Paalverlichting


Paalverlichting

U zult sokkel verlichting en pad verlichting echt mooi vinden. Maar het is al aanwezig in de tuin, maar ze zijn te klein. Ja, te klein. Omdat u een grote lamp wilt – voor uw grote verlichtingsideeën . En er is geen ander armatuur voor u dan de imposante paalverlichting.

paalverlichting

Met een hoogte van meer dan 2 meter is hij indrukwekkend, straalt hij prachtig, verblindingsvrij licht en een unieke sfeer uit – bijvoorbeeld ook echt nostalgisch in de vorm van een lantaarn. Dus precies wat je wilt. Dit is hét moment om er een te kiezen. En om de verlichtingsideeën in praktijk te brengen. Met je nieuwe paalverlichting.

Welke verbinding heeft u mastverlichting nodig?

Nou, een mast is aangesloten op 230 volt / 50 hertz zoals een normale lamp . Dus: naar de normale netspanning . Toch raden wij u aan de elektrische aansluiting en vakkundige installatie altijd aan een vakman over te laten . Dat scheelt werk en zenuwen!

Hebben mastlichten altijd een fundering nodig?

Welnu, er zijn verschillende soorten mastlichten. Sommige kunnen bijvoorbeeld eenvoudig op een geasfalteerde / betonnen ondergrond worden geïnstalleerd . Anderen daarentegen moeten met funderingen in de grond worden ingebed (bijv. Straatverlichting).

Wil je daarentegen een paalverlichting midden in je tuin op een onverhard gazon plaatsen , dan heb je ook een (kleine) fundering nodig . Maar maak je geen zorgen! Informatie over het “type installatie” vindt u ook gemakkelijk in de bijgevoegde montagehandleiding .

In principe moet er echter altijd voor worden gezorgd dat mastlichten de optredende windbelastingen kunnen weerstaan. Er moet rekening gehouden worden met het lokale windklimaat en natuurlijk met de topografie van het terrein . Het gebied dat aan wind wordt blootgesteld, is ook een belangrijke factor voor sommige armaturen en mag niet worden verwaarloosd.de (punt) fundering zorgt er vervolgens voor dat het armatuur stevig staat.

gevellamp smart led verlichting


Hoe hoog moet een paalarmatuur zijn?

Welnu, bent u verantwoordelijk voor de verlichting in de openbare ruimte of bent u de trotse eigenaar van een bedrijf en wilt u uw groen uitrusten met kandelaars – dan is de lichtpunthoogte van de armatuur inderdaad bepalend. Omdat aan normatieve bepalingen moet worden voldaan. Naast andere belangrijke punten zoals het vermijden van lichtemissies, het verhogen van de leefkwaliteit, bijvoorbeeld veiligheidsaspecten, het vermijden van ongevallen, het verminderen van het energieverbruik, aansprakelijkheid problemen, nacht verlaging enzovoort. Lichtplanning wordt hier dringend aanbevolen.

Als het echter om uw eigen, schattige kleine – of misschien zelfs enorme – persoonlijke tuin gaat , dan speelt de werkelijke hoogte van de paalverlichting een ondergeschikte rol . Want waar gaat uw eigen tuin in de eerste plaats over – Aan jou smaak . En visueel bijpassende lichten die u mooi vindt en die de smalle paden en gebieden op de juiste manier kunnen verlichten. Natuurlijk moeten de lampen in uw tuin natuurlijk nagenoeg verblindingsvrij worden geïnstalleerd en niet bepaald permanent in de woonkamer van uw buren schijnen – maar uw smaak is en blijft bepalend in uw tuin.

En zodat u precies de juiste paalverlichting kunt vinden die bij u, uw smaak en uw tuin past, zijn kandelaars ook in de particuliere sector in de meest uiteenlopende hoogtes verkrijgbaar . Er is veel vraag naar paalverlichting met een hoogte van 2 meter en meer . Maar in principe is het zo dat een mastlamp pas paalverlichting begint te worden als de hoogte hoger is dan 1,50 m . Alles wat eronder zit, is gewoon niets. Een sokkellamp of padverlichting misschien, maar geen paallamp.

welke stijlen paalverlichting?

Heel eenvoudig: in de stijl die u mooi vindt . Misschien geeft u de voorkeur aan een paal met 3-lichts kandelaar. In een heel chique, nostalgisch design . Oh, dat doet je altijd denken aan straatverlichting uit vroegere eeuwen – toen 1 of maximaal 2 pk rustig door de straten draafde. Nee, helemaal niet jouw geval? Vaar je liever met moderne pk’s door de straten?Want voor liefhebbers van de puristische , futuristische of gewoon moderne stijl is er natuurlijk precies wat u zoekt – ook bij de mastlampen met kandelaars.

Onze tip : hoe meer armen de kandelaar heeft, natuurlijk, hoe meer licht hij u in principe kan geven. Maar let op : hij heeft van nature een grotere diameter en heeft daardoor meer ruimte nodig in de tuin . Hiermee moet u bij uw planning zeker rekening houden.

Waar kunnen mastlichten worden gebruikt?

Voor het huis of achter het huis. In de tuin of op de paden in de tuin. Op de oprit of juist naast de chique, nieuwe tuinschuur . En ga zo maar door. In principe kunt u uw nieuwe paalverlichting precies plaatsen waar u ze wilt hebben. Ervan uitgaande: het is uw eigendom . U kunt daar verlichting plaatsen zoals u dat wilt. Aan de andere kant ziet het er totaal anders uit in openbare ruimtes zoals parkeerplaatsen, de straat of andere openbare plaatsen. Voor privéverlichting is hier geen plaats.

paal armatuur

Maar zelfs op uw eigen terrein moet u oppassen dat u zich niet impopulair maakt bij buren met te veel licht of verkeerd geplaatste paalverlichting – anders behoren gezamenlijk barbecues tot het verleden. Daarom moeten lichte immissies worden vermeden en moet niet alleen aandacht worden besteed aan het eigen welzijn, maar natuurlijk ook aan dat van de naaste!

Om obstakels ook in het donker te herkennen, moeten paden en trappen gelijkmatig verlicht worden zonder harde licht-donker contrasten. Dit deel van de buitenverlichting zorg je voor dit deel van de buitenverlichting met een serie vloer- of padverlichting . Hoe lager de montagehoogte van de afzonderlijke lampen, hoe kleiner de afstand tussen de buitenverlichting moet zijn. Dit houdt in dat u bijvoorbeeld mastlichten op grotere afstand plaatst dan lampen op kniehoogte.

Voor treden en trappen wordt aparte verlichting aanbevolen. Met name treden moeten van bovenaf duidelijk zichtbaar zijn. Plaats daarom in ieder geval een lamp bovenaan de trap . De treden zijn duidelijk van elkaar gescheiden door korte, zachte schaduwen. Voor trappen die langs muren lopen, zijn markeringslichten die je boven de treden in de muur doorlaat een goede oplossing.

Zijn er paalarmaturen met bewegingsdetectoren?

Ja, natuurlijk zijn die er.paalverlichting met bewegingsmelder zijn gewoon veel praktischer . Lichten aan als je nadert. Niet ervoor, niet erna. En automatisch het licht weer uitdoen als er niemand is.het is gewoon een stuk veiliger . Het licht gaat automatisch aan en stenen, trappen of een knikkend tuinpad worden tijdig gezien!u bespaart kosten en doet iets goeds voor het milieu. Licht echt alleen als je het nodig hebt.u maakt het leven van ongenode gasten nog moeilijker en uw eigen bezit weer een stukje veiliger!

Onze bewegingsdetector tips : het is beter om af te zien van spaarlampen . De betere keuze: LED-lampen. Net als bij gloei- en halogeenlampen in het verleden, brengen deze ook direct 100% helderheid. Tip nummer 2 : Als u alle lichten in een gebied tegelijkertijd wilt laten branden, of als u er absoluut zeker van wilt zijn dat het gebied optimaal bedekt is, kunt u beter vertrouwen op externe bewegingsmelders !

zijn er paalverlichtings armaturen met ingebouwde schemerschakelaar?

Ja er zijn diverse ingebouwde schemerschakelaars, licht wanneer het donker is en uit wanneer het licht is, kosten besparende verlichting, dit in samenwerking met led verlichting heeft u kostenbesparende verlichting.


Is Paalverlichting dimbaar

Ja, dat kan met de juiste op elkaar afgestemde componenten, kunt u de paalverlichting naar u wens dimmen, heeft u een feestje, dim de mast armatuur naar een ,,gezellige” sfeer, tijd voor de schoonmaak zet de verlichting op zijn felst.

led dimmer

Sokkellampen voor in de tuin

Een tuinlamp met een zeer korte of zelfs geen mastvoet, om het lamplichaam van de lantaarn of de lampbol naar buiten te brengen, wordt een sokkellamp genoemd . Zoals de naam al doet vermoeden worden deze tuinverlichting gemonteerd op stenen sokkels, muren of andere verhogingen in de tuin waardoor een langere voet meestal niet alleen niet nodig is, maar ook vervelend. Grote sokkellampen worden ook wel dode lantaarns genoemd.

Deze sokkellampen zijn verkrijgbaar met lantaarn- of paalbevestiging, maar niet als kaplamp. Ze zijn gemaakt van aluminium of smeedijzer, roestvrij staal of zink, maar ook van messing of koper. De voet van de messing, zinken en koperen tuinverlichting is vaak van gietijzer.

Hoe kies ik de juiste tuinverlichting

Bij het kiezen van de juiste tuinverlichting moet u eerst bedenken wat het belangrijkste doel ervan moet zijn. Wilt u uw buitenruimte heel goed verlichten om ook in het donker goed zicht te hebben, of ligt de gewenste focus meer op het creëren van een bepaalde sfeer met behulp van tuinverlichting. Nadat u uw prioriteit heeft ingesteld, kunt u de juiste categorie gebruiken om geschikte buitenverlichting voor het gewenste doel te vinden. 

Het spectrum reikt hier van puur functionele tuinverlichting tot puristische design lampen en romantische buitenlantaarns. Er is voor elk wat wils en voor elk ontwerp. We bieden een verscheidenheid aan solarlampen voor buitengebruik. Hiermee gebruik je alleen zonne-energie voor je tuinverlichting​ Overdag vangt uw solarlamp de energie van de zon op en geeft deze weer af als de lamp wordt gebruikt. Daarnaast hebben de meeste van onze tuinverlichting LED lichtbronnen .

Grote buitenlampen om het huis en de tuin in scène te zetten


Grote staande buitenlampen voor huis, tuin en terras Keuze buitenverlichting tot ca. 250cm, niet alleen voor het park maar ook voor de privétuin. Grote staande lampen zijn ideaal om ‘s nachts de tuin te verlichten. De grote lampen springen overdag bijzonder in het oog en weerspiegelen de stijl van het huis. Grote buitenlampen zijn een vast onderdeel van de tuin.


De grote armaturen zijn bijzonder geschikt om bijvoorbeeld een paviljoen in het juiste licht te zetten door links en rechts een staande lamp te plaatsen. Maar ook op het gebied van de zit- en loungeruimtes en in het zwembad landschap zorgen grote moderne staande lampen niet alleen voor licht, maar dragen ze ook creatief bij aan de geslaagde totaalindruk. Hier valt vooral het bijzondere design van de grote, moderne vloerlampen op.Paalverlichting is de echte sfeermaker.

Mastarmatuur met een nostalgische armatuur

Designlampen die gebaseerd zijn op de kandelaar hebben een klassieke uitstraling. Dit is de naam die wordt gegeven aan kandelaars waarin een centrale kolom zich splitst in meerdere armen. Als het mastlicht vergelijkbaar is met deze kroonluchter, is ook de technische term in gebruik. Paalverlichting met kandelaars scoren vaak met hun nostalgische charme. Als er een floraal decor wordt toegevoegd, harmoniëren ze prachtig met de landhuisstijl.

De integratie in stedelijke omgevingen is eveneens coherent.Padverlichting versierd met palmetten doet bijvoorbeeld denken aan straatlantaarns die vroeger in het stadsbeeld verschenen. Bollampen hebben ook een lange traditie. Omdat ze zich meestal toeleggen op subtiele vormen, verrukken ze met hun tijdloze elegantie.