Mooiste tuinverlichting


Mooiste tuinverlichting

De tuin is de perfecte plek voor zomeravonden en gezellige barbecues of verjaardagsfeestjes. Als een tuin niet voldoende en goed verlicht is, zitten er meerdere valkuilen in. Ontdek het hoogwaardig assortiment van tuin lampen en de mooiste tuinverlichting van de top fabrikanten en zoek naar de juiste verlichting voor uw buitenruimte.

Tuinverlichting

Met name in de tuin is de juiste verlichting belangrijk als leidraad. Buitenverlichting kan veilig de weg door de tuin verlichten voor jou en je dierbaren. Met de mooiste tuinverlichting van bekende topfabrikanten haalt u eersteklas kwaliteit direct in uw tuin. Kies de juiste verlichting van onze merkfabrikanten. Paulmann lampen , Osram , WiFi lampen of Brennenstuhl – wij hebben de juiste Tuin Verlichting voor u!Zo creëer je de mooiste tuinverlichting.

mooiste tuinverlichting

Tuinverlichting kopen

Stel je zelf de volgende vragen bij het kopen van de mooiste tuinverlichting, Welke soort tuinverlichting kopen, welk design tuinverlichting kopen, wat is de mooiste tuinverlichting.Lees hier alles over tuinverlichting kopen, zodat je zelf tot de conclusie komt wat de mooiste tuinverlichting is.

Tuinverlichting voor op de grond

Zodat je ook na zonsondergang je weg in de tuin kunt vinden, zorgt de mooiste tuinverlichting voor veel licht, vooral in de grond, en wijzen ze de juiste weg. Een overrijdbare vloerarmatuur verlicht uw paden en opritten absoluut verblindingsvrij. U vindt altijd veilig uw weg naar huis.

Zet highlights met tuinverlichting

Goede tuinverlichting ziet er stijlvol uit en beschermt u tegen onaangename struikelgevaren. De tuinlampen van Osram bieden u de mogelijkheid om uw bermen voldoende te verlichten. Inbouw buitenlampen zijn ook een stijlvol accessoire voor de tuin, het bed en het terras. De tuinlampen worden toegepast in de vloer, wand of plafond en brengen een feel good factor en helderheid in uw buitenruimte.Zo creëer je de mooiste tuinverlichting.

Tuinverlichting met oplaadbare batterij

De op batterijen werkende lampen kunnen eenvoudig worden opgeladen via een USB-kabel en kunnen overal worden gebruikt waar geen stroomaansluiting is. Vooral op de camping, in het park of onderweg zijn deze tuinlampen een geweldige blikvanger, omdat hun design bijzonder modern en chic is. Vooral voor de zomer zijn de tuinlampen met geïntegreerde Bluetooth-speakers perfect. De mobiele lampen zorgen niet alleen voor licht, maar brengen ook je favoriete muziek in de tuin.

Soorten tuinverlichting

Energiezuinige buitenverlichting met LED tuinlampen
Light-emitting diodes worden ook de meest gebruikte lichtbronnen op het gebied van buitenverlichting. Naast hun grootste voordeel, de uitstekende energie-efficiëntie, bieden ze nog andere doorslaggevende voordelen. Vooral in de buitenruimte is het welkom dat LED-tuinlampen geen UV-licht afgeven en dus geen gids vormen voor vervelende insecten. Van decoratieve sfeerverlichting tot krachtige gevelspots, u vindt bij ons sfeervolle LED-tuinlampen met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.Zo creer je de mooiste tuinverlichting.

LED-tuinlampen voor elk verlichtingsdoel
Terras, buitenmuur of tuinpaden: voor elke ruimte van het pand is er een divers aanbod aan geschikte LED tuinlampen. Er zijn grondinbouwspots, halfhoge bolders, LED-buitenwandlampen en vele andere categorieën beschikbaar. In het donker van de nacht is het aangenaam wanneer de lampen neutraal wit licht uitstralen – geen probleem voor correct geconfigureerde LED’s. Fantastisch: LED’s zijn er in elke denkbare lichtkleur, zodat je je tuin bijzonder sfeervol kunt verlichten. LED’s zijn bij uitstek geschikt voor gebruik met zonnecellen, omdat ze de minste uren zonneschijn nodig hebben om ‘s nachts stabiel de gewenste helderheid te genereren. Ze zijn ook de ideale lichtbronnen voor bewegingssensoren, aangezien LED-lampen bewegingsdetectoren hebben de meeste schakelcycli overleven zonder te worden beïnvloed.

Een ander voordeel van LED-tuinlampen is ook gunstig voor de flora en fauna: door hun kleine afmetingen en flexibele opstelling maken lichtgevende dioden bijna elk ontwerp voor verlichting mogelijk; Daarnaast zenden light-emitting diodes gericht licht uit waardoor de verlichting makkelijker in een bepaalde richting gestuurd kan worden.In combinatie met het groeiende bewustzijn van de ongewenste effecten van zogenaamde lichtvervuiling, die het zicht op de Melkweg en het natuurlijke levensritme van dieren en planten hinderlijk, veel moderne LED-tuinlampen, waaronder torenhoge tuinlantaarns , zijn zo ontworpen dat de verlichting geen schadelijke bijwerkingen veroorzaakt.Zo creëer je de mooiste tuinverlichting.

Hoe vind je de optimale LED tuinlampen

Tuinlampen zetten sfeervolle accenten en zorgen voor veiligheid
Moderne tuinlampen zorgen voor licht op de paden naar de entree en rondom het huis. Ze decoreren bloemperken of zetten effectieve lichtaccenten op individuele struiken en bomen. Tuinlampen zijn ook belangrijk voor oriëntatie in het donker en geven een gevoel van geborgenheid. Bovendien zorgen ze er met een goede planning voor dat de verlichte tuin eruitziet als een verlengde woonkamer. Er zijn tuinlampen die fungeren als designobjecten en blikvangers, maar er zijn ook lampen die op de achtergrond treden. Robuuste materialen zoals RVS, aluminium, kunststof of glas zijn geschikt voor gebruik bij weer en wind.

Welke soorten tuinlampen zijn er?
Bolderlampen en de kleinere plintlampen zorgen voor een goede padverlichting. Als ze zijn uitgerust met bewegingsmelders , gaat het licht aan zodra je de tuin betreedt en leidt je veilig naar het huis. Padverlichting met bewegingsmelders helpt ook inbrekers af te schrikken. Uw licht moet helder zijn zonder te verblinden. Ze zijn verkrijgbaar in vele vormen, in expressieve of ingetogen ontwerpen. U kunt ze permanent of flexibel installeren. Een vaste installatie van lampen of de installatie van stopcontacten dient altijd door een specialist te worden uitgevoerd.Zo creëer je de mooiste tuinverlichting.

Flexibele tuinverlichting met grondpennen – met en zonder elektriciteit
Als onderdeel van een zorgvuldig geplande tuinverlichting worden alle benodigde stroomkabels gelegd voordat de planten worden geplant. Wil je flexibele verlichting, kies dan voor lampen met een grondpen die je eenvoudig in de grond steekt. Als de lamp van stroom wordt voorzien, kan deze tot aan de kabel worden verplaatst. Spikelampen met zonne- en batterijvoeding zijn onafhankelijk van de stroomvoorziening met stopcontact en kabel .

Voor een harmonieuze en aangename sfeer in de tuin mag het hele groengebied niet gelijkmatig worden verlicht; afwisselende licht- en schaduwzones zijn effectiever en aangenamer voor het oog. Vloerspots en vloerinbouwspots zijn zeer geschikt om met warm licht gerichte lichtaccenten te plaatsen. Wanneer bomen, planten en struiken worden verlicht en het licht wordt weerkaatst door de bladeren, ontstaat er een heel bijzondere lichtsfeer.

Tuinverlichting met bewegingsmelders aan de huismuur
Buitenverlichting aan het huis wordt gebruikt voor veiligheid en etalage van de gevel, bijvoorbeeld door individuele wandvlakken te accentueren. Op het wandoppervlak kunnen sfeervolle lichteffecten worden gecreëerd. Ze zijn ook verkrijgbaar met een bewegingsmelder zodat het licht alleen aangaat als het nodig is.Zo creëer je de mooiste tuinverlichting.

Energiebesparende LED-tuinlampen
Tegenwoordig zijn LED-lampen ook de favoriete lichtbron in de tuin. Vaak zijn het licht en de lichtbron met elkaar verbonden. Het totale systeem van de armatuur is bijzonder efficiënt en robuust. Daarnaast zijn LED-lichtbronnen milieuvriendelijk en ondertussen ook nog eens goedkoop. Hun energie-efficiëntie is veel beter dan die van halogeenlampen en hun duurzaamheid is aanzienlijk hoger. Het gebruik van LED is de moeite waard, omdat tuinlampen vaak tot diep in de nacht aanstaan.

Gebruik in de tuin alleen lampen met voldoende beschermingsklasse . Het is gespecificeerd met de zogenaamde beschermingsklasse IP. Buitenverlichting moet zijn uitgerust met een beschermingsgraad die past bij hun locatie. Armaturen met een hoge beschermingsklasse zoals IP44 of nog beter IP65 zijn weer- en stofdicht. Om op lange termijn een goede kwaliteit te behouden is het daarom de moeite waard om wat meer geld uit te geven bij het kopen van buitenlampen en systemen voor tuinverlichting.Zo creëer je de mooiste tuinverlichting.

Waar moet je op letten bij het kiezen van tuinverlichting?

  • Kies voor tuinverlichting met beschermingsklasse IP 44 of IP65
  • Moet een armatuur of haar lichteffect centraal staan?
  • Gebruik spotlights om gerichte lichtaccenten op planten en bomen te plaatsen Het is het beste om stroomkabels te plannen voor het planten
  • Padverlichting moet helder, verblindingsvrij licht uitstralen
  • Tuinlampen met LED’s zijn energiebesparend en milieuvriendelijk
  • Robuuste materialen zoals RVS, aluminium, kunststof of glas zijn geschikt voor tuinverlichting

Esthetische tuinverlichting
In de tuin zijn twee soorten verlichting te onderscheiden. Enerzijds de esthetische tuinverlichting, bijvoorbeeld op terrassen en zitjes. Naast de praktische functie is de esthetiek belangrijk.Bolderlampen kunnen ook het functionele aspect combineren met de esthetiek.Afhankelijk van uw wensen kunnen de lampen worden gedimd of van kleur worden veranderd, waardoor de sfeer in de tuin in het donker wordt gecreëerd en het terras in sfeervol licht wordt ondergedompeld. De bediening van de mooiste tuinverlichting is meestal mogelijk via Google Assistant of Amazon Alexa.Zo creëer je de mooiste tuinverlichting.

Tuinborder verlichting

Trendy verlichtingsideeën voor tuinborders! Uit een chique kruising van felle leds en diffuus solarlicht tovert u de mooiste tuinverlichting voor je tuinborder. Zodat deze onafhankelijke zones een hoogtepunt worden, volgt u uw eigen beveiligingsconcepten. Geen enkele lamp, lichtsnoer of bal is zo geplaatst dat men kan struikelen of zich kan verwonden. Een optimale combinatie van verschillende verlichtingsarmaturen onderstreept de eigenheid van de planten in elk seizoen. Kijk je in de koude maanden naar buiten, dan zorgen lichte objecten in de bedden voor uitzonderlijk mooie accenten tussen sneeuw en ijs. Zo creëer je de mooiste tuinverlichting.

LED-lichtobjecten als effectieve verlichting voor bloembedden
Een toevluchtsoord in het lokale groen, hier zien verlichte struiken er indrukwekkend uit en worden verlichte bedden een blikvanger. Trendy sierbollen zijn geschikt voor tuinverlichting in bloembedden als sfeervolle lichtbron. Hun eenvoudige look past zich perfect aan de natuurlijke vormen en kleuren van het beddengoed aan en sluit aan op de rechte contouren van de randen. In solar- of LED-uitvoering verlichten ze niet alleen bepaalde tuinen optimaal, maar creëren ze met hun licht ook extra veiligheid.Zo creëer je de mooiste tuinverlichting.

Lichte objecten in bloembedden zijn ‘ s nachts de ideale oplossing om zichtbaarheid te creëren, ook op minder zichtbare plekken. Gebruik bij het installeren van LED-objecten een kabel met IP-beschermingsklasse 68 , zodat de lichtinstallatie optimaal beschermd is tegen water.In slimme productvarianten zijn er kleurwisselfuncties om uit te kiezen, die kunnen worden bediend via smartphone-app of afstandsbediening. Zo creëer je de mooiste tuinverlichting.

FAQ: Veelgestelde vragen over tuinverlichting.

Welk materiaal is het beste voor de mooiste tuinverlichting?

In veel hoogwaardige en duurzame tuinlampen worden tegenwoordig kunststoffen en aluminium gebruikt voor de schaduw en behuizing. Een van de meest populaire materialen blijft echter roestvrij staal. Dit stabiele en temperatuurbestendige materiaal is minder corrosiegevoelig en zeer onderhoudsvriendelijk. Bovendien ziet het er overal altijd goed en van hoge kwaliteit uit!

Welke IP-beschermingsklasse moet de mooiste tuinverlichting hebben?

Elke tuinlamp wordt blootgesteld aan het weer. Maar sinds lichten z. B. worden beschermd door een dak of kunnen worden geplaatst in de buurt van de tuinvijver, buitenlampen hebben verschillende IP-beschermingsgraden (Ingress Protection). Het eerste cijfer geeft informatie over de bescherming tegen vreemde voorwerpen. De tweede gaat over bescherming tegen vocht. Voorbeelden: IP44 (bescherming tegen vreemde voorwerpen> = 1 mm en tegen spatwater) of IP68 (stofdicht en beschermd tegen permanente onderdompeling).

Wat is het voordeel van tuinverlichting met bewegingsmelders?

Veel lampen zijn nu verkrijgbaar met vast ingebouwde bewegingsmelders. Dit is een grote hulp voor comfort, veiligheid en efficiëntie. Als je z. B. herkent met volle boodschappentassen de trap naar de huisingang ook in het donker of krabt niet meer aan de voordeur bij het zoeken naar het sleutelgat. Daarnaast zijn lampen met bewegingsmelders milieuvriendelijker en gaan ze langer mee omdat de lamp alleen aangaat als dat nodig is.

Hoeveel lumen heeft mijn tuinverlichting nodig?

De lumenwaarde geeft informatie over de lichtsterkte van een tuinlamp. De watt-specificatie is niet meer geschikt om te vergelijken, zeker niet bij led-lichtbronnen. Hoe fel een buitenlamp moet schijnen, hangt echter vooral af van het beoogde gebruik en je gevoel. Natuurlijk moet een spotlight voor de ingang van de binnenplaats feller schijnen dan een extra licht op het terras voor de barbecue-avond. Zo creëer je de mooiste tuinverlichting.

Wat is beter: tuinverlichting op zonne-energie of elektriciteit?

Met praktische tuinverlichting, b.v. B. op paden moet u vertrouwen op elektrisch aangedreven verlichting. Zo heb je altijd licht wanneer je het nodig hebt. Bij solarlampen is men afhankelijk van het opladen van de accu. Maar dat is nu juist het voordeel van solarlampen. Omdat deze worden opgeladen door de zon. Solarlampen hoeven niet bedraad te worden, maar kunnen op elk moment zonder specialistische kennis worden geïnstalleerd.

Welke lichtkleur past het beste in de tuin?

Dat hangt af van de toepassing. 3.000 Kelvin zorgen voor gezellig, behaaglijk licht voor het terras ed Deze warmwitte lichtkleur maakt van een tuin een tweede woonkamer. Een universele witte lichtkleur van 4.000 Kelvin is ideaal voor spots voor de entree van de binnenplaats en andere praktische verlichting. In de woonkamer vindt dit zijn equivalent z. B. in bureauverlichting. Maar uiteindelijk beslist alleen uw persoonlijke smaak. Zo creëer je de mooiste tuinverlichting.