Slaapkamer verlichting

lamp slaapkamer
Accepteren

slaapkamer lamp
Accepteren
slaapkamer verlichting mooie lampp
Accepteren
slaapkamer tafellamp nachtkastje
Accepteren

slaapkamer verlichting hanglamp
Accepteren
slaapkamer plafondverlichting
Accepteren
slaapkamer verlichting hanglamp
Accepteren

hang lamp slaapkamer
Accepteren
slaapkamer lamp
Accepteren
slaapkamer hang lamp mooi en prachtig
Accepteren

slaapkamer nacktkastje lamp
Accepteren
lamp slaapkamer
Accepteren
touwlamp slaapkamer verlichting
Accepteren

slaapkamer lamp nachtkastje
Accepteren
slaapkamer verlichting
Accepteren
romantische slaapkamer verlichting
Accepteren

romantische slaapkamer lamp
Accepteren
slaapkamer lamp
Accepteren

Welke Slaapkamer verlichting

Het is meestal altijd donker in de slaapkamer. Tenzij je liever een nachtlampje hebt. Maar er zijn natuurlijk ook veel scenario’s denkbaar waarin de slaapkamer functionele of sfeervolle verlichting nodig heeft. Bijvoorbeeld om ‘s avonds door een boek te bladeren , voor romantische uurtjes of om je aan te kleden en te stylen . Het behoeft geen betoog dat een enkele slaapkamer lamp niet genoeg is voor zoveel verschillende situaties, daarom is de volgende vraag volkomen terecht.

Slaapkamer verlichting

Welke lampen voor de slaapkamer?

Eén is niet genoeg, daar waren we het over eens. Wij laten je graag zien welke lampen in de slaapkamer thuishoren

Belangrijke elementen voor uw slaapkamer

Elk concept moet gebaseerd zijn op deze drie pijlers:

 • Basisverlichting is nodig zodat u zich in de donkere winter ‘s morgens en’ s avonds kunt kleden met optimale verlichting en zodat u tijdens het schoonmaken geen vlek mist.
 • Gebiedsverlichting  Spotlampje om bij te lezen mag daar niet ontbreken.
 • Indirecte verlichting in de slaapkamer rondom het bed zorgt voor een gezellige sfeer: ideaal voor romantische uurtjes voor twee. U kunt het beste meerdere lichtbronnen gebruiken op kasten, ladekasten of planken of in de vorm van wandlampen.

Plafondlamp voor in de slaapkamer?

Je kunt er niet omheen, je hebt hem absoluut nodig. Omdat een plafondlamp zorgt voor algemene slaapkamer verlichting . Het kan en moet worden aangevuld met sfeervolle verlichting en sfeervolle accentverlichting . Dit resulteert in een totaalconcept voor alle alledaagse situaties in de slaapkamer.

wandlamp slaapkamer verlichting


Wandlamp voor in de slaapkamer?

Hoe praktisch een wandlamp in de slaapkamer kan zijn, wordt duidelijk als je weet dat ze veel meer kan dan alleen algemene verlichting. Schuin boven het bed aan de muur gemonteerd, concurreert het serieus met de bedlamp. Bijzonder praktisch zijn wandlampen met een extra leeslamp die gebogen kan worden.Nadat de basisverlichting in de slaapkamer is aangebracht, verlicht de accentverlichting niet alleen bepaalde ruimtes gericht, maar zorgt ook individueel voor extra comfort. Een must in de slaapkamer: kleine lampjes op het hoofdeinde van het bed. Of het nu een tafel- of wandlamp is – zo accentueer je het slaapgedeelte en heb je voldoende licht om te lezen en naar bed te gaan.

Hanglamp voor in de slaapkamer?

Een hanglamp als slaapkamer verlichting is zeker decoratief . En het kan ook romantisch en speels zijn.Afhankelijk van het model kan hij een blikvanger worden in de slaapkamer als hij helemaal niet is ingeschakeld. Als elektriciteit een rol speelt, creëer je een stijlvol lichteiland in je meest besloten kamer.

Bedlamp voor in de slaapkamer?

Als slaapkamer verlichting valt hij meer op dan alle andere en mag natuurlijk niet ontbreken: de bed lamp . Als je de nieuwste bestseller door de spanning voor het slapengaan nauwelijks kunt neerleggen, wil je hem niet missen. En er zijn veel modellen – voor elke stijl en smaak is er zeker het juiste.

Een kroonluchter voor in de slaapkamer

Als u van luxe houdt en de nacht als een koning wilt doorbrengen, kunt u zelfs flirten met een kroonluchter als slaapkamer verlichting. En om eerlijk te zijn: waarom niet? Want pompeus en stijlvol mogen niet alleen de kamers waarmee u uw smaak presenteert, worden ingericht. Ook uw privé ruimtes verdienen een extra dosis luxe .

Een vloerlamp voor in de slaapkamer

Voor sfeervolle licht eilanden is hij altijd beschikbaar. Dit geldt natuurlijk ook voor de slaapkamer verlichting. Als u voldoende ruimte heeft, kunt u ook kiezen voor een uitgestrekt, ruimte verslindend lichtobject. Bijvoorbeeld een mooie driepoot-vloerlamp met een verheven charme.


vloerlamp alpkMER

Licht voor in de kledingkast

In het halfduister naar je favoriete kleding zoeken en, als je geluk hebt, een kleurencombinatie kiezen die bij daglicht misschien niet geschikt blijkt te zijn? Dat overkomt je niet als je inbouw meubelverlichting of ledstrips gebruikt voor je slaapkamerkast. Geen must voor het verlichtingsconcept in de slaapkamer, maar een welkome verhoging van het comfort.

romantische verlichting in de slaapkamer?

Het mag niet te fel zijn. Bij voorkeur gedimd en indirect zou leuk zijn. Dat is al duidelijk. Dan mag een dimbaar model zeker op uw checklist worden geplaatst. En je wilt natuurlijk ook niet direct in de lamp kijken. Het zou geweldig zijn als het zachte, aangename licht door het plafond of de muur wordt gereflecteerd en zo een romantische feelgood- sfeer creëert . Alle armaturen die hun licht op de muur werpen en niet rechtstreeks de ruimte in, komen in aanmerking. Van wandlampen tot plafondlampen, de ideale slaapkamer verlichting.

De meeste mensen vinden het prettig om één of meerdere extra lichtbronnen op het bed te hebben. Dit kan in de vorm van bedlampjes of vaste wandlampen boven het bed. Je moet ervoor zorgen dat het licht niet verblindt. Indirect of diffuus, zacht licht wordt als bijzonder aangenaam ervaren. Wie graag veel in bed leest, geeft de voorkeur aan lampen met draai- of zwenkarmen; zo kan het licht altijd precies worden uitgelijnd. Zorg er tijdens de installatie voor dat de lichtschakelaar gemakkelijk bereikbaar is vanuit het bed. Met omschakelaar of meervoudige schakelaar kunnen afzonderlijk schakelbare lampen naar wens worden gedimd, in- en uitgeschakeld.Met de juiste Romantische slaapkamer verlichting creëer je de juiste sfeer.

Indirecte verlichting voor de slaapkamer?

Ja, absoluut, want je weet dat het bijdraagt ​​aan de romantische stemming . Maar beperk je daar niet toe. Doordat er in de slaapkamer veel scenario’s denkbaar zijn waarbij je direct licht zeker goed kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om te lezen. Of voor styling en aankleden.Het wordt pas echt gezellig met indirecte verlichting als slaapkamer verlichting.Het beste kun je eenvoudig energiebesparende LED-strips gebruiken als slaapkamer verlichting die je onder of achter planken , kasten of het bed kunt bevestigen.Maar ook wandlampen met screens zorgen voor prachtige indirecte verlichting in de slaapkamer.

Led verlichting voor de slaapkamer

Over het algemeen kunt u altijd op leds vertrouwen. Omdat moderne LED-technologie zoveel voordelen voor u en het milieu met zich meebrengt dat u eigenlijk niets anders kunt doen. Overtuig uzelf :

 • Met leds bespaar je veel en ben je ook nog eens goed voor het milieu
 • In vergelijking met gloeilampen verbruiken leds 80-90% minder energie
 • LED’s gaan erg lang mee – ze gaan 50 keer langer mee dan gloeilampen
 • U kunt met een gerust hart tot 50.000 uur licht van uw LED-lamp verwachten
 • Met LED-technologie bent u zeker van een uitstekend warmtebeheer voor uw lamp

Slaapkamer verlichting

Maak gewoon mooi licht met elke slaapkamer lamp. Maar niet iedereen kan spannende extra functies bedenken . Je moet goed kijken zodat je het juiste licht in de slaapkamer krijgt. Hier kun je zien wat de slaapkamer verlichting nog meer kan dan afgezien van helder monotoon branden:

Dimbare slaapkamer verlichting

‘s Ochtends moet de slaapkamer verlichting de kamer laten stralen, zodat je je perfect kunt kleden. Maar ‘s avonds is er tijd voor comfort. En natuurlijk wil je de helderheid verminderen. Dat kan met een dimbaar model. Er zijn modellen met een vleugje dimmer of met een Easydim functie.

Smart slaapkamer verlichting

Ontbijten op zondag graag op bed? Dan hoef je niet onnodig op te staan ​​om het licht aan te zetten, te dimmen of de lichtkleur te veranderen. Een afstandsbediening zou super praktisch zijn. Bij slaapkamerlampen met een kleurwisselfunctie wordt dit vaak meegenomen.Ook bij slimme modellen.U kunt zeker zijn van de productdetails in de winkel onder “Leveringsomvang”.

Een slimme woning heeft veel voordelen: veiligheid, comfort, plezier … Dus waarom kiest u niet voor slimme slaapkamer verlichting die kan worden bediend via een app of spraakopdracht ? Als onderdeel van het volledige, gecoördineerde smart home-systeem. Wil je weten hoe je de eerste stap naar een slimme woning zet?Kijk dan op onze blog pagina om de ruimte smart te maken.

Welke stijlen zijn geschikt voor slaapkamerverlichting?

Er zijn veel stijlen – en wat je maar wilt, is toegestaan . Dit geldt natuurlijk ook voor de slaapkamer. Als je bezig bent jeslaapkamer volledig opnieuw in te richten, kijk dan rond voor een nieuwe stijl die een frisse wind in je leefruimte zal brengen. U kunt de eerste suggesties over wat momenteel trending is de woonstijl site’s op het internet

Enkele stijlen in één oogopslag:

 • Modern (tijdloos eenvoudige modellen met technische verfijningen)
 • Design (licht ideeën van bekende design fabrikanten )
 • Landhuis (rustieke charme met veel hout)
 • Marokkaanse (oriëntaals geïnspireerde)
 • Mediterraan (voor een warme, zuidelijke flair)
 • Scandinavisch (eenvoudig, duidelijk en natuurlijk)
 • Vintage (chique met nostalgische factor)

In welke kleuren zijn slaapkamer lampen verkrijgbaar?

Het maakt niet uit of je het simpel in wit, zwart of grijs wilt , helder in sterke tinten of bijzonder pompeus in goud . Voor uw slaapkamers vindt u een lamp in uw favoriete kleur.

Slaapkamer verlichting tips

Of je nu alleen in de slaapkamer wilt relaxen of een romantisch uurtje voor twee wilt plannen: sfeervolle slaapkamerverlichting zorgt voor de gewenste sfeer. Hier zijn de beste tips voor een gezellige sfeer in de slaapkamer:

 • Gebruik indirecte verlichting langs de slaapkamermuur in de vorm van vloerspots die naar boven schijnen of wandlampen die naar beneden schijnen.
 • LED-strips op het hoofdeinde of langs de bedzijden of onder een plank toveren verlichte lichteffecten tevoorschijn – via app of afstandsbediening.
 • Kleine bedlampjes zorgen voor voldoende licht om te lezen. Als ze flexibel zijn, kun je de lamp ook uitlijnen met de hoek van de kamer.
 • Vind je het leuk om met je geliefde naar de sterren te kijken? Dan is verlichting met een sterrenhemel in de slaapkamer een onverslaanbaar romantisch idee.
 • Vul een lege hoek met een staande lamp die dat deel van de kamer subtiel verlicht.
 • Heel praktisch is de bediening van de slaapkamerverlichting via smartphone of spraakopdracht: op verzoek wordt de wandlamp gedimd of helemaal uitgeschakeld als je wilt slapen.

Verheug u op zoete dromen met smaakvol ontworpen slaapkamer verlichting en vind nu online de juiste LED-lampen voor uw verlichtingsconcept!

Hoeveel lumen Slaapkamer verlichting

Het is bekend dat de nacht tegenwoordig niet meer alleen is om te slapen! Gebruik daarom slaapkamerverlichting met verschillende lichtbronnen om voor elke gelegenheid de juiste verlichting bij de hand te hebben. Gecombineerde ledverlichting met polystyreen strips voor directe en indirecte verlichting is hiervoor de ideale oplossing. Voor gezellige basisverlichting en voor romantische uurtjes voor twee is dimbaar indirect licht ideaal, waarmee je in stucwerk ingebouwde ledstrips voor indirecte verlichting kunt verwennen.

Boven de toilettafel en voor de kleerkast kun je gebruik maken van L-vormige of U-vormige stucprofielen, die de indirecte verlichting voortzetten en voldoende ruimte bieden voor het plaatsen van LED-spots met mooie montageframes. Met behulp van zwenkbare inbouwframes kan het licht zo worden versteld dat het niet verblindt, maar alles heerlijk verlicht. Bovendien hoeft u geen afstand te doen van uw geliefde spiegelverlichting of kastverlichting alleen omdat u voor nieuwe meubels heeft gekozen.

Gecombineerde verlichting LED is slaapkamerverlichting met vele voordelen. De lichtstroom voor de indirecte basisverlichting moet 250-450 lm bedragen – de 250 lm komt overeen met een gloeilamp met 25 W vermogen, de 450 lm met een 40 W gloeilamp. Warmwit licht met een kleurtemperatuur van circa 2700 K is het meest geschikt voor de slaapkamerlampen.

De ideale lichtkleur voor het slaapgedeelte

Nadat de lampen in de slaapkamer zijn geselecteerd, rijst de vraag: Welke lichtkleur is het beste om te slapen? De algemene regel is: geel licht ontspant. In de slaapkamer kies je daarom altijd voor warm witte gloeilampen met waarden van 2.600 tot 2.800 Kelvin. Omdat het gele licht het zonlicht nabootst en zo het proces van inslapen en wakker worden aangenamer maakt.

Tips voor het plannen van verlichting in de slaapkamer


Eerst werken, dan plezier – dat geldt ook voor het plannen van de verlichting in de slaapkamer. Want voordat je stijlvolle slaapkamerlampen gaat kiezen, moet je plannen hoeveel lichtbronnen je nodig hebt voor de ideale slaapkamer verlichting.

 • Houd rekening met de grootte van de kamer. Afhankelijk van hoe je slaapkamer is ingericht, moet je een tot twee lichtbronnen per tien vierkante meter leefruimte verwachten.
 • Denk na over de activiteiten waarvoor je licht in de slaapkamer nodig hebt. Heb je een leeshoek, werk- of kleedruimte? Plan dan altijd directe slaapkamer verlichting die deze gebieden dienovereenkomstig verlichten. Zacht, dimbaar licht, dat diffuus wordt verspreid, strekt zich uit over het bed en de zithoek.
 • Zorg dat er op de juiste plekken geschikte lichtpunten of stopcontacten aanwezig zijn voor de door jou gewenste slaapkamerlampen. Zijn er nog donkere hoeken? Plan dan mobiele lampen.

Alles gepland? Begin dan met de basisverlichting in de slaapkamer.

Basisverlichting in de slaapkamer

Het hart van de slaapkamer verlichting is in ieder geval de plafondlamp . Het verdeelt het licht gelijkmatig in de kamer en verlicht het. Heeft u hoge plafonds? Kies dan voor een hanglamp als eyecatcher. Voor lagere plafonds adviseren wij lampen die u direct aan het plafond in de slaapkamer kunt bevestigen – anders wordt er maar een beperkt gebied verlicht. Bijzonder belangrijk voor gezellige verlichting in de slaapkamer: een diffuser die het licht zachtjes gelijkmatig verspreidt.

Dimbare basisverlichting in de slaapkamer


Voor de basisverlichting in de slaapkamer zijn opbouwlampen en spots geschikt , afhankelijk van de indeling en grootte van de ruimte , aan kabel- en mastsystemen of aan stroomrails. Spots hebben het voordeel dat ze flexibel kunnen worden uitgelijnd.Als alternatief kunnen een of meer staande lampen worden gebruikt zorg ook voor voldoende helderheid.Plafondlampen kunnen de ruimte met hun indirecte licht ruimer doen lijken.

De basisverlichting als slaapkamer verlichting moet idealiter een dimfunctie hebben, zodat het licht kan worden aangepast aan het tijdstip van de dag en individuele behoeften en stemmingen. Idealiter is de basisverlichting zowel vanuit de slaapkamerdeur als vanuit het slaapgedeelte te bedienen. Om dit mogelijk te maken, moet u ervoor zorgen dat er bij het plannen van de verlichting meerdere schakelingen in de slaapkamer zijn opgesteld.

Zet accenten met wand- en tafellampen

Nadat de basisverlichting in de slaapkamer is aangebracht, verlicht de accentverlichting niet alleen bepaalde ruimtes gericht, maar zorgt ook individueel voor extra comfort. Een must in de slaapkamer: kleine lampjes op het hoofdeinde van het bed. Of het nu een tafel- of wandlamp is – zo accentueer je het slaapgedeelte en heb je voldoende licht om te lezen en naar bed te gaan.

Onze 4 tips voor romantische slaapkamer verlichting

Heel belangrijk voor een gezellige romantische slaapkamer verlichting in huis: vertrouw op meerdere lichtbronnen in elke ruimte. De elegante hanglamp in de slaapkamer kan bijvoorbeeld worden aangevuld met een lichtsnoer dat het hoofdeinde van het bed in zacht licht baadt. Hier zijn meer ideeën voor aangenaam licht met romantische lichten:

TIP 1
Een lichtketting met warmwitte lichten vormt zowel aan het hoofdeinde als aan de kleerkast een goed figuur. Laat het uiteinde van de lichtslinger gewoon losjes naar beneden hangen. Als je mooie houten planken hebt en deze graag wilt laten zien, kan de ketting in een cirkel op de vloer lopen.

TIP 2
Speelse lampen naast het bed zien er nog beter uit als je bijpassende spiegels boven het nachtkastje hangt. Op deze manier wordt het licht van de armaturen gebroken en de ruimte in gedragen.

TIP 3
Voor een romantische avond moet je de plafondverlichting achterwege laten. Vertrouw liever op een vloerlamp met meerdere lampenkappen en plaats kaarsen van verschillende groottes met schelpen en stenen op een dienblad.

TIP 4
Vergeet typische inrichtingspatronen en denk buiten de kaders. De indrukwekkende kroonluchter moet in de woonkamer staan? Houd je me voor de gek, meen je het serieus als je dat zegt. De barokke blikvanger kan uw badkamer omtoveren tot een exclusieve wellness-oase of de gang omtoveren tot ontvangstruimte.

Romantische slaapkamer verlichting creëren

Licht vervult in de eerste plaats een praktische functie. Maar je moet niet onderschatten hoe gemakkelijk het is om met het juiste licht een bepaalde sfeer te creëren. Simpele kaarsen of waxinelichtjes zorgen voor een romantische sfeer in de slaapkamer. Hoewel dit natuurlijk de makkelijkste en goedkoopste manier is om romantisch samen te zijn in een sfeervolle ambiance, brengen kaarsen altijd grote risico’s met zich mee. Als je niet bij kaarslicht kunt ontspannen uit angst voor een brand in een appartement, moet je daarom een ​​andere vorm van verlichting zoeken om de slaapkamer in romantisch licht te baden. Als je het flikkerende licht niet wilt missen, kun je theelichthouders of kaarsglazen eenvoudig uitrusten met kunstmatige LED-kaarsen.

Ze geven een soortgelijk aangenaam licht, zonder dat er een verhoogd risico op brand is. Maar er zijn natuurlijk ook andere manieren om sfeer te creëren zonder kaarslicht. Om de lampenkap van de plafondlamp of bedlamp kun je bijvoorbeeld transparante stof of een doek wikkelen. Hierdoor verdwijnen harde en ongunstige slagschaduwen, waardoor de gehele atmosfeer zachter wordt. Natuurlijk zorgen rode stoffen voor die speciale romantische slaapkamer verlichting.