led strip inkorten

led strip inkorten 90 graden
Accepteren

led strip inkorten connector
Accepteren
led strip connector aansluiting
Accepteren

Led strip inkorten

Het inkorten of knippen  van een led strip gaat net zo simpel als dat het klinkt. U knipt de strip namelijk door, op het aangegeven stukje(met schaar symbol). De strip is nu ingekort. De led strip blijft gewoon werken en het stuk wat u over heeft kunt u zelfs opnieuw gebruiken.Met dit stappenplan word het inkorten van een led strip een makkelijk klusje.

Veel LED strips zijn op maat te knippen. Het enige wat u hoeft te doen is de tape op de juiste plaats af te knippen. Kijk eerst in de handleiding of onderstaande lijst of de tape op maat te knippen is. Dit is ook goed te zien aan de langwerpige ovale contactvlakken op de tape. Meestal wordt er om de 3 LED’s of na elke LED een strip voorzien van zo’n contactpad. In het midden van de pad wordt vervolgens een markeringslijn getrokken waar de tape kan worden ingekort, vaak met een schaarsymbool. Lees verder om te kijken hoe led strip inkorten een makkelijk klusje word.

Het reststuk kan met geschikte contactkabels (vaak gekoppeld aan het artikel op Amazon) op het originele stuk worden aangesloten. In principe wordt de tape afgesneden op een door de fabrikant aangegeven punt. Het stroomverbruik van de verkorte band is dan natuurlijk lager, maar de lichtsterkte ook.Wel moet je er rekening mee houden dat de tape op de scheidingspunten niet meer waterdicht is. Sommige tapes zijn waterdicht volgens IP65 of IP67. Dit geldt echter alleen zolang de kunststof coating om de tape wordt geleid. Als u de tape doorsnijdt, is dit mogelijk niet meer het geval. Lees verder om te kijken hoe led strip inkorten een makkelijk klusje word.

Voorbereiding led strip door knippen

Controleer voordat u de strips door knipt of de strip die u hebt gekocht, kan worden gesneden; anders kunnen de strips onbruikbaar worden. Vergeet tegelijkertijd niet om de stroom uit te schakelen. Het rechtstreeks doorsnijden van een strip die op de voeding is aangesloten, is uiterst gevaarlijk.Lees verder om te kijken hoe led strip inkorten een makkelijk klusje word.

led strip inkorten

Kan de ledstrip defect raken door knippen?

Aangezien een LED-lichtstrip een vaste lengte heeft en het niet altijd mogelijk is om lichtstrips van de juiste lengte te kopen, vragen gebruikers vaak of een LED-strip op een bepaalde lengte kan worden gesneden. Er zijn veel verschillende merken en ledstrips, dus de vraag of een strip na het knippen nog normaal te gebruiken is, is niet in het algemeen te beantwoorden. Het hangt echt af van het product in kwestie. In het algemeen, als de strook een snijlijn heeft, kan deze worden afgesneden; zo niet, dan kun je ze het beste niet knippen.

Werkt een gesneden ledstrip nog?

Sommige stroken kunnen op een bepaalde lengte worden gesneden en blijven werken. Ze moeten echter worden gesneden volgens de snijmarkering. Op de ledstrips zitten kleine en zeer precieze onderdelen. Als u per ongeluk op de verkeerde plaats knipt, kan dit ertoe leiden dat de strips niet meer goed werken. Lees verder om te kijken hoe led strip inkorten een makkelijk klusje word.

Hoe weet ik waar ik de Led Strips kan knippen, splitsen of scheiden?

Elke ledstrip bestaat uit zogenaamde units en segmenten: Een unit is normaal gesproken 50cm lang. Ledstrips op rol worden doorgaans geleverd in lengtes van 500cm. Tijdens het fabricageproces van de Led strip worden 10 stuks van 50 cm lengte door middel van solderen met elkaar verbonden. Dat zie je aan de ledstrip als je beter kijkt, want echte soldeerpunten zijn pas om de 50cm zichtbaar. (Daarom zijn ledstrips met een lengte van 50 cm ook in de winkel verkrijgbaar)

Een segment van een Ledstrip bestaat op zijn beurt weer uit de kleinere units. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt afhankelijk van het type ledstrip:

Een segment geeft altijd het kleinste gebied van een ledstrip aan dat afzonderlijk moet worden gescheiden. Hierbij biedt de fabrikant van de Ledstrip de gebruiker de mogelijkheid om Led Stripes te knippen of te scheiden! De exacte optische markering is afhankelijk van de gebruikte draagband (PCB). Hier zijn verschillende symbolen op de Led Strip gedrukt, maar alle fabrikanten gaan uit van één principe:

Na het scheiden van de Led strip met een schaar moeten de koperen stippen op beide delen van de Led Stripe volledig behouden blijven!Hier de Led strip is weer aangesloten en de rest blijft volledig functioneel!, zo word een led strip inkorten een eenvoudige klus. Lees verder om te kijken hoe led strip inkorten een makkelijk klusje word.

Stappenplan led strip inkorten

Stap 1: meet de lengte

Als de ledstrip die je hebt gekocht te lang is, moet je het extra stuk afknippen. Het eerste dat u moet doen, is de juiste lengte meten, zodat u de stroken niet te kort knipt.

Stap 2: Zoek het schaarpictogram op de strip

Om het gebruikers gemakkelijker te maken, hebben de fabrikanten een schaarlogo op het afsnijdbare deel van hun LED-lichtstrips gezet. Om schade te voorkomen, moet u het schaarlogo vinden voordat u gaat knippen.

Stap 3: knippen met de schaar

De laatste stap is om de overtollige strip af te knippen met een schaar op het punt dat is gemarkeerd met een schaar. Als u per ongeluk diagonaal knipt, kan dit ertoe leiden dat de strip niet meer werkt. Zorg er dus voor dat je recht knipt.

Met dit stappenplan led strip inkorten, word het inkorten van een led strip een eenvoudige opgave.

Afgeknipte led strip gebruiken

Als de door u gekochte led strip kan worden afgeknipt, kan de afgesneden rest niet meer worden gebruikt. Als u ze na het snijden opnieuw wilt aansluiten, moet u een extra 4-pins connector gebruiken om ze opnieuw aan te sluiten. Onjuist snijden en aansluiten kan er echter toe leiden dat de strip niet meer goed werkt. Het is daarom raadzaam om de lengte van de staaf dubbel te controleren voordat u gaat snijden, zodat deze niet opnieuw hoeft te worden aangesloten na het snijden, zo word een led strip inkorten een eenvoudige klus.

led strip inkorten

Led strip inkorten- aansluit connector

Als u de ledstrips na het knippen weer moet aansluiten, heeft u een extra 4-polige connector nodig. Dit product zit over het algemeen niet in een ledstripset en moet apart worden aangeschaft.

Over het algemeen is het een beetje een gedoe om de lichtbalk weer aan te sluiten nadat deze is afgesneden. U moet niet alleen extra connectoren kopen, maar elke onjuiste behandeling kan de strips onbruikbaar maken. Het is daarom het beste om ervoor te zorgen dat de vereiste lengte correct is en verspilling te voorkomen.Lees verder om te kijken hoe led strip inkorten een makkelijk klusje word.

Stap 1: Koop een geschikte 4-pins connector

Er zijn veel verschillende connectoren en u moet de juiste kiezen, afhankelijk van de strip. Als uw strip 10 mm breed is, moet de 4-pins connector die u kiest geschikt zijn voor 10 mm. Als je strip 8 mm breed is en je koopt een connector van 10 mm, dan werkt het niet.

Stap 2: open de connector

Als de stekker een deksel heeft, moet u de stekker zijwaarts openen.

Stap 3: steek de strip in de connector

Plaats de twee afgesneden uiteinden van de LED-strips in de bevestigingsclips van de connector. Controleer nu of ze niet zijn verwisseld door de instructies in de afbeelding te volgen.

Stap 4: bedek de connector

Sluit na het bevestigen van de strips het connector deksel en controleer of de lichtbalk normaal brandt na het aansluiten van de voeding. Als de aangesloten delen niet normaal oplichten, moet u proberen het verbindingspunt tussen de stekker en de strip aan te passen.

Hoe waterdichte led strip inkorten

Lees eerst de gebruikershandleiding door of het produkt ingekort kan worden, en hou dan de fabrikant uitleg aan.De ledstrip wordt op de aangegeven plaats met een schaar afgeknipt. Snijd / druk vervolgens de transparante bescherming af met een scherp mes (een mes is ideaal) van bovenaf ongeveer 5 mm van de interface. Het mes snijdt parallel aan de printplaat. Pas op dat u de printtape van de ledstrip en daarmee de gevoelige geleidersporen niet beschadigt.

De siliconen kunnen nu naar voren worden uitgetrokken. Voordat u gaat solderen om meer LED-strips aan te sluiten, moet u ervoor zorgen dat de koperen punten op de print vrij zijn van silicium. Dit is de enige manier voor het tinsoldeer om een ​​permanente verbinding te maken tussen de koperen oppervlakken van de print en de gevlochten draad (verbindingskabel) van de LED-strip. zo word een led strip inkorten een eenvoudige klus. zo word een led strip inkorten een eenvoudige klus.

Wat gebeurt er als ik verkeerd knip?

Als het op andere punten wordt gescheiden of doorgeknipt,dan falen alle Led Chips qua functionaliteit tot aan het volgende segment. Deze storing is onomkeerbaar en kan niet worden gecorrigeerd en in het ergste geval doet de voeding van de led strip het niet meer, dus bij led strip inkorten led dan goed op de eisen die de gebruikershandleiding van het produkt voorschrijven,zo word een led strip inkorten een eenvoudige klus.

Monteren van led strips

Stap 1: zorg dat de muur droog en schoon is

Als je de strips aan een muur wilt bevestigen, maak dan eerst de muur schoon. Als de muur stoffig of nat is, kunnen de LED-strips niet goed worden bevestigd.

Stap 2: bevestigen van de LED-strips

Na het reinigen van de muur kun je de folie achter de strip eraf halen en plakken waar je wilt.

Stap 3: aansluiten van de LED strips

Als je een ledstrip hebt gekocht, moet deze worden geleverd met een connector en een controller. Verbind de strips en de controller met behulp van de connector. Let bij het aansluiten van de strips en de connector op de voor- en achterkant. Als de lichtstrip verkeerd om wordt geplaatst, werkt deze niet goed.

Stap 4: Sluit de voeding aan en schakel de ledstrip in

De laatste stap is het aansluiten van de controller op de voeding. De LED-strip moet oplichten.

Nadat u de bovenstaande stappen hebt gevolgd en ontdekt dat de LED-strip nog steeds niet brandt, moet u controleren of er een verbindingsprobleem is. Als de installatie correct is uitgevoerd, is het mogelijk dat de lichtstrip tijdens het snijden is beschadigd. Wees dus voorzichtig en knip altijd volgens het logo op de strooken zo word een led strip inkorten een eenvoudige klus.

Hulpstukken led strip

Om een ledstrip te plaatsen op een object met hoeken zijn er hoekverbinders en kabelverbinders die veelal zijn voorzien van zogenaamde snelkoppelingen. Deze kunnen worden geopend, de LED-strip worden geplaatst en vervolgens weer worden gesloten. Bij het kopen moet je goed opletten of het een RGB connector is of een connector voor eenkleurige LED’s en welke breedte de LED strips hebben zodat de connectoren ook op de LED strips passen. (bijvoorbeeld 8mm of 10mm)