Verlichting thuiskantoor

hanglamp prachtig en uniek
thuiswerk verlichting knop links

hanglamp monteren
 thuiswerk verlichting knop links
verlichting thuiskantoor
 thuiswerk verlichting knop links
bureaulamp thuiskantoor
thuiswerk verlichting knop links

bankiers lamp
 thuiswerk verlichting knop links
daglichtlamp bureaulamp
 thuiswerk verlichting knop links

Verlichting thuiskantoor

Kantoorlampen zijn van groot belang voor geconcentreerd, niet vermoeiend werk. Urenlang achter een bureau en computer zitten vereist goede verlichting – anders zullen uw ogen er op de lange termijn onder lijden en zal uw concentratie snel verslechteren. Klassieke woonkamerverlichting zorgt voor een basislichtsterkte van 300 tot 500 lux Speciale kantoorverlichting is beter geschikt voor een thuiskantoor dat veel wordt gebruikt. Verlichtingssterkte en geen verblinding zijn belangrijk voor oogvriendelijk en niet vermoeiend werk. Variabele verlichting met meerdere lichtbronnen is hierbij aan te raden. Zo creëer je een lekkere sfeer met je verlichting thuiskantoor

Verlichting thuiskantoor: de bureau lamp

De bureaulamp moet verstelbaar en draaibaar zijn, zodat deze individueel kan worden uitgelijnd. Bureaulampen voor op het bureau richten hun licht altijd rechtstreeks op het werkoppervlak. Reflecties op de pc-monitor moeten echter worden vermeden.

verlichting thuiskantoor

Tip: voor rechtshandigen moet het licht van links komen, voor linkshandigen moet het licht van rechts komen. Of u nu vloer-, wand– of pendellampen koopt als kantoorlampen: ze moeten altijd zo worden geplaatst dat het licht ver boven het hoofd van de persoon aan de werktafel wordt uitgestraald – dit is de beste manier om directe verlichting te vermijden. verblinding en reflecties op de monitor kunnen beter worden vermeden. Zo creëer je een lekkere sfeer met je verlichting thuiskantoor

Bureaulampen die zorgen voor goed licht en dus zichtbaarheid zijn essentieel voor geconcentreerd en efficiënt werken. Bij het lezen, schrijven, gebruik van het toetsenbord, het tekenen of sorteren van bestanden moet rekening worden gehouden met verschillende aspecten. Slechte lichtomstandigheden kunnen de ogen snel vermoeien – er bestaat een risico op concentratieverlies en prestatieverlies. Omgekeerd kan goede verlichting een positief effect hebben. Functies zoals instelbaarheid of de keuze van de lichtbron moeten ook zorgvuldig worden overwogen voordat bureaulampen worden gekocht.

Optimale verlichting thuiskantoor

De optimale verlichting op de werkplek bestaat uit de volgende drie componenten:

 • Daglicht,
 • indirecte werkplekverlichting
 • flexibele bureaulamp

Verlichting thuiskantoor daglicht

Over het algemeen is daglicht het beste licht om geconcentreerd en effectief te werken. De aard ervan heeft een motiverend en stimulerend effect op ons. De reden hiervoor is ons bioritme, dat grotendeels gebaseerd is op het verloop van het daglicht.Plaats daarom uw bureau zo dicht mogelijk bij het raam . Donkere of zelfs raamloze kamers zijn niet zo goed geschikt voor het thuiskantoor , omdat de bureauverlichting te veel moet worden geholpen met kunstmatige lichtbronnen.

Lijn uw bureau zijwaarts uit met de lichtinval . Zeker als je met een pc of laptop werkt, zou het licht van achter het scherm verblinden of schaduwen werpen. Je zou van voren verblind worden.Aangezien het daglicht verandert afhankelijk van het tijdstip, het seizoen en de weersomstandigheden, is het raadzaam om een verblindingsbescherming aan het raam te bevestigen . Zo bescherm je jezelf tegen overmatig en direct zonlicht.

Verlichting thuiskantoor met Indirecte verlichting

Je kunt het zonlicht aanvullen met indirecte bureauverlichting. Hij richt niet rechtstreeks op je bureau, maar zorgt wel voor een basisniveau van helderheid in de kamer. Dit kan een plafondlamp zijn , een hanglamp met kap of wandlampen .

Afhankelijk van de lichtbehoefte en de grootte van de ruimte kun je de basisverlichting van de studeerkamer aanvullen met extra verblindingsvrije lichtbronnen. Dit kan een vloerlamp zijn , maar ook wandlampen zijn geschikt.Het licht wordt zo gelijkmatig mogelijk verdeeld over verschillende lichtbronnen in de kamer. Dit is gunstig voor geconcentreerd werken. Zo creëer je een lekkere sfeer met je verlichting thuiskantoor

Werkplek verlichting thuiskantoor verlichting

flexibele bureaulamp voor selectief licht

Een bureaulamp zorgt ervoor dat u de verlichting individueel kunt aanpassen aan uw wensen en huidige activiteiten. Het moet daarom zo flexibel mogelijk verstelbaar zijn.Het is belangrijk dat het directe licht vanaf de zijkant wordt aangevoerd zodat het licht jou of het scherm niet verblindt.

De juiste helderheid op de werkplek

De verlichtingssterkte van een lamp wordt gemeten in lumen en is een indicator voor de juiste helderheid. Lumen is de eenheid voor de lichtstroom van de lamp.

Om de optimale helderheid van uw bureauverlichting te bepalen, zijn niet alleen de basislocatie en het doel doorslaggevend. De grootte van de kamer is ook erg belangrijk. Daarom worden alle aanbevelingen gegeven in lumen per vierkante meter. U kunt dus de lumen waarden extrapoleren op basis van de oppervlakte van uw kamer.

De juiste lichtkleur voor bureauverlichting

Als u vroeger afhankelijk was van koud wit licht, speelt ook het gevoel van welzijn op het werk een steeds belangrijkere rol.Tegenwoordig gebruiken interieurontwerpers meestal neutraal wit (ongeveer 4.000 Kelvin) of warm wit (ongeveer 3.000 Kelvin) voor de studie. Met voldoende verlichtingssterkte maken ze geconcentreerd werken mogelijk zonder het welzijn te verminderen. Zo creëer je een lekkere sfeer met je verlichting thuiskantoor

Kleurtemperaturen-lichte kleuren Of kies voor kunstmatig daglicht (ongeveer 6.000 Kelvin) – het bootst zonlicht na en maakt ons alerter en vitaler, vooral in de winter.Tip: “Net als in de professionele kantoorruimte, moeten klanten er ook thuis voor zorgen dat de lichtverdeling over de tafel redelijk gelijkmatig is. Te veel contrasten of verschillende lichtkleuren belasten het oog onnodig.

Led verlichting thuiskantoor

LED-verlichting is een zeer economische methode om helderheid te genereren in sterk verlichte ruimtes. De duurzame LED-lampen zijn verkrijgbaar in drie verschillende lichtkleuren: Warmwit licht zorgt voor een meer huiselijke en gezellige sfeer. Neutraalwit en daglichtwit hebben een hoger aandeel blauw – dit zorgt voor een meer zakelijke omgeving en zou een activerend effect moeten hebben.

Bureauwerk kan soms vele uren duren. Slechte omstandigheden zoals verblinding of schaduwen kunnen de prestaties beïnvloeden. Kortom, een goed verblindingsvrije verlichting zonder schaduwen is belangrijk. Sterke licht-donkerovergangen vereisen een zogenaamd adaptief vermogen van de ogen, die daardoor sneller vermoeid raken. Gevolg: u kunt zich niet meer concentreren op uw werk. Om dit te voorkomen, moet de lampenkap het licht direct op het tafeloppervlak reflecteren – een diffuus, verstrooid lichteffect moet worden vermeden.

De regel is: hoe beter een armatuur is afgestemd op uw behoeften, hoe beter het is voor uw concentratie en uiteindelijk voor uw prestaties. Flexibele, ergonomische bureaulampen met verstelbare kappen of armen brengen het licht precies waar u het nodig heeft.

Verlichting thuiskantoor dimmen

Met een dimmer kan de helderheid individueel worden aangepast aan persoonlijke behoeften. Net als de aan / uit-schakelaar moet deze echter gemakkelijk toegankelijk zijn – idealiter direct op de armatuur. Een bureaulamp die vanuit een stoel kan worden bediend, bespaart tijd en verhoogt daarmee de efficiëntie. Nog beter: een contactloze gebarenbediening die bediening met een lichte handbeweging mogelijk maakt.Zo creëer je een lekkere sfeer met je verlichting thuiskantoor

Zorg er hiervoor voor dat de lichtbron voldoende helder is. De kwestie van lichtstroom wordt vaak gesteld. Onze lichtadviseur zei: “Ik zou altijd een waarde vanaf 500 lumen aanbevelen. Maar werk je op twee monitoren op een groot bureau, dan kan de lichtstroom ook sterker zijn.De DIN-norm voor het verlichten van werkplekken bevestigt deze stelling, welke voor kantoorwerkplekken minimaal 500 lumen wordt aanbevolen.

Welke lichtbron voor verlichting thuiskantoor?

Als het om bureauverlichting gaat, is natuurlijke verlichting belangrijk.Bureaulampen met ingebouwde leds zorgen ook voor authentieke verlichting thuiskantoor.

Naast de helderheid zijn er nog vele andere aspecten waarmee u rekening moet houden bij de lichtbron. Er is een grote keuze. Er zijn veel verschillende modellen beschikbaar, vooral onder de leds. Om de juiste keuze te kunnen maken, staan hier de belangrijkste op een rij:

De warmwitte lichtkleur van een lamp met een Kelvin-waarde tot 3000 wordt door het hoge aandeel rood als gezellig ervaren, terwijl een daglichtwitte lichtkleur met veel blauwe componenten in het bereik boven 5.300 Kelvin een activerende effect. Het hangt er dus van af of u iets rustigers wilt lezen of dat u de belastingaanslag absoluut snel moet afhandelen. Pas op voor verschillende lichtbronnen in de studeerkamer, bijvoorbeeld tussen bureau- en kamerverlichting. Sterk afwijkende lichtkleuren dienen hier te worden vermeden, aangezien dit ook belastend is voor de ogen, en dit niet leiden tot een juiste verlichting thuiskantoor.

Voor tekentaken die afhankelijk zijn van de authenticiteit van kleuren, is een passende kleurweergave vereist . Dit geeft informatie over hoe goed of slecht kleuren worden weergegeven door verlichte objecten. Een Ra-waarde boven de 90 betekent een zeer natuurlijke verlichting. De informatie over lichtkleur en kleurweergave helpt ook aanzienlijk bij het beantwoorden van de vraag “LED of halogeen?”. Halogeen- en gloeilampen staan nog steeds voor een uitstekende kleurweergave met een Ra-waarde van 100, terwijl leds op dit gebied nog iets zwakker presteren.

Veel huidige LED-lampen halen nu echter ook Ra-waarden tot 97 en zijn daarmee bijna op hetzelfde niveau. Over gelijkheid gesproken: als gloei- en halogeenlampen synoniem zijn voor warmwit licht, bieden veel leds gezellig warmwit licht. Maar je kunt ook neutraalwit of koudwit produceren met een lichtkleur van 3300 Kelvin en hoger, waardoor de vermoeidheidopwekkende aanmaak van het ‘slaaphormoon’ melatonine wordt onderdrukt.

Bureaulampen met extra instelmogelijkheden verhogen de ergonomische factor in het thuiskantoor aanzienlijk door het gebruiksgemak naar een nieuw niveau te tillen. Armaturen met instelbare lichtkleuren bieden een breed spectrum van warmwit tot neutraalwit tot koudwit licht. Zo kan, afhankelijk van de situatie en behoefte, een rustgevend of juist activerend lichteffect worden opgeroepen.

Bureaulampen met automatisch daglichtregeling, neem de taak op je om de helderheid aan te passen (wat je meestal handmatig doet via een dimmer) door de lichtintensiteit automatisch te regelen afhankelijk van de daglichtinval. Schijnt er veel licht door het raam naar binnen, dan dimt de armatuur automatisch het licht, gaat het zonlicht naar beneden, dan past het daglicht automatisch het licht weer aan.zo heb je altijd de hoeveelheid en juiste lichtsterkte bij je verlichting thuiskantoor.

Tips verlichting thuiskantoor

Met de juiste bureauverlichting verhoogt u uw prestaties. En dat niet alleen: niet alleen motivatie en productiviteit zijn afhankelijk van de lichtintensiteit en kleur, maar ook van ons plezier in werken of leren. Hier laten we u zien hoe u uw bureau op de juiste manier verlicht en welke lampen ook praktische functies bieden.

Hier zijn enkele dingen waar u op moet letten bij het verlichten van uw bureau:

 • De juiste helderheid
 • De juiste lichtkleur
 • De juiste lamp voor op je bureau
 • Bureaulampen met praktische eigenschappen(usb ladder)
 • Led bureauverlichting

Heb je een eigen kamer in je appartement om je thuiskantoor of je thuiskantoor in te richten, of moet je ervoor zorgen dat een van je kamers in combinatie gebruikt kan worden?Als je geen eigen kamer hebt en “slechts” een kantoorhoek in de woon- of slaapkamer hoeft in te richten, kan een roomdivider worden gebruikt om de verschillende functionele ruimtes binnen de kamer van elkaar te scheiden. Een dergelijke ruimteverdeling kan bijvoorbeeld worden bereikt door flexibel inzetbare schermen, vaste planken of ook door ruimtebesparende paneelgordijnen.

Kiest u voor een open plank met voldoende diepte als roomdivider, dan kan deze zowel aan de homeoffice-zijde voor ordners, boeken en andere werkapparatuur worden gebruikt als aan de andere zijde voor de presentatie van uw privé-cd- of boekencollectie. Een scherm kan indien nodig eenvoudig worden opgevouwen en opzij gezet als er meer ruimte nodig is, wat zeer praktisch kan zijn, vooral in slecht gesneden of kleine kamers. Een mooi bedrukt paneelgordijn kan decoratieve accenten aan de woonzijde leggen, die je kunt beïnvloeden door te kiezen voor kleuren en motieven, dit samen met de mooiste verlichting thuis kantoor creëer je de mooiste thuiskantoor verlichting.

Een andere oplossing voor het inrichten van een thuiskantoor of werkplek binnen de woon- of slaapkamer kan de keuze zijn voor een zogenaamd “kantoor in een kast” of een multifunctioneel centrum. Met een dergelijke oplossing is de kantoorruimte niet meer als zodanig te herkennen wanneer deze niet in gebruik is. PC of laptop verdwijnen eenvoudigweg achter de gesloten kastdeuren.

Checklist voor het kiezen van een ,,kantoor in een kast”:

 • Is er voldoende ruimte voor alle apparaten (pc, monitor, printer …) beschikbaar in de kast?
 • Heeft u voldoende opslagruimte of bent u van plan om op korte termijn extra apparaten aan te schaffen die wellicht niet in de kast passen?
 • Heeft de computerkast een in hoogte verstelbaar oppervlak voor de monitor?
 • Bevat de apparatuur een uitschuifbare toetsenbordlade?
 • Zijn organisatiesystemen (bijv. voor cd’s, mappen) in de kast geïntegreerd?