Schuur verlichting


 

 

 

 

Schuur verlichting

Goede schuur verlichting is erg belangrijk om af en toe werkzaamheden te kunnen verrichten of om bepaalde voorwerpen snel te kunnen vinden. Ook is het belangrijk om de juiste kleur, helderheid en aantal lampen te gebruiken. Lees verder voor nog meer inspiratie te krijgen voor de juiste schuur verlichting voor elke schuur, van kleine tot grote schuur. Wij vertellen u graag meer over de voordelen van LED schuur verlichting en waar u op moet letten

schuur verlichting

Wat voor soort schuur verlichting?

In schuren met een plafond tot 5 meter hoogte zijn LED buizen de meest voorkomende vorm van verlichting. De lichtopbrengst is goed en wordt veel gebruikt. Daarnaast komt er veel licht uit de LED buizen en LED TL lampen.Voor lschuren met een zeer hoog plafond adviseren wij LED stralers. Deze lampen hebben een hoge lichtopbrengst en kunnen met slechts een paar lampen grote ruimtes goed verlichten.Lees verder om nog meer schuur verlichting inspiratie te krijgen.

wat is de juiste kleurtemperatuur schuur verlichting

De kleurtemperatuur wordt weergegeven in Kelvin (K). Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe kouder de lichtkleur. Voor roos raden wij het gebruik van neutraal wit (4000 K) of koel wit (6500 K) aan . Heeft u al TL-buizen en wilt u deze vervangen? Dan kun je ook kijken naar de kleurcode op de tl-buizen. Neutraal wit is 840 en koel wit is 865. Wil je meer weten over welke kleur waarvoor wordt gebruikt, lees dan op onze site het artikel over kleurtemperatuur

Hoeveel lampen in mijn schuur heb ik nodig?

In een schuur die gebruikt wordt om te knutselen is het fijn om veel licht te hebben dat goed verdeeld is over de ruimte. Het kan best lastig zijn om elke keer aan je zijde te gaan staan om ervoor te zorgen dat de schaduw weggaat en je kunt zien wat je aan het doen bent. Het is daarom belangrijk dat je sterke led-lichtstrips of vochtwerende lampen installeert.

Voordelen van schuur led-verlichting

Led verlichting kopen is een goede investering aangezien de verlichting duurzaam, milieuvriendelijk en energiezuinig is. Hieronder de belangrijkste voordelen van led-verlichting:

• Door over te stappen op led-verlichting bespaart u tot wel 65% ten opzichte van fluorescentielampen.
• LED-verlichting gaat lang mee, tot wel 50.000 uur;
• LED lampen geven direct vol licht, je hoeft niet meer te wachten om de verlichting te “starten”.
• Denk bij het gebruik van LED-verlichting aan het milieu, heb minder elektronisch afval en gebruik meer recyclebare materialen.
• De lichtverdeling is geoptimaliseerd zodat je je beter kunt oriënteren in de ruimte

Een vochtige schuur verlichten

ls je een redelijk vochtige schuur hebt, is het verstandig om te kiezen voor waterdichte lampen. De vochtbestendige armaturen zijn ook verkrijgbaar voor 2 LED TL buizen, waardoor u een bijzonder hoge lichtopbrengst kunt behalen. Ook kunt u de waterdichte lampen aansluiten doordat er aan beide zijden gaten zijn geboord. Je krijgt per lamp 2 schroefverbindingen (waterdichte kabeldoorvoeren) zodat je de kabels aan beide zijden waterdicht kunt aansluiten. Hierdoor kun je de bedrading door de lampen laten lopen. Zo plaats je gemakkelijk een groot aantal LED lampjes achter elkaar en ziet het er ook nog eens elegant uit!

Gevelverlichting op zonne-energie

Zonnelampen gebruiken de zon als duurzame energieleverancier. Bijzonder praktisch voor het tuinhuisje is dat er geen kabels hoeven te worden gelegd. De gevellampen hebben geen stroomkosten, maar hebben afhankelijk van het product een bepaald aantal zonuren nodig om op te laden.Lees verder om nog meer inspiratie te krijgen voor de mooiste en de beste schuur verlichting,

Hoeveel lampen in je schuur

In de regel brengen mensen de dag weinig door in schuur. Schuur verlichting zou eigenlijk niet nodig moeten zijn, maar verre van dat. De verlichting van deschuuris net zo belangrijk als de inrichting. Bij mooi weer kan de avond langer duren. en kun je lekker klussen in je schuur,dus dan is goede schuur verlichting op de werkplek wel nodig.

Maar goede verlichting kan de avond perfect maken. Daarnaast is een schuur perfect als er even een regenbui komt en het ineens behoorlijk donker wordt.

Diverse schuur verlichting

In principe zijn er geen vaste regels of limieten voor schuur verlichting. Het aanbod van verschillende lampen is uitgebreid:

• Plafondverlichting
• Wandlampen
• Vloerlampen
• Vloerverlichting
• Tafellampen

Waar moet je op letten bij het kopen van schuur verlichting?

Nog voordat de eigenlijke schuur wordt gebouwd, moet er nagedacht worden over schuur verlichting. Conventionele armaturen hebben elektriciteit nodig, wat betekent dat er voldoende kabels moeten worden gelegd om de lampen aan te sluiten.Bovendien moeten er voldoende stopcontacten worden gepland. Ze moeten op verstandige plaatsen staan om een mooie schuur verlichting in de schuur mogelijk te maken.De stroomkabels mogen geen struikelgevaar vormen en dieren mogen er niet bij kunnen.

Schuur verlichting met solar

Wil je je een natuur en milieuvriendelijk schuur maken, dan is schuur verlichting met zonne-energie aan te raden. De zonne-energie kan niet alleen voor buiten gebruikt worden, maar is ook geschikt voor binnen. De functie is vrij eenvoudig. Zonnepanelen die op het dak worden geplaatst zijn ideaal voor verlichting in de schuur.Ze laden en sparen de hele dag door. De energie wordt opgeslagen in een speciale zonnebatterij en komt vrij wanneer het licht wordt ingeschakeld. In de buitenverlichting zijn de individuele spots voorzien van hun eigen zonnemodules. Deze vangt het daglicht op en geeft het weer af zodra de schemering invalt. De lichten beginnen al te schijnen.

De voordelen van een zonne-energievoorziening zijn onverslaanbaar. Een zonnesysteem is eenvoudig te installeren en ongecompliceerd in gebruik.Elektriciteit is niet meer nodig en u bespaart energie en kosten. Afhankelijk van het model en de grootte bedient u de hele tuin met solarverlichting. Idealiter is dit type verlichting ideaal waar er geen stopcontact in de buurt is.

Wand-, plafond- en hanglampen als schuur verlichting

Deze armaturen voor buitengebruik zijn verkrijgbaar met leds, bewegings- of schemersensoren . Een wandlamp naast de deur van het tuinhuis zorgt ervoor dat de entree optimaal wordt verlicht.Met tuinwandlampen kunnen ook individuele bomen of struiken perfect in scène worden gezet.Buitenwandlampen zijn er in vele uitvoeringen, bijvoorbeeld als paaltverlichting of lantaarn.De vorm van de armatuur bepaalt hoe ver het licht reikt. Een tuinlamp met bewegingsmelder heeft een extra handig effect, omdat het het voor ongenode gasten moeilijker maakt om ongemerkt het huis te naderen.

Vloer-, sokkel- en sokkellampen voor het aanlichten van de schuur

Sokkel- en sokkellampen creëren een sfeervolle ambiance in de buitenruimte. Er is een verscheidenheid aan ontwerpen beschikbaar, van futuristische ontwerpen tot oude straatlantaarns. Kleine sokkellampen zijn ook perfect om muren en kleine bordessen zichtbaar te maken. Op het terras of rondom de schuur zijn ze een ideale aanvulling op een buitenwandlamp. Ze werken vaak op batterijen en hebben dus geen stroombron nodig.

Grondspots voor aanlichten schuur

Ook het assortiment grondspots voor buiten is zeer divers. U kunt kiezen uit verschillende kleuren , of de lichtstraal op de klassieke manier omhoog moet of dat deze vanaf de zijkant moet worden bestraald met een periscooplamp. Met paaltjes kan bijvoorbeeld het terras perfect worden afgebakend, of kan het tuinpad worden afgebakend.

grondspots kunnen ook zo worden ontworpen dat ze volledig in de grond verdwijnen . Ze hebben een laadvermogen van enkele tonnen, een auto moet er immers ook probleemloos overheen kunnen rijden. Sommige buiteninbouwlampen met een platte behuizing zijn ook geschikt om in muren of plafonds te worden ingebouwd.

Wat is indirecte schuur verlichting?

Indirecte schuur verlichting betekent licht dat niet direct en zonder verblinding de ruimte in schijnt . Het reflecteert bijvoorbeeld van plafonds en muren en creëert nauwelijks schaduwen of reflecties. Het licht wordt als zacht en warmwit ervaren en kan bijvoorbeeld worden bereikt met een plafondwasher, wandverlichting of LED-strips.

De combinatie van direct en indirect licht is het beste voor een schuur, omdat indirect licht vaak niet voldoende is om te eten, werken of zoeken.Wil je sfeervol licht, let dan ook op de lichtkleur. Beneden 3300 K is het in het warm witte bereik, tot 3500 K wordt het als neutraal wit ervaren, vanaf 5000 K kan men spreken van koud witte schijnwerper.

Voordelen van indirecte schuur verlichting

• Het licht oogt warmer en gezelliger
• de kamer is opgewaardeerd
• het licht verblindt niet
• ideaal om individuele objecten in de schijnwerpers te zetten
• het licht werpt nauwelijks schaduwen
• gekleurd licht werkt hier ook goed voor

Nadelen van indirecte schuur verlichting

• Je hebt een reflectieoppervlak nodig
• Het licht is te onnauwkeurig voor sommige activiteiten

Verlichting rondom de schuur


Met een doordacht verlichtingsconcept zorgt u ervoor dat uw tuin en de daarbij behorende bijgebouwen, zoals tuinhuizen, schuren, pipowagens en paviljoens, niet alleen goed zichtbaar zijn in het donker, maar ook een sfeervol effect hebben. Dankzij de indrukwekkende verscheidenheid aan lampen voor buiten, vindt u gegarandeerd de ontwerpen die bij uw smaak passen en perfect passen bij de stijl van uw huis en tuin.

Naast een mooie uitstraling mag functionaliteit bij buitenlampen niet worden verwaarloosd. Buitenwandlampen met bewegingsmelders, cameralampen en smarthomelampen met spannende details zoals speakers zorgen ervoor dat je pand en schuur niet alleen optimaal verlicht, maar ook veilig zijn. Het is een genot om in een harmonisch verlichte tuin te zijn.

Schuurverlichting monteren

Bij het monteren van de schuurverlichting, moet je vooral rekening houden dat na het monteren van de schuur verlichting, de armaturen hun IP waarde houden.Bij het monteren van schuurverlichting is het raadzaam om de juiste afdichtingen te gebruiken, zoals wartels.