Nachtlampje


nachtlampje

Nachtlampje

Veel baby’s en peuters hebben moeite om in slaap te vallen. Je wordt onzeker en bang zodra het licht uitgaat. Het is niet ongebruikelijk dat ouders de deur op een kier moeten laten staan ​​en het licht in de gang aan laten zodat er wat licht in de kinderkamer komt.

Nachtlampje – voor een onbevreesde slaap

Om de angst voor het donker van uw kleintje weg te nemen en hem te helpen beter in slaap te vallen, kunt u in de babykamer een nachtlampje voor uw baby installeren. Dit geeft warm, vriendelijk licht af en heeft een kalmerend en angst verlichtend effect op je geliefde. Zodat hij rustig in slaap kan vallen en niet langer bang hoeft te zijn.

Nachtlampjes, zoals mobieltjes of muziekdoosjes , kunnen een geweldig slaapmiddel zijn voor je kind. Vooral als je kind bepaalde angsten begint te ontwikkelen bij het inslapen. Een nachtlampje helpt vooral om angst voor het donker, in slaap vallen of nare dromen weg te nemen. Ze zijn zinvol vanaf de leeftijd van 1 1/2 jaar, aangezien kinderen vanaf deze leeftijd voldoende ontwikkeld zijn om tijdens het slapen angstfasen in te zetten.

Maar niet alleen voor de kleintjes kan een nachtlampje nuttig zijn. Ook voor ouders kan het een echte opluchting zijn om wat licht te hebben bij het verlaten van de kinderkamer nadat het kind naar bed is gebracht. Hoe vaak gebeurt het dat je onbedoeld op het ene of het andere speeltje stapt. Een nachtlampje kan voor wat licht zorgen zodat je zonder veel moeite de kamer uit kunt.

De verscheidenheid aan nachtverlichting

Waar moet je op letten bij het kopen van een nachtlampje? Omdat het je kind moet helpen om rustig in slaap te vallen, moet het zo subtiel mogelijk zijn en niet te spannend voor je kind. Het nachtlampje mag daarom niet te fel zijn, anders kan je kindje niet in slaap vallen en is het de volgende dag niet voldoende uitgerust. Als uw kind echter aandringt op een helder nachtlampje, is een dimbare versie bijzonder aan te raden, aangezien u als ouder de helderheid heel goed kunt regelen.

Wat voor soort nachtlampjes zijn er?

Tip 1 Voor het stopcontact

waarschijnlijk het bekendste babynachtlamp is het model voor het stopcontact. Als het apparaat in het stopcontact zit, begint het te gloeien en stopt het pas als je het uit het stopcontact trekt.

Tip 2 Nachtlamp projector

Deze modellen toveren uw lieveling een prachtige sterrenhemel aan het plafond of de muur. Ze werken op batterijen en zijn daardoor overal te plaatsen. Je kleintje wordt gekalmeerd door de prachtige sterrenhemel en kan zonder angst in slaap vallen.

Tip 3 Mobiel nachtlamp

Een mobiel nachtlampje werkt op batterijen of oplaadbare batterijen en hoeft dus niet in het stopcontact te worden gestoken. Ze kunnen overal worden geplaatst en hun zachte licht zorgt voor een rustgevende sfeer in de kinderkamer.

Tip 4 Wandlamp:

Er zijn ook modellen die aan de muur bevestigd kunnen worden. Ze worden bediend met handbewegingen en hebben ook een geïntegreerde geluidssensor.

Tip 5 nachtlamp met bewegingssensor

Het voordeel van deze nachtlampjes is dat je kindje niet in aanraking komt met stopcontacten. Bovendien zijn ze flexibel inzetbaar en vooral niet alleen als je kindje in het babybedje slaapt , maar ook als je in de auto in het babyzitje reist of op reis gaat.Het nachtlampje gaat aan als hij beweging ziet.

Type nachtlampje

Er zijn veel verschillende modellen die uw kleintje kunnen helpen om beter in slaap te vallen. Maar waar moet je op letten bij het kopen?

Lichtkleur: Het baby-nachtlampje moet warme tinten hebben. Rood en bruin zijn het ideale licht om in slaap te vallen. Koud licht zoals wit of blauw moet je liever vermijden, omdat deze tinten een stimulerend effect hebben.

lucide dodo rabbit tafellampo

Lichtbron : De meeste modellen zijn uitgerust met LED-verlichting. Het voordeel van LED-lampen ten opzichte van normale gloeilampen is dat ze minder energie verbruiken. De led-lampjes worden ook minder warm.

Timer: Een zeer handige extra functie is een geïntegreerde timer. Hierdoor wordt het nachtlicht na een bepaalde tijd automatisch uitgeschakeld.

Muziek: sommige modellen kunnen niet alleen oplichten, maar ook melodieën spelen. Zo heb je een babynachtlampje en een muziekdoosje in één. Dit zorgt ervoor dat je lieveling gekalmeerd wordt door het warme licht en zachte muziek en zachtjes in slaap kan vallen.

Nachtlampje en zaklamp

Een nachtlamp geeft je kind niet alleen een gevoel van geborgenheid en geborgenheid, maar dient ook als oriëntatieverlichting als het ‘s nachts wakker wordt. Het maakt het bijvoorbeeld makkelijker om naar het toilet of de ouderslaapkamer te gaan. Veel nachtlamppen kunnen ook worden omgezet in zaklampen. Een nachtlampje kan ook heerlijk gebruikt worden als uw kind nog kleiner is. Bij het verschonen van luiers of het geven van borstvoeding ‘s nachts, dient het als een zacht slaap licht zodat uw baby daarna gemakkelijker weer in slaap valt.

Nachtlampjes met projector

Het aanbod aan lampen is enorm. Een eenvoudige LED-nachtlamp voor het stopcontact verbruiken niet veel energie en kunnen de hele nacht blijven branden. Er zijn zowel modellen met een aan en uit schakelaar als met een schemersensor, die bij fel licht automatisch in- en weer uitschakelen. Er zijn ook nachtlampjes met kleurwisselingen en een sterrenhemel die een sfeervol lichtspel creëren in de kinderkamer. Sommige nachtlampen met beamer verlichten ook prachtige droombeelden aan het plafond. Met zo’n nachtlampje wordt in slaap vallen in een mum van tijd een dromerige ervaring.

Checklist voor nachtverlichting

Kleur: Een nachtlampje met “warme” kleuren (bijv. Rood / bruin / amber) zorgt voor het ideale licht om in slaap te vallen. Vermijd “koud” of blauw licht – het vermindert de productie van het slaaphormoon melatonine.

Helderheid: De slaap kan ook worden verstoord door een lichtintensiteit van 8 lux – dit komt overeen met ongeveer 10 lumen op een afstand van 1 meter en een stralingshoek van 65 °. Kies daarom nachtverlichting met vrij zwak licht en plaats deze op voldoende afstand van het bed .

Veiligheid:  Nachtverlichting moet zo zijn uitgerust dat ze in geen geval heet kunnen worden (bv. Door het gebruik van LED-technologie), ook niet na werkuren -> brandwonden op trefwoorden.

Gebruiksgemak:  Met name mobiele nachtverlichting moet door kinderen intuïtief kunnen worden bediend, maar ook in het donker – hoe minder knoppen en schakelaars, hoe beter.

lucide cactus tafellamp

Nachtlampje op batterijen

Draagbare snooze-lampjes werken op batterijen of zijn oplaadbaar en hoeven daarom niet via een stopcontact van stroom te worden voorzien.Deze snoerloze nachtlampjes zijn bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld ‘ s nachts als zachte lichtbron op weg naar de badkamer te dienen.Deze variant is ook populair bij kinderen, omdat hij variabel kan worden opgezet en altijd in het zicht is wanneer dat nodig is.

Wat zijn de voordelen van baby nachtlampjes?

Veel kinderen zijn bang als ze in een volledig donkere kamer in slaap moeten vallen of ‘s nachts wakker moeten worden. Het zacht glinsterende babyslaap lampje geeft je baby de zekerheid die hij nodig heeft om te ontspannen en in dromen te glijden. Zelfs iets oudere kinderen hebben baat bij de positieve eigenschappen van het slaaplicht als ze ‘s avonds niet kunnen slapen.

En de nachtlamp is voor jou de moeite waard als je nog eens snel naar je sluimerende kind kijkt: het licht wijst je de weg op de struikelgevaren in de kinderkamer.Vroeger stond de deur van de kinderkamer op een kier en bleef het licht in de gang aan. Slaaplampen zijn het zuinigere en milieuvriendelijke alternatief, omdat ze dankzij de led technologie weinig stroom verbruiken.

Welk babynachtlampje past bij mij?

Welk licht u uiteindelijk kiest, hangt af van uw persoonlijke voorkeuren. De goedkoopste optie zijn kindernachtlampjes voor het stopcontact.De stroomaansluiting bevindt zich idealiter naast het kinderbedje.Als er geen stopcontact is, kunt u het beste een model met batterijvoeding of een lamp met een voldoende lang snoer gebruiken.Sommige lampen zijn speciaal ontworpen om baby’s ‘s nachts borstvoeding te geven. Andere varianten zijn daarentegen alleen geschikt voor iets oudere kinderen vanaf drie jaar.Bestudeer daarom de informatie van de fabrikant voordat u een van de producten bestelt, om er zeker van te zijn dat de lamp aan uw behoeften voldoet.

Welke kleur moet het nachtlampje hebben?

Het monster onder het bed en de geest in de kast worden snel getemd dankzij het slaaplicht.Om ervoor te zorgen dat uw kind goed kan slapen, moet u op de kleur van de verlichting letten. Warme kleuren zoals rood, bruin of amber werken rustgevend. Veel lampen kunnen zelfs van kleur veranderen door moderne LED-technologie. Stel gewoon de favoriete kleur van uw kind in. Over leds gesproken : de kleine lampjes besparen niet alleen energie, ze worden ook niet heet . Dit is vooral belangrijk in de kinderkamer zodat uw kinderen zich niet kunnen branden aan de lamp.

Wat heeft mijn baby nodig voor een goede nachtrust?

De nachtlamp zorgt voor een gezellige sfeer in de kinderkamer, de juiste accessoires voor een goede nachtrust van je baby.Je kleine schat kan lekker wegzakken in zachte dekens, doeken en babynestjes. Knuffels geven uw kind ook een gevoel van veiligheid en helpen hem zo in slaap te vallen.Pluche dieren en poppen zijn de naaste vertrouwelingen van uw kind; Met grijpspeelgoed, rammelaars en flikkerende sterren,kan je baby zijn zintuigen trainen. En last but not least moet de sfeer in de kinderkamer kloppen – ga meteen op zoek naar mooie decoraties.

Energie verbruik nachtlamp

Een nachtlamp moet een kalmerend effect hebben op het kind, dus het ontwerp en de specifieke kenmerken moeten in overweging worden genomen bij het kopen van een nachtlamp. Een andere belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van een nachtlamp is het stroomverbruik. De nachtlamp mag de hele nacht branden, dus een laag energieverbruik is een groot voordeel. Vrijwel elk nachtlamp is door de fabrikant zo ontworpen dat het weinig stroom verbruikt.

Wil je het overzicht bewaren dan kun je een nachtlamp op batterijen kopen, ook een led-nachtlamp is bijzonder zuinig. Een led nachtlamp verbruikt tot wel 80% minder stroom dan normale gloeilampen, een led nachtlampje zorgt dus niet alleen voor een goede nachtrust, het gebruik van een led nachtlampje heeft ook een positief effect op de hoogte van de maandelijkse elektriciteitsrekening.Mensen die praktisch geneigd zijn, zullen dol zijn op een slaaplicht dat zichzelf in- en uitschakelt.Als het donker wordt, gaat het snooze-lampje vanzelf aan en als het ochtend wordt schakelt het snooze-lampje zichzelf weer uit.

Advies kopen nachtlampje

 • Nachtlampje Kleur: Een nachtlampje met “warme” kleuren (bijv. Rood / bruin / amber) zorgt voor het ideale licht om in slaap te vallen. Vermijd “koud” of blauw licht – het vermindert de productie van het slaaphormoon melatonine.
 • Helderheid nachtlampje: De slaap kan ook worden verstoord door een lichtintensiteit van 8 lux – dit komt overeen met ongeveer 10 lumen op een afstand van 1 meter en een stralingshoek van 65 °. Kies daarom nachtverlichting met vrij zwak licht en plaats deze op voldoende afstand van het bed .
 • Nachtlampje en Veiligheid: Nachtverlichting moet zo zijn uitgerust dat ze in geen geval heet kunnen worden (bijv. Door het gebruik van LED-technologie), ook niet na werkuren -> brandwonden op trefwoorden.
 • Gebruiksgemak: met name mobiele nachtverlichting moet door kinderen intuïtief kunnen worden bediend en zelfs in het donker – hoe minder knoppen en schakelaars, hoe beter.
 • Mobiel nachtlampje: Een mobiel nachtlampje werkt op batterijen of oplaadbare batterijen en hoeft dus niet in het stopcontact te worden gestoken. Ze kunnen overal worden geplaatst en creëren met hun zachte verlichting een rustgevende sfeer in de kinderkamer.
 • Wandlamp: Er zijn ook modellen die aan de muur kunnen worden bevestigd. Ze worden bediend via handbewegingen en hebben ook een geïntegreerde geluidssensor.
 • Nachtlampje met timer: Een zeer handige extra functie is een geïntegreerde timer. Hierdoor wordt het nachtlampje na een bepaalde tijd automatisch uitgeschakeld.
 • Nachtlampje met muziek: Sommige modellen kunnen niet alleen oplichten, maar ook melodieën spelen. Zo heb je een babynachtlampje en een muziekdoosje in één. Dit zorgt ervoor dat je lieveling tot rust komt door het warme licht en de zachte muziek en zachtjes in slaap kan vallen.

Welke kleur is geschikt als nachtlampje?

Alleen warmwitte lichtbronnen onder de 3.300 Kelvin worden als nachtlicht gebruikt om de aanmaak van het hormoon melatonine , dat belangrijk is voor de slaap- waakcyclus , niet te beïnvloeden.Blauw licht daarentegen is niet geschikt. Het vertraagt ​​de aanmaak van melatonine, daarom z. B. veel displays van mobiele telefoons bieden een warmwitte modus voor gebruik voordat u naar bed gaat.

Waarom niet slapen met andere lichten aan?

Overmatige helderheid van ingeschakelde plafondlampen en andere lichtbronnen kan ook de afgifte van het slaaphormoon melatonine vertragen. Dit vermindert de kwaliteit van de slaap , maakt het moeilijk om in slaap te vallen, verkort de slaaptijden en maakt wakker worden moeilijker.

Veelgestelde vragen over nachtlampjes voor kinderen

Welke nachtlampjes zijn het beste voor baby’s en kinderen?

Een nachtlampje met een vrij lage helderheid en warme, roodachtige kleuren is ideaal om kinderen te helpen in slaap te vallen. Nachtlampjes die vooral populair zijn bij ouders vind je hier. Dit zijn onder andere de volgende modellen:

 • Nachtlampje met RGB-kleurwisseling van AUKEY: Draadloos nachtlampje in de kleuren rood, roze, violet, blauw, groen, geel en oranje. Levensduur van de batterij afhankelijk van de lichtintensiteit tussen 5 en 80 uur.
 • Eggy Egg van Megalight : dimbaar nachtlampje in schattige kuikenvorm met batterij
 • Sleeping Penguin van Bubzi Co Baby: nachtlampje inclusief zachte slaaphulpmuziek en “witte ruis”, automatische uitschakelfunctie na 30 minuten.

Wat is de beste kleur voor een nachtlampje voor kinderen?

Warme en roodachtige kleuren bevorderen de productie van het “slaaphormoon” melatonine, terwijl koud of blauw licht de neiging heeft om in slaap te vallen – volgens studies van slaaponderzoekers zoals Harvard-slaapwetenschapper Stephen Lockley.Een nachtlampje met een warme lichtkleur of een kleurwisselfunctie is daarom ideaal om kinderen te helpen in slaap te vallen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een nachtlampje?

Een nachtlampje in warme kleuren (bijvoorbeeld rood/bruin/amber) is ideaal om in slaap te vallen. Koud licht met een hoog blauwgehalte moet worden vermeden, omdat het de aanmaak van het slaaphormoon melatonine tegengaat.

Is een nachtlampje schadelijk?

Veel ouders zijn bang dat het gebruik van een nachtlampje de slaap of zelfs hun ontwikkeling van hun kinderen verstoort. Maar je hoeft je helemaal geen zorgen te maken! Het is niet bewezen dat nachtlampjes schadelijk zijn voor de ogen van je baby of voor de gezonde slaap van je baby.

Hoe werkt een nachtlampje?

Een LED -nachtlamp is – in tegenstelling tot een normale spot of een LED-schijnwerper – een zeer zwak licht. … De LED -nachtlamp met bewegingsmelder wordt vaak aangesloten in gangen of andere doorgangen, zodat ‘s nachts de weg naar het toilet gevonden kan worden zonder de grote lamp in de gang aan te hoeven doen.

Waarom geen blauw nachtlampje?

Het lichaam bevat het hormoon melatonine, dat verantwoordelijk is voor het dag-nachtritme. … In theorie zorgt blauw licht ervoor dat de aanmaak van het slaaphormoon melatonine wordt onderbroken. Dit kan leiden tot moeilijk in slaap vallen.

Is nachtlampje rood licht goed om in slaap te vallen?

Rood licht ( lange golflicht ) bevordert de aanmaak van melatonine. De mens ontspant, wordt moe en valt in slaap. … Licht met een hoog aandeel rood ondersteunt het lichaam bij vermoeidheid (omdat het slaaphormoon melatonine wordt aangemaakt).Dus nachtlamp rood licht is de ideale nachtlamp voor de kinderkamer.

Welk licht om moe te worden?

Licht met een hoog geel of oranje gehalte heeft een heel gezellig effect en veroorzaakt tegelijkertijd vermoeidheid . Met deze lichtkleur kan het slaaphormoon melatonine zich goed in het lichaam verspreiden, waardoor we moe worden . De lichtkleur wordt ook wel warm wit genoemd (kleurtemperatuur tot 3000 Kelvin).

Slaap- en nachtlicht: hoe gaan ze samen?

Je hoort en leest vaak het argument dat slaap en licht niet samengaan of dat licht het inslapen verder vertraagt. In onze ervaring is dit slechts gedeeltelijk waar. Het is waar dat licht de afgifte van het slaap opwekkende hormoon melatonine belemmert en dat met name koude of blauwe lichtbronnen niet geschikt zijn om het inslapen te bevorderen. Aan de andere kant kunnen degenen die erop letten dat “warme” (bijv. roodachtige/bruinachtige) lichtstralen met het nachtlampje worden uitgestraald, profiteren van het kalmerende effect . De aanmaak van slaapremmende hormonen speelt dan geen rol van betekenis, mits het nachtlampje niet te fel is .

Waarom nachtlampjes kinderen en baby’s kunnen helpen in slaap te vallen


Kinderen (of alle mensen) zijn gewend om primair op visuele prikkels te reageren . Deze mogelijkheid wordt weggenomen door de duisternis, wat een onzekerheid of angst voor het onbekende of een mogelijk gevaar creëert. Deze onzekerheid/angst wordt ook versterkt door overblijfselen uit de menselijke evolutie: duisternis vormde lange tijd een gevaar voor lijf en leden voor mensen – volgens veel onderzoekers sluimeren deze ervaringen nog steeds in de “verste uithoeken” van onze hersenen en kan bijdragen aan een angstreactie die niet meer past bij de huidige (veilige) omstandigheden.

Het goede nieuws: deze angsten zijn absoluut “normaal” tot een bepaalde leeftijd – vanaf ongeveer 6 jaar lossen deze angsten meer en meer op of worden ze steeds meer naar de achtergrond verdrongen.

Nachtlampje voor jong en oud

Naarmate de dag ten einde loopt, trekt de zon zich terug en neemt zijn warme, heldere licht mee. De resulterende duisternis schrikt veel kinderen af ​​en beïnvloedt de rustgevende slaap van de kleintjes. Om dit te voorkomen kun je voor je engeltje het beste een nachtlampje in de kinderkamer plaatsen. Nachtlampjes bieden een prachtige lichtbron en bestrijden elke duisternis in de slaapkamer van uw kind. Er zijn veel verschillende nachtlampjes om je nachtangst te verdrijven. Het nachtlampje sterrenhemel heeft over het algemeen een kalmerend effect.

Veel ouders kennen het volgende probleem: het kind is bang voor de donkere kinderkamer en vraagt ​​je de deur te openen en het licht in de gang permanent aan te laten. Deze wens is om verschillende redenen niet eenvoudig te realiseren. Enerzijds is het erg duur om de hal verlichting continu aan te laten totdat het kind in slaap is gevallen. Aan de andere kant zouden de ouders de hele tijd heel stil moeten zijn, omdat het kind gewekt kan worden door harde geluiden als gevolg van de open deur. Er zijn veel verschillende, unieke kinderlampen om uit te kiezen.waaronder een nachtlampje met sensor of timer.