Beste lichtsnoer


Beste lichtsnoer voor buiten 2023

In de zomer kunnen lichtsnoeren een vleugje glamour en romantiek toevoegen aan de buitenruimte . Of je nu een tuinfeest geeft, je tuin mooi verlicht of gewoon lekker buiten wilt eten met het gezin, feestverlichting kan een bijzondere sfeer creëren. Vandaag geven we je een paar effectieve ideeën voor de beste lichtsnoer voor buiten die gemakkelijk te implementeren zijn, maar een zeer fantasierijk effect hebben. Laat je inspireren voor de beste lichtsnoer voor buiten.

Lichtsnoer de sfeermakers

De beste lichtsnoer voor buiten zijn lampen die een echte sfeer creëren In de winter, wanneer er ijs, kou en vorst is, hebben kerstverlichting hun eigen charme voor buiten. De glans van het licht van de kerstverlichting buiten wordt op vele manieren weerspiegeld in de sneeuw en het ijs. De lichtkettingen aan de buitenkant creëren een betoverend, glinsterend ijslandschap dat een beetje onwerkelijk kan lijken.

Beste lichtsnoer voor buiten 2021

De kerstverlichting buiten draagt ​​bij aan dit effect wanneer ze hun plaats vinden op besneeuwde struiken en bomen. Dat geldt ook voor besneeuwde sculpturen, vaten of misschien een bank waar aan de buitenkant een lichtketting omheen is gewikkeld. Al deze dingen lijken betoverd wanneer ze decoratief worden benadrukt door een lichtsnoer van lichten voor buiten. Dit bewijst: ook de koude winter oefent een grote fascinatie uit en daarbij hoort de beste lichtsnoer voor buiten tot een van de sfeermakers.

Lichtsnoer kopen

Bij het kopen van een lichtsnoer voor buiten kun je jezelf de volgende vragen stellen:Wil ik de beste lichtsnoer voor buiten, Wil ik een RGB lichtsnoer voor buiten, wil ik een waterdichte lichtsnoer voor buiten.Lees hier alles over lichtsnoeren voor buiten en kom zo tot de conclusie wat is de beste lichtsnoer voor buiten.

Let bij lichtsnoeren voor buiten op de beschermingsklasse!

Zelfs het terras hoeft in de winter niet geheel ongebruikt te zijn. Als de buitenruimte al zo mooi is versierd met kerstverlichting en andere versieringen, kun je de beste lichtsnoer voor buiten van dichtbij bewonderen. Knuffelend gewikkeld in dekens, sjaals en handschoenen, glühwein, wintergebak en hete thee kan met vrienden in de frisse lucht worden genoten – natuurlijk zijn de kerstverlichting buiten altijd in het zicht.

Let bij het gebruik van lichtkettingen voor buiten ook op de beschermingsklasse van de betreffende lichtketting. Vanaf IP 44 is de lichtketting aan de buitenzijde spatwaterdicht en beschermd tegen vreemde voorwerpen groter dan een millimeter. Een lichtketting voor buiten kan ook voor binnen gebruikt worden. Dit werkt niet andersom! Zo creëer je met de beste lichtsnoer voor buiten een prettige sfeer.

LED lichtketting voor buiten – design

Bij het kiezen van de beste lichtsnoer voor buiten kunt u kiezen tussen klassieke ontwerpen en meer bijzondere uitvoeringen. Zo zijn er LED-lichtkettingen voor buiten met bollen, figuren zoals bloemen of ijspegels, maar ook met kleine lantaarntjes. Er zijn geen grenzen aan de ontwerpmogelijkheden van de beste lichtsnoer voor buiten. Tegelijkertijd kunt u de lichtketting aanpassen aan het betreffende seizoen. Zo creëer je met de beste lichtsnoer voor buiten een prettige sfeer.

Andere varianten voor LED-lichtkettingen voor buiten zijn:

  • Net van lichten
  • Gordijn van licht
  • Waterval lichtjes

Kleurloze LED-slingers voor buiten zijn verkrijgbaar in zowel warm wit als koel wit. Warm wit is bijzonder geschikt als je een gezellige sfeer wilt creëren die warmte uitstraalt. Koud wit is meestal een beetje lichter en lijkt koeler. Ze worden graag in de winter gebruikt, b.v. B. met de kerstverlichting in de buitenruimte .

Als alternatief zijn er ook kleurrijke LED-kerstverlichting voor buiten. Hier hebben de LED’s een uniforme kleur of zijn ze in verschillende kleuren gemengd. Ze zijn zeer geschikt als je kleuraccenten wilt aanbrengen in de tuin.

Een andere populaire variant zijn LED boomverlichting voor buiten. Deze zijn gedrapeerd in de boom en zorgen zo voor indirecte verlichting in de boom. Dit ziet er bijzonder mooi uit met een koperdraad LED-lichtketting voor buiten. De koperdraadslingers zijn heel subtiel, maar hebben een geweldig effect als ze branden. Zo creëer je met de beste lichtsnoer voor buiten een prettige sfeer.

Solar LED lichtketting voor buiten:

In deze variant heeft de lichtketting een klein zonnepaneel dat de hele dag wordt opgeladen. ‘s Avonds lichten de LED’s automatisch op bij schemering. Dit is een zeer voordelige variant, omdat er geen extra stroom wordt verbruikt. De IP-beschermingsklasse moet minimaal IP44 zijn.

U moet er echter voor zorgen dat het paneel voldoende zonlicht krijgt, zodat de batterij kan worden opgeladen. Op bewolkte dagen kan de batterij meestal niet zo veel worden opgeladen, wat de verlichtingstijd van de lichtketen verkort. Een zonneketting van lampen heeft als voordeel dat het energiebesparend is omdat het alleen werkt met zonne-energie. Bovendien kun je zonder stopcontact en kun je de kerstverlichting bijna overal bevestigen.De verlichtingstijd varieert afhankelijk van de laadcapaciteit van de batterij, maar bedraagt ​​gemiddeld 8 tot 18 uur.

De moderne solar light chain, zoals we die nu kennen, is uitgerust met LED-technologie . Het voordeel van deze lichtbronnen is dat ze de kerstverlichting nog intenser maken en dankzij hun hoge lichtsterkte voor veel verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Bovendien hebben LED-lampen een zeer lange levensduur en zijn ze daardoor beduidend voordeliger dan gloeilampen of halogeenlampen. Het verbruik van de LED’s is verwaarloosbaar. Daarom kunnen de meeste zonnelichtjes de hele nacht fel schijnen met een volledig opgeladen batterij.Zo creëer je met de beste lichtsnoer voor buiten een prettige sfeer.

LED- lichtketting voor buiten met netsnoer

Een van de meest populaire varianten is een lichtketting met voedingseenheid. Deze is direct aangesloten op een stroombron. Beschermingsklasse IP44 wordt daarom aanbevolen zodat de de beste lichtsnoer voor buiten beschermd is tegen waterschade. Dankzij de voedingseenheid straalt de lichtketting zeer betrouwbaar.

Daarbij verbruikt hij natuurlijk extra stroom. In principe zijn LED’s echter zeer energiebesparend, waardoor het stroomverbruik niet significant zal toenemen. De meeste lichtjes hebben een ingebouwde timer zodat de lichtjes elke dag op hetzelfde tijdstip aan en uit gaan.Zo creëer je met de beste lichtsnoer voor buiten een prettige sfeer.

Als deze functie niet beschikbaar is, kunt u er ook een timer tussen schakelen. Er moet echter worden opgemerkt dat veel LED-lichtkettingen voor buiten verschillende verlichtingsmodi hebben die niet meer betrouwbaar werken wanneer ze via een timer worden geschakeld.

LED- lichtketting voor buiten met batterij

Een andere variant is batterijvoeding. Dit is vooral handig in de tuin als je geen stroombron in de tuin hebt. Hier dient u alleen regelmatig te controleren of de batterijen nog werken. Als de batterijen leeg zijn, worden ze eenvoudig vervangen en is de lichtketting weer klaar voor gebruik. Ook hier wordt beschermingsklasse IP44 aanbevolen. Zo creëer je met de beste lichtsnoer voor buiten een prettige sfeer.

LED-lichtketting voor buiten waar moet je op letten

Een LED lichtketting voor buiten moet aan verschillende eisen voldoen zodat je er lang van kunt genieten. Buiten zijn er belangrijke aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij het kopen om aan de veiligheidseisen te voldoen. De IP-beschermingsklasse is een belangrijk aankoopcriterium. De beschermingsklasse zegt in hoeverre de LED-lichtketting voor buiten waterdicht en weerbestendig is. Een beschermingsklasse van IP44 moet het minimum zijn, zodat de lichtketting voor buiten voldoende wordt beschermd.

Als dit niet het geval is, kan de levensduur van de kerstverlichting drastisch worden verkort en in het ergste geval al worden beschadigd na een regenbui.

LED- lichtketting voor buiten – kabelkleur: De kabelkleur is afhankelijk van de lichtketting. Meestal zijn de kabels zwart, groen of transparant. Vooral transparante varianten hebben als voordeel dat ze de hele dag relatief onopvallend zijn.Rond de kerstperiode zijn vaak groene kabels te vinden. Ze zijn ideaal voor het verlichten van de kerstboom in de tuin. Zo creëer je met de beste lichtsnoer voor buiten een prettige sfeer.

lichtsnoer voor buiten in het smart home systeem

Met de introductie van smart home-systemen in de eigen vier muren wordt ook verlichting steeds vaker bediend via app of spraakbesturing. Er zijn veel LED lichtkettingen voor buiten die met de app te bedienen zijn.Dit heeft als voordeel dat je niet naar buiten hoeft om de lichten aan te doen.Tegelijkertijd kun je vaak zelf de helderheid of de lichtkleur bepalen.

Om de lichtketting te bedienen is een speciale app nodig. In de regel wordt dit door de fabrikant geleverd, dus deze kerstverlichting is zeer variabel en kan worden aangepast aan de respectieve stemming.Een alternatief hiervoor zijn LED-kerstverlichting voor buiten met afstandsbediening. Ook hier kun je de lichtketting eenvoudig van binnenuit in- en uitschakelen, maar heb je geen stabiele verbinding met wifi nodig. Zo creëer je met de beste lichtsnoer voor buiten een prettige sfeer.

Alternatieven voor lichtkettingen

Naast een klassieke lichtketting zijn er nog andere alternatieven om uit te kiezen, die ook ideaal zijn voor buitenverlichting en mooie accenten zetten in de tuin.

Lichtgordijn

Een lichtgordijn is een gordijn dat bestaat uit kleine lampjes. Deze wordt vaak bevestigd aan terrasoverkappingen. Hiermee kan prachtig indirect licht worden gecreëerd. Zo creëer je met de beste lichtsnoer voor buiten een prettige sfeer.

Waterval

Een watervallichtketting doet visueel denken aan een waterval. Om de lichtjes goed tot hun recht te laten komen, worden ze vaak bevestigd aan rozenbogen of een vlaggenmast. Maar ook aan de huismuur staat een watervalketting mooi.

Lichtbuis

Bij een lichtbuis zitten de LED’s niet buiten, maar binnen in de buis. Lichtbuizen kunnen op veel manieren worden gebruikt. Ze zijn goed voor het creëren van indirecte verlichting. In principe kunnen ze worden gebruikt als een klassieke lichtslinger. Zo creëer je met de beste lichtsnoer voor buiten een prettige sfeer.

lichtsnoer voor buiten als kerstverlichting

Niet alleen tijdens de kerstperiode zorgen kerstverlichting en lichtnetten voor een romantisch, warm licht dat een prachtige sfeer creëert. Het hoeft niet altijd volledige verlichting te zijn: LED-slingers en netten geven een gezellig, zwak licht dat alleen de directe omgeving verlicht. Ze kunnen worden gebruikt om binnen en buiten prachtige lichtspelingen te creëren. Kerstverlichting & netten zijn precies wat je nodig hebt om de voorpret in de adventstijd te verhogen, een zomers tuinfeest op te fleuren of een romantische sfeer in de woonkamer te creëren. Zo creëer je met de beste lichtsnoer voor buiten een prettige sfeer.

Beste lichtsnoer voor buiten rgb

Om met een lichtsnoer voor buiten een gezellige, romantische of een heldere verlichting sfeer te creëren is de RGB lichtketting de ideale sfeermaker.Met de RGB verlichting kun je verschillende soorten kleuren maken.Van een prachtige kleur blauw tot een romantische rode gloed het is allemaal te creëren met een RGB lichtketting.Bij sommige lichtkettingen kun je met een app je lichtsnoer bedienen, van het aan of uitzetten van de beste lichtsnoer voor buiten tot het instellen van een scene, het is allemaal mogelijk met de beste lichtsnoer voor buiten.

Feestverlichting voor buiten

Lichtslingers en lantaarns zijn de perfecte partners voor een tuinfeest. Ze zijn verkrijgbaar in talloze uitvoeringen en uitvoeringen. Alles is hier mogelijk met betrekking tot de lichte kleuren : zacht, warm licht of een kleurrijke zee van kleuren.Lichtslingers en lantaarnkettingen met LED- verlichting of – voor woningen zonder stroomaansluiting – met zonne- energie zijn zeer geschikt . Een ander alternatief is de LED lichtslang : hiermee markeer je eenvoudig paden , creatief omwikkeld met boomstammen of zet je andere gewenste accenten. En ze zijn er niet alleen in het groen.Inmiddels zijn er ook lichtbuizen met RGB kleurwisselaars verkrijgbaar!Zo creëer je met de beste lichtsnoer voor buiten een leuk feestje.

in plaats van een LED feestlichtketting kunt u ook eenvoudige LED-kaarsen gebruiken . Bind voordat je dit doet een touwtje aan het glas om het op te hangen. Zet de kaars erin en hang de glazen in groepjes en op verschillende hoogtes. De variant met papieren servetten is ook erg mooi. Plaats hiervoor het servet over de glazen opening voordat u het deksel erop draait. Zo worden de tuinfeestverlichting een beetje gedimd.

Als je een zwembad of vijver in je tuin hebt, is het zeker de moeite waard om deze te gebruiken voor tuinfeestverlichting. Het licht zal niet genoeg zijn om de hele feestruimte te verlichten, maar je krijgt wel sfeervolle lichtaccenten in het water die de rest van de lampen prachtig aanvullen. Of het nu gaat om drijvende kaarsen of LED-verlichting – magische blikvangers zijn gegarandeerd!