Led strip


Led strip


Het gebruik van een led strip heeft vele voordelen. Led verlichting is in de eerste plaats energiezuinig en het gaat lang mee. Maak je gebruik van een ledstrip, dan breng je op iedere gewenste plaats in huis eenvoudig verlichting aan. LED-verlichting op strips zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor de juiste sfeer vinden nog eenvoudiger is.

led strip meubel

De speciale verlichtings modules garanderen geweldige lichteffecten. Decoreer eenvoudig je trap in huis met een RGB lichtslang of RGB lichtketting. Of het verfraaien van uw kinder kamer met veel lichteffecten. Zet heel bijzondere accenten in je feestzaal , geniet van een kleurrijke lichtsfeer in de tuin of voor andere decoratie-ideeën thuis en buitenshuis uit . Je krijgt RGB LED Stripes per meter en kunt dus effectief elk gebied ensceneren . Verlichting met LED-strepen geeft u oneindig veel verlichtingsmogelijkheden .

Wat kun je met LED strips?

Met LED strips kun je heel veel kanten op. Met name op het gebied van ‘versiering en decoratie’ worden LED strips gebruikt. Je kunt hierbij denken aan Kerst of tuinfeestjes. We hebben een rijtje gemaakt met de mogelijkheden.

 • Versiering van het huis tijdens feestdagen, kerst of feestjes
 • aanlichten van traptreden, trapleuning, plintverlichting
 • tv meubel verlichting
 • Het mooi verlichten van een tuinhuis
 • Langs een tuinpad

led strip

Voordelen Led verlichting

Vanzelfsprekend houdt u rekening met de wensen van uw gezinsleden, zij weten u vast en zeker prima te vertellen wat voor verlichting zij in hun kamer willen. Met LED verlichting kunt u een aardig eind meegaan met de eisen van uw zoon of dochter. Echter, grote kans dat u degene bent die de stroom rekening betaalt en dat uw kinderen zich geen zorgen maken als de lampen de hele dag aanstaan. Mooi dat LED verlichting een uitkomst biedt voor uw gezinsleden en voor u want led lampen zijn namelijk energiezuinig, zodat u dat terugziet op uw energierekening.


led strip profiel

Montage Profiel voor led strip

Voor het installeren van de ledstrip word vaak gebruik gemaakt van een aluminium montageprofiel.Deze profielen zijn er in diverse soorten en maten waaronder de volgende soorten

 • voor tegels en stucwerk
 • opbouw
 • profiel
 • gipsplaten
 • aquarium
 • meubels

Led strip IP waarde

De meest voorkomende IP waarden bij Led strips zijn:

 • IP20: Dit zijn led strips zonder beschermende laag. Deze strips zijn enkel geschikt voor gebruik binnen in droge ruimtes.
 • IP65: Dit wil zeggen dat ze geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes  zoals badkamer en keuken en outdoor, mits ze niet direct worden blootgesteld aan regen, zoals een overkapping.
 • IP67: Wanneer u een strip wil die wel direct kan worden blootgesteld aan regen of geschikt is voor gebruik in de tuin , dan moet die IP67 zijn
 • IP68: Strips voor gebruik onder water hebben tot slot de codering IP 68 Volledig waterdichte led strips, waterdichte aansluitingen. De ledstrip is volledig stofdicht en drukwaterdicht. Geschikt voor plaatsing direct in water.

Waterdichte led strips: waar moet je op letten?

Er is een grote verscheidenheid aan lichtgevende led strips die waterdicht zijn. Om de juiste keuze te maken voor het gewenste toepassingsgebied is het van belang dat je bekend bent met de basisparameters. Als de LED-lichtstrip waterdicht moet zijn, bijvoorbeeld om buiten of in een vochtige omgeving te worden geïnstalleerd, is de IP-waarde (bescherming tegen binnendringen) bepalend. Deze geeft aan welke beschermingsklasse de module biedt tegen stof en water. De beschermingsklasse wordt aangegeven met “IP”, gevolgd door twee codenummers (bijv. IP67).

Het eerste cijfer is niet relevant voor bescherming tegen water. Vanaf IPX3 is de module beschermd tegen regen. Vanaf het IPX5-niveau zijn de strepen ook geschikt voor plaatsen waar ze in contact komen met spatwater – dit wordt aanbevolen voor badkamers of keukens. De beschermingsklassen IPX8 en IPX9 bieden zelfs gedeeltelijke of volledige bescherming tegen water bij onderdompeling. Als een LED strip waterdicht moet worden gebruikt voor gebruik buitenshuis, moet u er ook voor zorgen dat de voedingseenheid goed is afgedicht om kortsluiting te voorkomen.

Toepassing Ledstrip

De ledstrips zijn het meest geschikt als achtergrondverlichting . Omdat je zorgt voor een aangenaam licht zonder te verblinden. Dit ken je waarschijnlijk al van veel televisies of wandspiegels . Het idee kan echter ook worden doorgetrokken naar de slaapkamer.Voor zover je geen directe verlichting meer hoeft te hebben om ontspannen te kunnen lezen of tv te kijken zonder de afstandsbediening te verliezen. Dergelijke verlichting met LED heeft de charme van op vakantie zijn in een hotelkamer.

De kleurrijke decoratieve verlichting vind je overal in huis en tuin. Om er goed uit te zien en sfeer te creëren. Maar hier en daar dient het ook een functioneel doel. Bijvoorbeeld als het in de keuken wordt gebruikt als alternatief voor onderkastverlichting.

Let op: Als u de fel gekleurde LED-strips buiten – of in de badkamer of keuken – gebruikt, moeten deze zeker een passende beschermingsgraad hebben . Omdat water en elektriciteit niet goed samen gaan. Vanaf beschermingsklasse IP44 bent u bij deze fraaie decoratieve verlichting in goede handen. Dit komt doordat de diodes zijn beschermd tegen vreemde voorwerpen die een millimeter of groter zijn, en ook tegen opspattend water.

Hieronder een aantal voorbeelden met objecten/ruimten met led strip verlichting.

led strip game room

Led strip game room


Led strip trapleuning

led strip trap

led strip meubel

Led strip Meubel verlichting


Led strip meubel

led strip kast verlichting

RGB ledstrip

RGB led verlichting beschikt over rode, groene en blauwe leds in één behuizing. Met deze kleuren is het mogelijk om alle kleuren te vormen. Deze strips worden meestal geleverd met een afstandbediening waarmee diverse kleuren en sferen kunnen worden ingesteld en je de verschillende kleuren kunt veranderen.

rgb led strip

RGBW ledstrip

RGB verlichting kan geen warm wit mengen. Dit kan wel met een RGBW Led strip. Zoals de naam al aangeeft beschikt deze rgb ledstrip over de rode, groene blauwe en warme witte kleur led.


Aquarium led strip verlichting

Ledstrip verlichting wordt steeds populairder om te gebruiken in aquariums. Voorheen werden in aquariums vaak TL buizen gebruikt. De led verlichting heeft veel voordelen ten opzichte van deze ouderwetse verlichting. Het voordeel van Led strip verlichting is het zeer lage energie verbruik en een ander voordeel is dat LED verlichting veel langer mee gaat. De belangrijkste reden dat LED verlichting geschikt is voor aquariums is het kleurenspectrum. Met Led verlichting is het namelijk mogelijk om verschillende kleuren licht in te stellen. Het gebruik van meerdere kleuren licht heeft positieve invloeden op bijvoorbeeld de groei van planten en daarnaast zorgt het voor een zeer mooie uitstraling van het aquarium.

Hoe worden ledstrips aangesloten en bevestigd?

Het is echt heel simpel: ledstrips hebben meestal  plakband op de achterkant . Hiermee kunnen ze zonder problemen op alle soorten gladde en natuurlijk schone en droge oppervlakken worden verlijmd. Gladde oppervlakken van glas zijn bijzonder geschikt, evenals tegels en metaal. Via een plug-in voeding  ledstrip wordt vervolgens in werking gesteld in voeding. Steek hem gewoon in het dichtstbijzijnde stopcontact en sta versteld van wat de kleine lampjes te bieden hebben.

Welke lengte zijn LED strips verkrijgbaar?

De ledstrips zijn meestal  1-5 meter lang . De exacte lengte in centimeters vind je bij de productdetails in onze shop. Is vijf meter niet genoeg voor jou? Dan kun je het beste een model kiezen dat  uitbreidbaar is

Kun je ledstrips knippen en aansluiten?

Voor de hobbyisten onder jullie: ja, dat is oké. Er moet echter één grote overweging zijn: u mag alleen aan stroken werken met een schaar die daar  uitdrukkelijk voor bedoeld is.Dit dient op de verpakking vermeld te worden. 

Zijn ledstrips ook dimbaar?

Het moet niet alleen kleurrijk zijn met je nieuwe ledstrips voor mooie decoratieve verlichting, maar ook gezellig! En wat past daar beter bij dan gedimd licht? Dat kan natuurlijk ook met de kleine diodes op de praktische, flexibele strips. Afhankelijk van het artikel kunnen ze worden gedimd met een afstandsbediening of een smartphone-app .  

Zijn er ook led strips met een accu?

Vind je het idee om je meubels en trappen uit te rusten met ledstrips geweldig – je wilt gewoon niet meer met kabels knoeien? Dan hebben we goed nieuws. De decoratieve LED-lichtstrips zijn ook verkrijgbaar met batterij, zodat u ze overal in huis kunt monteren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een ledstrip?

Lengte van een ledstrip

Strips zijn in verschillende lengtes te bestellen. Dit zijn 5 meter, 10 meter, 15 meter, 20 meter en 50 meter. Is dat niet precies de maat die u wilt? Geen probleem. Het is mogelijk om LED strips op maat te knippen. De strips zijn voorzien van snijmarkeringen. Deze markeringen zijn op maat te knippen zodat de tape gemakkelijk op maat gemaakt kan worden. Wil je precies weten hoe je het moet doen? Lees dan deze handleiding over het knippen van een ledstrip. 

 

Welke spanning ledstrip

Ledstrips zijn verkrijgbaar in 12V en 24V. Door de hogere spanning geven de 24V strips meer licht af. De spanning die u nodig heeft, is afhankelijk van het doel waarvoor u de tape wilt gebruiken. Naast 12V en 24V strips hebben wij ook 220V strips. Deze stroken zijn 50 meter lang en daardoor geschikt voor langere afstanden.

Stijve ledstrip

Stijve ledstrips zijn gemaakt van aluminium of FR4 en zijn gemakkelijker mechanisch te bevestigen dan flexibele strips. De meeste starre varianten hebben gaten die speciaal bedoeld zijn voor bevestiging met schroeven of houders. Dit maakt een permanente installatie mogelijk, zelfs op niet-klevende oppervlakken of omgevingen zoals hout, gips of steen.

 • Geschikt voor alle rechte oppervlakken
 • Permanente bevestiging, bijv. Met schroeven
 • Behoorlijk lastig
 • Meestal gemaakt van FR4 of aluminium

Flexibele ledstrip

Om een ​​permanente installatie mogelijk te maken, hebben flexstrips een oppervlak nodig dat goed geschikt is voor de plakstrip aan de achterkant, zoals veel glazen en metalen oppervlakken. Aluminium profielen zijn ideaal.

 • Flexibel en daardoor geschikt voor rondingen
 • Eenvoudige montage dankzij plakstrips aan de achterkant
 • Goede thermische geleidbaarheid
 • Tot 5 m uit één stuk (naadloos)
 • Zeer smalle flexstrips beschikbaar (vanaf 5 mm)
 • Goedkoop


Ledstrip als trapverlichting

In je leven beklim je een onschatbaar aantal trappen en treden op en af. Zeer weinig mensen zijn zich ervan bewust dat er een bijzonder hoog risico op een ongeval bestaat. In Nederland komen gemiddeld meer dan 100 mensen om bij ongevallen op trappen, een doorslaggevende factor is vaak slechte verlichting. Dit risico kan enorm worden geminimaliseerd met LED-trapverlichting. Omdat de lichttechniek naast zijn veelzijdigheid ook een onovertroffen helderheid heeft, zodat altijd perfecte lichtomstandigheden de overhand hebben, ook bij beperkt zicht.

Ledstrip als buitenverlichting

Een gezellige barbecueavond met buren eindigt en de schemering valt in – het ideale moment om uw buitenruimte vakkundig in scène te zetten met tuinverlichting en LED-technologie. Als de verlichtingselementen slim zijn geplaatst, kunnen met kleine trucjes grote effecten worden bereikt, van subtiele terrasmeubelverlichting tot selectieve highlights op de muurgevel. 

Aan de lichtplanning voor buiten moet evenveel aandacht worden besteed als binnen, want de tuinverlichting biedt niet alleen jou en je dierbaren een sfeervolle ambiance, maar is ook van buitenaf een zichtbaar boegbeeld van je huis.

Dankzij de speciale siliconencoating kan zelfs hevige regen de clip niet beschadigen en zijn temperaturen van -20°C tot 50°C geen probleem. De sfeervolle terrasverlichting of een bar met kleurrijke accenten op het volgende tuinfeest – als LED-strips waterdicht worden gemaakt, staat niets een effectief gebruik het hele jaar door buitenshuis in de weg:

 • handige verlichting van deuren, ramen en looppaden
 • originele decoratie van tuin, terras, carport, enz.
 • een blikvanger op de camper en boot onderweg
 • indrukwekkende verlichte letters en displayborden

De nabijheid van een stroombron is belangrijk voor installatie buitenshuis. Zorg, net als in vochtige ruimtes binnenshuis, voor een geschikte afdekking om het risico op elektrische schokken of brand bij regen te voorkomen.

LED strips: waterdicht, robuust en kleurrijk
Als aantrekkelijk sfeerlicht, als blikvanger in de tuin, als oriëntatie- en noodverlichting – de zelfklevende, flexibele, waterdichte lichtstrips kunnen individueel in huis en tuin worden gebruikt. Hiermee dompel je jezelf onder in spannende kleurwerelden en sfeervolle lichtkamers en creëer je een omgeving binnen en buiten naar jouw idee. Naast een grote keuze aan waterdichte lichtstrips, bieden wij u ook diverse hoogwaardige accessoires aan.

Diverse designmogelijkheden met een ledstrip

Of het nu gaat om sfeervolle achtergrondverlichting of felgekleurde accenten, de kleine aanstekers zijn al lang meer dan alleen een verlichtingsmaatregel. Integendeel, steeds meer hobbyisten, doe-het-zelvers en interieurontwerpers waarderen de veelzijdige en aanpasbare toepassingsmogelijkheden van milieuvriendelijke lichttechniek.

De praktische strepen zijn verkrijgbaar in verschillende variaties: Of het nu koud wit, warm wit of in de kleurrijke RGB-versie is – voor elke wens vindt u de juiste variant. Bijpassende lichtelementen zorgen met weinig moeite voor een geweldig effect en creëren verschillende stemmingen.Door de hoge flexibiliteit en robuustheid van de strepen en de ruimtebesparende verwerking zijn er geen grenzen aan uw ontwerpmogelijkheden. Of het nu op rechte, hoekige of ronde oppervlakken, op ramen, balkonleuningen of zelfs op bomen is – de lichtstrepen passen bijna overal zonder problemen.

Door hun hoge flexibiliteit zijn de lichtstrips in vrijwel elke denkbare vorm te brengen. Golvend, rond, hoekig of gewoon als een rechte lijn of rand – wat uw project ook vereist, de strepen passen zich eraan aan. De streep is altijd op de gewenste maat te knippen en de ruimtebesparende verwerking biedt tal van mogelijkheden om uw vier wanden te verlichten.

Kun je LED strips aan het plafond plakken?

Hangt ervan af hoe je het wilt. Dergelijke strips kunnen zo worden bevestigd dat ze op het plafond schijnen (=> indirecte verlichting), of naar beneden, of gewoon opzij. Bij aluminium profielen ziet het er doorgaans mooier uit dan bij de ‘naakte’ ledstrips.Maar het is natuurlijk ookcomplexer en duurder.

Kunnen LED-strips aan de muur worden bevestigd?

Ik zou dat doen met een aluminium plat profiel van 10mm x 2mm (met een RGB streep ). Bevestig het profiel aan de muur met verzonken schroeven en plak de led strip erop.

Hoe ver kunnen led strips worden verlengd?

Om led strips met een totale lengte van meer dan 5 meter te kunnen gebruiken en evenveel licht te geven, raden wij aan om een ​​extra stroomkabel tussen de led strips te plaatsen. Deze stroomkabels zorgen ervoor dat de led strips over de gehele lengte van voldoende stroom worden voorzien

Zijn led strips gevaarlijk?

Is led -verlichting schadelijk voor je gezondheid? LED -verlichting heeft geen negatieve invloed op uw gezondheid. De lampen bevatten geen schadelijke stoffen, zijn milieuvriendelijk en hun licht vormt – bij juist gebruik – geen gevaar voor ogen of huid.