Solar verlichting


Solar verlichting

Solar verlichting – het mooiste licht zonder elektriciteitskosten

Lampen op zonne-energie zijn een mooie en milieuvriendelijke optie om mooie, gloeiende accenten aan uw tuin toe te voegen. U hoeft geen kabels in de tuin te leggen en u hoeft de lampen niet omslachtig te installeren.En het mooiste is: deze lampjes verschijnen niet als extra item op de elektriciteitsrekening. Omdat ze hun energie alleen uit de zon halen.Zo eenvoudig, zelfs zonne-verlichting integreren in uw tuinverlichting.

solar verlichting

Voordelen Solar verlichting

Welke voordelen bieden solarlampen mij?

 • geen elektriciteitskosten . Ergo: meer geld voor de volgende vakantie!
 • lange levensduur dankzij led
 • leg geen stroomkabels en dus ook geen extra struikelgevaar in de tuin
 • automatisch inschakelen als het donker wordt . Super comfortabel!
 • oplichten tussen 8 en 10 uur
 • Zowel decoratief als praktisch te gebruiken : decoratieve lichtkettingen of tuinpadlampen?
 • kan zonder specialistische kennis worden geïnstalleerd
 • flexibel te positioneren – (bijna overal) waar u maar wilt!
 • perfect voor moeilijk bereikbare plaatsen of plaatsen zonder stroomvoorziening
 • Soorten bevestigingen voor elk deel van het pand
 • ook verkrijgbaar met bewegingsmelder . Handiger kan het niet!

Zoals u kunt zien: Solarlampen hebben tal van voordelen – en dit in een breed scala aan ontwerpen en voor een breed scala aan toepassingen.

waar wacht je op? Geef je tuin het mooiste licht en lichtgevende highlights zonder extra elektriciteitskosten.

Hoe helder is solar verlichting?

Het gebruik van solar lampen is natuurlijk niet langer beperkt tot decoratieve doeleinden. Daarom is de helderheid of de lumenwaarde van zonnelampen heel anders . Niemand wil de hele buurt verlichten met decoratieve verlichting vanaf de balkontafel. Maar ook geen beetje sfeerverlichting op het tuinpad.Daarom is de lichtsterkte erg model afhankelijk en – laten we eerlijk zijn: bij decoratieve verlichting is dat toch niet zo belangrijk? Bij praktische modellen als pad– en wandlampen daarentegen is dat waarschijnlijker. Daarom kan het met deze producten gemakkelijk tot 400 lumen gaan .

Welke soorten lampen op zonne-energie zijn er?

Decoratief:

 • Decoratieve lampen en figuren
 • Chinese lantaarns en kerstverlichting
 • Solar fakkels en glow sticks
 • Fakkels & kubussen
 • Slimme huis zonne-verlichting

Praktisch:

 • Padverlichting en sokkelverlichting
 • Wandlampen
 • Vloer- en tafellampen
 • Zonnevlekken
 • Verlichting in de grond
 • Huisnummer verlichting

Hoe lang gaat solar verlichting mee?

Dit hangt vooral af van de kwaliteit van de solar verlichting af. Om precies te zijn, van de kwaliteit van de ingebouwde batterij en de lichtbron . Maar ook de opgenomen zonne-energie. Daarom is de verlichtingstijd ongeveer tussen de 5 en 20 uur. Het is echter meestal 8 tot 10 uur dat de meeste zonnelampen gemakkelijk kunnen omgaan.

solar verlichting


Hoe werkt solar verlichting ?

Als je het heel simpel wilt: door de zon . Want zonder de energie van de zon werkt niets met solar verlichting Als je het wat preciezer wilt: door de zon, een zonnepaneel, een batterij en het fotovoltaïsche effect .

Solar verlichting werkt onafhankelijk van het daadwerkelijke elektriciteitsnet en zijn uitgerust met een zonnemodule en een batterij in plaats van een stroomkabel. Overdag wordt het zonlicht via de zonnemodule geabsorbeerd en via het fotovoltaïsche effect omgezet in elektrische energie , die vervolgens wordt opgeslagen in de batterij .

Als het donker wordt, wordt de opgeslagen energie overgedragen aan de lichtbron zodat deze oplicht. Een automatische schemersensor schakelt het licht automatisch van opslag- naar verlichtingsmodus.

Hoe lang moet solar verlichting worden opgeladen?

Afhankelijk van het weer buiten en hoeveel zon de zonnepaneel kan absorberen, is ook uw zonnelamp nodig om op te laden. Schijnt de zon buiten op je gezicht? Of is het nogal bewolkt? Of is het stromende regen en zal de zon zich vandaag zeker niet meer laten zien?Op een mooie, zonnige dag is de geabsorbeerde zonnestraling overdag in de regel voldoende om uw solar verlichting van voldoende energie te voorzien.

In het begin moet je helaas een beetje geduld hebben. Maar eigenlijk alleen pas in het begin. Als de solar verlichting op zonne-energie voor de eerste keer wordt gebruikt, moet de batterij gedurende 2 dagen volledig worden opgeladen, of tot 10 dagen bij slecht, bewolkt weer. Er is zoveel geduld vereist! Dit zorgt er echter voor dat het apparaat of zijn technologie echt de maximale batterijprestaties kan leveren .

Tip voor de winter: Aangezien veel solarlampen niet geschikt zijn voor gebruik in de winter en de lichtopbrengst meestal niet voldoende is om ze optimaal te kunnen opladen, kun je tijdens de koude maanden het beste je solarlamp naar binnen brengen . Dit beschermt de armatuur en vooral de accu tegen vorst en andere weersomstandigheden.

Waar moet je op letten bij solar verlichting?

 • Het zonnepaneel moet voldoende daglicht krijgen – idealiter direct zonlicht
 • U kunt de module het beste op het zuiden uitlijnen
 • onder daken , bomen of in de schaduw is mogelijk niet 100% bruikbaar
 • Houd de module vrij van stof , vuil en andere storende factoren

Bij sommige solar verlichting modellen kan de ingebouwde batterij ook worden opgeladen met bijvoorbeeld een USB-kabel. Weer andere modellen, schakelen bijvoorbeeld automatisch over op netstroom als de batterij bijna leeg is.Er zijn ook verschillen in de materialen . Let op de plaats en het doel van de toepassing. Roestvrij staal, aluminium of hoogwaardige kunststof zorgen voor een langere levensduur

Wanneer gaan lampen op zonne-energie aan?

Aan als de zon ondergaat. Meestal hoeft u geen lampen op zonne-energie aan te doen om ze aan te steken. Zodra het donker wordt, schakelen ze automatisch in dankzij de ingebouwde schemersensor . Let op: Externe lichtbronnen, zoals andere tuinverlichting of straatverlichting, kunnen hier dwarsbomen. Door de kunstmatige verlichting neemt de sensor de omgeving eenvoudigweg als te helder en de solar lamp zal inschakelen.Naast de schemersensor heeft veel van de solar verlichting nog een aan- en uitschakelaar . Lichten aan en uit werkt dus altijd.

Zijn er lampen op zonne-energie met bewegingsdetectoren?

Ja dat is er. Want naast de gloeiende jampot voor op de tuintafel zijn solarlampen ook praktisch, bijvoorbeeld als pad- of wandverlichting. En daar is zo’n bewegingsmelder gewoon heel praktisch . Het licht gaat eigenlijk pas aan als je je voet voor de voordeur of zelfs op het tuinpad of de binnentoegang zet. Maar niet vooraf. Dit spaart de batterij en de levensduur van de lampen. En als de armatuur langer meegaat, bespaart u veel geld en spaart u natuurlijk het milieu .

U moet er echter voor zorgen dat uw struiken, struiken en bloemen niet voor de gek houden over de bewegingsmelder heen groeien. Omdat dit de functionaliteit aanzienlijk kan aantasten. Bewaar daarom daar voldoende afstand.

Huisnummers op zonne-energie

Behuizing

De behuizing van een huisnummer op zonne-energie is vaak van kunststof. Het is aan te raden om een ​​lamp te kopen waarin het materiaal is geschroefd en niet gelijmd. Want als je iets aan het huisnummer moet repareren of de batterijen moet vervangen, kan een geschroefd huisnummer op zonne-energie snel worden geopend

Kunststof of RVS huisnummer

Maar ook het type plastic dat wordt gebruikt voor de solar verlichting, is belangrijk bij het nemen van een aankoopbeslissing. Dit moet beslist UV- bestendig zijn en ook ongevoelig voor schokken. Huisnummerlampen op zonne-energie van roestvrij staal worden vaak aanbevolen . Deze zijn meestal duurzamer en maken ook een betere visuele indruk

Batterijen en zonnepanelen

Verder dienen de batterijen van de huisnummerlamp  zoveel mogelijk vermogen te hebben zodat, zeker in de donkere wintertijd, uw huisnummer vanaf de schemering tot de volgende ochtend zonder onderbreking volledig verlicht is.

Ook de geïnstalleerde zonnepanelen spelen hier een rol. Hij zou hem in ongeveer 6 tot 8 uur volledig moeten kunnen opladen, aangezien niet kan worden aangenomen dat het huisnummer de hele dag aan direct zonlicht wordt blootgesteld.Welk huisnummer voor u het ideale model is , hangt vooral af van uw individuele voorkeuren en persoonlijke smaak . De genoemde punten kunnen echter als leidraad dienen voor een goede aankoopbeslissing . Qua kwaliteit en levensduur verschillen de modellen die we u gaan introduceren nauwelijks. Ze zijn allemaal van zeer hoge kwaliteit en worden geproduceerd door gerenommeerde fabrikanten.

led bloembakken led

Solarlampen met bewegingsdetectoren en kleurverandering functie

De technologie evolueert voortdurend en lampen op zonne-energie zijn een onmisbaar onderdeel geworden van moderne tuinplanning. Maar de eisen aan de functies zijn hoog. 

Handmatig uitschakelbare solarlampen, die van kleur kunnen veranderen en tegelijkertijd op bewegingen kunnen reageren, zijn momenteel nog maar zelden beschikbaar. Als klant heeft u meestal maar één van de genoemde functies nodig. 

Hoe meer technologie er in de printplaat van een solar lamp is ingebouwd, hoe groter de kans op slijtage. Solarlampen voor buiten dienen altijd spatwaterdicht te zijn, minimaal IP44, aangezien ze in de tuin worden blootgesteld aan weersinvloeden zoals regen en sneeuw. Als gevolg van deze eis worden de lampen vaak zeer permanent geïnstalleerd waardoor het vervangen van de batterijen, led-lichtdiodes of de besturingstechniek niet mogelijk is.

Verlicht het terras decoratief en sfeervol met LED-lampen op zonne-energie

Als de milde zomeravonden komen, is er niets fijner dan dit met vrienden op het terras door te brengen. Een of meer solarlampenverspreid een warme gloed zodra de schemering invalt. Met hun warme licht creëren de lampen een gezellige sfeer. Solar Shipping biedt een grote keuze aan decoratieve lampen die ideaal zijn voor gebruik op het terras of in de zithoek: Solar hanglampen kunnen eenvoudig in de takken van een nabijgelegen boom of aan een balk worden gehangen. 

Met hun felle kleuren baden ze het donker in vrolijk, felgekleurd licht en zijn ze net zo ideaal voor een tuinfeestje. Tijdens de kerstperiode worden kerstlichtjes op zonne-energie veel gebruikt en zorgen voor een gezellige gloed. Maar ze kunnen ook het hele jaar door voor magische lichteffecten in de tuin en op het terras zorgen. Ze kunnen worden gebruikt om terraspalen te versieren, maar ook de struiken in de voortuin.

Verlicht de oprit en de voordeur met LED-zonnelampen

De LED lampen op zonne-energie zijn ook geschikt voor het verlichten van voordeur en oprit. Sommigen van hen, zoals een nachtlamp, zenden aanvankelijk een zwak licht uit voor de eerste oriëntatie; als er beweging is, schakelt de bewegingsdetector vervolgens de LED’s in voor een betere verlichting.