Led plintverlichting


led plintverlichting


Led plintverlichting

De indirecte led plintverlichting zorgt voor verbluffende effecten. De lichtaccenten laten hele keukeneilanden zweven en lijken totaal gewichtloos, terwijl de gekleurde schildering van keukenfronten geheel nieuwe accenten in de keuken zet.

5 stappenplan Plintverlichting monteren

In principe hoef je geen specialist te zijn om led plintverlichting in je keuken te installeren. De basispanelen worden meestal bevestigd met een clip die je gemakkelijk los kunt maken met een schroevendraaier. Met name zelfklevende LED strips/bars zijn zeer eenvoudig aan te brengen, zoals het volgende voorbeeld laat zien:

 • Verbind de afzonderlijke strips of staven met behulp van de geïntegreerde steekverbindingen. Met accessoires zoals hoekverbinders kunt u de verlichting individueel aan de ruimtelijke situatie bevestigen.
 • Verbind de lichtbalk met de kabel en sluit deze aan op de converter/transformator.
 • Lijm de strips op de gewenste plaats.
 • Leg de kabels en andere elementen. Plaats de omvormer/transformator achter het plintpaneel of in de onderkast.
 • Steek nu de stekker in het stopcontact en schakel in.

Daarentegen is de montage van inbouwspots wat complexer en vereist handvaardigheid, bijvoorbeeld bij het boren.

Led plintverlichting,verlichting die meer kan

Direct werklicht creëren of indirect en sfeervol in de spotlights zetten. Vrij boven het werkblad gemonteerd als zwevend statement of verborgen geïntegreerd in kasten, nissen of handgrepen. Afhankelijk van de gewenste functie en de ruimtelijke omstandigheden.
Plan je een nieuwe keuken? Denk dan ook aan de led plintverlichting.Met led plintverlichting in de keuken creëer je een gezellige sfeer.

Bed, keuken of trap – effecten met Led plint verlichting

Laten we het bij de huidige opties houden: ondanks het subtiele licht is indirecte verlichting geschikt voor interessante lichteffecten in huis. Want naast het vriendelijke karakter dat een ruimte ermee krijgt, kunnen we nog meer met het licht doen.Led plintverlichting is de echte sfeer maker.

Plinten kunnen niet alleen de muur beschermen. De keuze is aan jou: verbeter je oriëntatie in de schemering of in het donker. Maak de wand optisch los van de vloer en creëer lichtheid, zelfs in krappe ruimtes. Of zet je kamers in een ander licht met led plintverlichting die over het wandoppervlak uitstraalt. Jij bepaalt het karakter.

Om uw ideeën te verwezenlijken heeft u een breed scala aan mogelijkheden: Met directe of indirecte verlichting, met wit- of kleurtinten. Als plint of plint. En dankzij de flexibiliteit van de led plintverlichting passen ze perfect in andere toepassingsgebieden. In bedrijven bijvoorbeeld met trapverlichting om de veiligheid te vergroten.In de gastronomie bijvoorbeeld met lichtkoofen en wandpanelen voor een bij het moment van de dag passende sfeer dankzij gekleurde verlichting. Of in de badkamer met lichte lijnen en nissen voor de feelgoodfactor .

Led plintverlichting in een oogopslag:

• oriëntatie
• Optische vergroting van de kamer
• Sfeer creëren
• Wit en kleuren
• Ook voor bases
• Flexibel te combineren

LED strips voor indirecte verlichting

Met de LED-strips en de Led plintverlichting tover je de mooiste effecten door middel van indirecte verlichting. In uw keuken kunt u indirecte verlichting aanbrengen door bijvoorbeeld lichtstrips onder het werkblad of onder de keukenkasten te plaatsen. Onze aluminium metalen profielen zijn geschikt voor het bevestigen van de indirecte verlichting optimaal. Zo zie je de lichtstrips of de ledstrips niet als je indirecte verlichting in de keuken wilt. U kunt een grote verscheidenheid aan kleuren gebruiken die passen bij de keukeninrichting of in een warm wit dat indirecte verlichting creëert.

De LED-strips en ook de LEd plintverlichting hebben als voordeel dat ze zeer weinig warmte afgeven. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om de LED’s voor onbepaalde tijd te gebruiken. Je kunt de lichtstrips bijvoorbeeld ook aan de gordijnrail bevestigen. Dit zorgt ook voor indirecte verlichting en ziet er erg mooi uit, zeker in combinatie met stucwerk. Maar je kunt de ledstrips ook in vitrines of op je woonkamerkast bevestigen, waardoor er een prachtige gloed ontstaat in de door jou gewenste kleur.

Maar ook hier komt de LED-technologie om de hoek kijken en kan anders worden ingesteld met een dimmer of de afstandsbediening. Met deze indirecte verlichting kunt u een fascinerende sfeer creëren en voor individuele verlichting zorgen. Met de LED-technologie is een uitgebreide en eenvoudige bediening mogelijk. wat zorgt voor een prachtige gloed in de kleur naar keuze.

Led plintverlichting in de keuken

LED-lampen, spaarlampen of halogeenlampen?
lampen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en met verschillende lamptypes:

 • Spaarlampen – werken efficiënt en hebben een lange levensduur. Ze ontwikkelen hun volledige helderheid echter slechts langzaam. Deze lampen zijn ook relatief duur.
 • LED-lampen – branden direct na het inschakelen. Bovendien zijn deze lampen zeer efficiënt. In vergelijking met andere soorten lampen zetten ze de meeste energie om in licht.
 • Halogeenlampen – overtuigen met briljant licht en zeer goede kleurweergave. In ruil daarvoor verbruiken deze lampen meer energie dan led- en spaarlampen.

Het verlichtingssysteem voor de keuken moet goed doordacht en zorgvuldig worden gepland: kast- of onderkastverlichting in de keuken zorgt voor goede werkomstandigheden, terwijl plafondlampen een sfeervolle sfeer creëren. Of het nu gedimd is voor een gezellig samenzijn met het gezin of met spannende kleurwisselingen voor het volgende feest – er is een grote keuze aan kleuren, vormen en lamptypes. De led plintverlichting is de echte sfeermaker in de keuken.

Badkamer LED plintverlichting

LED strips zijn altijd geschikt voor de badkamer wanneer er bijzondere lichtsituaties moeten worden gecreëerd, bijvoorbeeld bij gekleurde randverlichting van het bad of de douche.

Voor de badkamer zijn ledstrips in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar:

 • Eenvoudige varianten gebruiken warmwitte of koudwitte SMD-leds en verlichten de badkamer in deze basiskleur.
  Led plint verlichting met geïntegreerde RGB-leds kunnen oplichten in de kleuren rood, geel en blauw. De lichtkleur kan individueel worden ingesteld en gewijzigd.
 • LED strips zijn flexibel en daardoor overal eenvoudig te bevestigen. Veel modellen hebben al een lijm op de achterkant om het bevestigen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ze overtuigen ook door hun lange levensduur en laag energieverbruik.

led plintverlichting bediening in de badkamer

Led plintverlichting dimmer

LED-strips  zijn mogelijk compatibel met dimmers. Het is belangrijk dat de strips door de fabrikant als dimbaar gemarkeerd zijn. Er wordt ook onderscheid gemaakt tussen faseaansnijding en faseafsnijdingsdimmers – welke voor de werking nodig zijn, vindt u vaak in de informatie van de fabrikant.

afstandsbediening

LED plint verlichting  die gecombineerd kunnen worden met een afstandsbediening zijn doorgaans zeer flexibel in hun verlichtingseigenschappen. Afhankelijk van het model kan niet alleen de helderheid van de lamp, maar ook de lichtkleur worden geregeld met een afstandsbediening. Dit maakt het mogelijk om lichtconcepten te creëren die door de gebruiker kunnen worden aangepast aan verschillende toepassingsgebieden of tijdstippen van de dag.De led plintverlichting is de echte sfeermaker in de badkamer.

Montage opties

LED strips  worden geleverd met een zelfklevend oppervlak of kunnen worden bevestigd met klembeugels of schroeven. Het is ook mogelijk om losse ledstrips  te gebruiken,deze kunnen decoratief om objecten worden gewikkeld of erop worden gedrapeerd.

Led plintverlichting als achtergrondverlichting

Je hebt het vast al eens eerder gezien, de nieuwe televisies die een licht op de muur laten schijnen en zo voor fascinerende verlichting zorgen. Dat kan met de ledstrips in huis. Zo’n LED-balk kun je niet alleen op je televisie gebruiken, maar ook op veel andere meubels. U zult versteld staan van het effect dat de LED-achtergrondverlichting zal hebben. Een grote spiegel boven het dressoir is bijvoorbeeld een fascinerende manier om LED-achtergrondverlichting te creëren.

Of heb je een favoriete foto die je wilt laten zien? Het gebruik van de LED-strips om een optimale LED-achtergrondverlichting te bereiken is heel eenvoudig. De LED techniek van de zelfklevende LED strips is hier ideaal voor. Deze hoeven alleen op de achterkant van het object te worden gelijmd.

De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Ook in andere ruimtes zoals de slaapkamer of in de gang achter de spiegel kun je naar eigen wens bepalen. De LED bar is overal te gebruiken waar je een bijzonder licht wilt geven. Daarnaast is de LED-achtergrondverlichting te kiezen in een grote verscheidenheid aan kleuren. Of het nu in groen, blauw, rood of paars is maar ook in een prachtig wit. Ook voor de LED achtergrondverlichting kun je kiezen tussen warm wit en koud wit. U kunt de fascinerende LED-achtergrondverlichting naar uw wensen ontwerpen, bijvoorbeeld in Ook in andere ruimtes zoals de slaapkamer of in de gang achter de spiegel kun je naar eigen wens bepalen.

Breng een ruimte in het juiste licht met sfeervolle LED verlichting

De LED techniek maakt het mogelijk dat een ruimte met de LED plintverlichting altijd in de juiste sfeer verlicht kan worden. Hiervoor zijn de verschillende kleuren beschikbaar en de LED techniek in de vorm van dimmers en afstandsbedieningen. Prettige kleuren zoals warm wit, beige en intensere kleuren zoals rood, violet, blauw en groen zijn beschikbaar voor sfeervolle LED verlichting. Met LED-technologie kan de LED-verlichting worden aangepast en gedimd afhankelijk van de stemming. Voor ontspannende uren wordt het licht naar wens gedimd.

Met de LED-technologie via afstandsbediening kan een kleurwisselprogramma worden opgeslagen dat steeds opnieuw wordt herhaald en zorgt voor veel afwisseling en effecten in de LED-verlichting. Maar ook in andere ruimtes, zoals je badkamer, met de juiste ledtechniek en de juiste ledverlichting creëer je een kleine wellnessoase. De slaapkamer is ook een ruimte waarin je met mooie led-verlichting een spannende sfeer kunt oproepen. Plafondlampen, wandlampen en spots zijn ook te combineren met led-verlichting.