Gevelverlichting buiten

gevellamp
Accepteren

wandlamp gevel
Accepteren
gevellamp veilig
Accepteren
gevellamp
Accepteren

gevellamp wit
Accepteren
wandlamp buiten gevel
Accepteren

Gevelverlichting buiten

Verlichting vervult niet alleen belangrijke taken in huis, maar ook ervoor. Het vergemakkelijkt de oriëntatie van de thuiskomers en de gasten en zorgt voor veiligheid , vooral in de onherbergzame herfst- en wintermaanden . Plassen, bevroren ijs, afgebroken takken, rondslingerend speelgoed en andere obstakels worden in een vroeg stadium herkend. Fel licht voorkomt zo vallen en verwondingen. Tegelijkertijd wijst het de weg naar uitbreken en aankomen en creëert het een uitnodigende sfeer die bewoners en bezoekers van ver verwelkomt.De gevelverlichting buiten creëert een veilige omgeving.

Functie Gevelverlichting buiten

De buitenverlichting aan de woning brengt de architectuur echt tot leven en geeft elke woning ‘s avonds een betoverend gezicht. Het licht creëert een uitnodigende sfeer en draagt ​​de huiselijke charme naar buiten.Met Gevelverlichting buiten creëer je een veilige situatie.

gevelverlichting buiten

Een esthetische gevelverlichting buiten speelt met een dynamisch spel van licht en schaduw . Want in het donker komen het licht en de details die het verlicht pas echt tot hun recht. Ook is het van belang om het energieverbruik voor huisverlichting zo laag mogelijk te houden en lichte emissies die schadelijk zijn voor dieren en planten te vermijden .

Om deze reden wordt een uitgebreide verlichting van de gehele gevel grotendeels vermeden. In plaats daarvan is het beter om individuele accentverlichting te plaatsen die zich op een duidelijke afstand van elkaar bevindt en een regelmatig patroon laat zien. Op deze manier brengen schijnwerpers, spots, downlights en uplights de structuur van de gevel naar voren en brengen architectonische kenmerken zoals bogen, kolommen, wanduitsteeksels, stucwerk, kroonlijsten en erkers naar voren. Verschillende verlichtingssterktes en lichtkleuren helpen ook om individuele gevelelementen te benadrukken.

De meeste mensen geven de voorkeur aan subtiele accentverlichting voor woonverlichting. Zo kunnen links en rechts van de huisingang wandlampen met een naar beneden en/of naar boven gerichte lichtbundel worden gemonteerd. Een brede lichtkegel geeft het huis een huiselijke en gezellige charme , terwijl gebundeld licht er eleganter en representatiever uitziet . In principe moet de stralingshoek zo gekozen worden dat er geen licht door de ramen schijnt en de bewoners verblind worden als ze naar buiten kijken.De gevelverlichting buiten creëert een veilige omgeving.

Met behulp van downlights tovert u op vrije muurvlakken zonder ramen een aantrekkelijk spel van licht en schaduw , dat het duister van zijn griezeligheid berooft. In het strijklicht van inbouwspots komt de oppervlaktestructuur van natuurstenen wanden goed tot zijn recht. Wil je daarentegen een mooie gevelschildering of een grote stapel brandhout in de schijnwerpers zetten, dan zijn verrijdbare vloerspots het beste, die op afstand voor het huis worden opgesteld en weer van positie kunnen worden veranderd en opnieuw.

Samenvattend kan men stellen dat er veel opties zijn voor esthetische gevelverlichting en dat het de moeite waard is om een ​​beetje te experimenteren. Bij dit alles is het alleen belangrijk dat de individuele lichtaccenten resulteren in een harmonieus totaalbeeld . Op het gebied van energie-efficiëntie zijn hier ook LED-lampen met een hoog lichtrendement in trek. Daarnaast zorgen schemerschakelaars en timers ervoor dat de kosten binnen redelijke grenzen blijven. Met Gevelverlichting buiten creëer je een veilige situatie.

Licht bij de ingang van het huis

Een vriendelijk ontwerp van de ingang van het huis wekt de verwachting van thuis . Helder, warm licht schept een aangename sfeer en heeft tegelijkertijd een praktisch voordeel: sleutels en sloten zijn snel te vinden en bezoekers vinden gemakkelijker hun weg , terwijl fel licht potentiële indringers afschrikt .De gevelverlichting buiten creëert een veilige omgeving.

Zoals overal zijn er diverse mogelijkheden voor sfeervolle en functionele verlichting bij de entree van de woning. Wandlampen met bijvoorbeeld eenvoudig te reinigen opalen glazen afdekkingen stralen zacht, indirect licht uit . Dankzij hen herkennen de bewoners meteen de gezichtsuitdrukkingen van de bezoekers , die op hun beurt niet verblind worden door het licht.

Welke hoogte gevelverlichting

Voor optimale lichtomstandigheden installeert u de buitenwandlampen het beste op ooghoogte , d.w.z. ongeveer driekwart van de hoogte van het deurkozijn. Verder dienen deze minimaal de beschermingsklasse IP43 te hebben , zodat ze voldoende gewapend zijn tegen de ongunstige weersomstandigheden .De gevelverlichting buiten creëert een veilige omgeving.

Plafondlamp als gevellamp

Plafondlampen zijn ook erg populair als entreeverlichting , die – geïntegreerd in luifels of dakoverstekken – trappen, richels en trappen tegelijkertijd verlichten. Met behulp van meerdere breedstralende downlights kan ook een uitgebreide verlichting van het entreegebied worden bereikt. Extra wandinbouwlampen langs de trap maken elke trede goed zichtbaar en zorgen zo voor nog meer veiligheid. Voor energiebesparende verlichting van de huisingang is het raadzaam om efficiënte lichtbronnen zoals LED’s te gebruiken en ook om de lampen uit te rusten met een schemerschakelaar of een bewegingsmelder. Met Gevelverlichting buiten creëer je een veilige situatie.

Carport verlichting


Waarom de gevel verlichten?

Met gevelverlichting laat u uw huis van zijn mooiste kant zien. Spelen met licht en schaduw, dat maakt de gevel nog interessanter. Veel lampen hebben al een prachtig schaduwspel. Zo niet, neem dan gewoon meerdere lampen, hiermee kunnen ook mooie effecten worden bereikt.

Welke lampen zijn geschikt als gevellamp?

U kent nu de voordelen van gevelverlichting, de volgende stap is het vinden van de juiste buitenverlichting. In principe zijn drie soorten lampen geschikt:

  • Vloerlampen
  • Wandlampen
  • Plafondverlichting

Vloerlampen voor buiten

Met een vloerlamp verlicht je de gevel van onderaf. Afhankelijk van de hoek waaronder de lichtstraal de gevel raakt, kan een enkele lamp grote oppervlakken bestrijken. Het licht is aan de bovenkant van de muur zachter dan aan de onderkant.

Naast spots zijn er ook inbouw vloerlampen. Spots met een grondpen zijn ook een alternatief als er geen verharde ruimte naast het huis is. U hoeft dan alleen nog maar geschikte ondergrondse kabels naar de verschillende armaturen te leggen.

Wandlampen voor buiten

Wandlampen worden gebruikt waar de actie is. Ze kunnen worden gebruikt om geweldige licht-schaduweffecten op de gevel te toveren. Er zijn zeker verschillen tussen de individuele wandlampen. Sommige schijnen alleen naar beneden, andere in alle richtingen en dan zijn er nog die licht naar boven en naar beneden afgeven.De gevelverlichting buiten creëert een veilige omgeving.

Voor gebouwen met één verdieping zijn naar beneden schijnende lampen die in het midden van de gevel zijn geïnstalleerd voldoende. Voor huizen met meerdere verdiepingen zijn wandlampen die naar boven en naar beneden schijnen meer aan te bevelen.De gevelverlichting buiten creëert een veilige omgeving.

Plafondlampen voor buiten

Plafondlampen kun je alleen gebruiken als je huis een bijbehorende overstek heeft. Dit is echter meestal het geval bij huizen met een schuin dak. Plafondlampen zijn bijzonder beschermd tegen regen.

Je hebt de keuze tussen opbouw- en inbouwlampen. Verdeel de lampen zo over de gevel dat de lichtkegels elkaar enigszins overlappen. De hele gevel wordt dan verlicht. Merk op dat het licht zachter en zachter wordt naarmate het naar beneden beweegt.De gevelverlichting buiten creëert een veilige omgeving.

LED of halogeen?

Over het algemeen raden we LED-verlichting aan voor gevelverlichting. LED-lampen zijn zuinig in energieverbruik en hebben een lange levensduur. Ze zijn daarom perfect voor een lamp die dagelijks vele uren wordt gebruikt.

Misschien houdt u toch van halogeenlicht, dat een zeer natuurlijke kleurweergave heeft en waarvan het frequentiespectrum vergelijkbaar is met dat van de zon. Het is ook waarschijnlijker dat er een strooilicht wordt geproduceerd, terwijl het licht van een LED-lamp meer geconcentreerd is. Met Gevelverlichting buiten creëer je een veilige situatie.

Welke lichtkleur moet ik gebruiken?

Lampen met een hogere kleurtemperatuur geven een koel, wit licht. Als de kleurtemperatuur daalt, wordt de lichtkleur warmer en warmer en krijgt een oranje tint. Dit wordt vermeld in Kelvin. Warm wit licht is tussen 2000 en 3300 Kelvin, vanaf 3300 Kelvin begint het witte licht.Gevelverlichting buiten is een een echte sfeer maker.

Het is helemaal aan jou om te beslissen welke lichtkleur je gebruikt voor de gevelverlichting. Meestal worden koelere tinten gebruikt in moderne huizen, terwijl warme tinten populairder zijn in landhuisstijlen.

Zet uw gebouw in het juiste licht

Of het nu gaat om bijzondere planten in de tuin, een standbeeld in het stadspark of een mooie gevel – er zijn veel manieren om ook in het donker verschillende objecten onder de aandacht te brengen.

Om bijvoorbeeld een groter gebied te verlichten zijn de breedstralers bijzonder geschikt. Omdat de spots voor gevelverlichting meestal buiten worden opgesteld, zijn de spots zeer robuust. Meestal gemaakt van roestvrij, resistent roestvrij staal. Je bent net zo flexibel met de kleur van de behuizing als met het ontwerp. Want de schijnwerpers zijn ook verkrijgbaar met bewegingsmelders of asymmetrische lichtuittreding. Heb je een lichtbron nodig voor puntverlichting voor gevelverlichting? Dan raden wij de mini buitenspots aan. Ze geven niet alleen warm wit licht, maar kunnen ook aan de vloer, het plafond of de muur worden bevestigd. Niets staat een individueel lichtconcept in de weg. Met Gevelverlichting buiten creëer je een veilige situatie.

Buitenverlichting voor de gevel

De verlichting van de buitenruimten vervult belangrijke functies: veiligheid en oriëntatie staan ​​voorop. Met een doordacht lichtconcept worden afzonderlijke ruimtes, toegangswegen of parkeerplaatsen sfeervol verlicht, zodat gasten en bewoners met behulp van het licht worden geleid. Een belangrijk aspect van succesvolle verlichting in buitenruimtes is de representatieve functie.

Intelligente lichtconcepten

Het gebruik van sensoren en energiebesparende lichtbronnen is aan te raden, zodat je niet alleen qua design voorop loopt, maar ook qua techniek de toekomst bijhoudt. Zo rondt u het verlichtingsconcept af: De verlichting die op de gevel rond het huis wordt verdeeld, kan worden aangevuld met bewegingsmelders, aanwezigheids- en schemersensoren. De technologie is ontworpen om het energieverbruik te minimaliseren en het nut te maximaliseren. De gevelverlichting buiten creëert een veilige omgeving.

Zodra een persoon zich in het gebied van de sensoren bevindt, wordt het licht ingeschakeld – en alleen dan. Voor u betekent dit: Er wordt alleen energie verbruikt als licht echt nodig is. En als u bijzonder belang hecht aan het ‘s nachts ingeschakelde licht – of het nu voor de veiligheid is of om het externe effect te ergroten – gebruik dan een schemerschakelaarWandlampen met bewegingsmelders zijn een integraal onderdeel van een intelligent lichtconcept. Hetzelfde geldt voor energiezuinige lichtbronnen.De gevelverlichting buiten creëert een veilige omgeving.

Licht voor de weg naar huis

De verlichting van de paden wordt vooral gebruikt voor oriëntatie en veiligheid , minder voor de decoratieve verlichtingsinrichting van het pand. De aard van het pad , eventuele hoogteverschillen alsmede trappen en treden dienen duidelijk herkenbaar te zijn, zodat struikelgevaar tijdig kan worden opgemerkt en ongevallen worden voorkomen.

Vooral sokkellampen, bolderlampen, mastlampen en lantaarns hebben zich bewezen . Ze stralen gelijkmatig fel licht uit zonder te worden bedekt door bladeren of sneeuw. Bovendien kan hun locatie worden gekozen om te passen bij de kenmerken van het onroerend goed, zoals locatie op een heuvel of kronkelende paden.

Als de paden langs keermuren of de woning zelf leiden, zijn inbouwspots ook mogelijk . In de dakrand is ook Downlights met brede lichtkegel en zachte schaduwbaan te integreren. Ze zorgen niet alleen voor voldoende helder licht om te zien, maar creëren ook een decoratieve lichtsfeer door een dynamische afwisseling van licht en schaduw op de huismuur te toveren.Met Gevelverlichting buiten creëer je een veilige situatie.

Licht voor terras en balkon

Vooral op warme zomeravonden blijven we graag langer buiten, of het nu is om te genieten van een diner, een praatje met vrienden of om te ontspannen met muziek of een goed boek. Sfeerlicht zorgt voor een passend helderheidsniveau en een comfortabele sfeer om je goed te voelen.

Bijzonder geschikt zijn decoratieve wandlampen die passen bij de bouw- of tuinstijl. Ook vloer- en tafellampen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik buitenshuis, zorgen voor een heldere, vriendelijke lichtsfeer. Uw pluspunt: Ze kunnen flexibel worden gebruikt, zodat elk gewenst gebied met direct licht kan worden verlicht.Met Gevelverlichting buiten creëer je een veilige situatie.

Wie de voorkeur geeft aan onopvallende lichtbronnen doet er goed aan om breedstralende inbouwplafondlampen te gebruiken . Ze kunnen eenvoudig in dakranden worden geïntegreerd en worden gecombineerd met een dimmer, zodat voor elke gelegenheid de juiste lichtsfeer kan worden gecreëerd. Als het hele terras overdekt is, is het zelfs mogelijk om met meerdere inbouwspots een sprankelende sterrenhemel te toveren.Decoratieve designlampen geven ook een zacht licht om naar te kijken en voegen extra waarde toe aan de sfeer.