverlichting beschermd tegen de regen ophangen.Een buitenlichtketting in een grote glazen vaas of een zelfgemaakte kroonluchter gemaakt van een hoelahoep en een meerstrengs lichtketting zien er ook geweldig uit.

Lichtobjecten als balkon verlichting

Lichtobject voor op het balkon.Wie van modern en minimalistisch houdt, heeft met innovatieve lichtobjecten de optimale balkonverlichting gevonden. De objecten zijn veelal meubelstukken en lampen in één, zodat je de inrichting en verlichting van je balkon stijlvol kunt combineren.LED-kubussen kunnen snel worden omgebouwd tot bijvoorbeeld een bijzettafel of zitje. Met behulp van een Plug & Shine controller kunnen deze lichtobjecten zelfs op afstand bestuurd en gedimd worden. Een echte eye-catcher voor op je balkon!

balkon lampen


Balkon verlichting kopen

Met de enorme keuze aan balkon- en buitenverlichting weet je vaak niet eens waar je op moet letten. Voordat je urenlang door webshops klikt, kun je het beste een klein verlichtingsconcept bedenken. De volgende vragen en tips kunnen je helpen:

 • Heeft u een stroomaansluiting op uw balkon? Zo niet, dan kiest u voor balkon verlichting op zonne-energie of op batterijen.
 • Biedt afwisseling met meerdere lichtbronnen. Combineert bijvoorbeeld een heldere wandlamp met decoratieve lantaarns.
 • Welke stijl moet de balkonverlichting hebben? Let er bij het selecteren van de elementen op dat ze qua stijl bij elkaar passen.
 • Meet voordat u gaat winkelen of u voldoende ruimte heeft voor de verlichting.
 • Is de geselecteerde balkonverlichting gemaakt voor weer en wind? Let er bij het kopen van een lichtslinger op dat deze geschikt is voor buitengebruik. Informatie of een armatuur geschikt is voor buiten wordt geleverd door de IP beschermingsklasse, hier leest u meer over .

Balkonverlichting: sfeervol en praktisch

Met mooie, sfeervolle balkonverlichting geniet je nog meer van de avonden onder je eigen stukje hemel. Kaarsen en olielampen kunnen oriëntatie bieden, maar helderder balkonlicht is vereist voor een goed zicht bij laat eten en lezen. Slim geplaatste balkonlichten vergroten visueel het balkon en creëren virtueel een gezellige leefruimte buiten.

balkon verlichting kopen

Bij het plannen van de balkon verlichting is duidelijk of het balkon is voorzien van stroomaansluitingen. Wil je je balkon verlichten zonder extra stopcontacten aan te leggen of altijd een stroomkabel van binnen naar buiten te laten lopen, dan kan je nu ook kiezen voor balkonverlichting zonder stroom: Solar lampen slaan overdag zonne-energie op en geven deze dan ‘s nachts als gloed af . De opgeslagen energie is echter mogelijk niet voldoende op schaduwrijke balkons, omdat lampen op zonne-energie vele uren zonneschijn nodig hebben om op vol vermogen te functioneren.

Vooral op een klein balkon moeten de balkon verlichting goed worden geplaatst om de paar vierkante meters niet te overbelasten met verlichting. In veel gevallen is een wandlamp voldoende; hun licht kan zelfs voldoende zijn om te lezen. Anders wordt een bijpassende tafellamp aanbevolen. In veel gevallen is het sowieso zinvol om minimaal twee lichtbronnen te combineren zodat er geen donkere schaduwen de sfeer beïnvloeden. Het is ideaal in lichte en schaduwrijke gebiedenom met elkaar om te gaan. Het ziet er erg sfeervol uit als een deel van de balkon verlichting indirect is, d.w.z. de lichtbron verschijnt door reflecties op de muur. Uiteraard is de elektrische verlichting ook te combineren met kaarsen ed wat vaak een bijzonder sfeervol effect heeft.

Bij overdekte balkons kan de ruimte optimaal benut worden door een pendel- of plafondlamp te plaatsen. Als het balkon wat meer vrije ruimte biedt, is er wellicht ook ruimte voor een mooie vloerlamp of vloerlamp. Let op: Zorg ervoor dat er geen kabels rondslingeren. Dit probleem is niet van toepassing als u ruimtebesparende vloerspots installeert. Uiteraard op precies de goede plek, want later wisselen van positie is enorm tijdrovend. Bijzonder mooie balkonplanten en andere sfeervolle objecten kunnen met spotjes uitgelicht worden. Spots aan een borstwering zijn ook een populaire variant van balkonverlichting.

Vloerverlichting met leds


Ledstrips op de vloer verdelen het licht in een lijn en baden het balkon of terras in gelijkmatig, indirect licht. Bovendien verblinden lineaire LED-lampen niet.Als er treden op het terras of balkon zijn, kunnen deze ook worden voorzien van oriëntatieverlichting in de vorm van led-lichtstrips zodat ze beter zichtbaar zijn. Ook met led-lichtstrips op de vloer kun je de lijnen van de architectuur benadrukken.

Integreer spots in de vloer

Voor de verlichting van het terras of balkon kunt u ook grondinbouwspots plannen die het licht met een zo groot mogelijke stralingshoek op de muur of borstwering richten. Bolders of mastlampen met lage lichtintensiteit die op de grond zijn opgesteld, geven ook de buitenruimte een sfeervol licht.

Spots onder de dakrand of een pergola

Indien structureel mogelijk, kunnen plafondlampen onder een dakrand of een pergola worden geïnstalleerd voor terras- en balkonverlichting. Plafondspots lopen bijvoorbeeld onopvallend terug waardoor er sfeervol en indirect licht ontstaat.

Verlichte plantenbakken

Een mooi lichteffect op het balkon of terras kan ook bereikt worden met verlichte, weelderige begroeiing. “Bloempotten of zelfs kleine bedden worden sfeervol geënsceneerd met vloer- of prikspots. Om verblinding te voorkomen, moet de richting van het licht altijd dezelfde zijn als de kijkrichting. Als het buitenterrein klein is, volstaan ​​armaturen met een spike die in de plantpot worden gestoken (en gemakkelijk kunnen worden verplaatst).

Verlichte pbloempotten als balkon verlichting is een echte sfeermaker, planten zorgen voor een feel-good sfeer en zijn goed voor het klimaat. Wat als je de planten zelfs in het donker zou kunnen zien?Hiervoor zijn moderne bloempotten of schitterende plantenpotten met ingebouwde LED’s

De plant wordt dan op mysterieuze wijze verlicht door het subtiele licht. De pot is geschikt voor plaatsing in huis of buiten – terras, balkon, entree, oprit, berm.Afhankelijk van de uitvoering zijn de verlichte potten voorzien van een oplaadbare batterij (oplaadkabel of solar) of worden via kabel aangesloten op het normale 230 volt stroom.De lichtgewicht verrijdbare verlichte plantenpotten zijn gemaakt van polyethyleen waardoor ze extreem goed bestand zijn tegen extreme temperatuurwisselingen. Ze zijn ook beschermd tegen UV-stralen, dus een lange levensduur kan worden verwacht. De plantenpotten hebben IP65 bescherming en zijn daardoor geschikt voor binnen en buiten.

Verlichte plantenbakken kunnen een bijzonder interessante omgeving creëren. Planten worden uitgelicht en de omgeving schittert in een aangename lichtbundel. Wanneer de schemering invalt en je op je balkon zit, zijn de LED plantenbakken een populair accessoire dat zorgt voor sfeervolle avonden.

Balkonfeesten, verjaardagsfeestjes of een gezellig samenzijn met uw dierbaren wordt iets heel bijzonders, want een stijlvolle en aangename sfeer zorgt voor welzijn. Plaats hoge planten en grassen in de verlichte plantenbakken en het zicht zal u overtuigen.De verlichte plantenbakken als balkonverlichting zijn een echte sfeermaker.

Led-verlichting op de balkonreling

Het is ook mogelijk om led-verlichting te integreren in de leuning van de balustrade. Dat oogt mysterieus en sfeervol tegelijk.Met led-strips, bijvoorbeeld in rood of blauw, kun je ook kleur in het spel brengen.

Welke IP waarde moet balkon verlichting hebben?

Balkonverlichting moet een bepaalde IP-beschermingsklasse hebben
Balkonverlichting moet niet alleen zorgen voor een aangenaam zicht, maar ze moeten ook bestand zijn tegen weersinvloeden en niet breken als het eerst regent.Controleer voordat u de balkonverlichting koopt of deze speciaal is ontworpen voor gebruik buitenshuis. Dat betekent: in ieder geval spatwaterdicht of zelfs waterdicht.De minimale eis voor gebruik op balkons (en terrassen) is beschermingsklasse IP 44 .Als u een wand- of vloerlamp in een onbeschermde ruimte wilt monteren, adviseren wij een hogere beschermingsklasse (bijv. IP 68) kiezen. Zo weet je zeker dat de balkonlamp zonder schade een flinke regenbui kan weerstaan ​​en dat hij ook nog eens lange tijd volledig onder water kan.

Dimbare balkon verlichting

Met mooie dimbare balkon verlichting kunnen aangename lichtzones worden gecreëerd die perfect passen bij de heldere basisverlichting van de plafondlampen. Krachtige wandlampen kunnen ook op zichzelf voor basislicht zorgen, vooral in kleine ruimtes. Maar niet alleen in woon- en slaapkamers is het een groot voordeel om te kiezen voor dimbare wandlampen. Want nu profiteert u van dimbare balkon verlichting op maat in de gewenste lichtsterkte in elke situatie en stemming.

Balkon met slimme lampen

Decoratieve lamp voor op het balkon in verschillende kleuren.Voor comfortliefhebbers en technologie fans is het zinvol om de balkonverlichting te integreren in het huishoudelijke Smart Home- netwerk. Met behulp van intelligente netwerken heeft u de mogelijkheid om afzonderlijke lampen te bedienen via smartphone, afstandsbediening of vooraf gedefinieerde lichtscenario’s. Zo kan de balkonverlichting zo worden geconfigureerd dat het licht in de avonduren geleidelijk overgaat in een ontspannen roodtint.

Schemerschakelaars en timers

Schemerschakelaars en timers zorgen voor ongecompliceerde en veilige balkonverlichting. Terwijl schemerschakelaars zijn uitgerust met een intelligente infraroodsensor en uw balkonverlichting afhankelijk van de natuurlijke lichtomstandigheden regelen, worden op de schakelklok vaste schakeltijden ingesteld.Het regelt uw balkon verlichting zonder lichtschakelaar en kan tegelijkertijd energie besparen en de elektriciteitskosten verlagen.Zo kun je bijvoorbeeld de timer zo programmeren dat je balkonverlichting bij schemer aan gaat en op een later tijdstip automatisch uitschakelt.

Onze tip: Gebruik LED-zonnelampen met bewegingsmelders voor de buitenruimte van uw garage. Eenmaal geïnstalleerd, werken de apparaten zorgeloos en energiezuinig.

Balkon verlichting met Lantaarns, kaarsen of petroleumlampen

Op een milde zomeravond in de tuin of op het balkon mag het flikkerende kaarslicht niet ontbreken. Want alleen zo creëer je deze rustgevende gezelligheid. Om ervoor te zorgen dat het licht niet bij elke windvlaag uitgaat, zijn lantaarns, lantaarns of zelfs petroleumlampen bijzonder geschikt.Het mooie van lantaarns: je maakt ze eenvoudig zelf met relatief weinig inspanning.In een paar stappen tover je een paar mooie lantaarns uit jampotten of blikjes.Een petroleumlamp geeft ook mooi, warm licht. Dit type lamp moet worden gevuld met een petroleumgas. Het grote voordeel ten opzichte van een gewone kaars: Het licht is veel feller.

Verlichting op de balkonreling

Vooral bij bijzonder kleine balkons is het praktisch als de verlichting geen extra ruimte in beslag neemt: Een mooie sfeerverlichting kan eenvoudig aan de balkonreling worden bevestigd.U kunt hiervoor batterijlichtbuizen gebruiken.Of u kunt een lichtketting op zonne-energie gebruiken.Sommige fabrikanten bieden ook balkon verlichting aan waarin de houder voor de reling al is geïntegreerd.

Staande lamp als balkon verlichting

Vloerlampen buiten weerspiegelen op een heel bijzondere manier het gevoel voor stijl en de inrichtingsstijl van het interieur. Een staande lamp zet lichtaccenten in het moderne lounge zit landschap of de meer oriëntaalse zithoek met veel kussens in de tuin of op het terras, net als de vloerlampen binnen. De staande lamp buiten moeten natuurlijk voldoen aan de eisen van veiligheid, en weersbestendigheid.

De balkon verlichting voor buiten verlichten specifieke ruimtes en creëren gezellig licht. De vloerlampen ronden elke loungeruimte af en verlengen de gebruiksduur tot in de avonduren. Ze zijn de perfecte aanvulling op de hangmat of een fauteuil, waar u in nobel licht kunt genieten van uw favoriete lezing. Design vloerlampen voor buiten zijn een luxueuze uitdrukking van het gevoel voor stijl – ze weerspiegelen het interieurdesign en daarmee de persoonlijke stijl van de eigenaar ook in de buitenruimte. Vloerlampen voor buiten belichamen de kunst van het buiten leven. Creëer een beetje leefsfeer op je balkon en geniet van je prachtige balkon verlichting.

Als u op zoek bent naar een staande lamp als balkon verlichting, zorg er dan voor dat de lamp expliciet is gemarkeerd als buitenlamp en dat deze de juiste beschermingsklasse heeft. Dit geldt ook voor de stroomvoorziening. De stopcontacten waarop u uw vloerlamp voor buiten aansluit, moeten ofwel binnenshuis worden geplaatst of geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Sommige vloerlampen voor buiten hebben verschillende extra functies en kunnen bijvoorbeeld worden gedimd. U kunt de helderheid van het licht buiten regelen en aanpassen aan de betreffende stemming.

Snoerverlichting als balkon verlichting

Voor balkon verlichting kun je ook snoerverlichting gebruiken.Snoerverlichting als balkon verlichting is zelf makkelijk aan te leggen en geeft een gezellige sfeer.Lees hier alles over snoerverlichting.Snoerverlichting voor het balkon zijn er in diverse soorten en maten.

Balkonverlichting voor kerst en winter

Ook als het balkon in de winter weinig wordt gebruikt, is winter- of kerstbalkonverlichting een aanwinst voor je woning. Want versierd met een lichtketting of een kleine, gloeiende kerstboom, past het balkon perfect in de feestelijke sfeer en is het een lichtstraal op donkere winterdagen.
Of je nu vanuit de woonkamer naar je balkon kijkt of vanaf de straat naar je balkon kijkt, een warmwitte lichtslinger rond het balkon hek is een eenvoudig en stijlvol winterbalkondecoratie-idee.
Als u geen stroomaansluiting in uw buitenruimte heeft, kunt u hier ook modellen op zonne- of batterijvoeding gebruiken.