Prieel verlichting


Prieel verlichting

Een prieel is een halfopen tuinhuisje of terras. Priëlen waren in de 19e eeuw vaak te vinden in de tuinen van grote landhuizen. Priëlen worden van oorsprong gemaakt van hout of metaal en werden omgeven met bloemen en planten.

Breng licht in het donkere houten prieel met de juiste verlichting! Voor welk doel u uw prieel ook heeft ingericht, sfeervolle verlichting is altijd de moeite waard. Je hebt verschillende opties om ze te installeren. Als je een stroomkabel naar je prieel hebt gelegd en de aansluitingen hebt laten maken door een specialist, dan kun je stopcontacten en plafondinstallaties gebruiken om de lampen van energie te voorzien. Maar ook zonder directe stroomvoorziening kunt u de tuinschuur uitstekend verlichten met LED-verlichting op batterijen of op zonne-energie.

Prachtige prieel verlichting

Niet alle verlichting is echter gelijk gemaakt. Natuurlijk biedt het u de praktische factor dat u ook na zonsondergang in uw op maat gemaakte prieeltje kunt blijven zitten. Maar er is veel meer bij de lichtinstallatie.

prieel verlichting

Gebruik het als decoratief element en extra gezelligheidsfactor die uw verblijf of aanblik van het houten tuinhuis nog aangenamer maakt. Een samenhangend verlichtingsconcept binnenshuis leidt tot een opwaardering van uw kleine oase in de tuin en laat u daar heerlijk genieten. Maar ook de buitenruimte verdient bijzondere aandacht, omdat deze bijdraagt ​​aan de algehele uitstraling van de tuin. Maak een plan door precies in te tekenen welke verlichtingselementen je waar wilt gebruiken.Zo krijgt u prachtige prieel verlichting in uw prieel.

Zet je prieel in de schijnwerpers met verschillende lichtinstallaties. Er is een grote keuze aan prieel verlichting ten verschillende modellen, waaruit u uw favorieten kunt kiezen. Breng dit in scène met diverse lichtinstallaties, zowel binnen als buiten, zodat je tot een uitstekend verlichting concept komt.

Indirecte verlichting

Er zijn veel ontwerpmogelijkheden voor u hoe u de binnenverlichting in uw houten tuinhuis kunt installeren. Heeft u in uw tuinhuis een gezellige woonruimte ingericht waar u ‘s avonds graag een paar gezellige uurtjes doorbrengt, dan raden wij indirecte verlichting aan. Deze bevestig je bijvoorbeeld in de vorm van LED-lichtkettingen achter schilderijlijsten of met LED-strips op de vloer van je huis. U kunt decoratieve elementen selecteren die in gekleurd licht schijnen. Op deze manier creëer je een huiselijke sfeer, want de lichtbron heeft geen overheersend effect, maar eerder zacht en gelijkmatig – dit is een belangrijke factor, vooral in kleine ruimtes!

Bent u artistiek actief in uw op maat gemaakte prieel, dan loont het de moeite om een ​​daglichtlamp aan te schaffen. Hierdoor lijken de kleuren niet vervalst en maak je ook nog eens foto’s in uitstekende kwaliteit. Pas de verlichting aan uw specifieke wensen en het interieur van uw prieel aan!

Is uw prieel gemeubileerd omdat u het als buiten woonruimte gebruikt , dan kunt u de verlichting onzichtbaar achter meubels plaatsen. De uitgekiende verlichting en de aangename basishelderheid verbeteren het ruimtelijk effect. Je ziet hier hoe prachtig indirect licht eruit kan zien, bijvoorbeeld achter een bank en bij een bar inuw prieel.

Indirecte verlichting werkt het beste bij lichte wanden en plafonds met goede reflectie. Meerdere indirecte, minder felle lichtbronnen verlichten zo’n ruimte mooier dan slechts één felle, centraal gemonteerde lamp.

Voor prieel verlichting deze vorm van verlichting meestal niet zo effectief omdat de wanden en plafonds vaak van hout zijn, wat lichtreflecties afhankelijk van de kleur in meer of mindere mate dempt. Indirecte verlichting in een tuinhuis zorgt voor sfeer, maar is zelden voldoende om de ruimte te verlichten. Ook als je prieel niet zo luxe hoeft te zijn: indirecte verlichting geeft het zeker een exclusief tintje.

Prieel verlichting en tuinverlichting

Gebruik de buitenverlichting van uw prieel op maat als een harmonieuze toevoeging aan uw tuin. Gebruik een warm licht dat niet fel schijnt, maar een prachtige sfeer creëert. Mooie lantaarns bij de ingang van uw prieel zien er zeer uitnodigend uit en laten het prieel verlichting zachtjes schijnen. Je kunt dit ideaal combineren met een bewegingsmelder die precies detecteert wanneer je het prieeltje nadert. Is er een kleine weg van je huis naar het prieel, gemaakt van bijvoorbeeld grind of stenen tegels? Bekleed deze met lampjes zodat ze in het donker de weg wijzen naar je houtenprieel.

Kies prieel verlichting die je in het bloembed kan plaatsen of verankeren in het gazon en zo perfect in je tuin integreren. prieel verlichting op zonne-energie is bijzonder praktisch, omdat je geen extra stroomkabel nodig hebt. Hoogwaardige modellen slaan ook in de winter of op bewolkte dagen voldoende energie op en zorgen er zo altijd voor dat de verlichting perfect functioneert.

Prieel verlichting op zonne energie

Zonne-energie is hier zeer effectief:

Zelfs met de kleinste uitvoering en een zonnepaneel op het dak kunnen er tot tien led-lampen en een stopcontact tegelijk geleverd worden. Een back-up batterij zorgt ervoor dat er ook na drie bewolkte dagen gebruik nog voldoende energie beschikbaar is.Zonne-verlichting in de tuin is milieuvriendelijk en efficiënt.Niet elke voeding is echter even geschikt voor elke lichtbron:

12-volt lichtbronnen zoals ledstrips moet je niet rechtstreeks op de accu aansluiten, maar via een spanningsstabiliserende DC -converter. De batterijspanning van zonne-energiesystemen is eerder 13 tot 14 volt, waardoor de LED’s oververhit raken en de anders zeer lange levensduur zou kunnen verkorten.

Prieel verlichting vloerlampen

LED vloerlampen zijn ook een goede keuze als prieel verlichting. Als ze hier echter niet alleen puur decoratief bedoeld zijn, d.w.z. echt geschikt zijn als verlichting, dan moet je in je prieel echt voor LED vloerlampen gaan. Omdat deze vooral praktisch bedoeld zijn, zijn ze meestal ook wat pragmatischer van opzet. Wat je misschien mist aan een mooi design, maak je goed met moderne technologie en praktische functies .

Zijn er LED-vloerlampen met bewegingsmelders?

Toegegeven , als we bewegingsmelders horen , denken we vaak aan de tuin en de kat van de buren, die al in de tuin rondsluipt en het licht aandoet. Of misschien gewoon naar een hele lange hotelgang waar – gelukkig – het licht automatisch aangaat. Maar staande lampen met bewegingsmelders? En toch: ja, ze bestaan ​​echt.

En daar vind je ze niet alleen onder de naam bewegingsmelders, maar ook onder de naam aanwezigheidsmelders. Aanwezigheidsmelders omdat ze de aanwezigheid – of aanwezigheid – van een persoon herkennen door middel van een fijn raster.

Zijn er LED vloerlampen met dimmers?

Te helder! Nee, het is nu te donker! Maar maak het niet weer te fel! Ja, soms wil de beslissing niet gemakkelijk zijn. Gelukkig is er een remedie – althans in termen van helderheid. Ook met LED vloerlampen. Want tegenwoordig zijn veel van de LED vloerlampen ook handig uitgerust met ingebouwde dimmers . Je hoeft dus gewoon geen beslissing te nemen als het om helderheid gaat. Want je kunt het donkerder of lichter maken zoals je wilt en zo vaak als je wilt.

Type LED vloerlampen

LED vloerlampen hebben allemaal één ding gemeen: ze geven licht. Met moderne LED-technologie. Ofwel als vast geïnstalleerde printplaat of als verwisselbare lichtbron. Maar betekent moderne technologie ook modern, futuristisch design – zonder uitzondering? Heel simpel antwoord: nee!

Zeker, moderne slanke ontwerpen zijn vanwege hun compactheid gemakkelijk te gebruiken met LED’s – althans in de permanent geïnstalleerde versie. Anders? Welk type vloerlamp ben jij? Wilt u liever een klassieke LED staande lamp met een schaduw? Met een huiselijke houten lijst? Ga je voor industrieel, Scandinavisch, vintage of juist voor een trendy driepotige look? Met uw LED vloerlamp kunt u ook uw favoriete inrichtingsstijl volledig uitleven .

Aangenaam licht en een harmonieuze sfeer

Indirect licht wordt gecreëerd door spiegeleffecten. Muren, meubels, vloeren en ramen dienen als spiegeloppervlakken. Wolfgang Messer noemt enkele voordelen van lichttechniek:

Indirecte verlichting biedt verblindingsarm, onopvallend basislicht dat kan worden aangevuld met extra accentverlichting. Afhankelijk van de locatie en het doel zorgt indirecte verlichting voor een sfeervolle sfeer, kan ruimtes virtueel vergroten en verfraaien, mooie dingen uitlichten en minder aansprekende dingen verbergen .

Prieel verlichting en vocht

De elektra leidingen moeten gekwalificeerde ondergrondse kabels zijn met de juiste isolatie die vocht- en vorstbestendig is. Voor een ruimere installatie met veel prieel verlichting, moet u ook beschermde aansluitdozen en verdelers in de grond begraven. Waar dit niet mogelijk is, kan de bekabeling ook bovengronds worden gelegd met behulp van geschikte grondpennen als beugels .Als je dit advies ook opvolgt, is prieel verlichting in je prieel niet moeilijk en een prima manier om een ​​prettige sfeer te creëren.

Als u maar een klein beetje licht nodig heeft in uw prieel, zijn ook speciale LED-zonnelampen met eigen kleine externe panelen en batterijpakketten mogelijk. Dergelijke zelfvoorzienende lampen hebben meestal automatische schemerschakelaars en branden dus alleen als ze echt nodig zijn.

Led strips als prieel verlichting

Daarnaast zouden LED-strips kunnen worden gebruikt die bijvoorbeeld in een holte tussen de wand en het plafond worden gelijmd of geschroefd. Wel moet de bedrijfswarmte van de strips worden afgevoerd – bijvoorbeeld met een aluminium strip van ongeveer twee centimeter breed en niet te dun, direct eronder gemonteerd.

Prieel verlichting en ip waarden

Combineer indirect en direct licht met elkaar voor een harmonieuze en heldere sfeer in de buitenruimte!Armaturen voor gebruik buitenshuis moeten voldoen aan de betreffende beschermingsklassen voor elektrische apparaten . IP 44 (bescherming tegen vreemde voorwerpen vanaf 1 mm diameter en opspattend water aan alle kanten) is vaak voldoende in gebieden zonder directe, zware weersinvloeden. De veiligste manier is echter minimaal IP 65 (stofdicht en beschermd tegen waterstralen).