Lampenkap

Lampenkap

Zonder lampenkap is een lamp kaal en onaantrekkelijk. Een bijpassende tint in een kleur die vakkundig accenten legt in het woongedeelte, een bewuste stijlbreuk creëert of harmonieus hand in hand gaat met de rest van de inrichting is daarom essentieel. De decoratieve metgezellen van een lamp zijn voorzien van een kap, charme en veel stijl, die hem niet alleen een nieuwe look geven, maar ook de nodige bescherming tegen stoten en stof.

 Het felle licht van de lamp wordt opgevangen en gebundeld door de kap – en afhankelijk van de kap ontstaat er een sfeervol lichteffect in de omgeving. Met een lampenkap kun je individueel bepalen in welke sfeer het uitgestraalde licht een kamer moet bewegen.

lampenkap
lampenkap links knop

lampen kap
lampenkap rechts knop

De lampenkap de blikvanger

Blikvangers voor een harmonieuze woonsfeer: Blikvangers in felle kleuren en funky patronen zorgen voor een modern woongevoel. Maar het hoeft niet altijd zoveel risico te zijn. Ook met ingetogen kleuren zoals blauw, wit of amber kan een samenhangende en elegante woonsfeer worden gecreëerd. 

Lampenkap

Er is geen ander levend object dat je zo mooi laat experimenteren en nieuwe dingen durft te proberen als met dit lampaccessoire. Zelfs een oude lamp die voorheen niet op zijn plaats leek in een modern appartement, kan met een nieuwe kap worden getransformeerd van een buitenstaander in een volwaardig lid van het inrichtingsensemble.

Sfeer in de kamer met een lampenkap

Bijna iedereen kan expressieve lampen creëren met een kap. Of toch liever onopvallend, maar stijlvol of juist praktisch? Als u het niet aan het toeval wilt overlaten hoe uw leefomgeving tot in detail is vormgegeven, vindt u een individuele verlichtingsoplossing met een nieuwe lampenkap. De lamp met de nieuwe kap is dan uniek en meestal ook een blikvanger. Lampenkappen vormen een contrast met het omringende interieur.

Lampenkap opknappen

Wie weet dat niet: Je favoriete lamp ziet er na jarenlang gebruik niet meer zo mooi uit. Dit komt vooral door de vervaagde kleur door UV-straling of door stof dat hardnekkig aan de stof van de lampenkap is blijven plakken. Nu wil je waarschijnlijk niet meer zonder het geweldige erfstuk. Hoe zit het met het verwisselen van de lampenkap? Hierdoor ziet de lamp er weer fris uit en bespaar je ook nog eens geld doordat niet de hele lamp vervangen hoeft te worden.

Lampenkappen: groot, klein, gekleurd, eenvoudig, expressief

De keuze van de lamp hangt af van persoonlijke smaak en inrichtingsstijl. Als de inrichtingsstijl verandert door nieuw behang of stoelen, dan past de lampenkap niet altijd. Dan is het tijd om de lampenkap te vervangen. Er zijn een grote selectie lampenkappen ook met bijpassende lampvoeten of hanglampen die je individueel kunt samenstellen.

Er is een grote selectie trendy lampenkappen in verschillende vormen en kleuren, gemaakt van textiel, kunststof en glas. Ontwerp uw LED-lamp met een lampenkap van stof / katoen of polyester. Of met een kap van metaal of glas. Precies zoals je wilt. Bij de meeste lampen zijn de afmetingen voor het monteren van de kap gestandaardiseerd, zodat de kap eenvoudig verwisseld kan worden. Er zijn lampenkappen voor plafondlampen, wandlampen, hanglampen, vloerlampen en tafellampen, maar ook aluminium reflectoren voor industriële spots.

hanglampen smart led

Lampenkappen voor hangende lampen

Hanglampen presenteren zich meestal zelfverzekerd boven de eettafel of in de zithoek van de woonkamer. Hoe zit het met het samenstellen van een hanglamp volgens uw eigen ideeën? Er zijn tegenwoordig veel verschillende patronen, kleuren en stoffen. Kies eenvoudig de juiste kap voor uw lamp.

Lampenkappen voor plafondlampen

Plafondlampen zijn een onmisbaar woonaccessoire geworden en bepalen de sfeer in de ruimte aanzienlijk. Ze maken een sterk statement van de persoonlijkheid van de huiseigenaar en het ontwerp mag niet aan het toeval worden overgelaten. Vooral grote lampenkappen zijn de laatste tijd in de mode.

Lampenkappen voor tafellampen

Een bijpassende lamp vinden voor de ladekast, de plank, het bijzettafeltje of de vensterbank is niet eenvoudig. Met een nieuwe kap kun je de lamp ombouwen naar het interieur. Het hoeft niet veel geld te kosten, een lampenkap van de kringloop kan het al laten slagen.

Lampaccessoires

Nog meer inspiratie nodig? Naast diverse soorten bevestigingen zoals klemmen of schroeven zijn er voor elk type armatuur decoratieve lampaccessoires in de juiste vorm. Bent u op zoek naar een nieuwe lampenkap voor een hanglamp, wandlamp of kroonluchter? Laat u gewoon inspireren door de veelheid aan opties.Of heb je al een idee hoe de nieuwe kers op de taart er in jouw kamers uit moet zien? 

Misschien wilt u ook uw fantasie de vrije loop laten en uw eigen lamp ontwerpen en monteren. In de categorie fittingen voor armaturen vindt u diverse fittingen en plafondkabels. Laat uw creativiteit de vrije loop en bouw uw eigen lamp. Of het nu gaat om een ​​funky veelkleurige lampen voor kleurrijk plezier, een nobele lampen-kap in effen zwart, stijlvolle kap in zwart en wit en met een prachtig herfstmotief of elegante Faro lampenkap in wit, je kunt kiezen uit veel verschillende vormen, kleuren en stijlen. winkel. 

Voor elke woonkamer vind je de juiste kap voor je vloerlamp, pendellamp of tafellamp. Maak eenvoudig zelf uw eigen lamp. Of geef een oude lamp echt pit. Je zult zien dat het niet moeilijk is en het enige wat je nodig hebt zijn een paar handbewegingen en een beetje fantasie.

Lampenkap en sfeer

Lampenkappen dragen bij aan een aangename woonsfeer: ze dempen het licht van de gloeilampen, geven het een warme toon en creëren interessante lichteffecten. Omdat ze vaak verwisseld kunnen worden, kun je de sfeer met nieuwe lampenkappen naar wens veranderen.

Lampenkappen: nuttig en decoratief

Zoals alle meubels zijn lampen en lichten onderhevig aan modetrends. Als deze veranderen of als u om andere redenen een visuele verandering wilt, is het vaak voldoende om de lampenkap te vervangen .
Bovendien kunt u uw eigen ideeën uitvoeren met een lampen-kap naar keuze en een bijpassend frame en uw leefruimte verfraaien met een individuele lamp.

Praktisch gebruik

Lampen-kappen omringen alle soorten lichten en verzwakken het sterke licht van de lamp dat anders verblindend zou zijn.Ze richten het licht ook in de gewenste richting, wat vooral belangrijk is bij plafondwashers of bureaulampen.

Lampenkap Ruimtelijke esthetiek

Lampenkappen geven elke ruimte een huiselijke sfeer en zetten aansprekende accenten.Bij het kiezen van een nieuwe lampen-kap dient u te bedenken waar de lamp zich bevindt en welk helderheidsniveau u nodig heeft.

Lampenkap materiaal

De mogelijke materialen voor de kappen zijn net zo divers als hun kleuren en vormen. Naast ontwerpen die uit één materiaal zijn gemaakt, komen ook materiaalcombinaties veel voor.

Glas is extreem lichtdoorlatend, waardoor je hiermee een enorme lichtsterkte in je kamers kunt bereiken. De lichtintensiteit kan echter worden verminderd door een geschikte oppervlaktebehandeling, bijvoorbeeld verven of satijnafwerking. Glazen kappen zijn niet breukvast: als ze beschadigd zijn, bestaat er kans op letsel door gebroken glas.

Het kunststof polymethylmethacrylaat, beter bekend als acrylglas, is verkrijgbaar onder handelsnamen als plexiglas. Het lijkt sterk op glas en biedt tal van ontwerpmogelijkheden, die dienovereenkomstig verschillen in hun lichtdemping. De voordelen van kunststof kappen zijn hun breukvastheid, het lage gewicht en het onderhoudsgemak.

Welke lampenkap heb ik nodig voor mijn lamp?

Veel lampenkappen zijn universeel toepasbaar op verschillende lamptypes. Lees de informatie van de fabrikant om er zeker van te zijn dat uw gewenste model ook op de betreffende lamp kan worden gemonteerd.

Het is belangrijk dat u weet welke fitting uw lamp heeft: Binnen in de kap zit een draadframe dat aan de fitting wordt bevestigd. De meest voorkomende variant is E 27, daarom zijn de meeste lampenkappen hiervoor ontworpen.

Plafondverlichting

Plafond- of hanglampen worden voornamelijk gebruikt voor algemene verlichting, d.w.z. om de hele ruimte te verlichten. Gebruik daarom een ​​lampenkap die erg doorschijnend is. Plan meer lichtbronnen voor bepaalde gebieden in uw pand, want licht- en schaduwvorming zijn meestal niet te beheersen.

Wandlampen

Wandlampen accentueren als individuele spots bepaalde woonruimtes (= zonelicht ). U dient de toestand van de lampenkappen afhankelijk te maken van de andere lichtbronnen, bijvoorbeeld de plafondlamp.
Ze fungeren minder vaak als vervanging voor plafondlampen . Dit alternatief is bijvoorbeeld geschikt voor lage plafonds of als de installatie van een hanglamp te omslachtig zou zijn. Gebruik in dit geval een kap met een hoge lichttransmissie en een overeenkomstig krachtige lichtbron.

Tafellampen in de slaapkamer

Als tafellampen worden gebruikt als sfeerverlichting in de slaapkamer, gebruik dan relatief donkere kappen. Wil je daar echter lezen , dan is het aan te raden om een ​​helder scherm aan te schaffen dat je voldoende helderheid biedt. Hetzelfde geldt voor bureaulampen , die in het beste geval het kleurenspectrum van natuurlijk daglicht hebben. Bij deze modellen is de lampenkap maar zelden te vervangen.

Tafellamp inspiratie

De droom van de nieuwe lampenkap: Er zijn geen grenzen aan uw creativiteit – word zelf een ontwerper en lichtmeester in uw huis!  Stel je voor hoe je langzaam de trap oploopt naar een zolder, de deur optilt en plotseling een enorme schat aan verschillende lampenkappen zich voor je openbaart, die je meteen uitnodigt om euforisch te snuffelen. Je ziet verschillende materialen zoals glas, linnen, textiel of zelfs rotan en vrolijke motieven als bloemen, vogels en planten die je meteen in een goed humeur brengen.

 En daar is het dan – het moment waarop je even je adem inhoudt en de eerste flits van inspiratie hebt, wanneer deze ene paraplu die je momenteel in je handen hebt er bijzonder goed uit zou zien. We nodigen u uit om op onze website rond te snuffelen – maar zonder het gebruikelijke stof en alleen met goede artikelen zodat u nog meer inspiratie op kan doen voor het verlichting van je woning. Met de enorme selectie aan artikel die we u ter beschikking stellen voor deze speciale ervaring, wordt het gemakkelijk voor u om hoogtepunten voor uw huis te vinden